Comentariile membrilor:

 =  de citit!
Irina Iacovescu
[01.Jul.04 20:24]
Ce scenariu! Câtă acuratețe! Ar fi chiar culmea să fie adevărat! Am citit și am râs cu lacrimi!
(sunt buni angajații români de la Google, dacă își permit asemenea glume!)(sic!)

+ nu este scenariu
Camelia Petre
[01.Jul.04 20:41]
...este o inscenare;)
Mi-a placut ideea, am ras cu pofta. Si daca ar fi adevarat?:))

(pentru idee si portia de ras)

 =  din revista, sau invers...
Radu Herinean
[02.Jul.04 00:21]
da, poate e adevarat, o sa aflam, probabil inainte ca materialul sa apara in revista, fiindca l-am trimis pentru publicare cam in aceeasi forma.
chiar sunt curios si eu :)
imi pare bine ca v-a placut.

 =  1 aprilie
Daniel Stuparu
[23.Oct.04 07:41]
Accesând secțiunea de teatru a site-ului, am dat și peste piesa matale.

Câteva lucruri aș avea de zis:

1. Ideea în sine mi se pare excelentă:

a. De apreciat acest gen de intrigă cu tot soiul de dedesubturi, diversiuni și bifurcații, ce rezervă cititorului pe parcursul lecturii surprize incitante; e unul din tertipurile la care recurgea și Shakespeare adesea - el o urmărește pe ea, ea îl urmărește pe un al doilea el, care la rândul lui o urmărește pe o altă ea, la rându-i amorezată de cel dintâi (Doi tineri din Verona, Visul unei nopți de vară, Antoniu și Cleopatra ș.a.) - o bilă albă deci.

b. Tema abordată este indiscutabil de actalitate - a doua bilă albă.

c. Fiind, din câte înțeleg, specialist IT, cred că ai făcut bine că ai ales acest subiect - Goethe spunea undeva că una din greșelile majore pe care le fac tinerii scriitori este aceea că încearcă să trateze fie subiecte prea dificile, fie abordând domenii nefamiliare lor; te-ai orientat bine deci, lucru ce transpare clar din text, se vede că cunoști aceste lucrurile "din interior" - încă o bilă albă.

2. Rezervele mele:

a. La nivel de formă - acest aspect poate fi însă îmbunătățit cu ușurință, în cazul în care vrei ca din acest text să iasă o piesă de teatru ceva mai extinsă - deocamdată textul e și foarte scurt.

b. Aș fi introdus o pildă morală în final, în loc de un catren ce nu lasă loc la foarte multe interpretări de adâncime, ceva care să dea greutate jocului de idei și schimbului de replici de pe parcursul textului.

(Un exemplu ar fi în acest sens - deși nu e, de departe, singurul - ar fi Dürrenmatt (Fizicienii, Vizita bătrânei doamne), care știa să cultive genul dramatic cu o rară subtilitate, la el toate piesele aparent comice având în final o tentă gravă - de unde opțiunea sa pentru tragicomedie. El împărtășea convingerea că problemele lumii actuale sunt atât de grave și de cutremurătoare, încât dacă nu știi să atragi cititorul/spectatorul prin comedie bunăoară, el nu va acccepta nicidodată să se gândească și la lucruri serioase - motiv pentu care el personal recurgea la acest truc pentru ca mesajul său să ajungă totuși la receptor. La asta făceam referire cu afirmația de mai sus.)

În concluzie, ar mai fi de lucru, ideea însă este generoasă. Acest text poate deveni o piesă de teatru absolut viabilă, sau poate rămâne la stadiul de schiță/proiect, așa cum l-aș cataloga în momentul de față.

Auguri.

P. S. Încă ceva: titlul mi se pare prea bombastic - el ar trebui să atragă cititorul la un mod ceva mai puțin prețios și în același timp mai voalat - eu unul i-aș fi zis, de exemplu "1 aprilie".

 =  Uimit...
Mircea Popescu
[02.Oct.05 19:06]
ma bucur ca iti place ideea si sunt chiar uimit ca vrea cineva sa joace scenariul asta... Adica...as vrea sa vad si eu..daa m-ati anunta cand poate as ajunge in bucuresti atunci sa vad. Saptamana asta am fost la un festival de teatru la bacau (festival in lb engleza pt adolescenti) si am jucat Jacques si supunerea de ionescu si am luat cateva premii. AS vrea sa vad in primul rand ca sa invat cate ceva pt ca ma pasioneaza teatrul. astept un raspuns. adresa mea de mail este [email protected]

 =  imaculata de la microsoft
katya kelaro
[08.Dec.06 21:33]
am recitit acest text și toate eforturile de a avea o imagine mai bună despre el..nu pot sa afirm decât că e slăbuț; merge ca o glumă între amici, însă în stadiul de embrion cu evoluție superficială în care se află nu l-aș putea decât trimite într-un atelier. Nu neg talentul de dramaturg al autorului, dar în situația în care scenariul ar fi montat pe o scenă ce-ar avea de făcut actorii în actele 3,4 și 5 unde acțiunea e în plină desfășurare? improvizații...mi se pare literatură în genul muzicii lui John Cage, cântărețul are niște repere și enormă libertate în interpretare... sincer, așteptam altceva...un scenariu concentrat, muncit... aici mi se pare o chestie..las-o bă,că merge așea...nu merge!

 =  *
katya kelaro
[08.Dec.06 21:39]
erată
am recitit acest text și cu toate eforturile de a avea

 =  *
Dan Cârlea
[08.Dec.06 22:01]
Radu, e chiar un text misto, original, dar am o singura suparare : eu nu pot insera link, tu poti din administrarea siteului :((( raule.

Vreau si eu sa pot insera link in pagina, sa fac diverse trimiteri. :))

PS - Daca aud ca ai vandut siteul, inseamna ca te-au cumparat astia de la google, ca sa puneti in practica niste de astea. :))


 =  off topic
katya kelaro
[08.Dec.06 23:10]
Sugestie
Între o critică obiectivă a unei persoane care nu-mi cere nimic și elogiul uneia care-mi cere un serviciu aș alege-o pe prima.De ce? Mi se pare mai aproape de adevăr.Tu alegi, ești foarte valoros, riguros în critici, genial în inițiative, nu-ți ia nimeni capul când scrii prost sau superficial,numai că, fiind un etalon, pretențiile inclusiv ale novicilor, printre care-recunosc-mă număr, sunt mari. Uriaș de mari. De ce? Pentru că ești în centru și noi gravităm mai mult sau mai puțin în jurul ideaticii tale și te judecăm la standardele pe care admirabil le impui.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !