Comentariile membrilor:

 =  Daniel
Elia David
[19.May.04 09:35]
Mi-a placut cronica ta poetica, Daniel. Dar si tu m-ai facut sa regret ca nu am fost printre voi, sa va cunosc pe toti si sa va ascult, dintr-un coltisor.
Nu plang, sa nu mi se scurga rimelul.:)

 =  mulțumiri și cuvinte de aleena(t) aleena
Daniel Bratu
[19.May.04 11:21]
Mulțumesc Elia, e loc destul în Casa Pogor, asa că îți rezervam un loc pe centru, cu vedere la Prutul podurilor de flori, iar noi vom sta în "colțișor" să te ascultăm, că prea ai lipsit nemotivat până acum. Nu-ți face griji nici de rime(luri), poți plânge fără grijă, dar numai de bucurie.

Te-om aștepta la toamnă în pridvor,
"înfiptă ești în inimile noastre"
cum marea e în frunzele albastre,
nu plânge, fi-vom toți în "colțișor".

La bună citire și vedere

+ Cronicarul Daniel
Gabriela Petrache
[19.May.04 11:39]
Foaaaaaarte frumos, mi-a plăcut a ta cronică rimată, cred că ar merge ca și postfață la o eventuală următoare antologie (ori măcar spicuiri din). Aștept cu interes continuarea, pînă atunci cred că trebuie remarcată prima parte.

 =  dedal66
Claudiu Banu
[19.May.04 11:47]
Zambetul meu e si mai larg in momentul asta.
Sunt mai mult decat flatat de spatiul pe care il ocup (si)in aceasta cronica. Astept si eu continuarea...O vei posta aici?

+ Daniel :)
Florina - Daniela Bordieanu
[19.May.04 12:03]
Iata-ma si pe mine cu un zambet de aici pana la Iasi, la matalutza, caci e tare faina ideea sa pui in rime viziunea ta asupra intalnirii de la Iasi si reusit modul in care ai pus-o in practica.
Astept continuarea!!!

cu simpatie,
Dana

P.S. ti-am zis eu ca-ti sade bine imbracat in vers cu rime :))

aceeasi.

 =  cronica rimelungilor
Laurențiu Orășanu
[19.May.04 13:07]
Bravo Daniel. Excelenta cronica, are toate ingredientele.
Sa mai faci !

Ghiocel

 =  Gabi, Levi si Florina, multumiri de-asa lumina
Daniel Bratu
[19.May.04 13:18]
Gabi, taman ce plangeam pe mormantul ingropatei cronici scrise ieri, la ceas de seara si printre uitaturi strambe la meciul de retras bacii (Gica Popescu, mare fotbaliator roman, nu cred ca-l stii, da el te stie, ca a citit bodyguardul lui poeziile tale din Sympozionul iesean), cand ai aparut tu si frumoasa steluta. Mi-am sters lacrimile de dusa cronicuta si am purces la gandit despre continuari.
P.S. N-are fata de prefata sau postfata, acolo se cere conciziune si preciziune.

Florina, ma indemn la scris greu si doar atunci cand ma patrunde cate un fior electric pe la cerebel. "Per aspera ad astre", cum ar spune simpaticul, sensibilul, finul, dragalasul, timidul, inteleptul, gingasul (si nu numai) magister (si nu numai). De data asta asupra mea s-au Pogor(at), dinspre voi, cei care ati fost prezenti, o sumedenie de fulgere purtatoare de inspiratiune.

P.S. credeam ca numai costumul de mare tinuta si cravata (de pionier) ma imbraca indeajuns de bine, dar o fi si-asa, daca tu zici de versul in rime

Claudiule, jos palaria in fata la prefata si postfata si cuprinsul frumoasei tale prestatii muzicale si poetice. Te-am tot agasat eu saptamana trecuta prin chat cu vorbe despre cantautorul care esti, dar la cenaclu mi-ai impresionat scarita muzicala a urechilor cu glas si ghitara de poveste. Fie-ti talentul binecuvantat.

P.S. urmarea cronicii, intr-o alta postare si prezentare, zilele urmatoare.

+ felicitări!
Alina Manole
[19.May.04 13:48]

Felicitări pentru cronica rim(elungă și l)ată (I)!

Mulțumim pentru prezența ta deosebită la Cenaclul de la Iași. De-acum vei avea și poze-n galantar de cronici... și litere-nclinate. :)

Așteptăm continuarea cronicii. Încă o dată, felicitări!

 =  cu apreciere
Mae Stanescu
[19.May.04 13:57]
foarte frumos scris, intr-adevar!

dar pune-i si lui simulacru o majuscula, te rog, ca merita, balandul de el!

 =  inca o data scuze!
Mae Stanescu
[19.May.04 13:58]
scuze, scuzeee... a se citi BLANDUL!!

+ Astept cu emotii urmarea
Maria Prochipiuc
[19.May.04 14:40]
Am întârziat, dar cu intenții bune, fiindca mă gândeam că ți-ai dorit prea mult sa scrii italic și drept și mai știu eu cum... și am vrut sa fie un dar pentru tine acest lucru, mulțumirile le îndrept către Anton care mi-a ascultat rugăciunea...

 =  ghiocel, ingredientul ideal
Daniel Bratu
[02.Oct.05 19:06]
Laurentiu, multumesc si buna sa-ti fie inima, ca de miere sunt vorbele pe care cu gand frumos le-ai spus.
N-am incotro, asa cum (sibilinic si cu un ochi inchis) am scris mai devreme, in urma reactiilor voi continua cronica, desi intre timp s-au intamplat unele lucruri care numai spre asa ceva n-ar trebui sa ma indrepte.
Cat despre ingrediente, ele imi sar singure in farfurie, din bucataria marilor maestrii ai genului printre care, cu maxima consideratie, imi permit a te nominaliza.
Scuze de intarziere, comentariul tau a aparut in timp ce scriam celalalt raspuns.


 =  strigaturi de multumire
Daniel Bratu
[19.May.04 16:59]
Alina,

multumiri ce mi se leaga
stau ca lacrimile-n barba,
nu-mi vine sa-mi dau crezare
ca sunt viu sau eu sunt oare,

iau steluta intr-o mana
si-o masor si-o salt la luna
si ma pisc de antebrate
cu-ale mele versuri hoate.

Mai, sa-nsemn in calendare:
prima-ti stea...a ta e oare ?

Lasand gluma de-o parte, eu iti multumesc pentru tot ce faci intru propasirea pe inalte culmi a site-ului (na ca iar m-a luat gura pe dinainte). Nu, chiar pe bune, nu stiu cand ai timp da atatia altii, nerecunoscatori, 'cufundati in poezie.

P.S. Nu stiu de ce, dar parca ma simt usor vinovat de primirea saltarii in nivel. Nu cred ca la dorinta briz-brizarii versurilor m-am referit in preambul. Nici nu stiu cum se face, ca ma impiedic si-n hastemeleuri, d'apai in prea-frumoasa arta vizuala...

Mae, multam de apreciere. Mintenas am grija si de simu', pe care il vrei tu asa, cu ditamai S-ul in fata (in site "balandul" apare fara majuscula).

 =  Daca nu tu, atunci cine?!
Cristina Bunu
[19.May.04 20:47]
Numai tu puteai sa ne coci asa o surpriza ma Zanelule :P Ma bucur ca nu m-ai trecut asa cu vederea si ca o sa scrii si despre mine in partea a doua... n ude alta dar e o onoare! Felicitari pentru randurile minunate!

Cu uimire,
Somnbizar.

 =  Ca_tren cu felicitari
Codrina Verdes
[19.May.04 22:46]
Am citit cu placere cronica rimata scrisa de tine care a reusit sa ma transpuna in atmosfera de cenaclu. Daca as fi ajuns si eu la Iasi, i-as fi pregatit Almei un ca_tren "ritmat". Imi permit sa-l scriu aici:

In ritmul rotilor de tren,
Ne-am adunat cu toti de-a valma
O poezie-n pod sa bem,
Intr-un cenalu-organizat de Alma.

aceeasi absenta si totusi atat de reala,
Codrina

 =  N-are față de postfață! :)
Ana Melinte
[20.May.04 00:04]
Ai confirmat, o dată în plus, că stăpânești cu multă finețe dar nu lipsit de vigoare, arta “cufundării în poezie”. Mi se pare o cronică teribil de incitantă prin culoare și dinamism, sunt convinsă că și o variantă în proză ar fi fost interesantă...pentru că nu pare să-ți lipsească nici “conciziunea” și nici “preciziunea”.

 =  Dedal- un poet fenomenal :)))
Bogdan Groza
[20.May.04 23:29]
Daniel,
asa frumoasa poezie ai scris incat mai ca-mi pare rau ca n-am fost acolo, cu voi. Asa frumos ai doinit, incat mai convins ca la urmatoarea editie a cenaclului sa fiu prezent la Iasi.
Astept cu nerabdare continuarea.

 =  erata
Bogdan Groza
[20.May.04 23:45]
scuze, datorita grabei am scris mai in loc de m-ai (la mai convins)Deh, graba.

 =  insira-te multumiri si margarite
Daniel Bratu
[21.May.04 14:58]
Cristina (La multi ani! Elena), Codrina, Ana, Bogdan, va multumesc si va promit ca, daca veniti la urmatoarea intalnire, veti fi cantati in versuri (sau in proza)(si mai) largi si (mai) cuprinzatoare. Va asteptam, cu drag, la Iasi, cand fi-va sa fie o alta minunata intamplare de poezie.

La buna vedere si citire !
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !