Comentariile membrilor:

 =  adrian
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
imi permit sa iti fac si eu o sugestie.ai cateva texte bune, nu am nimic impotriva formei fixe, dar daca tot iti place sa scrii asa de ce nu incerci si alte abordari ?
adica intr-un fel sa schimbi ideea si rezonanta lirismului, ca la un moment dat dai senzatia ca vorbesti despre acelasi lucru in acelasi fel.
ti-o zic cu prietenie, adica multe texte de ale tale sunt bune si mi-ar place sa vad si alte abordari.paunescu nu e un exemplu tocmai potrivit, dar hai sa-l luam pe el, in forme fixe are multe chestii interesante.

 =  Tosa
Adrian Erbiceanu
[06.Sep.04 21:23]
Am destule poezii care isi asteapta randul. Nu le-am postat pe site pentru ca am vrut ca poemul de fata sa ramana unitar. El este alcatuit din 13 capitole. Nu pot sa avansez prea repede pentru ca sunt legat si de publicarea lor in Revista Transilvania. De aceea, dupa cum cred ca ai observat, plasez cate un capitol la fiecare 3-4 saptamani.
Pentru cei care citesc poemul fragmentat este normal ca sa li se para ca ma repet. Dar, asa cum am mai spun, lucrarea este unitara si va putea fi apreciata ca atare numai atunci cand va fi transferata complet pe site.
Apreciez faptul ca te-ai aplecat asupra lucrarii. Capitolul urmator, atunci cand o sa apara, o sa-ti dea mai mult de gandit. Ai remarcat corect, sunt adeptul formelor fixe dar asta nu ma impiedica sa savurez, cand este cazul si poezia scrisa liber. Cu multumiri,

 =  parere
Chakass_Elena
[25.Sep.04 17:00]
Adrian
poemul este lung dar presupun ca asa trebuie sa fie,tinand cont de titlu.
Imi place cum curge,are rima iar ironia subtila ajuta la savurarea textului.
Cred totusi ca uzezi prea mult de asa zisele cuvinte grele, cum ar fi :imuabil si gordiene.
mi-a placut in mod deosebit prima strofa

la recitire

 =  O alta poveste
Adrian Erbiceanu
[27.Sep.04 09:30]
Elena,
Am sa-ti dezvalui un secret. Eu nu aleg cuvintele; Ele ma aleg pe mine. Nu ma folosesc de dictionare atunci cand le astern pe hartie. Cuvintele se aseaza la locul lor, firesc,
fara sa-mi ceara aprobare. In schimb, daca este cazul, le verific, pentru a fi sigur ca reflecta ceea ce am vrut sa spun.
In cazul de fata, cuvintele, pe care le-ai mentionat, nu-mi par de loc a fi "grele". "Imuabil", din expresia:"Un imuabil gand", este un cuvant cunoscut, mai rar folosit, este adevarat, dar care s-a cerut ca o necesitate pentru a a-mi da posibilitatea de a creea o situatie absurda,("ironie subtila", cum bine spui,) alaturandu-l de expresia: "ce se destrama".
In cazul al doilea, ce pot sa spun? Am invatat cuvantul, pe cand eram in casele elementare, la nu mai stiu ce ora, ascultand vrajit aventurile iesite din comun ale unui oarecare Imparat, numit simplu: Alexandru Macedon.
Folosesc, este adevarat, din cand in cand, si cuvinte mai rare. Dar nu uita ca sunt supus, zilnic, la un adevarat bombardament de cuvinte englezesti si frantuzesti. Si asta de aproape 25 de ani. Dar asta este o alta poveste.
Ma bucur ca ai intrat pe pagina mea.
Pe curand

 =  m-a amuzat
Ioana Scorus
[05.Oct.04 12:54]
Mi-e mi-a placut mult, domnule Erbiceanu, mult de tot. Imi place jocul comic-serios, trecerile dinrte registre, imbinarea lor. Are suflud e proaspat, e tonica, e... pegustul meu.

 =  Multumire intarziata
Adrian Erbiceanu
[28.Nov.04 18:20]
Ioana,

Cu mare intarziere am citit comentariul tau. (Sistemul meu de avertizare, a mesajelor primite, nu functioneaza!) La data la care iti raspund, Cantul XIII, dupa cum cred ca ai observat, este deja pe site. Sper ca si el sa fie pe gustul tau. Iti multumesc pentru frumoasele cuvinte.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !