Comentariile membrilor:

 =  slab, simplist
Elena Malec
[14.Jun.04 08:25]
Eugen, domnul tau de la Manchester, a vazut la televizor, a mai discutat cu altii... ce stia el despre Romania, nu ne spui.
La fel nu stim din acest "eseu" nici opinia ta, nici vârsta cu care judeci aici si acum ce a fost acum 13 ani.
Fenomenul Pietii Universitatii nu poate fi expediat in trei paragrafe puse un gura unui britanic, cum ei nu au capacitatea socio politica a intelege continentul.
Anglia a fost si ramane un caz aparte in Europa, in ce priveste gradul de constiinta sociala si politica a clasei medii sau intelectuale.
In primul rand daca vei cauta in tratatele si lucrarile de specialitate englezii nici nu au notiunea de intelectual asa cum o intelegem noi pe continent(Europa)

Mi se pare o injustitie adusa momentului Pietei Universitatii si pe care o lasi sa ti se strecoare de cei care atat de putin au in comun cu un popor ca românii.
Cauta sa te documentezi ca lumea daca vrei intr-adevar sa fii luat in serios cu un punct de vedere.
Au fost implicati multi in acea trista, eșuata tentativa a Pietei.
Unii erau mari intelectuali, altii mari visatori, altii mari canalii, altii doar golani sau oportunisti.
E usor sa dai cu pietre, e greu sa discerni.
Ti-as spune mai multe și despre mineri, de cum au argumentat venirea lor in Capitala, in acele zile si luni. Am stat de vorba cu un grup de mineri si am fost impresionata de judecata limpede de oamenei cu picioarele pe pamant; nu toti fireste, unii au ciomagit zdravan pe cei care puertau jeans sau barba.
Nu voi umple acest comentariu cu povestile mele, insa.
Te rog, numai, fii mai informat,consistent și serios in tratarea unor subiecte complexe si delicate.

 =  Dragă Elena, ai dreptate
Eugen Galateanu
[14.Jun.04 19:19]
Părerea mea, ca trăitor al acelor clipe este idem-în sensul că oamenii aceia nu aveau ce să caute acolo și nu trebuiau lăsați acolo de la început. A fost o mizerie de nedescris- și din păcate izvorâtă din mizeria morală a participanților (marii majorități). Sunt perfect de acord cu tine referitor la "trista, eșuata tentativa a Pietei. "

 =  iti multumesc
Elena Malec
[14.Jun.04 19:28]
Eugen, in sfarsit ne-am intilnit in Piata Universitatii.
Revin, acum fug la posta.

 =  Piata Universitatii e in Bucuresti
Elena Malec
[14.Jun.04 22:54]
Eugen, revin cu sugestiile la eseul tau pe care il astept.
O analiza a presei din acele luni de greva a foamei a intelectualilor in Piata Universitatii, se impune la nivel statistic dar si de personalitati.
Cine au fost cei care s-au implicat la nivel ideologic, stradal, politic.
Discriminarea(termen operativ) a activitatii inainte si dupa '89 a fiecaruia, plasarea lui in contextul zilei la nivel individual si de grup.
Posibile legaturi, influente cu o conceptie asupra rolului intectualului comuna patrimoniului valoric european
(aici vezi alti intelectuali est europeni implicati la nivel de conducere politica post comunista), dar si Franta postbelica cu pleiada de intelectuali ce ofereau un model socio politic.
Mai important pentru cazul Romaniei, mi se pare traditia noastra antebelica, cu ministrii, politicieni, deopotriva literati, savanti, intelectuali activi si parlamentari, legislatori, membri sau lideri de partide politice.

E doar o schitare a unei eventuale aplecari spre cuprinderea fenomenului romanesc, dinspre interior si de asemenea in ansamblul european post '89.
Fireste, de la Manchester nu poti rezolva asta. Ai nevoie de un studiu pe texte si el doar la Bucuresti poate fi facut, la Academie, la Biblioteca Universitatii, etc.

Succes in continuare,
Elena

 =  hraaashk!
Paul Bogdan
[15.Jun.04 07:22]
"-În nici o țară din lume democrația nu se face prin violență."
Nu știu cât de distins cercetător în domeniul sociologiei este acest domn Harris dar cert este că este incult sau, mai bine zis, prost sadea. Ori, ceea ce este mai mult ca sigur, dumneata, domnule Gălățeanu, ca de obicei, trâmbițezi roșu, doar doar vom deveni iarăși pionieri.
Transmiteți-i domnului Harris din partea mea complimentele de mai sus și exemplele ce urmează, poate va înțelege, mult prea distinsul, că România nu a adus nimic nou sub soare:
-Revoluția franceză,
-Idependența Satelor Unite ale Americii,

Ce exemplu mai sângeros, mai violent, decât cel al Revoluției Franceze, l-ar putea lămuri pe stimabiul că una din căile prin care se obține democrația este acela al violenței?! Dacă nu știe spuneți-i că atunci s-a creat leagănul democrației mondiale... Franța.
Din păcate, în România, nu a existat nici un Joseph Guillotin care să poată da numele său unei mașini de epurare... ne-ar fi scutit de multe belele dacă nu ar fi căzut decât doar două capete.

 =  Cu democrație, dlui .Bogdan
Eugen Galateanu
[15.Jun.04 13:57]
Stimate domnule Bogdan îmi pare rău. Probabil că "propaganda" mea v-a influențat. "Epurare ?" .Doamne ferește, ăsta e comunism pur. Cât despre democrație, mă refeream la timpul prezent. Brigăzile urlătoare din Piață nu erau democrate.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0