Comentariile membrilor:

 =  andakim
Eugen Suman
[19.Oct.04 00:37]
textuletul asta nu e altceva decat transcrierea "rimata" a unui banc ieftin. daca aveai nivel 0 poposea in atelier. ca sa dau si un contraexemplu de "texte" amuzante imi aduc aminte ca am citit la un moment dat in pagina ta o "disputa" cu yness. acolo da, acolo am ras cu adevarat. sfatul meu obiectiv e sa arunci "poezia" asta la gunoi si sa te apuci de scris texte macar apropiate de o minima valoare literara.

 =  ...drept la recurs
Silvia Van
[19.Oct.04 00:50]
Anda, nu te lua dupa tipii astia lipsiti de simtul umorului, ba chiar te poftesc sa te feresti cat poti de ei ca sunt al naibii de periculosi...
Ca e banc sau nu, poezie sau nu, indiferent ce va fi fiind textul tau, e un text haios, bine scris, care are darul sa binedispuna...Mie mi-a placut mult.

 =  Anda, informatiile mele sunt ca fata a mers la stana plina de ganduri asasine!
dumitru cioaca-genuneanu
[19.Oct.04 02:05]
motto:
"Ce-a pornit sa mi-l descoase
Pe un baci de la o stana"
("Blonda intreaba, oile raspunde" de Anda Andries)

dupa ce blonda plapanda
o noapte-l descoase-n draci
ramane turma flamanda
peste zi ca n-are baci

p.s. si eu am degustat aceasta poezie plina de haz

 =  travestit
Ion Diviza
[19.Oct.04 08:40]
Baciul, critic plictisit
Cred că a avut dreptate:
Cu un câine travestit
Nu intri-n eternitate.

P.S. Mai este și altă zicală: Câinii latră, caravana trece... Nu-ți face inimă rea, Anda! Ia te uită, eu sunt al 78-ulea cititor...


 =  Critica oilor
Cotfas Cosmin
[19.Oct.04 08:49]
Anda textuletul asta nu mi se pare prea stralucit si pe deasupra mai ai si greseala din titlu : "blonda intreaba, oile raspunde" Ai facut anume? Eu cred ca a fost doar o greseala, pentru ca nu imi imaginez ca ai facut asta intentionat. Transpunerea pe care ai facut-o tu, cei drept comica are esenta de plagiat si nu isi are locul pe aici.

 =  De gustibus...
Mihai Cucereavii
[19.Oct.04 10:44]
Și gusturile se discută.
Dacă lupului nu-i place iarba, nu-i vina poetului.

 =  Gluma
Daniel Dinescu
[19.Oct.04 11:05]
Nici eu nu cred ca e rau textul, se vrea umoristic, se inspira dintr-un banc, e transpunere in versuri, eu am zambit cand l-am citit, asa ca pot sa spun ca imi place. E simpatic. :)

 =  KimiKal anda
Andrei Neagu
[19.Oct.04 11:20]
ihi... fain! atat timp cat versificatia este reusita mie imi pare poezie. daca tot nu intri in eternitate zic sa pastrezi cainele.
blondele isi mai schimba culoarea parului, carcotasii... naravul ba!

 =  uff
Andreea Drăguleasa
[19.Oct.04 12:06]
Cosmin, este evidenta intentia titlului, c'mon, nu e asta problema. Deloc. Limbajul este potrivit pentru un text umoristic, dar parca au sarit prea multi in aparare. Ramane totusi un banc perimat in care nu se aduce nimic nou. Sunt oarecum dezamagita de entuziasmul celorlalti.

A.

 =  zic si eu...
Anda, e draguta poezeaua, sau ce-o fi.
Cosmin, ce-i drept, si eu cred ca la tine a fost o greseala. Ce-i drept, da? Pai sigur ca da. Ni se mai intampla tuturor.

 =  interesant de privit invidia, cum se pedepseste singura !
zabet mihai
[02.Oct.05 19:06]
Nu vad nimic rau in poezia asta. E chiar hazlie si imi place sincer. In ultima vreme avem parte numai de comentarii acide si sfaturi savante. Ar fi cazul sa fim mai putin scortosi si academici. Nu de alta dar, cand vrei sa critici cu orice pret, ajungi sa spui prostii. Felicitari !Toti cei care te critica, cred ca sunt invidiosi.

 =  mult zgomot pentru...
Andreea Drăguleasa
[19.Oct.04 21:59]
Nu sunt tocmai o persoană potrivită pentru o eventuală "polemică" pe acest text, dintr-o anumită simpatie pentru autoare, dar unde e invidia, dle Zabet? Sau, mai bine zis, pentru ce ar putea fi? Fiți serios. Sau măcar dați dovadă de un simț al umorului mai elevat. Nu de alta, dar s-ar putea ca cineva să vă creadă.

A.

 =  de ce ?
zabet mihai
[02.Oct.05 19:06]
Ce sa fac doamna Andreea Draguleasa ? Sa fiu mai elevat ? Sa am un simt al umorului mai elevat ? Sa fiu mai serios ?
De ce ?

 =  .
Andreea Drăguleasa
[19.Oct.04 22:38]
Din bun simț.

 =  care este problema?
zabet mihai
[19.Oct.04 22:57]
Multumesc pentru aprecieri si pentru modul mai mult decat " elevat " in care ati pus problema. Sunteti o adevarata doamna. Am o intrebare pt dumneavoastra - am dreptul sa am opinii? Daca da, de ce sariti la beregata? Mi-am spus si eu parerea despre aceasta poezie, care este problema?

 =  beregata intactă
Andreea Drăguleasa
[19.Oct.04 23:13]
Există drept la replică și mă privea comentariul pe care l-ați făcut, pentru că eu nu mă refeream la părerea expusă despre text, ci la cea despre invidia celor care îl contestă. Iar la asta nu mi-ați răspuns încă pe ce s-ar putea baza. Dar nu mai contează. Nu am timp de pierdut pentru asemenea mărunțișuri, sunt tot mai convinsă că e o utopie speranța mea că într-o zi voi citi pe acest site mai multă poezie și nu subcultură.

 =  desigur, invidia
Eugen Suman
[20.Oct.04 00:01]
da, recunosc, sunt invidios! imi doresc din tot sufletul sa pot scrie si eu vreodata adaptari la bancuri subculturale. imi doresc sa ajung la talentul domnisoarei Andries. dar m-a biruit invidia.

 =  despre subcultura, poate...
zabet mihai
[02.Oct.05 19:06]
"...Orgoliul este o fiara care traieste in pesteri si in pustii; vanitatea dimpotriva, ca un papagal, sare din craca in craca si palavrageste in lumina mare a zilei..." G. Flaubert ( 1821 -1880 )

 =  domnului zabet
Eugen Suman
[20.Oct.04 00:35]
nu uitati ca a fi injurios tot de subcultura tine.

 =  domnului Suman
zabet mihai
[02.Oct.05 19:06]
Daca citatul din Flaubert il considerati injurios, va rog sa ma scuzati. Nu asta a fost intentia mea.

 =  Rãspunsuri
Anda Andrieș
[20.Oct.04 07:49]
Eugen Suman - "Zâmbește azi, mâine s-ar putea sã nu mai ai cu ce!". Când mã apuc de "marea literaturã" te anunț. Mulțumesc oricum pentru trecere!
Silvia Van - Draga mea, sfatul tãu e literã de lege pentru mine, eu practic râsul ca terapie! Mulțumesc pentru zâmbetul tãu!
Dumitru Cioacã Genuneanu - Se putea sã nu greșeascã fãtuca asta oleacã?! Sper cã nu erai tu baciul! (Da' parcã prea știi ce s-a întâmplat:)))
Ion Diviza - Cred cã a venit vremea sã mã vopsesc blondã! Nu de alta dar prea au succes fetele astea și mã apucã așa o gelozie!!!! Mulțumesc pentru susținere!
Cosmin Cofras - Mulțumesc și ție, aștept sã-mi spui pe cine am plagiat, dacã tu ești autorul bancului cred ca ar trebui sã laci apel la Legea dreptului de autor!:)
Mihai Cucereavii - "A înebunit lupul"!:)) Mulțam'!
Daniel Dinescu - Si tu esti simpatic! Mai ales dacã știi sã zâmbești!
Andrei Neagu - Nici mãcar eu nu am pretenția cã acest text este o poezie și nu mã deranjeazã cã nu e, atâta timp cât nimeni n-a plâns!:)) K.(amical)
Andreea Drãguleasa - Tu rãmâi o enigmã pentru mine!;) Chiar nu înțeleg de ce te-ai simțit vizatã de comentariul domnului Zabet?! Thx, pentru simpatie (oricum e reciprocã).
Danilã Florentina-Loredana - Si zici cã e drãguțã?! Si tu ești, mai ales când stai pe poante!:)
Zabet Mihai - Când aflați unde se țin cursuri de "umor elevat" anunțați-mã și pe mine, poate mergem împreunã! Mai rãu de atât ce poate fi? Sã n-ai simțul la umor!
Eugen Suman again - Nici mãcar ironia cu "talentul" nu m-a fãcut sã zâmbesc...și cât de mult mi-aș fi dorit sã-mi faci așa un cadou!!!! Poate data viitoare?!!!

Incã o datã...mulțumiri! Zâmbiți azi!:))))

 =  Elevați, prieteni, elevați!
Florin Rotaru
[20.Oct.04 08:05]
Aruncă unii cu piciorul
Și reacționează dur
Dar nu vor ști ce e umorul
Nici dacă-i va mușca de ...nas.

 =  Nu-i lua in seama...
MIHAI ANTONESCU
[02.Oct.05 19:06]
...pe blasfemitori, sunt doar invidiosi pe oamenii talentati, iar tu esti talentata. Felicitari pentru punerea "in scena" a bancului cu blonda, si totodata felicitari pentru conexiunea (trimiterea) titlului poeziei cu binecunoscuta "emisiune" divertisciana...(chiar am vazut acolo comentariul cvasi-analfabet al unui semidoct totalmente aerian care te "atentiona" foarte oripilat ca ai scris "raspunde" in loc de "raspund".....niste diletanti !)
Referitor la atentionarile primite de la tine, privind greselile de typo din poezia mea "Autumnala", a fost o onoare pentru mine sa le remediez.
La final, am de dat o singura explicatie, umila...draga mea, la mine la tara chiar am servete de lana, atarnate deasupra usilor, si fiind din lana de turcana, m-am gandit ca ele "miros" mai mult a pacurar decat servetele din....in.
Inca o data respectele mele.
Cu plecaciune,
Mihai.

 =  sfat :)
Eugen Blăjan
[21.Oct.04 02:22]
Când păreri sunt diferite,
Nu săriți bre cu ciomagu'
Poante-n versuri meșterite
A mai scris și Ion Pribeagu.

 =  a basmi, ce fain suna
Gabi Schuster Cărărușe
[22.Oct.04 12:39]
Nu ma amestec in certurile virtuale.Am numai o intrebare. Nu cumva in versul:
--Ne băsnește de-o drumeață-- basneste este de fapt basmeste.
Eu nu cunosc cuvantul basneste - dar asta nu inseamna nimic.

 =  Fain, fain!!!
Anda Andrieș
[22.Oct.04 16:39]
Mihai Antonescu - Onoratã de comentariu! La bunã citire!

Eugen Blãjan - Iți mulțumesc pentru catren și pentru strãduința cu care mã cauți de "opere complete"!:))) La bunã (re)citire!

Gabi Schuster Cãrãrușe - Draga mea, verbul este "a bãsni", explicația urmeazã:

BÃSNÍ, băsnesc, vb. IV. Intranz. (Înv.) A scorni basme, povestiri mincinoase, relatări false. – Din basnă.
Sursa: DEX '98


BÃSNÍ vb. v. inventa, născoci, plăsmui, scorni, ticlui.
Sursa: Dictionar de Sinonime


băsní vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. băsnésc, imperf. 3 sg. băsneá; conj. prez. 3 sg. și pl. băsneáscă
Sursa: Dicționar ortografic

Vã mulțumesc,
Anda, cu prietenie!

 =  Binetze
Alexandru Vizitiu
[02.Oct.05 19:06]
Da, si mie mi-a placut. As incerca sa-ti zic si o epigrama, ceva cu lina de la oi si cu dat pielea ciinelui-napoi, dar acuma vin obosit si plin de glod de pe meleagurile tacutene. Ti-am auzit numele pomenit la manifestarile "Vitralia", IV, de la Casa Pogor, cind m-am hotarit sa intru pe acest site. Intelesesm ca esti plecata din zona? Nu am inteles, cum "Anda de la tacuta"? Ai radacini pe meleagurile pe care bacii de prin partea locului, ca sa le incurce pe blonde le denumesc "tacentiam locam"?
Cu drag
Alex
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !