Comentariile membrilor:

 =  eu
dana stanescu
[19.Mar.04 22:22]
un joc? dar e atat de frumos...

 =  glie
elena maria
[19.Mar.04 23:26]
glia aia m-a lovit drept in amintirile mele de pionier recitind "poezii" pentru tara si popor si mindrul conducator. Eu as schimba cu altceva.

 =  vasilica, sa te joci frumos!:)
Andrei Neagu
[20.Mar.04 00:52]
poezia are o muzicalitate extrem de placuta. versul-"ecoul vibreaza inchis in pereti" ma duce cu gandul la "plasetul marii inchis intr-un melc"

 =  hotar indoilenic, un soare de ceata
Florina - Daniela Bordieanu
[20.Mar.04 15:13]
doua marunte observatii, legate mai mult de "sunetul" poeziei, nu de esenta ei, altminteri frumoasa:
as inlocui in strofa a patra "si soapte" , eventual folosind "cu soapte", iar in ultima strofa in loc de "in fata i-un vis" as spune "in fata-i un vis"

mi-a placut ce ai realizat in poezia aceasta.

cu bine,
Dana

 =  Cu multumiri
Vasile Mihai
[20.Mar.04 18:00]
Dana, multumesc din tot sufletul pentru apreciere si caldura.
Elena, ma gandesc, poate il schimb... Nu m-am gandit ca glia poate destepta amintiri "pioniere"... doar cuvantul e vechi. Pacat ca l-au stricat vremurile.
Andrei, ma joc si eu cum pot cate-odata. :) Daca mai si plac "jucariile" mele, nu pot decat sa ma bucur.
Si nu in ultimul rand, Dana... Ai dreptate. Modific. De fapt, la al doilea aspect subliniat de tine m-am gandit si eu dar nu am avut rabdare sa il schimb. Multumesc mult.

Va multumesc tuturor pentru vizita si sprijin. :)

 =  "soare de ceata pe cerul bolnav"
martin emilian balint
[20.Mar.04 21:45]
din tot textul, cred ca imi place doar:"ecoul vibrează închis în pereți"... restul versurilor mi se pare ca au constructie comuna, si conceptul poeziei este slab, imi da impresia de un impresionism nitel ieftin prin:
"hotar îndoielnic atât de firav
un soare de ceață pe cerul bolnav"... si alte cateva versuri. Nu sunt sigur ca ai vrut sa realizezi relatia oras-vis in joc oniric, dar cred ca la text se mai poate lucra.
Cu respect, Martin... sper sa nu o iei ca pe o ofensa. E doar o parere, daca te ajuta, bine, daca nu, uita.

 =  Martin
Vasile Mihai
[21.Mar.04 00:18]
Cum sa o iau ca pe o ofensa? Orice opinie e binevenita pentru mine, chiar daca nu e atat de favorabila. Spui ca nu esti sigur ca am vrut sa realizez relatia respectiva, dar oare nu insusi subtitlul te-a lamurit ca e totusi vorba de un joc, atat cat dureaza un vis adica o clipa? Ca nu am convins, e vina mea. Mea culpa. Si inca un aspect. Da, la text se mai poate lucra fara doar si poate. Daca ai stii ca e scris in cinci minute (vezi cel de-al doilea sens al "clipei" din subtitlu) cred ca ai avea si mai multe de comentat :). Pe scurt, a fost ceva prin care am incercat sa vad ce se intampla atunci cand se rup norii... Se vede ca doar o banala ploaie. Dar asa cum e ea, tot face coltul ierbii sa creasca.
Ne mai citim. :) Multumesc de trecere.

 =  Erata
Vasile Mihai
[21.Mar.04 00:22]
ai stii = ai sti (cu scuzele de rigoare)!!

 =  Speranta
Adrian Munteanu
[21.Mar.04 09:24]
Speranta in cercul cenusiu.

 =  o secunda inaintea trezirii din visul...
martin emilian balint
[21.Mar.04 11:30]
vasile, cred ca mi-ar fi placut mai mult daca ai fi incercat sa scrii textul intr-un minut... cu cronometru, sa te grabesti sa scrii o clipa in 60 de secunde. Cinci minute mi se par lungi, sau mai bine ar trebui sa ne uitam la Dali in "One Second Before Awakening from a Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate"... care e doar o secunda exprimata intr-un titlu cat un roman. Nu imi dau seama daca a fost aceeasi intentie (nu ma refer la suprarealism). Oricum, cu respect, la recitiri, Martin

 =  Secunda mea
Vasile Mihai
[21.Mar.04 13:06]
Martin,
Fiecare isi are propria sa perceptie a timpului, care difera inclusiv in functie de dispozitie si personalitate la acelasi individ. In ceea ce ma priveste, de obicei sunt foarte lent. Un text elaborat la mine dureaza mai mult, iar un fulger de o clipa dureaza cinci minute, cu sau fara cronometru.
Cat despre Dali... el a fost un geniu, ceea ce nu se poate spune despre mine. Suprarealism sau nu, anumite coordonate se pastreaza, iar exprimarea depinde, repet, de la o persoana la alta, ca si perceptia.
Cu riscul de a ma repeta - uite, numai de astea fac pe ziua de azi :) - iti spun, Martin, textul asta al meu s-a vrut a fi doar un joc putin naiv. De asta nici nu am sa lucrez pe el. Oricum, iti multumesc inca o data de trecere si de analiza. Si eu, tot cu respect si cu invitatia de a ma mai vizita, daca iti face placere.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !