Comentariile membrilor:

 =  Cu muza-ti mestesugita/ Puteai s-ataci alta vita
dumitru cioaca-genuneanu
[04.Feb.04 02:49]
mandria mi-este lezata
de-acest atac dusmanos
contra maimutei aflate
printre bravii mei stramosi

 =  2
Ovidiu Ivancu
[03.Feb.04 21:47]
"o data" se scrie in doua cuvinte cand este numeral adverbial. Analfabetism in plina floare. Oricum, pentru a scrie "poezii" nu ai nevoie de gramatica. Intra in politica, maestre. De preferat, in partidul lui Becali.

 =  1
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 02:49]
Lui Ovidiu Ivancu,

Nu stiu cat te pricepi la literatura, dar la politica, maestre, vad ca da. "Odata", asa cum l-am scris eu, se leaga direct de verbul "a primit", avand in cazul de fata functie de adverb. Nu stiu, daca, printre cunostintele dumitale de etimologie, referitoare la acest cuvant, se afla si sensul: "de mult". Daca iti mai aduci aminte de basmele romanesti, mai toate incep cu: "A fost odata...".
Unul dintre noi trebuie sa mai mearga la scoala sau sa intre in politica. Dar asta nu sunt eu!

 =  Jigniri scrise dupa ultimele reguli gramaticale
dumitru cioaca-genuneanu
[04.Feb.04 02:50]
Domnul Erbiceanu poate dupa mine ( care sunt printre altele si cel mai mare analfabet si agramat al acestui site) sa aiba una sau mai multe scapari gramaticale in orice poezie scrisa de domnia sa atata timp cat nu are scapari la talent si la inspiratie. Scaparile gramaticale se pot corecta cele de talent se corecteaza mai greu. Ce mai pot sa spun eu este ca tot timpul am inteles fara probleme ce a scris domnul Erbiceanu . Deci pentru mine gramatica domniei sale e suficienta. De asemenea talentul si simtirea domniei sale sunt suficiente pentru mine fiindca citesc cu multa placere ceeace scrie. Nu-mi place insa comentariu scris de domnul Ovidiu Ivancu. E scris sunt convins dupa cele mai noi si mai avnsate reguli gramaticale, dar tot nu-mi place. E scris ca sa jigneasca gratuit. Ce pot sa zic decat ca fiecare cu talentul lui: domnul Erbiceanu il are pe acela de a scrie poezii frumoase ( dupa umila mea parere) pe cand domnul Ovidiu Iancu are marele talent de a jigni foarte foarte gramatical.

 =  :)
dana stanescu
[03.Feb.04 23:17]
Ba mie mi-a placut :)

 =  Inteligentului Ovidiu Ivancu
Jupp B. Itter
[03.Feb.04 23:48]
Exemplul tău e prost, "maestre", în primul vers "odata" nu este numeral. Cine ziceai că e analfabetul?
Nu ar fi prima dată cînd dai cu bîta în baltă, ai făcut-o cam în jumătate din comentariile tale (ceea ce e, să recunoaștem, un record, chiar dacă neomologat).
Arogant și infatuat, te joci cu textele pe care ba le postezi, ba le retragi. Te crezi superior și ești uimit că cei de pe site nu ți-au recunoscut încă genialitatea.
Ironia ieftină cu politica te definește. Dacă aș fi ca tine, te-aș trimite să te înscrii în partidul lui Vadim pentru că în cel al lui Becali n-ai nici o șansă: acolo este totuși nevoie de un minim de bun simț pentru a fi acceptat. Dar n-o fac. Rămîi acolo unde ești.

 =  Din nou lui Ovidiu Ivancu
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 07:58]
Din nou lui Ovidiu Ivancu

"Maestre", mi-am facut putin timp, ca sa vad si eu cu cine stau de vorba, si mi-am permis sa intru pe "fisa" dumitale.
Stupoare mare, domnule! Stupoare mare! ("Curat" Caragiale).
Nimic.Fluiera vant! Doar o nota, sau motto, cum vrei sa-i spui, in coltul din dreapta, de sus. Citez: "E usor a scrie vresuri/ cand nimic nu ai de spus". Acum inteleg de ce-i pagina dumitale goala! Dar, daca nu ai nimic de spus, te apuci de critica. Numai ca, ceea ce nu ii place unui critic este sa fie criticat. Si, haide sa ne jucam, daca asa iti este voia. Am sa ma folosesc de singura fraza pe care ai afisat-o. Pentru ca am vazut ca iti place sa faci
comentarii, folosind numere, asa am sa fac si eu:
1.)Fraza pe care ai utilizat-o este luata dintr-o poezie foarte cunoscuta scrisa de M.Eminescu. Fiind "critic", ar trebui sa stii ca insusindu-ti lucrarea, sau o parte din lucrarea altui scriitor, cunoscut sau mai putin cunoscut, fara sa mentionezi sursa de unde provine, se numeste Plagiat. Dar,
2.)Dumneatale ai facut o modificare la cunoscuta fraza,
transformand cuvantul de origine:"versuri" in "vresuri"
probabil, inchipuindu-ti, ca nimeni nu mai poate sa te traga la raspundere. "Maestre", in cazul asta te fac vinovat de Pastisa!
Ai vazut ce usor este sa facem critica!
Ca si poezia, fa-o numai daca ai cu adevarat ceva de spus.
(Pentru cunostintele dumitale viitoare, greseala facuta prin
schimbarea locului sunetelor dintr-un cuvant se numeste METATEZA). Pune-o undeva bine, si cauta sa n-o mai repeti a doua oara, pentru ca ai sa dai de rusine.
3.)"Uite ce chestii!" (Fraza imprumutata de la una din interventiile facute de Radu Herinean pe unul din textele mele). Amandoi suntem la acelasi nivel! Eu am ajuns acolo scriind, mai bune sau mai rele, poezii. Dumneatale cum te-ai catarat pana la acest nivel?! Cu un motto? Sau,
4.)Ai pe cineva in Parlament? In cazul asta, semneaz-o si "da-o anonima" ca sa stim cu toti. Curat, Caragiale!
5.)Si...inca o data, cuvantul: "odata", asa cum a fost folosit in fabula de mai sus, este corect. Cu bine!

Adrian Erbiceanu

 =  In loc de-o vita, grav bolnava/ maimuta mea-i mai de isprava
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 05:22]
Lui Dumitru Cioaca-Genuneanu

In locul tau m-as bucura
De o asa minunatie,
O ruda doar te deranja,
Acuma te-ai trezit c-o... mie!

 =  Pentru Dana
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 05:30]
Dana,

Imi face placere ca ai citit fabula si, mai ales, ca ti-a placut. Cred ca o sa trebuiasca sa ma reprofilez! Am inregistrat mai multe comentarii decat la un text obisnuit.
Cu multumiri

 =  Cu respect
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 07:58]
Lui Jupp B.Itter

Interventia dumitale, la comentariul analfabet al lui Ovidiu Ivancu, m-a luat prin surprindere. Foarte clara observatia ca scrie pentru ca nu are ce face si, ca nu stie de ce. Dar, cum bine l-ai caracterizat, lasa-l sa stea in balta lui. De ce sa-l tragem noi de par. N-are cu ce sa se sustina. Daca ar avea, si-ar recunoaste, cel putin, greseala. Oricum, mana pe care mi-ai intins-o la nevoie, e bine venita. Cu respect,

 =  iarta-i, Doamne, pe hominizi :)
Florina - Daniela Bordieanu
[04.Feb.04 09:44]
Adrian, maimuta asta a ta, a spart oglinda de suparare ca nu o arata frumoasa :)...e un biet animal, deh, avand chiar circumstante atenuante pentru gestul extrem :).
Dar ce e de facut cu unii hominizi care sparg vorbe pen' ca inteligenta lor e prea frumoasa si nu e reflectata corespunzator de realitatea inconjuratoare?:)

cu acelasi bine,
Dana

P.S. Intrebarea mea era retorica, Adrian. Stiu bine ca nu sunt prea multe de facut, cel mult s-ar potrivi un gest, precum batranii mei bunici de la tara, o cruce mare si trec mai departe "iarta-i , Doamne, ca multe mai vezi pe lumea asta" :)

+ Și dacă, totuși, maimuța...
Tudor Negoescu
[04.Feb.04 14:36]
Uneori, suprasaturați de experimente postmoderne, mai simțim nevoia întoarcerii la speciile ,,poetice" ale genului epic (măcar ca exercițiu și delectare)!
Am gustat din plin morala fabulei.Felicitări!

 =  Fenomen interesant
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 14:41]
Pentru Florina - Daniela Bordieanu

Dana, maimuta mea a spart oglinda, dar n-am crezut ca unii au sa se si reflecte in cioburi. Interesant! Cred ca fenomenul asta ar trebui analizat mai indeaproape. Pacat ca nu sunt critic. Dar, poate ca intr-o zi, cine stie?!
Cu multumiri, pentru bunele cuvinte,

 =  Ceea ce m-a impresionat
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 16:11]
Din nou lui Dumitru Cioaca-Genuneanu

Cand ma asteptam la o noua epigrama din partea dumitale, m-am trezit cu proza. Am citit comentariul cu atentie. Nu are rost sa repet ceea ce deja s-a mai spus. De un singur lucru vreau sa te asigur, "jignirile" aduse nu au fost facute dupa ultimele reguli gramaticale ci CU greseli gramaticale.
Dar, asa cum a spus si Dana, "iarta-l Doamne!"
Ceea ce m-a impresionat, insa, este viteza cu care, cei care au citit textul, au reactionat. Si pentru prima data, de cand am intrat pe site, am simtit forta colectiva in actiune. Iti multumesc tie si tuturor care mi s-au alaturat.

 =  Multumesc!
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 17:40]
Lui Tudor Negoescu

De cand cu fabula postata pe site, de cate ori deschid calculatorul, ma trezesc cu cate o noua surpriza. De data asta din partea dumitale. O steluta! Nu prea sunt obisnuit, dar o primesc cu placere. Pentru relaxare, daca timpul iti permite, poti sa mai intri pe site-ul meu. Multumesc!

 =  Mea culpa
Ovidiu Ivancu
[04.Feb.04 20:24]
Mea culpa, maestre. Ai dreptate. Eu sunt cel care a gresit de data asta

 =  Scuza, acceptata.
Adrian Erbiceanu
[04.Feb.04 21:13]
Lui Ovidiu Ivancu

Scuza, acceptata.

 =  Subiectul fabulei "Maimuța și oglinda" este foarte cunoscut.
Ion Diviza
[05.Feb.04 11:38]
V-ați războit cu-nverșunare,
Lovind cu lancea de istov;
Mai e o singură-ntrebare:
Dar cum rămâne cu... Krâlov?!

 =  cu placere
Tudor Negoescu
[05.Feb.04 11:38]
Cu mare placere va voi vizita, dar acum nu stiu adresa site-ului!Daca o faceti publica, e OK!

 =  Cu multumiri anticipate
Adrian Erbiceanu
[05.Feb.04 16:57]
Lui Ion Diviza

Eu nu l-am citit pe Kralov. Sunt plecat din tara de 25 de ani si nu cunosc pe nimeni, prin imprejurimi, care ar putea, spre edificare, sa-mi ofere un exemplar din opera lui. Daca ai amabilitatea sa reproduci fabula de care pomenesti, chiar la subsolul acestei pagini, mi-ar fi de mare folos pentru ca, asa cum de altfel sper ca ai observat, daca ai citit poeziile mele, nu incerc sa imit pe nimeni, cu atat mai putin sa plagiez. Nu scriu randurile acestea cu nici un fel de simtamant antagonist ci doar ca o curiozitate. Te rog frumos, afiseaza poezia de care ai pomenit. In cazul in care am sa gasesc ca cele doua poezii, din nefericire, seamana, am sa aduc acest lucru la cunostinta in mod public, folosindu-ma chiar de oportunitatea pe care mi-o ofera acest site. Cu multumiri anticipate,

 =  Lui Tudor Negoescu
Adrian Erbiceanu
[05.Feb.04 19:51]
Lui Tudor Negoescu

Cred ca m-am exprimat gresit. Ma refeream la poeziile care exista pe acest site. E adevarat,am avut un site personal anul trecut, deschis pe numele meu de un "specialist" din tara, dar pe care l-am inchis intrucat nu mi s-a dat acces la parola de intrare. Cu alte cuvinte, cineva a dorit sa se foloseasca de numele meu. Suntem, doar, la portile Orientului! ce putem face! Inca o data, va multumesc pentru dorinta de a-mi citi poeziile.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !