Comentariile membrilor:

 =  Interesant
Gabriela Marieta Secu
[14.Nov.04 15:04]
scriam o lucrare despre apa, si m-am poticnit matematic... mi s-a tot spus sa las poezia, literatura si sa ma puc de cifre, cifrele au rima in bani, literele au rima in univers... Toate au rostul si importnata lor... cunoasterea noastra umana este la stadiul de copilarie, stim multe dar nu le stim cum trebuie, fractionar, si etc... Interesanta viziune...

 =  Omul, simbol matematic
Remus Cretan
[14.Nov.04 18:47]
Gabriela, trebuie sa recunostem sa suntem simboluri matematice.Cand se intalneste literatura cu matematica simbolurile ard in interior ca o torta...
Te urmaresc in tot ce scrii, si aici, si pe site-ul d-lui Paunescu, cel care a avut incredere in amandoi ca viitori scriitori.

 =  dreapta
DoDu
[15.Nov.04 01:48]
Domnule Cretan,
eu sper ca eseul matale nu e demonstratie fiindca eu nu vreau sa mor rastignit pe cruce orice s-ar intampla. Matale n-ai decat, ca ai luat-o bine pe aratura matematicii, adica infinitul nu e un punct ca doua paralele sa se intalneasca acolo, infinitul e un spatiu repetabil, lunguiet, curb si spiralat si in dilatare termica. Inca.
Iar cu paradoaxele e cam asa, ca matale enunti: “Cine nu iese din eu, nu atinge absolutul” Si iata si continuarea, tot a matale: ‘Eu…”
Mai departe, marinimos, treci la noi: “Bun, dar cu noi cum rãmâne? Când se hotãrãște ceva?” Numai sa stii, domnule Cretan, ca noi e compus din mai multe eu-uri. Sa nu care cumva sa faci vreo confuzie, vreau sa te asigur ca nu vei atinge absolutul, dupa propria matale teorie, asa ca nu mai intreba: “Când suntem declarați teoreme?”
Eu cred ca eseul asta e un amalgam de mamaliga cu branza si jumere, ca de aia mi-a placut. Doar ca nu prea tine de foame (tragedia mamaligii).
Cel mai mult mi-a placut cum amesteci mereu pe fiii lui Dumnezeu cu cerul, viitorul si trecutul cu Bovis Api, moartea cu geometria, crucea nerealizata cu mirajul spontan si tot asa, pana, saracul cititor capoteaza si nu mai stie ce-a citit si ce nu, ca totul e un talmes balmes diafan intr-o moarte verticala.
Domnule Cretan,
eu te astept cu eseuri mai coerente, nu cu abureli de dezghetat calea ferata unde doua linii par paralele. Faptul ca urmaresti fetelele de pe-aici unde mai scriu ele si prin alte parti nu stiu daca e bine, sau e parte din calculele de matematica a vietii, facute de matale. In cazul asta nu ma bag. Ca poate sa iasa cu scantei si atunci nu mai stau sub acelasi cer cu matale, degeaba teoretizezi, eu sunt satul de virusarile astea telectuale de poene matriciale, sau ametind matematica trecuta cu profeti viitori, mai bine caut o autostrada batatorita si, daca se poate, cat mai dreapta.

 =  in ceata
Anca Anghel Novac
[15.Nov.04 05:00]
Remus cam alambicata aceasta teoretizare a ta.
" În teorema vieții prea multã luminã e ca și prea multã umbrã; rezolvarea problemei e lãsatã sã o deslușim în ceațã."

DoDu, antecomentatorul meu este un tip dintr-o bucata ( si ce mai bucata...ehei) ti-a scris pe "limba" lui atat de limpede anumite lucruri pe care nu le-as repeta.
Textul de mai sus e incoerent.

Totusi ce-ai vrut sa ne spui in acest eseu ?

 =  DoDule, invata limba romana!
Remus Cretan
[15.Nov.04 10:17]
DoDule,
din ce mi-ai spus tu mai sus nu pot lua mare lucru, pentru ca ai probleme de exprimare...Si atentie la pluralul cuvantului "paradox", sau esti inventator de forme de plural!...

 =  Intrebare
Luminita Stan
[15.Nov.04 17:33]
"În teorema vieții prea multã luminã e ca și prea multã umbrã" s-ar traduce cumva prin "cata luciditate, atata drama"? (Camil Petrescu). Se vrea oare un joc al ielelor eseul Domnului Cretan? o drama a constiintelor?

 =  IQ
DoDu
[15.Nov.04 22:17]
Domnule Cretan,
eu cred ca sunt inventator de plurale. Recunoaste si matale ca vise suna mai bine ca visuri si paradoaxe ca paradoxuri.
Eu sunt un inventator innascut, domnule Cretan, daca vrei te reinventez si pe matale cu tot cu eseuri. Dar nu sunt sigur ca veti mai iesi la fel. Ci filtrati prin mintea mea inversiva.
Intrebare de baraj: domnule Cretan, iti place berea?
Raspuns de baraj: cam cat ai inteles matale din ce-am scris eu, atat am inteles si eu din ce-ai scris matale. Ceea ce ne pune pe pozitie egala, degeaba ne dam noi destepti. Desi, de ce nu? Matale ce IQ ai?

 =  O propunere pentru domnul Radu Herinean
Remus Cretan
[16.Nov.04 10:45]
Stimate domnule Radu Herinean,
am tot respectul pentru deosebita initiativa de a crea acest site literar si de a da posibilitatea multor tineri sa se afirme, si va felicit pentru acest lucru,dar am o rugaminte:nu se poate incerca un demers de a cenzura comentariile sau textele unora care nu prea au ce cauta pe acest site? Eu propun sa luati in jurul dumneavoastra cativa membri agonia care sa actioneze ca un 'filtru' literar, ca un comitet redactional al site-ului!...
Cu multumiri,
Remus

 =  monsieur cretan
Koala L`Impure
[16.Nov.04 11:38]
"filtrul" exista deja, editorii sunt cei care aproba sau nu comentariile si textele de pe sit. dodu e un personaj nascut pe internet si te-as sfatui sa intri mai intai in pagina lui si sa-l citesti si d-abia mai apoi sa ceri diverse. cat despre eseul tau, da, e incoerent. nu se intleg ideile pe care le urmaresti (daca exista asa ceva). comentariile tale despre paunescu si "cat de bine face el pentru tineri" sunt neavenite si ar trebui sa ti le cenzurezi pe viitor.

 =  raspuns intarziat
Radu Herinean
[16.Nov.04 11:43]
am descoperit intamplator mesajul ce imi era adresat.
exista un numar de editori care fac acea triere, insa aceasta filtrare este minima. sunt refuzate doar materialele care au o natura extrema, celelalte descalificandu-se mai degraba singure.

totusi, exista planul de a permite autorilor sa mute comentariile la textele care le apartin intr-o pagina secundara de comentarii considerate nepotrivite, insa nu pot sa promit o data fixa pentru aceasta facilitate.

 =  propunere pentru domnul Cretan
Cristiana Miu
[16.Nov.04 11:46]
Propunere pentru Remus Cretan:
-citeste regulamentul acestui site si o sa afli care e filtrul, cine si pe ce principii il asigura. Toate chestiile astea sunt bine reglementate acolo.
Si sa stii: comentariul lui DoDu are mai multa legatura cu textul decat textul are cu un eseu. Asa ca la capitolul asta, existenta unui filtru nu va scoate comentariul lui DoDu, cel mult va refuza textul tau pana il incadrezi corect. Asta ca te rugam mai multi de mai multa vreme si refuzul tau incepe sa semene a sfidare.
Cat despre invatat limba romana, crede-ma, nu DoDu are nevoie de asta. Daca n-ai inteles ce spune, vina iti apartine. Ca tot asta incercam mai demult sa spunem aici si Enigma si eu si Oigen. Dar erai ocupat cu Frankfurtul si sa ne acuzi, n-aveai cum sa pricepi.
Poftim, asta e un comentariu rautacios cum m-ai acuzat. Poate il intelegi. Ca probleme cu gramatica nu am.

 =  .
Cristiana Miu
[16.Nov.04 11:47]
Imi cer scuze pentru greseala de limbaj HTML.

 =  ...
Remus Cretan
[16.Nov.04 12:06]
Cristiana,
se pare ca ti-a placut "mamaliga cu jumere" (citat din DoDu)!...

 =  Intrebare
Albu Vladimir
[16.Nov.04 13:24]
A cetit cineva textul? Intreb si eu asa ca am impresia ca unii (si e multi) parcurge textele numai pe diagonale.:)

 =  Remy, Azrail
Cristiana Miu
[16.Nov.04 14:04]
Remus, mie imi place DoDu in general. Iti pot spune si de ce. Pentru ca e un personaj interesanat, glumet, inteligent, cu simt critic, care stie sa-si spuna parerile intr-un mod deosebit. DoDu este un personaj reprezentativ pentru acest site si pentru lumea virtuala de limba romana in general. Imi place si creatorul lui DoDu. Pentru ca este un om talentat, interesant, care merita ascultat. Tu faci cum vrei, e ultima parere a mea la un text al tau. Esti prea convins de propria ta valoare ca sa ai nevoie de pareri reale si obiective. Succes in ceea ce faci!

Vladimir, da, eu am citit acest text chiar de doua ori. Nu pe diagonala ci de la stanga la dreapta si de sus in jos. Dar tu stii asta. Si imi sustin in continuare parerile.

 =  părere
Paul Bogdan
[16.Nov.04 14:24]
Am citit și eu cum am putut acest text și cred că este vorba de o limbă psalmico-matematică, boscorodită, deoarece înțelesul este clar doar în mintea autorului care se pare că a reușit să-și demonstreze propria teoremă a existenței.
Multe din "axiomele" și asocierile de idei de mai sus îmi par nonsensuri dar desigur... cum aș putea eu să-mi însușesc raționamentul autorului care trăiește în propriul univers spiritual?

 =  Ar fi momentul sa ne impacam
Remus Cretan
[16.Nov.04 15:02]
Multumesc Vladimir pentru cuvintele frumoase, si tie Bogdan, e interesant ce spui!
Cristiana, te rog sa facem pace si sa trecem peste cuvintele grele.Sa stii ca te apreciez in tot ce scrii si am nevoie si de parerile tale; si scrierile lui DoDu sunt bune, elaborate cu suflet, dar mai gresim si noi. La fel si tu, Oigen: apreciez orice gen de comentariu il faceti, dar intelegeti-mi si voi universul trairilor!...

 =  cvadratura cercului
Costel
[16.Nov.04 21:49]
Dumneata, domnule Cretan,
dupa ce incerci sa ma dai afara sau sa ma cenzurezi, vrei sa ne impacam? Eu n-am nimic impotriva, imi place sa ma dau bine pe langa eseisti de valoare, mai ales daca sunt timisoreni ca mine.
Numai sa stii, ca atat timp cat eu imi pierd vremea citindu-ti eseurile juvenile si nici atat, mai degraba puerile si nici atat, nearticulate sau mai degraba luxate si nici atat, aiuristice (insfarsit), imi acord libertatea de a-mi exprima parerea a ceea ce am citit. Iar parerea mea e urmatoarea: mai incearca! Cel mai bine ar fi sa nu te mai repeti (ti-a mai spus cineva, am uitat cine) si sa fii mai coerent. Si sa nu te ofuschezi daca cititorii nu te ia in brate sa te pupe la radacina nasului.
Ne mai vedem pe aici…

 =  Ca intre banateni
Remus Cretan
[17.Nov.04 09:47]
Costel, ii spuneam cuiva ca dintre prozatorii de pe agonia te situez in top, fapt care nu are a face cu ceea ce mi-ai scris aici, aliterat, la comentarii! Spune-mi si mie, Windsor, locul unde traiesti, este in Marea Britanie sau in SUA, pentru curiozitatea mea de geograf?
In alta ordine de idei, m-ai jignit cu IQ-ul, mai ales ca tineretea mi-am dedicat-o carierei stiintifice: la 26 de ani-doctoratul, de la 31 de ani sunt conferentiar, plus ca prezint anual conferinte in engleza sau germana la universitati renumite precum Uppsala, Tubingen, London School of Economics si Utrecht.Uite, daca ai timp, in ianuarie, te invit la Utrecht la o conferinta prezentata de mine pe tema transferului economic de tehnologie in Romania...
Si asa cum cineva de pe site se tot repeta cu invidie referitor la mine cu "un Targ de Carte", eu consider ca indiferent cine este de pe acest site, agonia.ro, si va publica o carte, o face cunoscuta si in strainatate, sau va avea cate un articol intr-o anumita revista de literatura trebuie sa ii apreciem, pentru ca ridica implicit si nivelul agonia.ro.Iar daca apari in reviste din occident, ridici si prestigiul Romaniei.
Ma bucur ca am mai descoperit aici inca un banatean!
Cu stima,
Remus

 =  raspuns
Costel
[17.Nov.04 20:13]
Remus,
sunt banatean prin adoptie, de la varsta de doi ani, altfel sunt nascut in ardeal si ma simt ardelean.
Pentru curiozitatea ta de geograf, locuiesc in Windsor Ontario.
Pentru curiozitatea mea de consumator de literatura, ce inseamna aliterat? In dictionar nu am decat definitia la aliterație.
Cum am reusit sa te jignesc cu IQ-ul? Nu ti-am spus ca il ai nici mic, nici mare, te-am intrebat doar cat... Al meu e destul de mic pentru ca trebuie sa il impart cu DoDu.
Te felicit pentru doctorat si titlul de conferentiar, salarii cam mici in Romania pentru profesori.
La Utrecht n-am de gand sa vin la conferinta, poate cu alta ocazie.
Iar targurile de carte nu ma intereseaza momentan. Si nici pe straini nu-i intereseaza cartile in limba romana, mai mult ca sigur. Iar daca as apare intr-o revista, ar fi prestigiul meu (eventual) si nu al României (nu ca as avea ceva cu România, dimpotriva).
Iar daca iti place sa fii laudat numai (ceea ce am facut-o la unele din textele tale) spune-mi sa nu mai intru.
Suucces!

 =  Te-ai lepadat de haina de roman?
Remus Cretan
[18.Nov.04 10:22]
Problema nu este sa fiu criticat, ci modul in care se critica pe acest site, cu rautate, cuvinte grele etc.Si culmea, chiar de catre editori!Am urmarit aici multe critici, si in loc sa fie ajutati si incurajati debutantii sau cei care gresesc, li se inchid portile sperantei.Iar sugestiile ar trebui mai profunde si pus degetul pe rana, adica sa se vina cu argumente critice concrete, de detaliu, nu doar "exercitii" cu DEX-ul pe masa!
Si, daca nu te gandesti la Romania, inseamna ca nu esti patriot, nu esti un bun roman!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !