Comentariile membrilor:

+ Sărbători virtuale
Adrian Munteanu
[26.Nov.04 10:49]
Cine spune că nu am fost la Iași ?
Am citit cu sufletul în palmă și am retrăit, prin maniera ta de retrospecție exhaustivă a momentului, întreaga desfășurare de fapte,gânduri și mirări aruncate peste lume. Știu tot, știu cu nuanțe și trăiri autentice, mă bucur de ce s-a întâmplat, de ce se întâmplă și îți mulțumesc pentru gândul cel bun, ca un vestitor al sărbătorilor din noi.

 =  Adrian
Florina - Daniela Bordieanu
[26.Nov.04 11:30]
ai dreptate, Adrian, ai fost cu noi si uite ca-s o uituca si jumatate, n-am spus in scrisoarea mea ca versul sonetului tau, ales cu drag de Lebragia, ni l-a prins de suflet cu patima din glas Dedal66 (acelasi Daniel Bratu)...

cu acelasi bine,
Dana

+ odata cu ninsoarea cea apriga toate aceste cuvinte adunate gramada
Maria Prochipiuc
[26.Nov.04 12:14]

Scrisoarea ta dragă Florina a ajuns într-un moment când mă gândeam că nu pot scrie nimic despre și ce-a fost acolo, iar tu acum ai venit cu vestea cea mare ai spus aproape tot, într-o formă de jurnal bine aranjată atât din punctul de vedere literar cât și a evenimentelor. Evenimentele și prezentarea lor au o curgere lină, așa ca de izvor murmurat.

Florina văd că m-ai pus în pâine cu șefa de sală, dar să-ți mai spun un secret: faza cea mai faină a fost când Andu îi săruta mâna șefei drept mulțumire pentru servirea ireproșabilă( și nu am prins tot) poate și scuze, știți noi suntem niște nebuni, la care replica ei a fost: da, mi-a zis doamna!

 =  Maria
Florina - Daniela Bordieanu
[26.Nov.04 12:25]
Ce zambet ai starnit, Maria, ce zambet :) si sa stii ca are dreptate sefa cu pricina, esti o adevarata doamna a cenaclului de "nebuni" adunati la Iasi, si uite ca-mi amintesc acuma ce-am mai ras cand mi-a povestit la masa Alina despre cum ai "manevrat-o" pe sus-mentionata chelnerita si iarasi zambesc si iti zic sa scrii si tu despre cum a fost (mai ales despre cuburile buclucase de gheata) ca eu n-am putut sa prind in cuvinte tot tot...:)

cu bucurie de a fi fost alaturi,
Dana

 =  amintiri de neuitat
Felicia Baltag
[26.Nov.04 14:43]
Multumesc pentru fiecare cuvant in parte,, azi, si cu siguranta nu sunt singura persoana, am retrait momentele de sambata. A fost frig dar frumos.

 =  Floris
Florina - Daniela Bordieanu
[26.Nov.04 15:07]
Felicia, eu nu pot decat sa ma bucur daca prin lectura acestei scrisori ai retrait cu placere acele momente.

cu drag,
Dana

 =  noi toti in Iasi
simona marcu
[26.Nov.04 16:27]
Mult mi-a mai placut sa-mi amintesc seara de atunci, emotionata cum eram aveam acum nevoie de o improspatare a memoriei.Ce interesant ar fi fost sa te aud citind, cu graiul tau delicios si inconfundabil.
Cu tot dragul, brown sugar.

 =  Simona
Florina - Daniela Bordieanu
[26.Nov.04 16:35]
lasa, lasa, ca acum doua zile mi-ai "improspatat" tu memoria cu pozele acelea faine si zambicioase si parca-ti vazui in spatele lor privirea de om cuminte si timid si linistit (fata de agitata care mi-s io:) )

multumesc, Simona

cu cel mai pur accent de suflet moldovenesc pe-un zambet,
Dana

 =  multumesc Florina
Anca Anghel Novac
[26.Nov.04 17:36]
Am citit si eu cu emotie aceasta scrisoare, m-am bucurat si mi-am imaginat totul. Pozele postate m-au ajutat sa inteleg atmosfera de sarbatoare pe care cenaclul l-a dat.

Florina iti multumesc din suflet. Faptul ca ma consideri cap de afis al acestei scrisori e un lucru care ma onoreaza.
Ma bucur ca poemul meu a facut parte din acest eveniment literar.

Nu pot decat sa repet. Multumesc, multumesc, multumesc.

+ lancelot si camelot
Daniel Bratu
[26.Nov.04 18:38]
Fluent, aproape de intrare in marea amintirilor, fluviul cuvintelor straluceste in reflexiile fulgilor topiti, care umbre am fost. Atmosfera e vie, parca se picteaza o inima pe dinlauntru, culorile abunda, vedem si solzii si acele, momeala de pruna cat gatul in ochi, simtim goarnele de vapor si ne orbim flash-net-ati de farul alexandrian al Boltelor Reci. Talentul literar al Florinei acopera, fara putinta de tagada, undele-randurile epistolare, reinviind plasmatic.

O singura obiectie: nu eu am recitat din poeziile lui Nexus, din cate tin minte, parca Mircea (ei, da, tin minte putin, ca de-abia citind aceasta scrisoare mi-am dat seama ca am fost si eu prin Acel Pod. Luat cu urmele intamplarilor de-atunci, eram doar un ecran cu vise. Din scrisoare, insa, rezulta ca am fost pe-acolo si, nu numai atat, ca am si exagerat cu spusul poeziilor. Multumesc, Florina, las si pe altii data viitoare :). Din cate mi-au revenit in memorie, in seara aceea am citit, pe langa cele amintite deja repetat, parodia de parodie a lui Laurentiu Orasanu - maestrul Ghiocel.) Nu de alta, dar se supara Mircea si pletele sale ca m-ai confundida cu dumisale.

Multumim, Florina

P.S. Cronicarul Urecheat carele am incercat sa fiu se mira de greseala izbandita crancen ot domnia sa, intru inceperea cronicutei sale cenacliene, ca buchiseala zadarnica si de chichirez geaba isi da seama ca va duce, dupa citirea cuprinzatoarei si luminatei epistole bordieene.

 =  Florina
Alina Manole
[26.Nov.04 18:44]
Emoționant. Ai să mă ierți dacă îți spun că mi-au dat lacrimile citind scrisoarea ta. Virtualia s-a ridicat de pe scena din Pod Pogor, a coborât scările și a început să meargă prin lume.
Pe când la Bacău?

Mulțumesc, Florina, pentru tot ce faci pentru poezie.ro și Virtualia, pentru omul minunat care ești.

 =  Un prieten absent la Virtualia IV, dar prezent undeva pe agonia
Codrina Verdes
[26.Nov.04 19:16]
Ce frumos ati incununat voi toamna asta, acolo in pod, intre prieteni. Pe langa regretul ca nu v-am (re)intalnit, tanjesc si dupa acel ecuson, pe care l-am ratat. Poate data viitoare...

cu pretuire, celor care fac posibila aceasta perpetua intalnire
 =  Dana :)
Gabriela Petrache
[26.Nov.04 19:35]
Noroc ca mai citesc jurnalele, scrisorile si consemnarile voastre pentru ca mie mi se invalmasesc inca toate intr-un virtej de senzatii si fragmente de imagini, se vede treaba ca eu procesez mai lent :)))Si-apoi Dana draga, nu-mi amintesc de cind nu m-am mai hlizit atit si tare ma bucur de razgindeala ta brusca si ca ai ajuns in Pod :)Ai surprins frumos, cu sufletul, momentele, tare mi-a placut sa revad seara aceea.
Sa ne regasim cum bine la urmatoarele Virtualii :), cu drag de voi toti,

 =  pentru o dana rosie rosie rosie..
Dana Stefan
[26.Nov.04 21:03]
uite-ma!
zambesc si iar imi vine sa spun: ssssssst..sa citim in linistea deplina..

dana, multumesc.

 =  "semn"
Vasile Munteanu
[26.Nov.04 21:17]
"iată victoria fluturându-mi lucrarea scrisă goală" - :).

Mulțumesc ambelor.

Cu drag,

+ Pentru dubla valoare
Daniel Dinescu
[26.Nov.04 23:39]
Ma fac mic-mic de tot si nu mai stiu ce sa zic, aprind o lumina si spun, 'lasa ca am sa fiu eu mare si intelept si in tara, si atunsi oi putea i cu ei acolo, nu imi va mai plage sufletul pe un scaun scartaind in fata calculatorului in zi si in noapte.
Scrisoarea ta, draga Florina, este o proza demna de luat in seama si ca valoare artistica, insa valoarea sentimentala o interece pe departe...
Eu ce sa mai zic, sper ca, vreodata, sa fiu si eu in cercul prietenilor vizibili ai Virtualiei, dar pana atunci, sa stiti ca sunt aici si va sunt alaturi!
Cu drag,
Daniel

 =  dana
Lucian Mușet
[27.Nov.04 12:38]
Iti multumesc pentru scrisoare. Si eu am fost cu sufletul acolo :(

 =  Rostire aparte
Albu Vladimir
[27.Nov.04 13:34]
Frumos spus Dana... intamplarile se rafineaza prin rostirea ta aparte sublimand clipele acelea traite impreuna... hotarat lucru cenaclul acesta a avut ceva special... de parca ingerii s-ar fi jucat cu noi.

 =  Multumesc tuturor, cu zambetul inca viscolit de amintirea trecerii prin Iasi
Florina - Daniela Bordieanu
[27.Nov.04 14:36]
No, dragilor, parca ne-am adunat iara, de data asta nu in Pod ci printre randurile astea de scrisoare viscolita si zambesc, semn ca nu doar in mine a lasat urme seara aceea frumoasa de sambata.
Nu pot decat sa ma bucur tare tare tare de asa o intamplare si sa sper ca vor mai fi si altele.

Va multumesc tuturor pentru semnele lasate pe pagina asta.

Dana

P.S.
Daniel, ai dreptate, Mircea a fost cel care a colectionat versurile lui Nexus. Imi fac mea culpa si cer niscaiva circumstante atenuante dat fiind emotia pe care am retrait-o scriindu-va.

 =  uf, graba asta
Florina - Daniela Bordieanu
[27.Nov.04 14:37]
ops, am uitat sa inchid tag-ul.
ufffff

 =  Într-o clipă târzie
Adrian Munteanu
[27.Nov.04 15:21]
Un lucru am uitat : un gest al cărui contur nici nu știu cum să-l calific pentru a nu-l despuia de toate conotațiile, este acela al lui Daniel Bratu care a avut bunăvoința să se aplece și asupra unuia dintre textele mele. Cu atât mai mult cu cât până acum n-am avut încă plăcerea să ne întâlnim direct . Vreau să-i spun că apreciez, sper, cum se cuvine, o asemenea generozitate și mă voi strădui să fiu prezent la viitoare întâlnire de la Iași, cu certitudinea că acolo se află o mulțime de prieteni adevărați.
Mulțumesc, Daniel. Încă odată mulțumesc, Dana.

 =  o intamplare ca nu se uita
Laurențiu Orășanu
[27.Nov.04 15:36]
Vreau sa-i multumesc si eu lui Daniel Bratu pentru recitarea prin care am fost si eu acolo, cu voi.

Ai scris cu emotie si simtire, multumim Florina, o intamplare care nu se uita.

 =  corectie
Laurențiu Orășanu
[27.Nov.04 15:39]
erata
"o intamplare care nu se uita"

 =  :)
Cristina Hasse
[27.Nov.04 16:21]
Tanti Aglaia, sper ca mie nu mi-ai simtit lipsa, am fost cu gandul acolo. Ai simtit cumva o adiere insistenta care-ti ciufulea parul? Eu aram aia ;P
Sper sa reusesc impreuna cu Dieter sa ma intorc la Iasi cu prima ocazie.

 =  mai primești o îmbrățișare?
Monica Mihaela Pop
[29.Nov.04 10:42]

Scumpa mea prietenă,tot ce-mi doresc acum e să te îmbrățișez și să-ți spun că niciodată Iași-ul nu mi-a fost atât de aproape. Cred că vinovată pentru asta e povestirea ta, caldă și parfumată a poeme dragi, gândurile-ți mângâind cărarea depărtării sau poate dorul de cuvinte șoptite în podul sufletului tău. Cum altfel să-mi explic bucuria care mă împresoară acum, după ce am citit scrisoarea ta? Cum altfel să-mi explic surâsul, dacă nu prin această bucurie?
Îți mulțumesc, draga mea Florina, cu sufletul răsfrânt înspre tine, pentru această rară, dar cu atât mai prețioasă, bucurie!


Te sărut!

 =  Ingerireopoezireavirtuala(lia)
Gheorghe Aurel Pacurar
[29.Nov.04 16:37]
Asta a fost intr-adevar o amintire pe cinste asezata intre secundele astea rotitoare precum albul din fulgi printre firele acestea plumburii de cer...Printre slovele teologicoculese de explicatii a de morala si de asumare davidobetsebica de pacate de lasat barbi si paruri lungi mai niscaiva decat Samson, mi-a facut bine acest remember de ranuiala in neranduiala ei si de slove lasate de oameni frumosi si frumoase sa se ninga asa a de iarnoingerirea amintirilor...Zambesc si ma gandesc la Rasputin, al lui Grigori, iesit obosit din camera tarucului Alexei si zambindu-i felcerului de curte regala: "nu reusesti sa vindeci oamenii ca nu ai suflet! Poftim, eu am cateva sute de autopsii la activ si n-am vazut niciodata sefletul de care tu vorbesti! Nu l-ai vazut? Dar amintirile si sentimentele le-ai gasit in autopsiile tale?"...Iata frate Rasputin, excomunicatule, si incapabilule sa definesti vederea in duh relativ la vederea vie (la urma urmei intre schizoid si dementia dupa pshianalistul des Fisches) cum felcerii fac regulile razbunarilor inainte de Preasfanta...Iata de ce zic ca dam doi ingerasi de amintiri si de amintit frumoaselor dumneavoastra amintiroslove poleite in magica dezlegare de senzatii...Frumoase amintiri poetesa Doamna.

 =  .,.,.,
serban georgescu
[30.Nov.04 19:43]
multam frumos

 =  >Cristina, Laurentiu, Monica, GAP, Serban
Florina - Daniela Bordieanu
[02.Dec.04 08:19]
Cristina-zambet-albastru, mai sa nu te recunosc sub "noul nume" :), cred ca eram singura de pe aici care n-a stiut de fericitul eveniment. Da-mi voia sa va imbratisez din suflet si pe tine si pe Dieter si sa va urez o casnicie lunga si frumoasa.

Laurentiu, multumesc de trecere.

Monica, tu stii, eu stiu, amandoua stim :).
te pup si multumesc cu drag pentru ca mi-ai oferit zambetul pe aceasta pagina.

GAP, cuvintele tale rotindu-se in aceeasi zbatere fulguita de aripi de inger au rotunjit bucuria scrierii acestor "amintiroslove", cum frumos le-ai spus.

Serban, semnul tau "virgulit si inpunctit" de multumire m-a onorat.


cu tot binele,
Dana

 =  Mi-e dor de Iasi
Bogdan Groza
[07.Dec.04 18:25]
Fain de tot. Cam aceleasi emotii le-am avut si eu. Cand tineam microfonul in mana, si trebuia sa recit o poezie, am simtit un nod in gat de mi-am zis ca nu e adevarat, si ma intrebam "ce caut eu aici" apoi, m-am lasat dus de val si n-am vrut sa ma mai gandesc la nimic altceva, facand abstractie de ceea ce se intampal in jurul meu.
Apoi, draga prietene, asa frumos mi-ai descris Iasiul, incat zau ca imi vine dor de el, de bisericile si manastirile vazute impreuna cu Maria, Albastrica, Cristina etc. Nu-i stiu pe toti, dar m-am simtit tare bine. Singurul regret e ca n-am putut vedea o multime de lucruri. N-am vazut parcul Copou, si alte locuri pe care le are Iasiul profund. Si mi-am promis ca intr-o buna zi imi voi lua o saptamana de vacanta pentru a merge la Iasi si de a-l descoperi pe de-antregul. citindu-ti aceasta scrisoare, Florina, m-ai adus mai aproape de poezisti. iti multumesc ca mi-ai dat iar senzatia sa ma simt printre voi toti si ma bucur ca am cunoscut (si sunt convins ca voi mai cunoaste) oameni deosebiti, prieteni adevarati si un oras frumos si primitor.
O salutare calda din partea mea pentru voi toti.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !