Comentariile membrilor:

 =  Paideia
Virgil Titarenco
[18.Apr.04 01:05]
Sînt eu prost informat sau orele de religie sînt facultative în școlile de stat în Romania și fiecare părinte are dreptul să decidă la ce fel de "orientare religioasă" este expus copilul său?
Că au existat sau mai există prin unele locuri abuzuri ale bisericii "majoritare", nu mă înșel, și asta nu mă face decît să cred că ea mai are de învățat lecția elegantă a democrației și libertății de conștiință. Dar de la asta și pînă la "generații de elevi au fost „forțate”", mi se pare totuși drum lung. E ca și cum ai spune că generații de români au fost forțați să îl aibă de președinte pe Iliescu. România e o țară democratică. Românii au din toate punctele de vedere ceea ce merită. Bun sau mai puțin bun. O altă discuție este însă utilitatea sau inutilitatea religiei în școală. Este datoria părintelui sau a societății să formeze spiritualitatea și moralitatea copilului meu... ? Iată întrebări care s-ar fi meritat discutate. Dar nu într-un talmeș-balmeș polemic. Pentru că tu Eugen, cam ca întotdeauna ;), spui și mari adevăruri dar și mari enormități. Ai un spirit polemic fain dar cred că trebuie mult calibrat și rafinat. Altfel ajunge un fel de aruncat cu piatra în apă ca să stropești cît mai multe fete.

 =  Din păcate majoritatea nu gândește așa.
Eugen Galateanu
[18.Apr.04 01:30]
Dragă Virgil, ai și n-ai dreptate. Ai dreptate în ceea ce privește partea cu enormitățile- nu ai dreptate- pentru că acești copii chiar sunt forțați să facă religie. Dacă eu nu vreau să învăț limba rusă într-o clasă cu n care fac această limbă- ce o să fac ? Dacă eu sunt evreu- sau catolic- într-o clasă cu 28 de ortodocși- crezi că îmi vor lua în mod special profesor catolic ? Dacă eu, profesor, dau afară un student ASCOR (Studenții orto) pentru că în loc să vină și să participe la curs împarte fluturași- și sunt "urechiat" de conducerea universității că nu sunt receptiv la nevoile religioase- cum numești tu asta ? Nu lua exemplul Americii- o țară foarte religioasă. În Europa școala e separată de biserică. Cine vrea-și eu vreau- se duce la biserică de bună voie. Și la școala de duminică sau alte manifestări religioase. Cine nu, e treaba lui. Din păcate majoritatea nu gândește așa.

 =  tragedia majorității
Virgil Titarenco
[18.Apr.04 01:45]
Atunci înseamnă că de fapt ceea ce îmi spui tu este că românii, ca și comunitate, încă nu au înțeles și însușit filosofia și mecanismul democratic. În ce privește America, ea a fost construită pe acest dezgust față de conceptul de biserică de stat sau biserică națională. Dezgust care o păzește ca un profilactic istoric împotriva multor abuzuri. Nu e țara perfectă dar e țara în care relația privat/public este, încă, bine supravegheată. Dar asta în primul rînd pentru că "marea majoritate" a americanilor gîndește încă destul de liber. Poate manipulați de media prin unele locuri dar încă destul de liber. Amestecul patriotism(stat)/biserică(religie) a fost și rămîne foarte periculos, cu nuanțele de rigoare. Eu personal cred că oamenii au nevoie de Hristos, nu de fanatisme sau formalități. Însă cred că în ultimă instanță omul trebuie să fie liber să aleagă, inclusiv dacă alege greșit. Altfel nu ar fi o ființă responsabilă.

 =  Eu zic ca da.
zabet mihai
[18.Apr.04 20:39]
Eu zic ca da.
Eu nu vad un lucru rau in studiul religiei la scoala.
Nici nu conteaza, daca este majoritara sau minoritara, daca invatam talmudul sau coranul.
Importante sunt cele 10 porunci ( ele exista la toate cele trei mari religii ). Si ce inseamna ele pentru suflet. Pentu desavarsirea ta ca fiinta umana.
Daca cineva nu are acasa norocul sa le invete, macar la scoala sa o faca.
Asa o sa existe tot mai putini atei si din ce in ce mai putini oameni fara capatai, care sa ajunga sa conduca o tara.
Parerea mea este ca daca Ilici al nostru invata ca lumea cele 10 porunci, nu aveam societatea de astazi, cu atata coruptie si mizerie. El a invatat insa foarte bine rusa. Se si vede.
Trebuie sa existe cineva care sa iti spuna ce este bine sa faci si ce este rau.
Trebuie sa ai o morala.
Trebuie sa te ghidezi dupa un cod, nu conteaza care si trebuie sa iti fie frica de judecata suprema. ( nu trebuie neaparat sa fii ortodox sau catolic, asta nu are nici o importanta! )
Cel care nu are frica de nimeni si de nimic este un neispravit.








 =  Semanam cap taiat cu Europa...
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Frica poti sa ai si de politie. Sau de groaznica Securitate. Trebuie sa le invatam si pe acestea ? Si poate ca ar fi bine daca taica popa ar sta si cu joarda..si ar pune elevii pe coji de nuca...de ce nu ? Si ca sa ne fie si mai frica de ce nu niste mici ghilotine-in fiecare clasa- cum ridica unul capul cum hat !

 =  Mihai, Eugen
Virgil Titarenco
[19.Apr.04 01:14]
Mihai, mă faci să zîmbesc. Tu confunzi morala sau etica cu religia. Iar afirmația că vor fi mai puțini atei fiindcă se va face religie în școală m-a lăsat paf!! Tu chiar crezi chestia asta? wow! Iar faptul că oamenii vor fi mai buni dacă vor fi mai religioși aproape că mă cutremură. Nu îți voi aminti de inchiziție, cruciade sau botezurile forțate din timpul lui Carol cel Mare, etc. E suficient să îți amintesc că sîrbii își făceau cu fervoare religioasă semnul crucii înainte să mai radă de pe fața pămîntului cîte un sat bosniac. Sau să îți amintesc de rugăciunile "martirilor islamului" înainte de a se îmbarca pe cele 4 avioane cu care au măcelărit mii de vieți pe 11 septembrie 2001. Sau de faptul că Palestinienii îi cîntă lui Alah și se aruncă în aer. Sau că sînt fundamentaliști evrei care cred că e de datoria lor să îi măcelărească pe arabi. Sau, sau, sau...
Hai să fim serioși religia a fost cu o respirație în spatele crimei, dintotdeauna. Știi de ce la omorît Cain pe Abel? Nu pentru oi, nu pentru pămînt, nu pentru femei. L-a omorît pentru că jertfa lui Abel (manifestarea lui religioasă) a fost mai "performantă" decît a lui Cain. Invidie, pură invidie religioasă. Și așa e de cînd lumea. Iar dacă oamenii nu vor înțelege că Dumnezeu prin Hristos este Dragoste și Adevăr, vor continua să se omoare între ei cu aceeași fervoare religioasă. Cu sau fără religie în școli.

Eugen, tot nu m-ai lămurit. E obligatoriu sau nu e?

 =  o să te îngrozești
Eugen Galateanu
[19.Apr.04 10:58]
Din păcate e. Și dacă îți spun că au fost stricate medii- la clasa a II-a pentru că dna. preoteasă care face religia a dat 3 unei fetițe premiante altfel pentru că a mâncat nu știu ce când nu trebuia-o să te îngrozești

 =  Pentru toți
Angela Niculescu
[02.Oct.05 19:06]
Eu sunt de acord cu predarea religiei în școli.Cine să-i apropie pe copii de Dumnezeu(nu neapărat de biserică,ci de Dumnezeu)având în vedere că părinții lor,crescuți și trăiți în comunism,nu le-au prea avut cu religia.Ce și cît va lua fiecare copil ,asta e doar alegerea lui.Cît despre cei care predau în școli religia, dar nu o fac ca lumea ăsta e păcatul lor.Oricum,dacă doar un copil din 30 (cam cîți sunt intr-o clasă)îl găsește pe Dumnezeu și-l urmează,e un real cîștig pentru el și pentru cei din jur.Azi, trăind în noua realitate mondială(crudă,rapace,egoistă și imorală),mă tot minunez de zisa lui Malraux-va fi religios,sau nu va fi deloc.

 =  Polemica fara sens
zabet mihai
[02.Oct.05 19:06]
As fi putut sa vin chiar cu argumente in favoarea interzicerii cursurilor de religie in scoala. Stalin a facut seminarul din Tiflis. Si la ce bun? A fost cel mai mare crimial din istorie.
Nu despre asta este vorba, ca nu stiu ce preminata a luat 3 la religie. Asta e! Viata nu e dreapta! Nu ai ce sa faci decat sa te lupti cu injustitia cat poti de bine.
Dar daca unul singur devine mai bun si mai tolerant datorita acestor cursuri, e perfect, e deajuns.

 =  Religie
Daniel Dinescu
[19.Apr.04 15:16]
Intervin numai pentru a va spune ca religia nu este obligatorie in scoli, multi copii, ai caror parinti nu sunt de acord cu aceasta practica, au parte de un regim special, ei participa la alte cursuri, inca din clasa I ei au dreptul sa refuze participarea la aceste ore; cei de alta religie sau alte denominatiuni crestine pot aduce un certificat de la pastorul, rabinul sau alti profesori din cadrul denominatiunii proprii. Eu am si aceasta specializare - profesor de religie - si am avut copii (am avut pentru ca acum nu mai sunt profesor) care nu veneau la ore pe motivele de mai sus. Intr-adevar, oameni 'ciudati', cum ai dat tu exemplul cu fetita, Eugen, exista, am avut si eu aceasta experienta, si sunt de parerea ca ei strica suflete pure de copii, care cu greu, sau chiar niciodata, vor fi aduse pe cale din nou. Dar eu cred ca sunt si multi profesori de calitate, asta o spun tot din propria experienta, cunosc destul de multi colegi care sunt de o valoare mare.
Concluzionand, religia nu mai e obligatorie in scoli de trei ani, dupa lege (sau chiar patru), probleme sunt, dar eu cred ca ramanerea ei ca si arie curriculara, pentru cine doreste, este binevenita. Uite ca mie mi s-a intamplat inversul, destul de multi copii vin la biserica si sunt tare multumit de ei, asta fara a-i obliga.
Despre ce ai zis de studentul membru ASCOR, colegii care au reprosat tragerea la raspundere a lui nu au dreptate, mereu am spus ca scoala e importanta, avea timp si pentru lucrarea 'nobila' in afara timpului pentru cursuri.
Cu respect,
Daniel

 =  in atentia editorilor: otrava pe site
Dan Mitrut
[19.Apr.04 15:44]
Eugen, mi se pare dizgratios ce faci tu aici. este parerea mea.

eu sunt invatator. copii opteaza la inceputul fiecarui an daca fac sau nu ora de religie, indiferent de confesiune.

asa cum poti da tu exemple dintr-o tabara pe care vrei tu sa o ponegresti, as putea sa dau si eu o multime. dar ma intreb daca asta ne face pe noi oameni.

ma indoiesc ca un spirit reactionar ca tine e aproape de Credinta. imi pare rau ca trebuie sa spun asta. dar nu faci decat sa infestezi oamenii cu un vierme de otrava pe care Mantuitorul L-a ucis odata.

cu ce drept vii sa-l redestepti in acest spatiu?

Magul

 =  Draga Magule
Eugen Galateanu
[19.Apr.04 18:35]
Draga Magule- ce ai inteles tu de fapt din ceea ce am spus eu ? Ai inteles ceva ? Stii ca in lumea civilizata-religia a iesit din scoala din anii 1900 ? Sau noi inca nu am ajuns acolo ? Daca as vrea sa fiu scarbos- si stiu ca sunt uneori-as spune ca sunt lucruri dincolo de orizontul tau de intelegere si as spune ca e o problema pe care trebuie să o analizezi la modul cel mai serios- sunt de acord cu scoala duminicala, cu scoala religioasa-cine vrea sa se indrepte spre studiul religiei- e foarte bine- eu insumi am studiat trei semestre in acest sens la Oradea- dar nu are ce sa caute in scoala-obligatorie sau facultativă. Nu ma refer la o religie anume- probabil ca de aceea ai tipat- oricum inca nu am inceput campania de ars pe ruguri-ma refer la orice religie. Scoala este laica prin excelenta- iar daca nu s-ar putea sa ne indreptam spre un stat fundamentalist.
Cu respect

 =  Religia este un lucru personal
Eugen Galateanu
[19.Apr.04 18:36]
Religia este un lucru mult prea intim- la fel ca și legătura fiecăruia cu Dumnezeu- pentru a fi predat la clasă. Dl.Dinescu, dl.Mitruț, ambii în aceași branșă- știți probabil foarte bine că ceea ce e băgat cu forța în cap este respins-de mecanisme psihologice foarte simple.Dacă onor MEC ar fi făcut o analiză feedback s-ar fi crucit de rezultatele obținute prin nefericita idee a lui dl.Șora. Religia este necesară-numai că nu în școală. Și nici în facultate. Am deplâns construcția unei biserici în interiorul Politehnicii. Se puteau face lucruri mult mai bune cu banii aceia- iar studenții puteau să meargă la una din cele n biserici din Militari. Studentul trebuie să învețe.

 =  De ce esti asa oparit domnule Galateanu?
George Brasoveanu
[19.Apr.04 19:05]
Domnule Galateanu, cu ce te deranjeaza orele de religie din moment ce ele sunt optionale?!?!!? Nu discrimineaza pe nimeni (evreul, catolicul si islamicul sunt mult mai indoctrinati in credinta, au ei ritualurile lor prin care fac chestia asta) iar din moment ce 87% din cetatenii romani isi declina confesiunea ortodoxa si nu protesteaza impotriva cursurilor de religie, ce ai dumneata de zbieri asa tare p-acilea?!?!?!

Nu inteleg scopul acestui material pe care ai binevoit sa-l arunci in viata publica a internetului. Ce ar trebui sa fac? Sa-l injur pe d-l Sora? De mama sau de dumnezei? Sa plang de mila evreului, catolicului si musulmanului? Sa ma revolt? Impotriva cui?

Repet cifrele ca sa iti fie clar: 87% dintre romani sunt de confesiune ortodoxa si nu s-au exprimat impotriva cursului de religie. Ce mai vrei?

Ca idealurile francmasoneriei si ale revolutiei franceze cer separarea laicului de religios asta imi este clar. Matale esti vreun francmason furios?

 =  Editori, luați-l pe dl.Brașoveanu de pe mine!
Eugen Galateanu
[19.Apr.04 23:51]
Domnule Brasoveanu, 99% din români ar fi fericiti sa se declare cu burta plina. Restul de 1% sunt din Alianta Civica. Sunt un jidan groaznic si un francmason furios- sunt chiar comunist- si poate si un pic catolic. Astept cu bucurie clipa in care prietenii dumitale care au facut carte nu si religie da o sa ne dea in cap. Sti ce-i acela pogrom, dle. Brasoveanu ? Stii cine a inventat pogromul ? De unde stii dumneata ca nu se protesteaza fata de cursurile de religie ? De unde stii ca elevii- beneficiarii acestor cursuri- n-ar vrea sa faca traforaj viteza ? Ar fi bine sa ajungem un stat fundamentalist ortodox ? Ati fi fericit, dle.Brasoveanu ? Iar fata de revolutia franceză dacă aveți o părere proastă înseamnă că nu avem ce discuta. Că mai trebuie să citiți cam 2000 de ani până să ajungeți la mine. Așa cum se spune în mod politicos- persistați într-o eroare...

 =  Ce are pogromul cu ora de religie?
George Brasoveanu
[20.Apr.04 13:09]
Domnule Galateanu,

Am remarcat cu surprindere faptul ca am reusit sa va irit si mai tare.Imi pare rau.

Din mesajul domniei voastre am ramas cu oarece nelamuriri. Ce are pogromul cu orele de religie? Eu am avut parte de ore de religie si nu ne-a invatat acolo sa ucidem evrei din cauza ca asupra lor apasa sangele lui Iisus. La orele de religie a venit un preot care ne-a explicat cum sa te inchini si ce semnificatie are acest gest. Ne-a mai invatat ce este Sfanta Treime si care e rolul lui Iisus in crestinism. Ne-a mai spus si multe alte chestii, insa din pacate am chiulit la unele ore si n-am retinut chiar tot. Iar toate chestiile astea pe care ni le-a zis preotul nu le puteam afla de la parintii mei, care nu le cunosteau in amanunt si oricum, e indicat sa te adresezi unui specialist in domeniu cand vrei amanunte tehnice.
Am chiulit cu bucurie de la orele de religie, iar cand am fost acolo l-am ascultat pe popa cu atentie. Nu-mi pare rau nici de una nici de alta. Iar parintele oricum nu punea absente in catalog(de-aia si chiuleam cu succes).

Chestia cu jidanul nu are relevanta pentru mine, nu-ti poti alege etnia. Daca esti un francmason furios iti recomand sa te calmezi.

Iar despre revolutia franceza pot sa imi permit sa am ce opinie vreau eu, asta in nici un caz nu ma descalifica. Doar stalinistii isi condamna oponentii cu verva lu matale.

Hai la mai mare (eventual 33)!

 =  "Sancta simplicitas"!-sau masonii se recunosc după faptul că dau din picioare
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Stimat dle. Brașoveanu,
Văd că ați chiulit "grup" așa se spune- la mult mai multe ore. Dacă n-ați fi chiulit la orele de istorie ați fi văzut că pogromurile erau cu tentă religioasă- pornite, din păcate, de la preoții otrodocși în marea lor majoritate- din "fericire" mai mult în Rusia-fără să ne ocolească și pe noi.Tot la școală, dacă ați fi stat mai mult, v-ar fi învățat că treaba asta cu francmasonii e o prostie-bineânțeles că acum caut să vă induc în eroare și noi, francmasonii conducem lumea.Avem un semn distinctiv- când mergem dăm din picioare. Dacă doriți să învățați religie- nimeni nu vă oprește să mergeți la biserică, la școala de duminică. Dar de ce în școală. Și nu sunt furios- sunt numai trist. Așa cum zicea și Hus "Sancta simplicitas"!

 =  ...
Andrei Dobos
[21.Apr.04 00:17]
Mie mi se pare ca a cunoaste anumite date despre religia in care ai fost botezat, de la o varsta frageda, e o problema ce tine cel putin de bunul simt. In general, Europa( cea in fata careia "ne-am facut de ras") are o religie a ei in care a fi= a vrea-de aci multe baiuri, cum ar fi "scarba de religie". In sfarsit, din cate stiu eu, ortodoxia nu este doar o simpla dogma, mai are alaturi si o traditie, deci o dogma+ o traditie din cauza careia religia va ma ramane ceva timp prin scoli; insa nu prea mult ca s-ar putea sa nu se stie.

p.s.: vorbeai pe undeva de pericolul formarii unui stat fundamentalist si trebuie sa recunosc ca mi-ai rapit un zambet, unul mic de tot. or fi ele exemple, dar nici chiar atatea incat sa asimilezi religia fundamentalismului. mai da cu ochii si pe la alte natii, bunaoara.

 =  Biserica pe gard pictată și Biserica din interiorul său
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Dragă Andrei,
Pericolul fundamnetalismului ne cam paste...cat despre traditii...cah...atat cât vom lua în brațe pentru faptul că nu ne spălăm, nu folosim deodorant și mâncăm ceapă la servici tradiția-bine ne face Europa că nu ne primește. Cât despre religie- nu știu cât ai fost tu prin Europa- eu am fost ceva- și acolo am văzut oameni ( catolici, protestanți, anglicani) care merg de plăcere și la biserică și la școala de duminică și la serbări. Tradiția noastră...nu mai vreau să spun mai multe de teamă să nu supăr...dar ia tu Mardi Gras și caută-l la noi. Și multe altele. Deci rostul Bisericii chiar ăsta e- să te învețe treburile legate de religie- iar dacă nu te învață-nu o să te învețe mai bine școala-niciodată. Europa este intens religioasă- dar e o religie în interiorul fiecăruia- și nu o religie de fațadă. Am fost la o slujbă la Nuremberg- participă toată lumea, o parte din enoriași citesc diverse pasaje- toată lumea recită sau cântă acolo când e cazul .Nu mai e religie- este chiar un mod de viață. La noi este mai ales gardul pe care sunt vopsiți cei 87% de ortodocși- așa cum bine zice dl.Brașoveanu-vrei să spui ceva ? Poc cu capul de gard să te înveți dumneata minte să nu mai ataci Biserica Națională!

 =  Matale ai o obsesie cu pogromul
George Brasoveanu
[21.Apr.04 09:56]
"Sancta simplicitas" i s-a spus unei babe schioape. Daca matale ma confunzi cu o baba schioapa iti atrag atentia ca te inseli.

Asa e, eu la religie am fost invatat sa ucid evrei. Si sa le beau sangele. Pogromul face parte din cursurile de clasa a V a si a VI a (trebuie crescuti de mici legionarii viitorului!). Domnule esti ridicol! Zbieri ca apucatul ca pogrom! De unde pogrom?!?!?!?! Stai linistit ca nu se preda asa ceva, ti-am spus ce se preda la orele de religie.

Eu vreau religie in scoala si matale n-ai decat sa zbieri cat vrei.

Si cu asta basta, nu te mai bag in seama.


 =  cat despre "Sancta simplicitas" exact asta era idea.
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Stimate domnule Brasoveanu
Nu poate face nimeni nimic pe ceea ce vreti dvs.E ca la Bivolaru- serviti singur. Din fericire ministrii mai noi ai MEC-incepand cu dna.Andronescu au fost si sant niste oameni destepti asa ca vointa dvs. va trebui sa v-o satisfaceti singur- pe post de lucru manual. Si e bine sa mai mergeti la scoala- nu ne strica nimanui- cat despre "Sancta simplicitas" exact asta era idea.

 =  Corectura la eruditia lui nenea Galateanu
George Brasoveanu
[22.Apr.04 11:18]
Multumesc pentru apreciere.

Cu un mic adaos: Sancta simplicitas n-a spus Jan Hus ci Hieronim din Praga, unul din discipolii sai.

 =  corecturi
Florin Hălălău
[22.Apr.04 11:43]
Intervin doar pentru a mai corecta un agramatism al finului intelectual de stînga care este (sic!) Eugen Gălățeanu. Cînd onor Academia Română a schimbat ortografia la începutul anilor '90, "sînt" a devenit "sunt", în nici un caz "sânt". Un curs de exprimare în limba română cred că este imperios necesar. Și de bune maniere, judecînd după răspunsul suburban adresat lui George Brașoveanu.

 =  Prejudecati...
Albu Vladimir
[22.Apr.04 12:17]
Am incercat sa aduc argumente pentru a va face sa realizati absurdul situatiei in cauza dar din pacate acestea au acoperit o jumatate de pagina si am sters apoi totul...asta pentru ca imi e sila de concluziile dumitale domnule Eugen Galateanu si nu cred ca niste prejudecati atat de puternice ca ale dv., materializate nefericit intr-un discurs simplist, pot avea importanta. As vrea sa evit discutiile pe acest subiect in acest spatiu dar va stau la dispozitie pe e-mail sau ym in eventualitatea in care va pot ajuta cu ceva.

 =  Sila mila do
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Dragă domnule Albu,
M-ai putea ajuta încercând să-ți amintești argumentele dtale. apropo de situație-și probabil că toată Europa e absurdă că a scos religia din școli, și numai noi, nu-i așa, păstrătorii adevăratei credințe, o vom ține gaia mațu până ce vom fi integrați cu toții în Absurdistan. Aș fi fericit să știu de ce credeți că ar trebui să vă trimit ceva pe ym (ce-o fi asta ? ) sau pe e-mail ? Dacă aveți ceva de spus, spuneți-o. Și aș fi și mai fericit să știu de ce considerați discursul meu simplist. Și mie mi-e silă de tot felul de fundamentaliști , farisei și alți gândăcei stupizi care se reped să apere dumnezeu știe ce dumnezeu știe de ce.Ați prefera ca doctorul care vă tratează să știe meserie sau religie ? Ați prefera ca și croitorul care vă face hainele să știe meserie sau religie ? În școală (cu excepția celor religioase) se învață meserie. Cei care nu sunt puturoși și care cred într-adevăr în Domnul pot să meargă la biserică. E jalnic dacă considerați că școala are (și) această obligație, jalnic pentru dvs. și jalnic pentru modul în care vedeți pe slujitorii bisericii. Credeți că îmi trece greața dacă corespondăm pe e-mail ?

 =  De-a gaia matzu
George Brasoveanu
[23.Apr.04 14:30]
De greata iti recomand un colebil maestre Galateanu. Si mata esti de stanga cum sunt eu de dreapta. De fapt cred ca esti stangu'n dreptu'.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0