Comentariile membrilor:

 =  întrebare
Alina Manole
[31.May.04 14:21]

'Poți trăi oricâta' sau 'oricât'?

 =  non-erata
Valeriu Perianu
[31.May.04 15:45]
oricata,desigur,sper ca se poarta inca licenta poetica.Ar fi culmea la cat sunt de minuscule poemele mele sa fac si greseli de grafie.Se vor obisnuilectorii mei pana la urma cu tot felul de inventii.

 =  Amenda (contra)conventionala
Valeriu Perianu
[31.May.04 15:45]
Vad ca nu a disparut inca "refuzat ptr.corectura".Alina,tu faci corectura? Oricum eu voi penaliza pe cel cea scris cu rosu aceasta propozitie.Prescurtarea de la "pentru" este "pt." nu "ptr."

 =  explicatie
Radu Herinean
[31.May.04 15:48]
da, se poarta licenta poetica, insa, de obicei, orice artificiu verbal are un sens.
avand in vedere ca declari aceasta greseala ca fiind o "licenta poetica" noi te credem pe cuvant si scoatem textul de la "refuzat pentru corectura". el va sta insa la atelier pana cand vei explica originea aceastei "licente poetice" astfel incat sa o inteleaga oricare dintre noi (chiar si doar cu explicatii).
desigur, nu esti obligat sa oferi explicatii si poti alege sa nu o faci, insa nici noi nu suntem obligati sa afisam in lista principala de texte creatii care consideram ca nu si-au luat "examenul poetic". asta e o licenta poetica pe care mi-o permit si care sper ca poate fi inteleasa mai usor decat licenta ta poetica.

 =  Prolegomene la "oricata"
Valeriu Perianu
[31.May.04 17:04]
Toate cunoscutele isi au locul lor in ordinea fiintarii,prima,a doua,a zecea,a mia,numai necunoscuta generica poate fi a "oricata".Este vorba deci de un numeral ordinal special(deoarece este instar omnium),mai ales ca in sirul nedefinit al celor nenascuti inca aceasta pozitie poate fi si in trecut si in viitor.
Examenul de poet,estet si filosof mi le-am luat cam de multisor.N-am crezut ca unui poet i se pot cere explicatii.I-as cere si eu lui Eminescu de ce a spus "cobori in jos Luceafar bland",dar mi-e jena.O fi stiind omul de ce zice asa.Ramane sa meditez, fiindca nu-l pot trece la atelier deocamdata.

 =  întrebări
Alina Manole
[31.May.04 17:10]

Nu am înțeles pe cine determină 'oricâta'.
Ființa paradoxală și neființa estetică au legătură cu poemele?

 =  Determinat sa fiu pe cuvant
Valeriu Perianu
[02.Oct.05 19:06]
Determina si fiinta paradoxala si nefiinta estetica,ca locuitoare de pretutindeni.Legatura cu poemele oricui,deci,este evidenta.

 =  hep hei
Andrei Nicolescu
[15.Jun.04 00:25]
okei, domnule valeriu perianu, iti respect viziunea poetca originala, dar mie mi-ar suna mai bine, si in legatura cu explicatia ta: De ești tu necunoscuta
Poți trăi "a" oricâta.
sa renuntam la aceste asa-zise licente poetice sau la exemplele cu eminescu (nu i-am atins inca geniul). daca doresti sa lansezi o licenta poetica, fa-o intr-un context mai potrivit.
just a thought
zsazsa
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !