Comentariile membrilor:

 =  Infinit si lumina
Daniel Dinescu
[28.Feb.04 16:13]
Regasesc in poeziile tale o 'zbatere' profunda, 'infinit intr-o ceasca de ceai' sau 'furtuna intr-un pahar cu apa' mi se zicea mie cand eram preocupat de aceleasi framantari existentiale si tare ma suparam pe prieteni, acum mi-am dat seama ca durerea poate fi mult mai bine traita sub forma optimismului...si a veseliei!
Poeziile imi plac, dar sunt, parca, prea triste, hai, mai vezi si un pic de bucurie, poate si lumina mai mult decat in vise...
Ne mai citim!
D.D.

 =  Multumesc Daniel Dinescu
Ielena
[28.Feb.04 18:21]
...asa ma simt si nu pot scrie alfel.De fapt in viata de zi cu zi sunt cea mai vesela fiinta...insa aceasta exuberanta nu se manifesta si in scrierile mele.

 =  Neant atingand Extremul
costel
[28.Feb.04 18:30]
Iti sugerez sa te apuci de rebus. Acolo cuvintele, cel putin, au niste definitii, unele chiar foarte plastice, metaforice. Si cu toate acestea, rebusul nu e considerat poezie.
Textul tau asta pare, un careu de rebus completat cu cuvinte. Dar fara definitii. Poezia nu este chiar "orice" in ciuda altor pareri. E o specie literara, vrem nu vrem, se supune unor canoane.

 =  Pt. Costel
Ielena
[29.Feb.04 12:03]
Doar pentru ca un lector, inocent de altfel, este de parere ca scrierile mele nu au nici un continut,nu inseamna ca este si adevarat.Eu nu am de gand sa ma apuc de rebus nici daca primesc zeci de astfel de remarci la textele mele.De unde stii tu cum este Poezia?

 =  Propunere
costel
[04.Mar.04 17:06]
Adevarul e ca sunt un inocent si nu filtrez ceea ce spun (povestea cu gusa si capusa), adevarul e ca nu stiu ce e poezia si ma incapatinez sa o privesc numai prin ochii mei, cu toate ca poezia exista si respira si inafara mea.
fa si tu abstractie de ceea spun asa cum fac si eu abstractie de ceea ce nu-mi place

 =  ...
Ielena
[04.Mar.04 17:16]
Sa ascunda oare ironie cuvintele tale?Poate dispret la adresa rebusului meu...Este bine sa te critice cunoascatorii, si chiar te rog sa iti mai dai cu parerea daca iti faci timp sa mai citesti ceva. Tu crezi ca poezia poate lua numai forma data de tine?

 =  Curiozitate
costel
[04.Mar.04 17:26]
Ielena draga, scumpa,
cati cunoscatori crezi tu ca sunt (se perinda) pe site-ul acesta? Astept raspunsul tau cu o curiozitate pe care nu mi-o pot ascunde.

 =  parerea mea
liviu dascalu
[04.Mar.04 17:28]
Problema care este pe acest site este ca e sufocat de texte proaste, precum cel de mai sus. O alta problema e ca daca se incumeta cineva sa-i aduca, usurel, cu picioarele pe pamant pe scriitorasii nimeriti pe aici, se aleg cu impertinente, in cel mai bun caz, cu atacuri la persoana, cel mai adesea.

 =  Din pacate
Ielena
[04.Mar.04 17:40]
Cine cunoaste oare poezia cu adevarat? Un cunoscator sigur exista, insa nu este un cunoscator exhaustiv.

 =  Nu mai fuma, copilă!
Tudor Negoescu
[04.Mar.04 17:42]
Ielena, e multă gingășie copilărească în modul tău de a ataca redute burdușite de simboluri mărețe, de subiecte grave...existențialiste. Ești o fire sensibilă și deci, poetică!
Dar fumatul dăunează grav sănătății. Nu mai fuma, copilă!
Și nu fugi de luptă.
Pentru că viața-i o luptă, vorba poetului...

 =  Runda 1
Ielena
[04.Mar.04 18:01]
Domnule Liviu Dascalu, nu cred ca v-a obligat cineva sa imi cititi mizeriile sau "rebusul".Singur afirmati ca siteul este plin de texte proaste...ce cautati dumneavoatra pe acest site.Inseamna ca exista totusi si oameni care au ce spune, si atunci- de ce nu va multumiti sa cititi numai textele care va plac sau macar sa nu mai aduceti remarci puerile la adresa celorlalte texte.Cat semnificat credeti ca atesta un cuvant ca "prost"...?Oricine poate afirma despre un text ca este bun, rau, ceea ce conteaza este argumentare.Mi-ar fi placut sa imi spuneti ce este prost la rebusul meu sau macar sa imi spuneti ca totul este prost.A scrie literatura si a face critica nu este acelasi lucru...poezia nu trebuie explicata, insa critica nu mai este critica daca nu se releva.
Alecsandri zicea ca :"romanul s-a nascut poet", eu cred ca romanul s-a nascut si sa judece nefondat.

 =  Fumuri
Ielena
[04.Mar.04 18:01]
"Gingasie copilareasca"...poate ca maturizarea precoce m-a deformat, caci copil in adevaratul sens al cuvantului nu am avut norocul sa fiu niciodata.Ceea ce nu inteleg eu este de ce toti "criticii mei" au ales aceasta poezie si nu oricare alt text spre comentare?In legatura cu fumatul...o sa incerc sa te ascult.

 =  liviu dascălu
Paul Bogdan
[04.Mar.04 18:44]
Domnule Liviule, trebuie să te avertizez că următorul dumitale comentariu ce nu va avea legătură cu textul la subsolul căruia se odihnește îți va aduce cu sine scăderea de nivel.

 =  Comentariu si raspuns domnului Bogdan
liviu dascalu
[04.Mar.04 19:34]
Mai intai, "domnului" Paul Bogdan. Cred ca acest text ar fi trebuit trimis la categoria "atelier", datorita valorii sale foarte scazute. Apoi, textul meu a avut legatura cu textul, intrucat am facut o afirmatie referitor la valoarea sa. Problema e, inca, ca nu am incercat sa argumentez cele spuse. Am s-o fac acum.
Iti recomand, totusi, mai multa atentie in redactarea propriilor comentarii.

Asadar, ce ar fi de comentat, aici? Gasim, oare, figuri de stil reusite, metafore originale, un limbaj propriu, rigoare prozodica, gasim, pana la urma, poezie? Eu cred ca nu.
Rimele sunt puse aiurea, desi e limpede ca autoarea a incercat sa scrie o poezie cu forma fixa.
"cuvinte" nu rimeaza cu "inghita"
"vietii"/"lumii" e o rima de tot slaba
"Extremul" nu rimeaza cu "creatoare"
"visa"/"mama" e o rima dragalas-ridicola
- in ultima strofa nu exista rima.
Ori alegi sa scrii in vers alb, ori, daca vrei sa scrii poezie cu forma fixa, iti asumi pe de-a-ntregul rigorile formale.
Sa vedem ce figuri de stil are autoarea. "POezia Vietii" ce ar putea sa fie? Grafia cu majuscule ("POezie", "DORinTa") nu poate intra in randul acestora; voi considera ca intercalarea unor litere majuscule in cuvinte se datoreste neglijentei in tastare, si ca nu ascunde vreo intentie lirica.
"Sa pot crea Dorinta in cuvinte". Poezia nu se face cu declaratii de intentii. Nici macar din bune intentii. Oricum, exprimarea e artificioasa; cum "sa creezi" ceva care nu poate fi creat, adica "dorinta"? Poti crea obiecte sau texte, dorinta este inefabilul care nu poate fi obtinut printr-o techne oarecare. (La greci, techne, tehnica, erau si artele si meseriile.)
"Sa dorm, sa tip durerea lumii". Exprimare contradictorie. Ori dormi, ori tipi. O fi poezia regatul tuturor posibilitatilor, in principiu, dar practic, trebuie sa demonstrezi ca somnul si starile paroxistice au ceva in comun.
"Inainte ca vidul sa ne inghita". Vers adolescentin. Cu asta am inceput si eu. Ce vreau sa spun: trebuie sa fii Eminescu ca sa produci un vers interesant despre "infinit", "Neant", "vid" si celelalte. Asta nu se poate, si asta doar din cauza ca vremea poeziei romantice a trecut de mult. Nu mai putem scrie despre Cosmos sau Neant, ci doar despre firul de iarba (chiar daca Dan Mitrut nu e de acord cu mine!).
"Caci doar prin vis lumina creatoare
Ti se poate arata! (asa zicea mama)"
Iata o mama cu un limbaj imposibil. Ce e "lumina creatoare" de care vorbesti? Siguranta cu care te pronunti asupra procedeului - "visul" - este total nepoetica. Visul e un loc comun incredibil de uzat, ar trebui sa gasesti locuri comune ceva mai proaspete si, mai ales, sa le adaugi un coeficient de personalizare.
Dar deja m-am plictisit foarte tare, si nu mai am chef sa comentez ultima strofa. Credeti-ma, nu se intampla nimic interesant, nici acolo. Poate doar pentru domnul Bogdan.

 =  Alba ca Zapada si Cei Trei Ursuleti
Radu Herinean
[04.Mar.04 20:43]
Ielena, o data pe saptamana ma amuz si eu cu un sir de comentarii ca acesta care s-a "format" pe textul tau. Cred ca titlul potrivit pagina de fata este "Alba ca Zapada si cei trei ursuleti". Ai toata admiratia mea (si vei vedea ce comentarii interesante va provoca aceasta afirmatie) pentru modul in care ai facut fata pana acum criticilor aduse.
Poezia ta e intr-adevar fortata un pic in forma insa cateodata fiecare dintre noi scrie ceva anume sau intr-un fel anume doar fiindca vrea sa scrie ceva anume sau intr-un fel anume, iar poezia rezultata nu este la fel de usor accesibila oricui, indiferent de simplitatea ei sau poate tocmai de aceea.
Nu strica sa iei in considerare criticile primite, daca reusesti sa dai la o parte rautatile care, ca intotdeauna, au darul de a anula mesajul lor, care uneori ar putea fi chiar util.
spor la scris

 =  Spor la munca
Ielena
[04.Mar.04 21:57]
Ai ramas la puerila idee ca Eminescu este doar un poet romantic...dar cunosti tu Eminescu? Nu prea cred...Eu nu inteleg de ce va chinuiti toti atat de mult sa imi demonstrati cat de "proasta" este poezia mea, cand nici macar eu nu am afirmat vreodata ca o doresc altfel. Multumesc Liviu Dascalu ca ti-ai pierdut pretioase minute din viata ca sa incerci sa demonstrezi ceea ce nu trebuia demonstrat(q.e.n.d). Probabil ai vrut si sa impresionezi prin limbaj...treaba ta...fiecare isi traieste viata cum poate, dar neuronii sunt deja in cantitate mica...de ce sa ti-i mai omori pe gunoaie literare ca rebusul meu...mai bine mai compune ceva special pentru a fi citit de necunoascatorii in ale literaturii ca cei care viziteaza acest site.

 =  liviu dascălu
Paul Bogdan
[04.Mar.04 23:22]
DOMNULE Liviu, ca de obicei ne delectezi cu propria viziune despre poezie, unică și inefabilă.
Stimate Domn, nici un canon scris al poeziei nu impune rima într-un catren. Poți împărți poezia în tristih, catren sau în oricâte versuri dorești, fără a fi obligat a rima versurile între ele.
Libertatea în poezie este nemărginită. Autorul poate introduce în vers orice fel de litere dorește, așa că părerea dumitale că acestea se datorează (nu „datorește”, Domnule) unor greșeli de editare, este doar o părere... Ce ne-om face când o să intre pe site primii scriitori de poezie matematică?!... deh!
Cât despre considerațiile despre stil... fiecare dintre noi începe de undeva, caută, evoluează.
În sfârșit, m-am plictisit să tot vorbesc cu o imagine ce se sărută din oglindă!
Și totuși, așa, pentru a vă deschide ochii:

“Sa dorm, sa tip durerea lumii”

Domnule, dumneata ai țipat vreodată în somn? Vedeți, cu toate că este o poezie slabă, dacă vrei să găsești frumosul în ea îl găsești cu aceeași ușurință cu care poți găsi și urâtul.
Acel “domnului” din începutul comentariului dumneavoastră vă dezvăluește “frumusețea” interioară.



 =  Dorinta mea
Ielena
[05.Mar.04 19:48]
Ceea ce ma uimeste este cate comentarii despre text si pe langa text(mai ales) am reusit sa strang...de ce va osteniti domnilor(ca sa nu repet problema neuronilor) sa mai intrati pe aceasta pagina:http://www.poezie.ro/index.php/poetry/64852/index.html daca nu faceti altceva decat sa va certati unul cu altul? O sa imi scot poezia de pe site...nu din lasitate, ci pentru a incheia discutia inutila.Nici macar un text atat de "Prost" precum "rebusul" meu nu merita atatea cuvinte murdare.Ii multumesc in primul rand domnului Costel ca a vazut primul ca poezia mea este execrabila, apoi domnului Liviu Dascalu pentru frumoasele remarci.Timpul meu este mult prea pretios pentru a-l pierde citind remarcile dumneavoastra...am sperat sa ma ajute critica negativa( si pana la un anumit punct si-a atins scopul), insa ea a denaturat intr-o cearta de interese care nu ma mai priveste.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !