Comentariile membrilor:

 =  buni de plata :)
Gabriela Petrache
[25.Nov.03 17:31]
Eu mi-am invidiat mai intai pisica, abia mai tarziu ingerii. Ce te faci insa cand nu esti nici poet si ai si datorii la intretinere?:)
Bine ai revenit acasa :)

 =  Lebra și pisica sălbatică
Tudor Negoescu
[28.Nov.03 14:49]
Mulțam` de vizită, Lebra! Eu pisica o invidiez că doarme și toarce toată ziua! Pe ingeri îi invidiez că au aripi și pot zbura prin văzduh. Pe un prieten il invidiez că din salariu își cumpără doar cărți, uitînd de mîncare și plata întreținerii. Ce ți-e și cu invidiile astea

 =  Despre ingeri
DoDu
[28.Nov.03 19:27]
Domnule Dorun,
eu te rog imperativ sa-mi trimiti una bucata poza cu matale sau cu umbra matale, ca-ti lipseste din albul prietenarilor mei. Si nu vreau sa te scot pe motive provocatoare, ca mie mi-a placut poezia matale de azi din cauza de intretinere a datoriilor. Si eu imi intretin datoriile, ca e bine sa ai datorii, altfel banca nu te mai crediteaza si ajungi la mila ingerilor.
Aici daca nu esti dator, nu ai credit, lucru pe care Ceausescu nu l-a inteles, ca nu-si facea temele de casa. El a platit toate datoriile dar a pierdut creditul si a saracit poporul. Acum suflam in degete si scotocim buzunarele dupa intretineri.
Cu intunericul e in felul urmator. Ca asa am vazut eu prin panzele marilor maestrii. Ca daca nu folosesti contrast, nu vezi nimic. Daca pictezi o floare luminoasa intr-o vaza luminoasa pe un fond luminos, se cheama ca ai o viziune intunecoasa si mai bine lasi panza goala si inundata de lumina.
De aceea eu spun, cine are chelie luminoasa (ca mine) sa-si lase contrast sub nas si sub barbie.
Eu cred ca intunericul are o calitate. Este increat. Ca de aia a creat Dumnezeu lumina, ca avea intuneric suficient si nu stia ce sa faca cu el. Daca nu era intuneric, nu mai facea lumina si ramaneam fara niciuna nici alta.
Asa ca eu cand stau pe intuneric, mi se nazareste ca asist la nebuloasa lume increata, iar cand aprind becul, ma trezesc in zorii creatiei si incep sa chinui tastatura asta cu un singur deget, ca majoritatea de pe aici.
Despre ingeri n-am nici o parere. Decat una singura. Ca poate ei nu duc grija zilei lor de maine, dar o duc pe a matale. Ca ingerul tau pazitor sufera indoit de ce ti se intampla. Ca si un parinte. Eu imi amintesc odata, pe vremurile presedintelui care ne-a scapat de datorii, prin ‘89, cand nu gaseai nici un fel de ciocolata prin magazine. Eu imi amintesc de copilul meu jucandu-se in fata blocului si un alt copil manca ciocolata de contrabanda si le facea pofta celorlalti. Eu aveam un baiat de 4 ani. Si nu ma saturam sa-l privesc de la fereastra, ca era tare frumos baiatul meu, ca semana cu maica-sa, cea mai frumoasa femeie de pe suprafata pamantului. Baiatul i-a spus contrabandistului:
- Si mie mi-a cumparat tata o ciocolata, mai mare ca a ta, dar nu manac afara sa ma laud la alti copii, ca sa le fac pofta! …ma duc sa o mananc chiar acum!
A intrat in casa si mi-a cerut un pahar de apa. Nici pomeneala de ciocolata.N-am ajuns sa umplu paharul, ca l-am scapat jos si s-a prefacut in cioburi iar eu m-am aplecat dupa cioburi, ca am auzit ca aduc noroc, si m-am taiat un pic la un deget. Asa ca am inceput sa plang din cauza de deget. Am cam depasit masura cu plansul ala, ca nu e normal sa plangi atata de la o taietura.
Nu mai stiu ce-am vrut sa spun. Cred ca mi-am luat paltonul si-am iesit in oras cu degetul bandajat sa caut un bisnitar de la care am cumparat o ciocolata de patru ori pretul normal pe care am adus-o baiatului.
- Ce mi-ai adus, tata? m-a intrebat baiatul cu rasuflarea taiata.
- Un pahar cu apa pe care mi l-ai cerut mai devreme.
Si jur pe toata colectia mea de etichete de bere, ca ciocolata aia merita sa o cumpar si daca m-ar fi costat un salariu intreg.
Eu propun sa nu-i judecam prea aspru pe ingerii astia, ca nu se stie prin cate cioburi rascolesc si ei.

 =  Multumiri
George Brasoveanu
[28.Nov.03 21:36]
Multumesc pentru textul asta Dodule.

 =  Calități de prozator
Tudor Negoescu
[02.Dec.03 08:30]
Mulțam` de vizită, domne Dodu!Versurile mele ia-le ca pe o simplă încercare de literatură, nu ca pe un atac la persoana diafană a îngerilor!Daca ai văzut reclama cu Raiul de Murfatlar, se pare că ai dreptate: au de muncă, nu glumă, îngerii ăștia,paznicii noștri!
Tu ai, în schimb, calități de prozator.
Mi-ai demonstrat-o, aducînd în discuție un subiect atît de sensibil:viața noastră sub dictatură, în luminoșii ani ai ,,iepocii" de aur.

 =  Îngerii îngerilor
Luminita Suse
[14.Dec.04 04:41]
Îngerii au multe calități, sunt deosebit de altruiști
ne sar în ajutor trecând prin ziduri, fără să le dărâme
sunt empatici, suferă lângă noi din toată inima, fără să sângereze,
sunt muți, îi cauți la telefon sau le trimți email, nu răspund niciodată
merg pe ape, bătând din aripile înecaților, fără să le separe sau dezbine
în cer se scufundă dezinvolt, albastrul nu-i îngheață, nici nu-i aprinde
calcă pe jăratec dar sub tălpile lor nu ard notele noastre de plată
nu se știe cum de îi ține eterul, pământul nicicum nu-i înghite
așa ultrasensibili, imateriali și lipsiți de personalitate, ah îngerii,
îngerii cu ochii închiși și creierii spălați de o lumină prea blândă:
dacă ar accepta să vadă s-ar molipsi de nepăsarea îngerilor orbi
din oglindă.

 =  Oriana, pe zi ce trece, îmi pari...
Tudor Negoescu
[14.Dec.04 08:57]
Oriana, pe zi ce trece, îmi pari tot mai inspirată.
Tot ce atingi începe să se transforme, văzînd cu ochii, în poezie. Mulțumesc pentru acest cadou de sărbători!

 =  Luminița Suse și îngerii sufletului ei
Preoteasa Marinela
[27.Dec.04 17:53]
Oriana, m-a impresionat atat de mult comentariul tau despre ingeri, ca am iesit o clipa la vedere sa-ti multumesc pentru aceste randuri atat de sensil si poetic scrise, domunl Negoescu a benificiat de aripa ingerului care a adus in subsolul poemului sau yborul ingerului in toata spendoarea sa!
Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, îți transmit din inimă un an cu totul nou , cu sanatatem spor, fericire și iubire! La multi ani!
Urări de bine și autorului că a prilejuit, prin poemul său, poposirea unui inger în acest subsol încălzit de versurile ce-l onorează pe poet!
La mulți ani! tuturor membrilor acestui site,
cu drag,
Marinela

 =  Marinela si duhul calauzitor al Sarbatorilor
Tudor Negoescu
[28.Dec.04 16:20]
Marinela, se pare ca duhul calauzitor al Sarbatorilor de Iarna s-a oprit la tine si te-a inspirat!
Multumiri!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !