Comentariile membrilor:

+ ..da buna, buna
Radu Herinean
[08.Sep.03 13:29]
am retrait senzatia nuvelelor scurte pe care le citeam cu aviditate in almanahul anticipatia.
rareori am reusit sa citesc o proza de la cap la coada, insa cred ca asta se intampla si datorita aspectului "aerisit" pe care l-ai dat artificial prin structura liniilor textului.
am sa lucrez un pic la site in asa fel incat prozele sa fie automat separate, cu spatii mai mari sau inmpartite pe coloane.
la recitire..

 =  pe unde vei fi ratacind acum
Stefana Daos
[08.Sep.03 14:10]
animula vagula blandula pallidula rigida nudula

 =  despre proza scurta
viorel gaita
[08.Sep.03 20:04]
Radule, de mult vroiam sa te-ntreb daca nu cumva "anvizajezi" si o solutie pentru proza, asa mai aerisita in pagina si daca se poate cu randurile care sa ajunga pana la capat. Poate ar fi binevenita si o sectiune de Proza scurta si una de Haiku.
Stefana astept "cheia" mesajului tau pe oriunde ma voi afla si oricat iti va veni de greu.
Multam de citire si celor din "umbra".

 =  ioanid, cheița
Stefana Daos
[08.Sep.03 20:51]
"pentru ca echilibru inseamna moarte" si pentru ca "bratele ei care il incolaceau cu putere" mi s-a parut ca miros a pamant reavan, pentru ca ea nu poate fi imaginata,iar fata ei nu se lasa vazuta, pentru ca "sufletele lor plecasera in cautarea nu stiu carui paradis pierdut" mi s-a parut ca e vorba de imbratisarea Finala(prtentios spus-legatura eros-tanathos).
citatele din textul tau, pe care le-am enumerat mai sus m-au dus cu gandul la cuvintele imparatului Hadrian :
Animula vagula blandula
hospes comesque corporis
quae nunc abibis
in loca pallidula rigida nudula
nec ut soles dabis iocos.
Traducere(din memorie):Sufletel bland hoinarel,/Oaspe si prieten trupului,/Pe unde vei fi ratacind acum/Palid golas amortel

mi-a placut felul in care redai vertijul mortii, cu acel film(scurt scurt)al rememorarilor care se spune ca il insoteste. Astea sunt sensurile pe care mi le-a deschis(apropos de cheie) proza ta.Nu lipsita de un 'ce' poetic.

si(ca tot sunt eu cu asociatiile incontinent-culturale) mi-a amintit si de "Noaptea de Sanziene " a lui Eliade, finalul.

si nu, nu mi-a fost greu deloc:). Probabil ca laconismul meu isi merita ironia:)

am mai citit proze bune ale tale(si chiar si versuri:)

 =  erata
Stefana Daos
[08.Sep.03 20:57]
mai greu, ce-i drept:) cu virgulele si anume dezacordate chei, asadar Erata:

*al rememorarilor care il INSOTESC*

sper ca nu mi-a luat-o careva inainte sa ma arate cu degetu:))

 =  fantoma din masina
liviu dascalu
[08.Sep.03 23:02]
Erwin Rohde se intreba (fara rost) care e originea ideii de suflet la greci, si spunea ca visul si betia. Daca se mai gandea un pic, ar fi zis: ideea de sufletel a aparut la adolescenti, in crizele de amor.
Atat despre fantoma din masina.
Proza ta are farmec si viata, ca toate celelalte texte despre adolescenta ale tale.

 =  Conotatiile si fantoma
viorel gaita
[09.Sep.03 09:28]
Stefana, acuma dupa ce ti-am citit comentariul la comentariu ma simt ca in anii de liceu cand la ora de Limba Romana trebuia sa gasesc tot felul de interpretari si de conotatii unor texte care mie mi se pareau pur si simplu neinterpretabile. Si dintr-o data se pierdea ceva. Totul devenea prea precis, prea cautat. Autorul scrisese cuvantul respectiv (epitetul, metafora, sau mai stiu eu ce alta figura de stil) numai pentru ca urmarise sa declanseze in cititor o anumita reactie doua paragrafe mai jos. Speculatii sterile atata timp cat nu aveam acces la laboratorul secret al creatiei. Si ma pomeneam intrebandu-ma : "Oare chiar asta sa fi urmarit autorul?" Si tot eu imi raspundeam : "Da, poate ca si asta".
Liviule, cat priveste fantoma din masina ar fi interesant de specificat in ce tip de masina ai vazut-o, ca nu-i totuna daca fantoma se plimba-ntr-un Jaguar sau intr-un Trabant (fie el si cu imbunatatiri).
Multam de vizita.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !