Comentariile membrilor:

 =  abuz
Silvia CALOIANU
[18.Mar.04 08:54]
Consider ca e un text DOAR pentru atelier. Cred ca e bine sa se tina cont ca unii cititori intra in graba, sa citeasca poezie. Poate sunt la un net cafe si au timpul limitat, poate li se deschid greu paginile. Zici ca aceasta e poezie. Eu zic: expreriment. Posibil, ai observat ca stiu sa tac. Aici, nu am rezistat. E un abuz.

 =  Codobelc
costel
[18.Mar.04 08:58]
Eu nu cred ca e un abuz, eu cred ca e un melc, o rog pe Silvia sa ma ierte de contrazicere. Dar la mine asta se vede.

 =  experimentul nu trebuie interzis
Mariana Cardas
[18.Mar.04 09:41]
Probabil ca este un experiment. Nu prea inteleg, draga Silvia, de ce te-ai inflamat asa? Si eu pot cumpara carti (si se stie ce scumpe sunt) si sa nu gasesc in ele pentru suma pe care am dat-o ceea ce as dori sa gasesc! Trec pe langa galerii de arta si ceea ce vad ma nemultumeste. Totusi intru. Nici atunci, privind din toate unghiurile acele obiecte facute din sticle de plastic nu par decat ceea ce sunt: niste sticle de plastic. Cu toate acestea nu m-am gandit sa ajung la Uniunea Artistilor plastici ca sa-mi exprim nedumerirea! Sigur ca nu intotdeauna ce se naste din expriment este supervaloros... Dar experimentul nu trebuie interzis sau blamat.

 =  abuzuri
Stefana Daos
[18.Mar.04 11:54]
Silvia, iarta-ma, dar in fata patratului albastru al Neisei erai extaziata. Si asta era toata creatia:un patrat albastru.
cel putin aici, titlu si motto-ul, te duc cu gandul la ideea de posibil experiment.


despre lucrare, pot sa spun ca mie mi-a placut ideea. e una din putinele asemenea incercari in care fotografia are si alt rol decat de simpla ilustratie. nu e ceva neaparat remarcabil, dar nu consider ca e un abuz.
fiecare rand are intrucatva un alt sens desi e format din aceleasi cuvinte. dupa ce combinatiile au fost epuizate melcul s-a inchis in sine. simbolistica melcului e straveche si foarte bogata. printre altele reprezinta si ascetul in rugaciune. randurile despre nimeni, nimic si nicaieri ma duc cu gandul la apofatism, probabil intr-un abuz al interpretarii, experimentul de fata declansandu-mi reflectii pe care autorul nu le-a intentionat.

ce a intentionat autorul este polemica subtila(anuntata si din titlu+motto)in legatura cu problema recent dezbatuta a plagierii si asupra proprietatii pe cuvinte.
fiecare purtam in spinare cam acelasi bagaj lexical, acelasi univers de simboluri in care ne miscam pe un traseu sau altul.

probabil ca nu te interesa parerea mea, dat fiind ca fac parte dintr-un club literar fata de care ti-ai manifestat o rezerva vecina cu dispretul,asa incat,prezint scuzele mele daca am abuzat, vorba Silviei, de acest spatiu.

 =  interesant d-le Virgil Titarenco
Farcău Pavel
[18.Mar.04 11:48]
poezia e cel puțin interesantă, mai ales că, dragă Virgil, ai folosit în loc de "de nicăieri" - "DIN nicăieri", ceea ce a adus un farmec aparte creației acesteia...pot să spun că ai ales foarte bine spre atașare poza respectivă, poate că fără ea, mesajul ar fi fost si mai neclar......oricum ideea e cel puțin interesantă, depinde cu ce "optică" o privști.....afirmația(ca centru, ca Kentron) poate să survină, să se pună pe sine prezentă, chiar în corpusul negației......înființându-l, aducându-l înspre propria-i prezență...

 =  zero la patrat
Alexandru Spataru
[18.Mar.04 12:07]
zero si cu zero fac zero
zero din zero zero ramane
zero la patrat ramane zero oval
zero impartit e zero la zero samd

 =  Stefania etc: Cine ar recunoste?...
Silvia CALOIANU
[18.Mar.04 12:43]
Draga Mariana Cardas, nu ma simt defel "inflamata"!
Ma simt chiar foarte bine!
Stefania, nu a fost decat o parere a mea, pe care am si argumentat-o. Da, poaza e interesanta. Daca in viziunea ta aceasta este o poezie, a fost si firesc sa vii cu argumentele tale. Cand a intrat Virgil cu primele poezii pe site, cred ca eu am fost aceea care prima s-a bucurat si i-a salutat scrisul. Nu te supara, dar imi pare ca ai cam deraiat de la subiectul pe care l-am pus eu in discutie. Vorbesti de nu stiu ce "polemica subtila", asupra carei se refera textul respectiv, cu pretentie de poezie. Pe mine, in calitate de cititor, nu ma intereseaza obsesiile care nu produc arta, eu intru pe acest site - reinnoit - si ma bucur ca Radu a facut posibil sa aleg ceea ce citesc. Vad ca e specificat: "poezie", deschid si...Te asigur: daca era un autor cu nivel zero, textul acesta era in "atelier". Cine ar recunoste?...

 =  ofuri de topic (sau poate ca nu)
Stefana Daos
[18.Mar.04 14:31]
da,Silvia, am deraiat si am ajuns la un patrat albastru:)care probabil era arta, cu A mare,dar tu nevrand sa deraiezi, n-ai pomenit despre asta.
altminteri poate am batut campii, spunand ce mi-a sugerat mie textul de fata, pe care eu insami l-am catalogat drept "incercare" . mie mi-a sugerat cate ceva, poate m-am autosugestionat, asa cum pe tine te-a hipnotizat patratul albastru.
stii ce mi se pare mie abuz? recomandarea prin stele sau mai nou fara stele a unor versuri mediocre, faptul ca sunt incurajati sa se creada poeti oameni care nu prea pot aspira la statutul asta, si ca le sunt intretinute iluzii unora pentru simplul fapt ca au o oarecare coerenta in exprimare, legand doua idei banale si trei metafore "reusite", conform unei mentalitati paguboase ca vor fi ajutati sa progreseze.
ai dreptate, nu stiu daca e poezie in aceasta abssurdissima, dar uite,iti spun la ureche, cu riscul de a imi atrage antipatia tuturor:sunt infinitezimal de putine texte pe situl asta pe care eu le-as numi poezie. grafomanie e termenul cel mai potrivit pentru ce se petrece aici de la o vreme incoace.
abuz e mimetismul quasigeneralizat. pe unii ii inriga ceea ce considera a fi doar o paranoie subiectul plagiat. printe ei se afla probabil si Virgil, numai ca el e de ceva mai putin timp pe aici.
delicata si alunecoasa rau,problema exista pe site, nu neaparat in sensul ca oamenii fac pur si simplu copy paste, ci e vorba mai degraba, asa cum spuneam de un mimetism care atinge cote funeste. oamenii se inspira uneori nepermis de mult unii de la altii, se imita mai ales stiluri si mecanisme de a fabrica metafore. preiau din zbor cate-o figura de stil si brodeaza in jurul ei alt text, asa se face ca dai la tot pasul de texte contrafacute care seamana intre ele.

vor spune unii ca influentele sunt firesti,sigur ca da,mai ales la varste in care suntem in formare, dar exista pericolul de a scrie numai de dragul de a scrie "la moda" in stilul care are succes, din orgoliul de a fi aplaudat pentru inventivitate. dar vorba ta, cine recunoaste?
sunt multe, multe poezii care se hranesc ca lipitorile dintr-ale altora,fie si la modul indirect, fara nimic autentic, simple( sau complicate) insailari de cuvinte potrivite.
sunt zile in care bantuie cate un flagel de simboluri,de curand au fost instelate in aceeasi zi 3 texte cu umbre si oglinzi care contineau o idee foarte asemanatoare. zilele urmatoare alte texte cu umbre si oglinzi. molime din astea apar periodic ca gripa.
oamenii nu o fac neaparat intentionat ,in sensul de frauda, dar din punctul meu de vedere, totul incepe sa semene cu blocuri monolitice de texte aproape identice(pe cateva stiluri incetatenite pe aici), un univers inchis in care inspiratia e o autosugestie pe baza aclorasi stimulente: versurile colegilor, o falsa emulatie.
uneori ma intreb cum ar scrie lumea daca situl si-ar inceta functionarea pentru o luna de zile si poetii de aici ar trebui sa foreze in ei insisi ca sa gaseasca ceva carburant.
deocamdata combustibilul e in mare masura grafomania de pe site, crescand mimetic precum deșertul.
de data asta chiar ca am deraiat. imi voi lua insa ca scuza motto-ul lui Virgil: "un fel de plagiat"
s-a nimerit sa imi vars aici naduful, care insa nu este( ori nu este numai)o reactie emotionala ci o ingrijorare si o tristete de natura intelectuala, daca pot spune asa,fara sa apara DoDu si sa il supere pe Virgil care vrand-nevrand a gazduit aceasta discutie. ori poate monologul meu pe aratuta ,departe de șine, statii, semafoare.
salutandu-va,ma retrag la depou:)

 =  Stefana?
Silvia CALOIANU
[18.Mar.04 16:37]
Stefana! De ce nu scrii un articol, un material critic la aceasta tema? Cu exemple, chiar? Pot scrie si eu, dar mai peste o luna, cand voi fi mai libera, cred...Ma gandeam sa fie si tema unui discurs din cadrul viitorului simpozion "poezie.ro" la Chisnau. De cand astept sa aud ca spune cineva ceea ce ai spus tu aici! Cand ai sti cate materiale - de-a dreptul pretioase! - am in acest sens! Exista si nuante, desigur...Mi-ar placea sa vii pe YM, sa discutam, vreodata, cand vom avea timp...(ID silvicatardiva).
(Virgil, scuze, te rog, voi retrage acest comentariu, dupa ce stiu ca a citit Stefana.)

 =  Silvia
Stefana Daos
[18.Mar.04 18:36]
Silvia, am inregistrat coordonatele tale.
chestiunea este extrem de spinoasa. poate am dat impresia ca generalizez. exista si coincidente de multe feluri, uneori uimitoare, alteori memoria ne joaca feste. originalitatea este iarasi un concept controversat de care cei din vechime nu se cramponau.
nu ma refeream la plagiat in sens strict, imi exprimam ingrijorarea fata de atmosfera de mimetism pe care o constat de la o vreme, intr-un fel de goana dupa succes. nu "manelistii" si nici analfabetii ma sperie, pentru ca ei oricum nu intra in discutie si nu vor fi recomandati sau publicati. ci fabricarea de poeme in serie, vorbele fara continut, imaginile voit neobisnuite cu pretentia de noutate si inedit care sunt confundate cu poezia.
dar cine spune ce e poezia? tu stii Stefana ? ma va fi intreband oarecine. nu, nu stiu, dar poate va veni si un critic de-adevaratelea pe sit-ul asta vreodata,sa ne lumineze macar un pic.
ceea ce constat este ca un nou venit care scrie" adolescentin" si vag nichitist ori siropos,dupa catva timp are toate sansele sa scrie ca Sirena, apoi va trece la stilul Mat(care Mat e un discipol al lui Naum) si va ajunge la stilul Cheevas(o combinatie intre Mat si B. Geana) sau se va stabili la unul din modele fara sa mai parcurga tot traseul.
si cel mai rau e daca asta se intampla nu din nevoia interioare de a scrie ci dintr-un fel de orgoliul de a fi mereu sub reflectoare si de a culege aplauze, mangaindu-se pe cap unii pe altii si incununandu-se cu stele.

in cazul in care cenzorii sau Virgil, considera ca am prelungit nepoliticos de mult discutia aici, din partea mea au libertatea de a-mi sterge comentariile, pentru ca ne-am indepartat prea tare de la propunerea de lectura a lui Virgil, lucru pentru care prezint scuze. eventual voi reveni in pagina mea cu un material spre dezbatere, pentru a nu mai profita de bunavointa gazdei, daca s-ar antrena si altii in discutie.

 =  --- Stefana, Silvia... Sincer, vă rog, continuați. Mă onorează.
Virgil Titarenco
[18.Mar.04 18:57]
Nu dragele mele. Am trecut printr-o întreagă matamorfoză psihologică de cînd am postat poezia asta (pe care unii o vor la coșu' de gunoi... na, na, na...( stai măi muză colea liniștită și nu te mai zbengui!) - sorry de offtopic da' nu stătea asta locului. Așa, deci, cum spuneam, nu-i nici o problemă, Ștefana, Silvia chiar și DoDu... și alții. Continuați vă rog că devine interesant. Și nu mă supăr. Mi-au "bătătorit" alții precedentul poem și mai abitir. Așa că "unde merge mia... merge și Măria.." Pe bune. Uite mă duc să îmi iau o cafea și cînd vin să vă văd că vă simțiți ca la voi acasă. Numai să nu călcați pe melc... Nu mă supără, continuați... Oare nu asta e aici? O agoră în care ne citim poeziile și după aceea facem filozofie, fiecare după puterile noastre... filozofie estetică, politică, religioasă, poate chiar și științifică.
Poate mai pe seară sau mai tîrziu o să spun și eu cîte ceva despre poezia aceasta. Dar nu e nici o grabă.
Sincer, vă rog, continuați. Mă onorează.

 =  --- Stefana, Silvia. No că tacură-ți...
Virgil Titarenco
[18.Mar.04 22:46]
No că tacură-ți. Ia nu mai boscorodiți pe Yahoo și povestiți-ne și nouă. Hellooooo!!!!

 =  Virgil
Stefana Daos
[19.Mar.04 00:38]
deocamdata am tacut, fii linistit , Virgil, si tot deocamdata nu conversez cu Sirena pe YM.
ba mai mult, in ceea ce spuneam era si ea vizata, pentru multele dati cand scrie fraze lesinate si fara continut si mania pentru artificii care sa ia ochii.
in rest din nou scuze ca am abuzat de pagina ta in loc sa vorbesc despre textul tau, dar nu prea sunt multe de comentat totusi despre trei cuvinte rasucite pe toate partile si care impresia mea este ca au un substrat polemic si satiric la cele intamplate mai ieri.
si nu reprezinta poezie, ii dau inca o data dreptate Silviei.
despre utilitatea si calitatea experimentelor, asta e alta discutie si ti-am rapit deja preamult spatiu si timp.
voi reveni, poate, la alte texte.

 =  ++ erata, mea culpa
Virgil Titarenco
[19.Mar.04 01:03]
erata:
îmi cer scuze. se scrie tacurăți și nu tacură-ți.

 =  ++ Domnului Alexandru Spataru precum și editorilor poezie.ro
Virgil Titarenco
[19.Mar.04 03:21]
Domnule Alexandru Spataru, mă scuzați că nu v-am sesizat intervenția. Abia acum am observat-o. Robotul agoniei nu mi-a trimis-o se pare. În orice caz, aveți dreptate, acesta nu este un chat ci un site de literatură. Dar mi se pare că tocmai dumneavoastră nu respectați acest aspect trimițînd mesajul dumneavoastră așa fără nici o legătură cu non-poezia de mai sus. Ca într-un chat. Vă mulțumesc pentru atenționare. Mă voi strădui , ca și pînă acum de altfel, să nu le mai fac (greșelile de gramatică).
În legătură cu limba mea urîtă, englezismele mele, greșelile mele de limbă, familiaritatea excesivă pe care o afișez în comentarii, ce să vă spun... Îmi pare rău că vă face să fiți nefericit și să nu o mai puteți suporta. Îmi imaginez că vă este greu. Dar ce pot face eu? Întîmplător, acest site nu este numai un site de literatură dar și un site în care noi cei care sîntem membri, avem dreptul de a exista, de a respira și de a scrie, atîta timp cît respectăm niște reguli. În ce privește dimensiunea estetică, literară a activităților noastre, site-ul este de așa manieră făcut (din cîte mi-am dat eu seama), încît, greșelile/abaterile majore de limbă și de regulament le sancționează niște editori iar restul nuanțelor scriiturilor noastre ne fac "vulnerabili" în fața cititorilor. Scriem prost, ne sancționează sau/și ne ignoră. Scriem bine ne apreciază și/sau ne mai vizitează. Simplu ca bună ziua. Eu în general m-am străduit să respect regulile acestui site și m-am străduit să le respect și pe cele de bun simț. După puterile mele. No, acuma, eu vă înțeleg că dumneavoastă aveți anumite dificultăți (deduc asta din tonul și atitudinea dumneavoastră), zic dificultăți în a cuprinde în minte și în inimă această „democrație” a spațiului virtual. Mă întreb în mine însumi cum supraviețuiți democrației în societate. Dar asta e o altă problemă și cu siguranță nu mă privește pe mine. Zic deci că vă înțeleg, dar n-am cu ce vă ajuta. Mă tem că problema este la dumneavostră. Nu vă pot ajuta decît recomandîndu-vă să mă ignorați.
De fapt vă atrag atenția că tot făcînd observații inflamatoare pe paginile mele nu faceți decît să îmi sporiți popularitatea în mod artificial. Mie îmi convine pentru că mulți cititori vor ști să aleagă grîul de neghină și se vor bucura să mă descopere. Alți autori de aici însă mă tem că vor fi lezați de popularitatea mea artificială. Vă rog gîndiți-vă măcar la ei dacă eu vă repugn chiar atît de mult.
De fapt nici nu știu cine sînteți. Observ că abia v-ați înscris. Vorbiți de familiaritatea mea excesivă iar într-un comentariu în altă parte mă luați așa la „Virgile” fără prea mari menajamente. Nu credeți că sînteți puțin inconsecvent?

Dar lucrul poate cel mai grav, după părerea mea, pe care îl faceți este că îmi pociți numele. Evident în mod răutăcios și probabil încercînd să sugerați ne-românismul meu. Cu siguranță că nu este o greșeală de tipărire de vreme ce pe tastatura normală litera c nu se află lîngă litera k. A fost, deci, un gest deliberat. Acum, hai să vă spun ceva. În accepțiunea mea acest gest este un foarte urît atac la persoană. Foarte josnic. Din cel puțin două motive. În primul rînd pentru că, fie că e frumos, fie că e urît, numele îl moștenești. Așa cum moștenești un defect de vedere, culoarea pielii sau un handicap. A batjocori așa ceva este considerat în orice societate cu valori morale, un lucru josnic. În al doilea rînd, numele de familie al unei persoane nu înseamnă doar acea persoană, ci pentru el sau ea numele de familie reprezintă familia din care provin. Pentru mine înseamnă bunicii mei, părinții mei, soția mea, copii mei. Modul în care dumneavoastră subtil ați vrut să mă jigniți pe mine îi atinge și pe ei. Și aceasta este josnic din nou, din simplul motiv că de data aceasta ei nu se pot apăra. N-am vrut să înduioșez pe nimeni cu aceste cuvinte dar am vrut să evidențiez că dumneavoastră ați intervenit nu din respect față de valori literare sau morale ci tocmai dintr-o lipsă crasă de respect față de ele. De aceea, și numai de aceea, pentru că, din punctul meu de vedere, această pocire răutăcioasă a numelui este un atac flagrant la persoană, rog editorii să se sesizeze și să ia măsurile pe care le consideră de cuviință.
Cu mulțumiri,
Virgil Titarenco

 =  părerea mea
Paul Bogdan
[19.Mar.04 07:10]
Acest text mi s-a părut exact ceea ce este, un exercițiu al unui autor cu nivel de acces 120 iar subtitlul său îl scuză de interpretări pretențioase. Autorul, inteligent, și-a luat aceste măsuri de precauție deoarece, ca orice autor cu pretenții, nu își mai permite să scrie porcării.
Despre site
Ștefana, orice scriitor are o testimonie pe baza căruia începe să scrie. Orice scriitor își are rădăcinile înfipte într-un curent sau altul. Tu știi acest lucru.
Îți scriu acum nu ca un editor al acestui site ci ca un autor care s-a format aici. Cum m-am format?! Nu mai țin minte dar totuși nu-mi amintesc să fii copiat pe cineva. Cu toate acestea am reușit, zic eu, să am stilul propriu și unic.
Continuând această idee, vreau să te întreb, Ștefana, care este păcatul scriitoricesc al celor de pe site? Că se citesc? Că uneori improvizează pe o idee împrumutată? Hai să zâmbim împreună! Indiferent cât de mult ai improviza, cât de multe artificii ai produce, nu vei putea niciodată să devii scriitor dacă nu ai acest lucru în tine. Talentul se cerne, este un har până la urma urmei. Cui îi este dat va deveni ceea ce va trebui să devină.
Am observat aceste nuanțe de "site-ul vostru". Ștefana, să nu-mi spui că nu mai ești printre noi din motive elitiste. Ce Dumnezeu, suntem oameni inteligenți... Sunt sute de autori care scriu. Ce ar trebui să facem, să le punem pumnul în gură?
Consider acest site un atelier în care s-au format mulți și în care se vor mai forma mulți alții, nu o troacă literară.
Poate am fost incoerent (abia acum îmi beau cafeaua) dar sincer, n-am ținut prea mult la forma ideilor ce au ieșit din mine în această dimineață. Pur și simplu m-a durut ceva și am vrut să o spun.
Cu deosebit respect,
Paul

 =  ->Pan, Silvia
Stefana Daos
[19.Mar.04 15:51]
Pan, deocamdata ma mai aflu printre cei vii si printre voi.
probabil ca nu am o prezenta asa de spectaculoasa incat sa ma fi remarcat tu. nu am "parasit" situl si nu am intentia de a o face.
in ce ma priveste, nu e vorba de nici un "noi" si "voi" in opozitie, era o ingrijorare sincera si de buna credinta pe care o impartaseam, ce e drept, nu in locul cel mai potrivit.
nu trebuia sa incarc subsolul unui text spre a spune niste pareri care nu au decat o firava legatura cu lucrarea respectiva, pricina pentru care,iata, mi-am atras ironia lui Virgil.

apoi am exagerat poate si tabloul descris de mine ar parea unul hiperbolic. e drept, generalizarile nu sunt sanatoase, si daca am lasat impresia ca asta e imaginea globala a sitului, regret. eu ma refeream la ceea ce observ mai ales in ultima vreme si cred ca poezie.ro a trecut de mult de perioada de formare si recrutare, de asta ar fi de dorit ca accentul sa cada pe promovarea calitatii, iar "stelutasii" sa fie mai exigent selectati.
ori poate ca uit eu ca e doar un site al iubitorilor de poezie si nu neaparat al poetilor, fiind o problema a mea de inadecvare personala in momente in care constat o degradare a calitatii textelor si a discernamantului critic pe site. din cate am inteles, agonia se doreste din ce in ce mai mult a fi un atelier de literatura care sa iasa din zona diletantismului. de curand Michel Martin si-a exprimat si el unele dezamagiri,asa ca vezi, nu sunt eu singura.

amaraciunea mea era amplificata si de faptul ca zilele astea am citit intr-o e-revista literara niste pareri despre siturile literare interactive. pareri cu totul defavorabile, emise , iata, de fratii nostri intru literatura pe internet. reprosurile erau exact in ideea productiei de poezie la hectar, cand scrisul devine un simplu act mimetic, ca deh! romanul s-a nascut poet pe internet. si, din pacate, oricat de solidara m-as fi putut simti cu agonie.ro, nu puteam sa nu observ ca aceia au dreptate si ca de multe ori chiar noi suntem vinovati pentru imaginea proasta pe care o lasam atunci cand se intretin false iluzii, o falsa emulatie , ierarhii de multe ori indoielnice si cand sunt scoase in fata lucrari mai mult decat discutabile sub aspectul calitatii.
e adevarat, probabil poetii se vor cerne de la sine, dar uneori trebuie tras si un semnal de alarma, nu sa ne facem ca nu vedem ceea ce e pagubitor, bagand capul in nisip, asta tocmai daca ne pasa de site.

am a cere scuze Silviei, pentru ca nu era locul aici sa o nominalizez pe ea,dar din pacate textele sale bune se pierd printre multe diluate,lucru pe care poate ea il stie, dar nu cred ca il stiu si cei care o iau drept model,preluandu-i(mai mult sau mai putin constient) stilul pentru ca a devenit un fel de vedeta a sitului.
de data asta chiar am tacut

 =  Ștefana
Paul Bogdan
[19.Mar.04 17:50]
De data asta nu te las eu să taci... Am înțeles că te îngrijorează calitatea aprecierilor. Se vorbea despre un anumit nivel și anume acela de critic avizat. Din păcate nu s-au găsit mai mulți de doi, dar din câte îmi aduc eu aminte... tu nu ești printre cei doi. Uite, găsește tu câțiva autori de pe acest site care sunt pregătiți pentru această "meserie" și eu am să vă sprijin. Nici nu va trebui prea mult ajutor din partea mea deoarece Radu nu numai că simpatizează această idee dar, am impresia că el a avut-o:D
Înțelegi, oricât de mult mi-aș dori eu să dau o stea, nu aș putea să o justific decât trecând-o prin rărunchi.
Deci... așteptăm participațiune și mai puțină văcăreală că doar nu suntem muieri:D
Virgile, iartă-mă pentru aceste comentarii dar uite că experimentul tău a servit nu numai ție dar și altora:)

Cu simpatie,
Paul

PS Ștefana, un cancan... Michel, preten cu pretenul meu deci prieten cu tine și implicit cu mine. Mă bucur că sunteți noi și aici...:)

 =  == agora ad-hoc
Virgil Titarenco
[19.Mar.04 18:45]
Nu este nici o problemă Paul. Eu am fost cel care am încurajat aceasta agoră ad-hoc.
Și sincer să fiu, dacă îmi este cu îngăduință să întreb, oare nu este de o mie de ori mai mult de preferat și de folos să discutăm aceste lucruri și altele asemenea lor decît să ne atacam absurd despre lucruri care n-au nici o legatura cu poezia sau într-un spirit care o umbrește mai degrabă...? sînteți bine veniți (oare s-o fi scriind împreunat..?)

 =  virgil
Paul Bogdan
[20.Mar.04 06:39]
Da, se scrie legat.

 =  Nimicul
Adrian Munteanu
[20.Mar.04 14:25]
Ca nou venit, asa cum sunt, iau contact pentru prima data cu textul propus si cu polemicile pe care le-a generat.
Iata un prim punct castigat, acela ca propunerea nu a trecut neobservata. Mult mai mult trebuia sa dea de gandit daca textul era ignorat. Ceva a deranjat sau a incitat, ceea ce, la urma urmei, e un prim pas castigat.
Parerea mea e ca in fiecare text, exista o idee incipienta. Ideea ta a fost de a sugera NIMICUL, iar desfasurarea grafemelor nu face decat sa creeze aceasta stare. Ca sa vorbesti despre nimicul existential, cred ca cel mai bine ar fi sa o faci nu blamandu-l ci sugerandu-l , asa cum s-a si intamplat.
Voi reveni, indreptandu-ma si spre alte texte ale tale, cu ferma convingere ca cel care a scris acum despre nimic, are, de fapt, destule de spus.
Pe curand
Adim

 =  Adrian Munteanu **
Virgil Titarenco
[24.Mar.04 06:36]
Adrian Munteanu,
Textul acesta a născut foarte multă furtună. Poate ar trebui să mă felicit pentru aceasta. Vorba ta, ignorarea e mai cumplită decît opoziția. Sau, cum îmi place mie să zic, cînd se apropie cineva cu fierăstrăul, nu o face ca să taie papură. Tu ai intuit cel mai aproape ce am încercat eu să fac. Și tocmai de aceea nu am vrut să trec fără să îți apreciez perspicacitatea. Nu știu dacă mi-a reușit. Dar se pare că a resuscitat o luptă veche decînd lumea: lupta între confortul convenționalului și aerul tare al experimentării. Și nu neg că e posibil să îmi "ard degetele" experimentînd. Dar prin structura mea sînt "condamnat" la o viață de frontieră. Și nu e totdeauna ușor, dar o prefer în locul confortului. Asta e. Mulțumesc de amabilitatea de a citi ce scriu.
Cu mult respect,




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0