Comentariile membrilor:

+ il votam si noi
Adrian Munteanu
[05.May.04 18:02]

Liviu Nanu merita un portret. Poate cineva ii va face si unul literar. Cel de acum, in registru familiar si usor ironic, ne scoate in fata omul pe acre il putem pretui, deopotriva cu poetul.
Succes in alegeri, pentru ca tot n-avem ce face si va trebui sa trecem si peste asta.Ce i-o fi trebuit alegeri _Mai ales, succes cu poezia.
Multumiri lui Adrian pentru ca ne insenineaza ziua si cugetul cu figura unui Om.

+ eu cu cine votez?
Andreea Drăguleasa
[05.May.04 18:48]
Ete ca să vezi, monșer, ce șansă de întâmplare că și eu tot așa gândeam de nea Anton. Da' numai nu puteam să zic... decât pe bucăți.
Bravos!

A.

 =  nu vreau sa fiu primar in sat
Cristina Trușcă
[05.May.04 19:24]
Toate ca toate, Adrian, dar ai uitat de celebrii carnati, pai se poate? Uite ca se poate. Probabil se subinteleg pe undeva prin context...
:P

 =  Cu zâmbetul pe buze
Daniel Dinescu
[05.May.04 19:32]
Multumim Adriane pentru asa un portret! Cred ca poeziile lui Anton i le cunoastem cu toti, de aceea ma bucur ca tu mi-ai inlesnit acum si cealalta cunoastere, a omului care 'se-ascunde' in spatele numelui...dar, lasa ca o sa va cunosc eu pe toti! Abia astept! :)
Cu prietenie,
Daniel

+ atentionare
Florian Silisteanu
[05.May.04 19:43]
Vai sa n/am parte de de pana de bufnita si de crestet cu antet daca nu e grozav portretu Don firicenco io spunez cu cuvintelele mele schiopatinde ca mata esti unul dintre putinii greuceni la condei de prin galaxie Si ca dovada ca nu/s zgircit scot de la peptu meu atentionare nu numa pentru portretul lui domnului anton ci pentru mai multe dintre cele ce lasi pe/aci

 =  portrete.
Radu Herinean
[06.May.04 03:41]
Bogdan propunea o rubrica permanenta din aceste portrete, la fel cum sunt si forfecarile.
cred ca e o idee buna si sper ca maine sa am timp sa o aplic tehnic, iar bogdan poate lamuri mai clar sistemul.

 =  Votați Anton!
Florin Hălălău
[06.May.04 09:02]
Eu îl votez zi de zi pe Maestrul Anton și consider aceasta o justă atitudine cetățenească. Votați Anton!

 =  Vot
Silvia CALOIANU
[06.May.04 09:16]
Si eu!

+ Butelia de Leida
Tudor Negoescu
[06.May.04 09:42]
Văzîndu-ți ultimele evoluții portretistice, am deja imaginea unei viitoare Cărți cu prieteni, ce se naște chiar sub ochii noștri. Naștere ușoară! Aceeași senzație mi-o dau și Forfecările lui Bogdan.
Nea Anton merita această onoare, fiind unul dintre fruntașii site-lui. Abia aștept să-l văd instalat în fotoliul de primar. Îl anunț de pe acum că mă voi înscrie și eu în audiență la dînsul. Să-mi aprobe repartizarea unei butelii. De Leida. De Drăgășani sau de Bohotin...

 =  Anton, personaj de e-popeye-e
Bogdan Geana
[06.May.04 10:44]
Du-te-n pana mea Antoane
si mai ia si trei sifoane
ca de-atata vinarsut
ma arde supra preput
si as vrea si un carnat
daca nu e cu banat
sa facem in asa fel
sa cedam la tulburel
si sa dorim pe presul de la usa
sa sforaim alaturi de-a lui mata.

Stea mare pentru amandoi!

 =  autoportret cu tocanita
Liviu Nanu
[06.May.04 13:05]
Domnu artistu’ plastic,

Deși ați creionat binișor portretul numărul patru care mă privește direct, consider totuși că petele de culoare pe care le-ați atașat compoziției îi dau mai degrabă aerul de natură moartă cu fazan, care fazan rămâne cam în ceață la fel ca alt patruped de care nu mai amintesc aici din cauză de analogie perversă.
Observ o urmă de invidie în vârful pensulei dumneavoastră, dar e perfect explicabil fenomenul, ca un regret refulat atâta amar de vreme în subconștient, părerea de rău de a părăsi această oază de spiritualitate, orașul pe care locuitorii în alintă cu drag Frankfurt pe Vede, iar poeții patriei îl cântă în versurile lor. Chiar și Marin Sorescu scrie despre urbea mea, și cu bunăvoința dumneavoastră aș vrea să exemplific.

Și Gangele

Prin Roșiori, gîndind la vede,
Trec asiatic și distrat
Și Gangele ce nu se vede
E scris în Vede, apăsat.

În Indii pe musoni am stat,
Mai mincinos cine nu crede,
De două ori trecînd în lad,
Păscînd cirezi de tigri, iede.

Vezi Roșiorii și-apoi mori,
La Napoli, bine-nțeles,
Eu ce-am trecut de-atîtea ori,

Mă simt bătrîn, neînțeles,
De intru-n Vede nu mai ies.

Eu sper ca alegerile astea locale la care faceți dumneavoastră referire să nu ne aducă un primar care este, deși se învârt cam mulți în jurul instituției cu pricina. Și nici să curgă pârâiașe de urină prin rigole așa cum cineva afirmase cu câtva timp în urmă, e drept înaintea campaniei electorale.
Pe mine uneori mă apucă un fel de tristețe, dar nu pentru că dumneavoastră, stimate maestre al penelului zugravitor de portrete și alte peisaje nu m-ați ajutat să urc pianul la etajul 3, de unde privesc nostalgic gospodinele întorcându-se de la piață cu pas șoptit și tranfigurate de emoția firelor de usturoi, a lobodei și a brânzei de țăran din sacoșă. Și, firesc a ciupercuțelor albe sau cu buline. Ce știți dumneavoastră…
Mă apucă tristețea, cum ziceam, sau cum zic poeții nostalgia visării sau fandaxia metafizică când mă gândesc la unii, săracii, cocoțați la etajul 10, cum și-or căra ei pianul pe scări până acolo? Dar acum, cu firmele aste specializate nu mai e așa complicat, cred.
Mai rămân două aspecte de lămurit: scoaterea dopurilor și calitățile de primar înnăscut sau înnăscute de primar, în fine… Aici se pare că artistului plastic i-a cam tremurat creionul, probabil din cauză de șampanie de Moldova volatilizată de pe masa de protocol.
Probabil și acestea se vor lămuri la un eventual autoportret cu cratița pe genunchi (neapărat cu tocăniță)

 =  ce tocanita? carnati oltenesti nu-s?
Claudiu Banu
[06.May.04 13:16]
Domnilor, nu stiu cu cine sau pe cine votez, da' ma intreb si eu ca tot electorul? Mie ce-mi iese?

 =  Domnule candidat, țineți aproape!
Adrian Firica
[10.Dec.18 14:27]
Domnule candidat Anton,
Am lăsat expre fazanul în fundal și l-am făcut sfumato din considerente de tactică electorală:
Nu tre' să știe electoru'
ce mănâncă candidatu',
electoru e cu votu',
candidatu cu că..tu.

Așa-i în politică de când lumea. N-am făcut-o noi, o luăm de bună. Ce, strică un fazan doi la masa omului? Nu e locul fazanilor la masa aleșilor? Ca să fie posibil așa ceva, nu tre' să cadă, de, fazanii?
Vă rog, nu vă mai bateți capul, aveți altele de făcut, astea sunt treburi pentru mine și echipa mea de des-făcători.

Țineți aproape și nu mai deschideți așa des frigiderul că iar se șambrează șampania și ne înecăm cu ea caldă, ca țiganul la Moll.

 =  Nu te votez !
Nacsavi Horia
[06.May.04 14:05]
Nu te votez !

"Cand cineva se bucura, altcineva sufera"

In cazul de fata eu sunt cel care sufera (si cu siguranta nu singurul). Daca ajungi primar n-am sa te mai pot citi :( … asa ca … NU TE VOTEZ, no ! … :)

~ Liviu, Numai bine! …. "oriunde" ai fi :) ~

 =  Horia: Anton câștigător din primul TUR, DA!
Adrian Firica
[06.May.04 14:25]
Horia,
alegerile fără o poziție contrară nu sunt bune. Având tu o astfel de poziție, nu se poate spune că faci parte din opoziție.

Tu ești din TURDA. Ai să vezi că va câștiga, Anton, din primul TUR, DA!

 =  Pt. A.Nairda
Nacsavi Horia
[10.Dec.18 14:27]
În ce privește profilul lui ANTON
Le-aș arăta (nu din profil) la OPOZIȚIE O POZIȚIE
Și am să fiu cu tine A.N.-TON
Mă BUCUR EȘTI un prieten de excepție

~ Numai bine! .... in campanie :)

 =  a se citi pe muzica de manea :)
simionescu adriana-marilena
[09.May.04 04:36]
hop si eu cu votul meu
basmaluta cu buline
cin`se ia Anton de tine?!...

mie imi placi la nebunie
ce atita galagie
si de cind te tot citesc
am uitat sa si postesc

maninc torturi de bezea
aiurind prin cafenea
ruda-ruda-paparuda
moara dusmanii de ciuda

sfinte sa nu-mi dai canoane
sa nu ma sfirsesc de foame
ca si-asa`s dusa cu pluta
nu vreau sa ma doara burta

Antonica, dragul meu
te votez maica si eu
uite vin la Rosiori
cu taraful de viori

foaie verde acadea
ma omoara linistea
fara poezia ta.

 =  pentru Adriana-Marilena, despre umbra lui Anton pe Pământ
Adrian Firica
[10.May.04 09:20]
Dragă Adriana-Marilena,
comentariul tău versificat avu darul de a mă bine dispune, de a mă pune pe șine în dimineața asta, care este urâtă ca un porc. Partea nostimă e că ea, dimineața asta ca un porc de urâtă, nici nu știe că este urâtă ca porcu'.
După ce am citit comentariul, bine dispus fiind, l-am sunat pe Anton pentru a-i aduce la cunoștință că trebuie să umbele în sertarul cu vorbe seducătoare pe care să ți le adreseze, astfel încât să nu rămâi necurtată de Anton, care după cum am spus este foarte curtenitor cu doamnele și mai ales cu domnișoarele.
Îmi spunea el, mai demult: Măi Adriane, mă, mărimea contează mă, rima și mărinimia. Și mare dreptate are. Dacă te vei uita pe poze, vei vedea că până și pe tricoul său scrie acest mare adevăr. Marele adevăr la lui Anton. Căci indiferent de unde te-ai uita la el, la Anton, de departe, de aproape sau de pe la zece metri, Anton tot impozant este. Nu se poate să nu remnarci că facee o umbră serioasă Pământului ăsta care e vai de mama lui. Fără unbra lui Anton pământul și noi am fi fost mai săraci, mai uscați la minte și foarte triști și am fi ajuns subiecte de reclame televizte ucigător de triste.
Așa să știi domnia ta, Adriana-Marilena cea tânără și voioasă.

 =  a se citi pe muzica lui Debussy "dupa-amiaza unui faun "
simionescu adriana-marilena
[02.Oct.05 19:06]
Aoleooooooooo, nea Adriane, nici nu ma asteptam de un asemenea raspuns din partea lu' matale ca ai o gura de ma intreb cum de-am avut curaj sa zic ce-am zis sau sa cint o manea aci pe site adica pe agonia.ro nu site de-alea de cernut faina sau stiu eu ce-am facut in seara aia de daduse vitejia peste mine si am sarit si eu ca un cocos pitic la bataie da' nu retractez nimic si parca nu mai mi-e frica de foarfecele ala al tau ce zic eu foarfece ca era de-a dreptul coasa si totusi ce aer proaspat e dimineata la firul ierbii de te omoara in cintec mierla de-aia si vorba ai mierlit-o pardon am mierlit-o sau sintem mierliti noi astia toti cu poezia in cap ori in picioare fiecare dupa posibilitati precum o zi urita ca porcu' dar poate ca stii ca exista si o estetica a uritului sau un urit estetic intocmai ca si el porcul ca de-aia e sarbatoarea cu taierea de-i zice Ignat dar ce pacat ca-l sacrifica, sau o fi circumcizia cochonului ca vine din franceza si tare-mi pare rau de el ca la vie est belle da' noi avem struguri mai buni la via noastra si lacrima lui Ovidiu e la sticla de trei sferturi ca am avut noroc sa-l exileze la Pontus Euxinus nu pe porc ci pe Ovidiu.
Oricum ziua mea a fost super caci nu m-asteptam sa ma bagi in seama si apoi se stie ca bufonii sint cei mai mari tragedieni ai lumii sau ai regelui oricum e bine ca uite am inceput sa te citesc mai atent si ai stofa domle' stofa de
prozator nu gluma si ce bine mai minuiesti ironia dar si fineturile ce mi le-ai zis mie nu fineturi de facut pijamale ci de-alea de finesse oblige pardon excuse-moi noblesse oblige doar daca nu cumva jucai pocher din ala de pui pe masa nu stiu cite bete de chibrit si zici "oblij" iar altul zice "p de 3" si eu cine stie ce iluzii imi fac in mintea mea de ciupercuta asa ca mai bine ma duc sa ma rog sa-mi dea si mie doamne-doamne nitica inspiratie si de-aia de scris si de-aia de tragi aer in piept.

Cu respect,
maica Amadriada de Titan

P.S. nu titan adica gigantic si
nici elementul ala cu numarul
atomic 22,.... cartierul Titan

+ de Bonton

N-ar fi rau daca i-ai propune lui Radu ca aceste portrte sa stea in pagina de autor, pentru cine e de acord, fireste. Cateva cuvinte despre cum s-a apucat de scris, ce volume a publicat?

 =  de Bohotin
Anda Andries
[06.Jul.04 20:10]
Dupã alegeri, cel mai bun vot este (sper) al meu, alegãtor nedumerit pe site-ul ãsta, "cercetãtor" nedormit de când l-a descoperit, adicã de foarte putin timp, uimit si bucuros sã descopere ce tineri si frumosi sunteti...deci votez...rog sã se consemneze!
P.S. Domnului Tudor Negoescu îi dau o Busuioacã de Bohotin, eu nãscându-mã chiar în aceastã localitate (Bohotin- Jud.Iasi), sã o bea cu toti cei ce atât de frumos întineriti în fiecare zi.

Eu, ultima nedumeritã,
Anda

 =  bulinute rosii
serban georgescu?
[21.Jul.09 13:34]
1. toate contactele sexuale sunt incesturi

2. nu albeata ci TAPETUM LUCIDUM pe ochi

3. bicicletele pentru minotauri au de toate in afara de

3.a. lant
3.b. sa
3.c. ghidon

(dar au nevoie de cupe pentru cele patru pedale, desi nu neaparat, depinde de copite)

4. "Prostii lumii au fost cei ce au intemeiat religia, ritualurile, legea, credinta si randuiala vietii" (Giordano Bruno / Cabala calului Pegas)

- subliniez: cal, nu minotaur!

5. non intellexerunt

6. "... iar al patrulea picior al ei,
mandru la vedere
este cel care dogoreste dincolo de spatiu"

7. NU CALCATI IARBA

FUMATI-O!

8. Va rog, daca ati auzit vreodata prin vietile voastre de un anume Jacob Bercovici, va rog aduceti-mi la constiinta

9. acordul pentru repatrierea copiilor functioneaza din ce in ce mai bine

10. va rog sa nu muriti inainte de a ma lasa sa va pup pe fiecare dintre voi, apasat, pe toti sase obrajii vostri batrani, cheliosi, ochelaristi si putin burtosi

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !