Comentariile membrilor:

 =  "suntem bogati...."
Dara Blu
[17.Sep.04 10:00]
Naivitate, joaca, atractia mirajului libertatii neingradite...ce poate determina un copil sa faca o anume alegere?
Pe ce punem pariu? pe bogatie? pe copilarie? pe viata?
Sunt curioasa ce va face Sache.

Ce as putea spune in afara de faptul ca imi place, desi are un gust amar.

+ pentru tine , tata Frosa și mama Genu
Maria Prochipiuc
[17.Sep.04 11:46]
Pentru doza de optimism , pentru bucuria adusa azi! De comentat?
doar ce mi-a placut mult , mult de tot:Pe la miezul noptii, cand toti ai casei dorm, merg la masa de langa geam si, la lumina slaba a felinarului din strada, scriu un bilet. Il aranjez in pat la vedere si sar fereastra. Imi pare rau ca le fac asta, dar nu pot ramane toata vara sa repar motoare. Ma cheama aventura, si libertatea, si marea... Ce-o fi, o fi!...Ne lipim de pietrele ude si-l urmarim cum se indeparteaza. O vreme ramanem asa, agatati de alge si de coloniile imense de scoici prinse pe stavilopozi. Incercam sa facem abstractie de vuietul valurilor si sa prindem orice sunet ciudat. Urmarim fiecare umbra, ori lumina de pe dig sau din mare. Nu stiu de cand stam asa, suntem amandoi amortiti si rebegiti de frig. Si scoicile astea care taie teribil... In sfarsit il aud pe Filozof.

 =  Sache la mare
dana popa
[17.Sep.04 12:14]
Sorin, istorioara ta isi impleteste frumos cele doua planuri, cele doua parti ale sensibiliatii: una e poznasa si umoristica, cealalta e calda, fina, precum nisipul de pe malul marii. Ma refer aici la pasajul in care Sache se arunca in mare si se intalneste cu delfinii. Mi-e cunoscut mie pasajul asta, stim noi de unde.:)

Eu cred ca Filozofu' asta, al carui nume este evident, ales in mod ironic, este un personaj la fel de complex ca si Sache. As fi curioasa in ce ipostaze ar aparea si in alte aventuri.

 =  "Ce-o fi, o fi!"
Camelia Petre
[17.Sep.04 12:17]
bun, acum pot sa m-apropi si eu tip-til, fara sa imi fie teama ca ma vei acuza de subiectivism cand iti voi spune ca mi-a placut:)

mi-au placut si mie multe pasaje din proza; mi-a placut pentru naturaletea descrierii, pentru umor, pentru poveste si iarasi spun ca de-abia astept continuarea, asa cum am spus-o si la prima parte a textului "punem pariu"...ca o sa fie bine!:)

doua caractere diferite, sache si filo... si totusi povestea continua. oare ce ii uneste? filo are nevoie de cineva care stie sa conduca o salupa. filo pare un personaj cu principii moralicesti mai stranii asupra vietii. dar personajul principal? ce il atrage? el are nevoie sa cunoasca, sa stie, el cauta si cauta si spune ca se va imbogati?! de fapt aceasta cautare a lui este legata de niste idealuri mai mult sau mai putin constiente...va reusi el sa ajunga sa-si depaseasca conditia, sa mearga mai "departe"? insusi titlul ne poate dezvalui ca dincolo de confuzia si intr-un fel ratacirea acestor personaje tinere din povestire, va fi bine! ele sunt inconjurate de o aura misterioasa de optimism.

si povestea continua...:)

 =  de citit
oprea valentin
[17.Sep.04 14:23]
iata un text in care te recunosc, sache.
a trecut ceva vreme de cand nu ai mai scris asa "pe felul tau".
mi-a placut, tine-o tot asa!

 =  * trei mese pe zi
Chakass_Elena
[02.Oct.05 19:06]
Buna Sache
intermi-a placut mult modul in care ai detaliat maturitatea copilului si dorinta pentru o viata mai buna.
mi-ar fi placut sa-l stiu intors acasa la tata Genu si rasfatat de mama Frosa cu trei mese pe zi.

la buna recitire

 =  Multe felicitari!
Vali Nițu
[17.Sep.04 15:58]
Felicitari! Te citesc cu mare placere! Este o incantare pentru mine! !Ce scrii imi place mult, mult! Cu respect! Vali Nitu-Valni

 =  sache :))
Petrescu Elsa Liliana
[17.Sep.04 21:25]
Sache asta micu', mi-a adus azi zambetul pe buze...e o poveste pe care am citit-o cu mare placere, dulce-amaruie si scrisa lejer. Felicitari
elsa

 =  Sache, Sache! ;)
Anda Andries
[19.Sep.04 12:05]

Eu nu-ti spun decât cã te-am citit cu plãcerea dintotdeauna!

:)) Tata Genu, nu era Genuneanu. Nu?

Semneazã,
Mama Frosa

 =  :)
dana stanescu
[21.Sep.04 15:49]
Mai intarziat, dar am ajuns si eu. Stii ca sunt cetitoare fidea. Am citit cu acelasi interes si cu drag. Sa inteleg ca va fi o continuare?

 =  raspuns
sorin teodoriu
[23.Sep.04 10:30]
Va multumesc pentru vizita, comentarii si steluta. Observ ca viata lui Sache prinde, ma bucura. Si eu care nu vroiam sa continui povestea.. Camelia a prins bine ideea, la fel si Elena. Copilul Sache se maturizeaza, cu putin noroc a dat de niste oameni buni si asa ajunge la scoala. Diferentele dintre Sache si Filozoful sunt evidente. Chiar daca Filo' urmeaza facultatea la fara frecventa, Sache il depaseste din cauza setei de cunoastere. Pericolul apare datorita dorintei lui de libertate. Viitorul o sa ne arate daca scoala si parintii adoptivi il vor duce pe Sache pe drumul cel drept.
La recitire,
st

 =  Pontu' Euxin e un pont bun!
Ghinea Nouras Cristian
[23.Sep.04 17:06]
Domnu Sache, mă arăt și eu, întârziat ca de obicei și, pe de-asupra, cu o constatare banală: ai dat din nou lovitura! Pontu' Euxin ăsta e un pont bun pentru tine, nu-ș' ce reacții chimice, fizice sau biologice se petrec când ești pe acolo, dar se pare că asta e sursa permanentă de inspirație, ori muza de la mare e mai bronzată decât cea din vasta Câmpie Română, nu știu. Cere-ți, dom'ne, transferul la malul Mării Mării, că vom fi cu toții mai câștigați!
PS Din câtă engleză știu eu, în urma unei vaste documentări, am descoperit că lovitură înseamnă HIT.

 =  raspuns
sorin teodoriu
[23.Sep.04 17:13]
Ma bucura intotdeauna vizita matale, aici, pe pagina lui Sache. Stii, m-as muta eu la mare, dar ce fac atunci cu muzele de la campie? Dar cu cele din mijlocul Carpatilor? Surpriza o sa vina curand...
st

 =  Astept un autograf pe hirtie
Angela Niculescu
[28.Sep.04 09:04]
Esti grozav,Sorine,pe bune,abia astept sa-ti miros scrisul.Degeaba,cartea pe care o mingii,o mirosi,la care ajungi simplu in orice clipa si pe care poti s-o ai oriunde si in orice pozitie, ea este cea care te merita,pe care o meriti si pe care o vreau.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !