Comentariile membrilor:

 =  nerabdare
oprea valentin
[17.Aug.04 16:38]
astept cu nerabdare partea doua.
ai insa foarte multe greseli.
nu mediul rural a stat la baza formarii miscarii legionare.
Iar "Să facem o țară precum soarele de pe cer", era un slogan folosit cu aproape 20 de ani mai tarziu...
atat, pentru moment....

 =  ca în bou încălțat
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Fără a polemiza cu dumneavoastră domnule, greșiți. Legionarii proveneau din pătura țărănească incultă și slab educată. A, ei nu erau țărani...erau poate prima sau a doua generație încălțată...ca în bou încălțat...

 =  nici eu nu vreau sa polemizez...
oprea valentin
[18.Aug.04 11:03]
... dar absolut nici o miscare politica nu a pornit decat cu din astia proaspat incaltati. la a doua, a treia generatie.
si liberalii si toate partidele istorice se bazau pe voturile mediului rural. iar bucurestiul anilor 20 era format din tarani. daca cititi cronicile vremurilor, o sa observati ca bucurestiul nu era considerat (de cronicarii veniti din occident) un oras, ci mai degraba mai multe sate legate... mahalaua era 70% din suprafata... iar in centru nu stateau numai bucuresteni, ci si multi fii de oameni instariti din provincie.

si asta e valabil nu numai atunci. chiar si acum nu poti folosi sintagma de bucurestean... fiindca toti suntem la cateva generatii de plug...

ps. sunt si exceptii, bineinteles.

 =  Concis, coerent, alert
Ghinea Nouras Cristian
[18.Aug.04 13:30]
Un subiect interesant. Bun, foarte bun textul dv., cel puțin în ce privește această primă parte. Bine construit, limpede, concis, alert, jurnalistic. Nu știu de ce, atunci când istoricii abordează acest subiect, devin extrem de nebuloși, te omoară cu citatele, nu știu, poate sunt subiectiv, dar parcă totul devine (voit?!) mai diluat. Prin comparație, textul tău se remarcă prin coerență și mesaj.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !