Comentariile membrilor:

 =  Mai aproape de adevar...
Vlad Ioan Mirescu
[25.Feb.04 13:02]
Frumos, Maria, si bine ai facut. Textul tau vine bine in completrea textului lui Galateanu, intr-adevar, tu te apropii mult mai mult de adevar, care in contextul acesta nu exista. Ai niste puncte de vedere foarte solide.

Felicitari.

P.S.
"Azi avem la-ndemână un site literar unde marile orgolii (adesea nejustificate) sunt Cerberi la porțile sufletelor noastre"
Depinde de sufletul tau, cat este el de labil. Un cerber poate fi mana forte, nu uita insa ca sunt si site-uri fara cerberi. Iar daca optezi pentru cel cu cerberul rau si prost, inseamna ca ceva e in neconcordanta in sufletul tau.

 =  Către vladioan
Mariana Ene
[25.Feb.04 17:03]
Vlad, mulțumesc pentru felicitări și pentru faptul că n-ai ignorat acest text. Cât despre "P.S."-ul tău, vorbeam despre "monstruleții" din noi, despre frustrare, invidie, egoism etc., era vorba de "porțile sufletelor noastre", nu de "porțile site-ului". Cât despre site, uneori am impresia că sunteți chiar prea indulgenți în a aplica regulile "impuse". Nu, nu mă refeream la cineva anume, era ceva de tip J.J. Rousseau: "Omul e bun, oamenii sunt răi".
Sper să nu te fi amețit cu explicația asta încâlcită.
maria

 =  mica diferență
Călin Cătălin Răpciune
[25.Feb.04 20:46]
constați bine și la obiect ;). îmi place că ai evitat generalizări, judecăți.
nu laud, constat :)).

aș completa doar că după părerea mea între ce ți se întâmpla "atunci" și "acum" există cel puțin o mică mare diferență: "acum" poți să spui lucrurile astea oricui vrei și oriunde vrei, chiar nouă, aici pe site. "atunci", oare puteai?

...constat doar că pentru mine asta face diferența între "mării", chiar dacă au pălării asemănătoare.

 =  Ok Marina!
Eugen Galateanu
[26.Feb.04 07:26]
OK Mariana!
Sincer să fiu, mă bucură că drăcușorul a funcționat. Și că site-ul acesta este un site cu adevărat democrat. Un site unde poți să-ți susții părerea- chiar dacă e doar părerea ta. Dar faptul că poți să spui lucrurilor pe nume nu ține de foame.Și nici nu înlocuiește cărțile. Și nici nu ne scapă de pseudovalori. Și, aș prefera să mă întorc la anii 50 numai pentru profesoara aceea săracă din colț de la Amzei care cerșește în democrație.

 =  Subiect interminabil
Mariana Ene
[26.Feb.04 00:17]
Călin, nu-mi amintesc despre degete duse la gură de către cei din cercurile pe care le frecventam. În liceu, și nu era unul oarecare, aveam un profesor de chimie care ne recomanda să citim Buzura (blamat la momentul acela) și înjura regimul în gura mare. Fără jenă. Totdeauna,"după", auzind persoane care se lăudau că ar fi protestat, îmi aminteam de acest domn. Cât despre mine, nu cred că-mi puneam cu adevărat problema protestului. Adolescenții nu sunt prea pasionați de politici, nu? Și... era lumea în care mă născusem. Nu cunoșteam alta. Așa cum dacă tu nu ai auzit de un scriitor, oricât ar fi el de mare, nu te simți prost că nu l-ai citit.
Oricum, cred că subiectul poate declanșa milioane de polemici și patimi.
Mulțumesc pentru citire.
Maria
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !