Comentariile membrilor:

 =  http://poezie.ro/text.php/t_id/49842/
Valentin Eni
[08.Sep.03 18:18]
bu-u-une nouti, Radule!
sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa le reusesti pe toate!
am eu o propunere despre care s-a discutat putin(prea putin).
vezi, te rog, textul acesta.

 =  da
Radu Herinean
[08.Sep.03 19:22]
da, o idee buna, dar o sa o adaptam putin la realitati si posibilitati.
o sa fac in asa fel incat autorul sa poata recomanda 3-10 texte proprii, iar acestea vor aparea intr-o sectiune speciala in pagina proprie (un fel de "ars poetica").
vor exista si votari-propuneri de genul celor sugerate de tine, insa ele se vor intampla de acum incolo sub egida "concursurilor". vor exista mai multe concursuri, poate chiar simultan, la care vor putea fi inscrise texte participante, noi sau existente. in functie de deschiderea si generalitatea acestor concursuri vor aparea automat si acele clasamente pe care le doresti tu.
sper ca ti-am raspuns si astept si alte idei-sugestii-reclamatii..

 =  pt. Radu
Frentiu Toma Adrian
[09.Sep.03 04:37]
Spuneam în analiza lunii august propunerea de mai jos. Dacă este bună e bine sa se pună în aplicare
Eu aș propune dacă se poate ca editorul sa faca defalcarea pe feluri. Aceste analize s-ar transforma în enumerarea la fiecare 10 ori 20 texte Exemplu:
Balada;Basmul;Comedie;Drama;Editorial;Eleegie;Epigrama;Epopee;Eseu;Fabula;Gânduri;Gazel;Glossa;Haik;Idila;Jurnal;Legenda;
Nuvela;Oda;Pastel;Poem didactic;Poem Eroic;Poezie erotica;Poezie pur crestina; Poezie vers alb;Roman;Rondelul;Satira; Scenariu;
Schita;Sonet;Tragedie;Villanele, etc

 =  Editorului
Adina Ungur
[09.Sep.03 15:22]
Suntem curiosi cum va functiona/arata noul site. Dar am cateva rugaminti pentru poezie.ro.

Cu toate ca in ultima perioada nu am activat pe site foarte mult, am fost aici mereu si am rasfoit, respectiv consumat acest spatiu cu placere, asadar ma consider un membru indreptatit sa propun cateva optiuni necesare pentru postarea textelor.
Pentru ca site-ul este promovat si va fi in continuare si in presa si pentru autorii care vor sa posteze reportaje, interviuri, cronici, etc., propun infiintarea rubricii "articole de presa" (eventual cu optiunea "despre poezie.ro"). Sunt convinsa ca vor exista in contiunare articole de presa (de mai multe tipuri) care inca nu isi gasesc optiunea la postare, pentru ca nu se inscriu nici la "proza" si nici la "editorial" (ex. Remus Radu, poate si altii in viitor sau in prezent, poate si eu, etc.).
A doua optiune pe care o propun ar fi: "recenzii".

Tin sa multumesc pentru posibilitatea de a culege direct din pagina in care postezi, diacriticele! Pe mine ma ajuta!

Despre antologia poezie.ro nu se mai stie nimic. Cel putin eu n-am mai vazut nici o instiintare pe site. As dori sa aflu mai multe detalii in acest sens si probabil nu numai eu, ci si ceilalti membri care au fost selectionati intre cei 30 (daca nu ma insel) de autori. Si poate nu numai ei. Marturisesc faptul ca din cand in cand mai prind cate un cenzor si mai intreb cate ceva despre antologie, atat cat imi permite bunul simt, in consecinta, te rog Radu Herinean, daca se poate, ofera-ne cateva detalii! Multumesc.


Adina Ungur

 =  Chichirezu' lu' Radu
viorel gaita
[09.Sep.03 09:43]
Radule, nu uita te rog de promisiunea pe care ai facut-o in ceea ce priveste proza (mai aerisita si daca se poate cu randuri pana la cap de pagina). La proza ma gandesc ca ar fi binevenita o sectiune de Proza scurta (sa zicem sub 6000 de caractere). De obicei proza nu se citeste pentru ca din principiu e considerata prea lunga si tot ceea ce e lung nu prea merge cu mediul asta "tipografic".
O alta propunere ar fi introducerea unei sectiuni de Haiku cum ti-au cerut de fapt mai multi membri ai site-ului.
In rest, nu ca voi sa te zeific, nici ca voi sa te flatez, da-mi pare ca site-ul asta are domne chichirez.

 =  multe raspunsuri si detalii
Radu Herinean
[09.Sep.03 15:43]
am publicat raspunsuri detaliate la comentariile voastre in cadrul articolului de mai sus, pe care l-am actualizat acum
va rog sa le cititi acolo.

 =  propuneri
Calimero
[09.Sep.03 15:53]
Propuneri:

1. Navigarea (ția) la următoarele 50 de texte (păreri) să fie posibilă și din topul paginii, fără scroll-down la josul ei.

2. Parodia să apară la "subspeciile" poeziei.

3. Eu și Ghiocel să avem link-ul highlighted in Lista de Autori. Dacă mai sunt și alții în această situație, și ei. Dacă vor.

Sper că secționarea nu va produce o scădere a interesului general. Cum de exemplu secționarea Forumului.

Ghiocel și Calimero

 =  idei principale
Andreea Drăguleasa
[09.Sep.03 15:57]
E obligatorie și subîmpărțirea pe topici la înscrierea textului? Unele poezii se situează la granița dintre genuri. Nu e cazul epigramelor, care au deja tip separat, nici al haiku-urilor. Mă refer în special la poeziile cu vers alb.

În legătură cu inserarea de poze, m-aș încumeta și eu, în viitorul apropiat.

În pagina de căutare, nu apar toate textele care corespund criteriului, în special cele mai recente.

Sper să se revină la anunțarea comentariilor prin e-mail. Era foarte eficientă.

Deocamdată atât.
Mulțumesc pentru tot ce faci pentru noi.

Andreea

 =  cateva idei
MIU CRISTIANA
[09.Sep.03 17:58]
Eu sunt mai noua aici, dar astept cu nerabdare sa vad nuoa fata a site-ului.

Intr-adevar, nu stiu daca impartirea pe genuri, specii si subspecii literare e foarte eficienta, tinand cont ca un text poate fi incadrat in mai multe categorii sau, eventual, in nici una.

Votez si eu pentru anuntarea prin mail a comentariilor, e eficienta si utila.

Mai am eu o problema personala legata de aparitia comentariilor. Am comentarii care au aparut si dupa o zi jumatate de la postare, drept care am acelasi comentariu de mai multe ori la un text, fiindca nu pricepeam de ce mi-a fost respins.

Poate nu e locul aici, dar as vrea sa-mi dau parerea despre o intamplare relativ recenta in care fara sa vreau am fost implicata. A aparut un text in care era atacat pe nedrept si fara argumente unul dintre cei care scriu aici: S. Dachin. Eu am ajuns intamplator la textul respectiv (apartinea lui Ionel Pop) si mi s-a parut normal sa intervin si sa incerc sa fac putina dreptate pentru S. Dachin. Nimeni n-a mai facut asta, cu toate ca mi se pare normal sa intervenim toti cand se comite o nedreptate impotriva unuia dintre noi. M-am intors, sa vad daca am spart eu gheata si oameni cu mai multa vechime si influenta s-au decis sa ii replice pe masura D-lui Pop. Surpriza! Textul fusese retras. Daca l-a retras autorul, nu mai e nimic de spus, dar daca l-au retras editorii, eu cred ca nu asta era reactia normala. Textul fie nu trebuia sa treaca din prima, fie trebuioa lasat si comentat pe masura.

Asta-i tot, multumesc de timp si astept noul format.

 =  Radu Lucian
Gabriel Nita
[09.Sep.03 20:11]
Nu e cumva un pic greoaie si redundanta impartirea asta pe tipuri si topicuri?

In primul rand, nu prea vad legatura intre Tehnica literara si Creativitate. Una e ceva, cealalta e altceva. Cred ca ar trebui sa pastrezi numele vechi, sau sa cauti un altul, mai potrivit.

In al doilea rand, delimitarea intre Cultura, Arte, Carti si Audio mi se pare destul de subtire.

In al treilea rand, ma intreb la ce se poate referi Presa si care sa nu intre deja intr-una din categoriile anterioare.

In al patrulea rand, ma bucur pentru introducerea Haiku-ului ca gen distinct. Dintre celelalte optiuni incluse de tine in paranteza pledez pentru Erotic si eventual pentru o categorie Clasic (care sa le includa pe majoritatea celorlalte).

In al cincilea rand, nu cred ca e necesara o delimitare Scenariu de film / Scenariu de teatru. Cu siguranta nu vor exista atat de multe materiale in cele doua categorii incat sa nu ne descurcam si fara aceasta precizare.

In al saselea rand, nu vad rostul nici unei categorii in interiorul Prozei. Fiecare autor poate preciza foarte simplu in interiorul textului incadrarea acestuia, daca o considera necesara. Nu cred ca e cineva printre noi care doreste sa citeasca doar roman sau doar satira, astfel incat sa foloseasca meniul site-ului pentru a ajunge la aceste texte.

In al saptelea rand, cred ca denumirea de Personal e mai potrivita decat aceea de Jurnal.

 =  Sugestie
Gabriel Nita
[09.Sep.03 20:20]
Sugestia mea:

6 categorii principale:

a) Anunturi (includ noutatile referitoare la site, articolele dedicate onomasticii cuiva sau intalnirilor organizate intre membri, diversele concursuri)
b) Articole (Recenzie/Eveniment, Opinii, Tehnica literara, Internet)
c) Lirica (Poezie, Epigrama, Haiku, Erotica, Clasica)
d) Proza
e) Scenariu
f) Personal (Polemica, Jurnal, Ganduri)

Cum vi se pare?

 =  Intrebari
Lucian Preda
[09.Sep.03 23:22]
Eu vreau sa stiu daca siteul celalalt te scoate afara cand scri un comentariu?
Daca accesul trebuie sa-l faci o data la jumatate de ora cum se intampla acum.

 =  radu
Nicolae Tudor
[10.Sep.03 10:54]
Daca chiar vreti sa faceti ceva bun renuntati la cenzura

 =  noi lamuriri
Radu Herinean
[10.Sep.03 13:30]
am retinut toate sugestiile (si plangerile;) si mai vin cu cateva precizari:
- incadrarea pe topica nu este obligatorie decat pentru articole, celelalte tipuri de text putand fi introduse si pur si simplu ca poezie, proza, etc
- n-am inteles care este "situatia" invocata pentru highlight la Calimero si Ghiocel, astept detalii
- se va reveni la notificarile prin email dar deocamdata le-am suspendat fiindca rutina era foarte lenta si incetinea groaznic paginile
- site-ul nou NU mai are problema delogarii dupa jumatate de ora (sau chiar mai putin). odata logat, ramai logat pana cand parasesti site-ul.
- "daca chiar" vrem sa facem ceva nu o sa renuntam la cenzura insa textele respinse complet vor fi mai putine, existand acum o noua optiune de "exilare" a textelor nepotrivite in diverse "locuri" din site: pagina autorului, atelierul de reparatii, etc...

Va multumesc mult pentru feedback, sugestii si idei.
Astept in continuare orice parere legata de orice subiect conex.

 =  Raspuns, Propunere, Asteptare
Laurentiu Orasanu
[10.Sep.03 18:48]
Radu,
Raspuns.
Plimba cursorul pe Laurentiu Orasanu (Ghiocel) sau Calimero in lista de Autori si o sa vezi ca nu ai nici-o indicatie ca ar fi acolo un link (highlight). La toti ceilalti se "ingalbeneste".
Ma si mir cum se poate, ca doar populezi pagina intr-un ciclu (bucla), nu ?
Strange. Amazing.

Dar asta e doar asa, ca ca sa-mi lamuresc eu misterul.

Propunere

Propun sa nu mai fie contabilizate clickurile autorului pe propriile texte la contorul de citiri.

Asteptare

Mai astept inca sa iei masuri in cazurile semnalate de abuz de "cititoare de contoare". (ti-am trimis doua emailuri si m-am supus oprobiului site-ului fara ca voi sa spuneti ca a fost ceva necurat acolo. Doar ati dat contorul inapoi si Andia a retras steluta. Daca nu era nimic necurat, de ce ?
In acel caz Filip a si recunoscut ca dand "refresh" contorul de citiri creste, la cineva. Mai continua situatia ? Ce zici de situatia semnalata azi cu un text pe prima pozitie la 60 de citiri, si toate celelalte sub 25 ?

Marturisesc ca nu mai astept raspuns, dar nu m-ar supara sa-l primesc.

Felicitari pentru realizarea tehnica deosebita a site-ului.

Ghiocel

 =  clasic vs modern
Dragos Serban
[11.Sep.03 03:42]
Salutari Radu, desi am absentat in ultimul timp din motive de servici (am muncit ca un ocnas) poezie.ro ramane, si va ramane, in inima mea.
Citesc si scriu in continuare ca un nebun, nu postez totul pentru ca sunt intr-o perioada in care nu ma regasesc in ceea ce scriu. De fapt, sunt intr-o perioada in care nu ma regasesc pur si simplu.
Propunerea mea este simpla, dar cred indreptatita. Desi punerea in practica ramane discutabila...Ce ar fi daca ar exista doua mari sectiuni de poezie - clasic vs modern???

 =  clasic vs modern
Dragos Serban
[11.Sep.03 03:42]
Salutari Radu, desi am absentat in ultimul timp din motive de servici (am muncit ca un ocnas) poezie.ro ramane, si va ramane, in inima mea.
Citesc si scriu in continuare ca un nebun, nu postez totul pentru ca sunt intr-o perioada in care nu ma regasesc in ceea ce scriu. De fapt, sunt intr-o perioada in care nu ma regasesc pur si simplu.
Propunerea mea este simpla, dar cred indreptatita. Desi punerea in practica ramane discutabila...Ce ar fi daca ar exista doua mari sectiuni de poezie - clasic vs modern???

 =  RADU
Diana Georgescu
[11.Sep.03 10:34]
Sunt probleme cu notificarea pe mail a comentariilor apărute la textele proprii. Chiar și la alte texte unde bifez opțiunea din subsolul comentariului.

 =  ghiocel
Radu Herinean
[11.Sep.03 13:46]
salutare,
acum am inteles si cred ca explicatia e foarte simpla, chiar amuzanta intr-un fel.
link-urile pe care le-ai vizitat nu se mai ingalbenesc. asa e gandit site-ul.
incearca sa vizitezi o pagina anume urmand un link si apoi revino in pagina cu linkul, vei vedea ca nu se mai ingalbeneste.
oricum, site-ul nou face altfel aceasta diferentiere, mult mai evident oricum.

 =  genul neutru&alfabetarul
Stefana Daos
[11.Sep.03 14:54]
Despre specii:

Radu, o atare impartire a poeziei - elegii, erotice,eroice etc.
asa o senzatie de prafuit imi da si mi se pare complet anacronica.
Inteleg dorinta de rigoare si pe aceea de a usura navigarea cititorilor,ceea ce faci este laudabil(mai trebuie spus?) dar ideea subampartirii isi are , cred
rostul doar pentru epigrama si haiku, altminteri totul risca sa aiba un aer atat de :( scolaresc, mi se strepezesc ochii la gandul ca voi vedea
asa ceva pe site.
Revistele literare nu au nici ele in arhivele lor o astfel de impartire care , repet, este anacronica si mi se pare ca ar da siteului,un aer vetust de cenaclu cu pensionari amatori.
Se justifica, poate, o posibilitate de cautare la poezia cu forma fixa
search: sonet, rondel etc.

In rest fiecare autor e liber sa zica la fel cu Budai Deleanu in susul ori josul paginii: poemation ero(t)ic tragicomic.

Despre alfabetar:
In ce masura se vor putea folosi "la liber" si alte tipuri de caractere,
optiunea italic/bold precum si marimi diferite ale fonturilor.
Caracterele italice, in primul rand,
mi se par indispensabile , ele ofera o buna solutie pentru inserarea in poezia proprie, a citatelor din anumiti scriitori, fara a crea impresia neplacuta de "didactic".
In acelasi timp ar rezolva si unele aspecte ale problemei controversate a plagiatului.

Mi se pare binevenita o sectiune de recenzii. Deie Domnul sa aiba cine le face!

Spor la treaba!

 =  P.S.
Stefana Daos
[11.Sep.03 14:59]
Nu inteleg de ce asezarea in pagina a iesit atat de aiurea in mesajul meu anterior. Nu e prima oara cand mi se intampla asta la comentarii, asadar ar mai fi si asta o Problema pe care ti-o semnalez.

 =  radule, alineatele!!!
Paiu Constantin
[11.Sep.03 22:51]
radule!
maria ta!

nu am stat sa citesc toate comentariile, ca multe-s. oricum, slabe sunt sansele ca cineva sa se fi gandit la urmatorul aspect: spatiu la alineat. asta deoarece in singura proza pe care am pus-o pe site nu am fost in stare sa bag un alineat cum trebe, fiecare incepand de la capat de rand.

or mai fi si alte lucrusoare, dar sunt sigur ca nu au scapat observatiei vigilentilor nostri colegi, asa ca nu te mai stresez si eu :)

 =  Epigramist
Sorin Olariu
[12.Sep.03 02:28]
Intervin si eu cu doua chestiuni.
Sa se treaca si proza SF la Tipul proza.
Si in al doilea rand as vrea ca la profilul meu, la motto, sa ma definesc printr-o epigrama. De ce nu imi sunt acceptate patru randuri, ci doar trei?

 =  Dezamăgire?!...Eronat!...
Sorin Olariu
[12.Sep.03 02:47]
Lui Radu

Aseară n-am suferit
O mare dezamăgire,
Ci cu toții am trăit
Mai vechea "des..amăgire"!

 =  informatii suplimentare
Diana Pascu
[12.Sep.03 11:37]
Daca vreti sa comunicati:
Urs Meier Haushaltgeräte AG Landstrasse 104 5436 Würenlos Tel: 056 436 80 50 Fax: 056 436 80 55 eMail: [email protected]

:):)

 =  modulul de cautare
liviu dascalu
[12.Sep.03 17:20]
Eu am probleme cu modulul de cautare. Nu gasesc mai nimic din ce caut. Se va schimba ceva?

 =  Multumesc
simona laura popescu
[12.Sep.03 19:54]
Multumesc, Radu,

A fost extrem de placut comentariul tau la "sopronul"meu.

Simona

 =  stampila initiala
Laurențiu Orășanu
[12.Sep.03 23:04]
Multumesc pentru explicatia cu highlightul. Era asa de simplu, mi-e rusine ca nu m-am gandit. Cu celelelate intrebari si propuneri ramane cum am vorbit.

Ma gandesc de asemenea ca ar fi bine sa pastrezi data initiala a postarii textului. Acum se schimba la orice "editare".

 =  intrebare
Eugen Suman
[12.Sep.03 23:09]
Se poate pune o optiune pentru mesaje private intre autori ?

 =  primele 50 de texte
Valentin Eni
[03.Oct.03 22:24]
cum s-ar putea citi textele in ordinea plasarii lor pe site, adica cronologic, fara a "rasfoi" cele aproape 1000 de pagini (cate 50 de texte fiecare)pe care trebuie sa le treci pana ajungi de la cele mai recente texte pana la PRIMELE, alea de vreo 2 ani?
adica stiu ca acum nu este posibil, dar vreau sa existe aceasta posibilitate in noul site.

 =  revin cu alte cateva sugestii
liviu dascalu
[03.Oct.03 23:19]
Problema mea cea mai actuala este ca nu pot corecta o greseala la un text introdus de mine in Biblioteca Virtuala. Ar trebui sa existe aceasta posibilitate.
Repet ca modulul de cautare functioneaza f. prost.
Inainte se vedea din strada cine e in chat room. Si de aia veneau multi acolo. Acum nu mai intereseaza pe nimeni.
Am auzit ca vor fi doua pagini: cu gradati, si cu "ciurucuri". Tare ma tem ca majoritatea celor avizati vor trece direct pe pagina a doua. Rugaminte: nu-i lipsiti de public pe cei mai iubiti scriitori de pe site. Ma gandesc la posibilitatea ca vor ajunge sa fie cititi ca autorii consacrati, doar in accese de curiozitate nostalgica. Mai ales daca printre "ciurucuri" vom gasi autori ca mopete, Clement, ecraseur, costel, calimero et co-epigr., si inca vreo cativa.

 =  liviu dascalu
Paul Bogdan
[04.Oct.03 01:47]
Liviu, a doua pagina este pentru acele texte care vor fi de calitate literara indoielnica si corecte din punct de vedere gramatical. Poezii cu rima de genul "dragoste-pacoste, mor-ador, mine tine", in genere texte ce nu spun nimic.
Autorii buni vor fi in permanenta in prima pagina prin calitatea textelor. Vor fi si texte ce nu vor aparea nicaieri pana cand vor fi corectate de catre autori. Deci "ciurucurile" sunt textele si nu autorii.
De unde pana unde l-ai inclus pe costel la categoria ciurucuri?!

 =  Sapte
costel
[04.Oct.03 01:49]
Am si eu cateva intrebari, eventual propuneri, eventual sugestii.
(Radule, in eventalitatea unui raspuns, te rog sa nu-mi pocesti numele)
1. Prima intrebare ar suna asa:
Se vor mai pastra nivelele? Daca da, aceleasi restricii pentru cei care nu semneaza cu numele intreg? Se stie (sau daca nu se stie, se va afla acum) ca a fost motivul pentru care mi-am retras textele de pe site.
2. Se vor pastra penele acelea de pe pagina principala? Eu le-as scoate. Arata ca un cotet.
3. Se va pastra sistemul de votare al stelutelor? Eu l-as desfinta. Notele critice, parerile sau comentarile asupra textelor sunt suficient de subiective. Dar macar spun ceva despre textele cu pricina. Stelutele nu spun absolut nimic. Si sunt si mai subiective. Uneori sunt cersite iar alteori creaza obligatii. Unora chiar frustrari.
4.In legatura cu impartirea pe topicuri si genuri am si eu o sugestie. Sa fie cat mai putine. Poezie, proza, si inca ceva. Nu gasesc un termen potrivit. Sub aceste categorii sa gasesti tot ce vrei. Daca deschid poezie sa fie tot ce e poezie, daca deschid proza tot ce e proza, etc. Acum, abia acum , daca vreau ceva mai specific, sa am la indemana subcategorii. Tot ce a propus Radu si ceilalti.
5.Sa ai acces la propriile comentarii (un acces restrictionat) macar 4 caractere pe o linie, pentru a-ti putea corecta greseli de culegere.
6. Daca in textele originale se permit cuvinte vulgare (ca asa da mai bine), in comentarii nu. Sugerez o lista a acestor cuvinte, (pot sa o fac eu) care sa fie retinute pe filtru.
7. Propun o pagina separata (guest book)in care cititorii ocazionali sau cei ce nu vor sa aibe un cont deschis pe poezie.ro, sa-si lase impresiile, opiniile, sugestiile.
Cam atat deocamdata.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0