Comentariile membrilor:

 =  ceata
Anca Anghel Novac
[17.Feb.04 22:41]
"Fără lacrmile goale" , lipseste o litera; te rog corecteaza.

Versul "Un nebun, fără cătare, tot cătând mereu în gol..." m-a lasat in ceata. Oare ce-ai vrut sa spui ?

 =  typo
Anca Anghel Novac
[17.Feb.04 22:44]
"ne-nchipuit" se scrie fara cratima.

 =  cătare
Florian Ardelean
[18.Feb.04 06:08]
Interesant că tocmai versul cel mai important al 'poeziei'... nu, stai, asta nu e poezie.
Interesant că partea cea mai importantă a prezentei... 'lucrări'(??se califică??) nu ai înțeles-o.

Echivalentul cuvantului 'cătare' este 'privire', dacă aici aveai dubii...

 =  Închipuire
Florian Ardelean
[18.Feb.04 06:08]
'ne-nchipuit' l-am scris cum l-am scris pentru că 'neînchipuit' implică o silabă în plus, care mi-ar rupe ritmul în ultimul vers. E doar o prescurtate.

 =  neînchipuit
Anca Anghel Novac
[18.Feb.04 06:28]
Aha, "cătare" spui tu ca inseamna privire. Interesant. Nu stiam ca poate avea si acest inteles, asta poate intr-o anume regiune a tarii.

Eu stiu ca a "căta" vine de la "a căuta" iar "cătare" de la "căutare". Am sa verific si in DEX cand am sa-l am la indemana.

Deci, "dubiile" mele au fost cumva fondate, la fel si ceata in care m-a lasat poemul.
 =  nepoetic
Florian Ardelean
[18.Feb.04 17:27]
te rog sa-i scoti 'calificativul' 'doar pagina autor', dupa cum vezi l-am trecut la 'personale', din moment ce nu se califica drept poezie

 =  ok
Radu Herinean
[18.Feb.04 17:29]
multumim pentru intelegere florian, dar poti sa il pui inapoi la poezie.
nici unul dintre noi nu trebuie sa se lase ghidat de orgolii.

 =  sensul unui cuvant
Trușcă Elena Cristina
[18.Feb.04 21:29]
"cătare" din cate stiu si eu poate insemna si privire

 =  modernii nu-i citesc pe clasici, nu e la moda. ei cata inainte.
Vâță-Diénes Andrea
[19.Feb.04 03:24]
Asa stiu si eu. Recomand celor care stiu DEXul pe dinafara sa nu mai comenteze greselile de ortografie sau semantica a tinerilor poeti, siteul se numeste poezie.ro, nu gramatica.ro.

 =  Orgoliu
Florian Ardelean
[19.Feb.04 07:06]
Nu, aici nu e vorba de orgolii, inteleg foarte bine ca scriu prost; am o singura pretentie: sa mi se spuna in fata, nu sa mi se restrictioneze dreptul de a fi citit: daca vroiam doar sa-mi trantesc poeziile pe internet, le puneam pur si simplu pe un site personal. Dar nu fac asta, le pun aici. Unde gresesc si 'nu e bine' vreau sa stiu - de ce o poezie cu rima nu mai e considerata poezie?! sau poate sunt sunt eu prea slab - dar sa mi se spuna in fata si ma apuc de gradinarit sau altceva. Avand in vedere ca sunt de cateva luni bune aici, am zeci de texte si totusi mai scriu 'doar pentru pagina autor', de parca pagina asta autor m-ar citi si m-ar critica vreodata... la ce concluzie sa ajung?

Si totusi interesant ca eu sunt cel ghidat de orgolii, dupa toate 'discutiile' de pe site-ul acesta... discutii care vad ca incep sa apara si in comentariile lucrarilor mele, ceea ce ma deranjeaza extraordinar. Daca se mai intampla asa ceva, voi sterge textul direct.

 =  Florian
Vâță-Diénes Andrea
[19.Feb.04 12:46]
Florian, accepta critica in lumina faptului ca te poate ajuta foarte mult. Eu am crescut enorm de cand sunt pe site, m-au ajutat cel mai mult criticile mai putin constructive. Ai talent, dar unele lucruri mai trebuie cizelate. Am avut si eu nevoie de mult timp ca sa imi dau seama de acest fapt. Nu iti sterge poeziile, sunt aici pentru a fi citite si merita citite, pentru ca transmiti ceva prin ele. Ca unii sau altii nu stiu sa critice, doar sa arunce cu noroi, asta e alta treaba. In fata lor trebuie sa fii sigur pe tine, pe simtirile tale, pe cuvintele pe care le scrii - ai vazut ca doamna Anghel a calcat putin stramb cand s-a legat de acea "catare".

Bafta in continuare!

 =  exagerez
Florian Ardelean
[19.Feb.04 23:09]
Tocmai critica o caut... si aceasta critica lipseste cu desavarsire, in schimb mi se spune 'typo', cuvant pe care-l urasc din tot sufletul. Tocmai pentru critica imi pun poeziile aici... si critica asta se lasa mereu asteptata.

Si sunt suparat ca am avut atatea vizionari pe amarata asta de postare, pe cand altele, care le consider mult mai reusite, au trecut aproape neobservate... dar, cred ca asa e, se face tam-tam pe cele mai slabe posteri, (da, si eu o consider slaba) ca sa poata lumea spune: "uite-l si pe amaratul ala, s-au luat de el" si apoi se aud cuvinte despre descurajarea poetilor tineri...

M-am cam saturat de astea, asta-i adevarul... sau poate exagerez din nou.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !