Comentariile membrilor:

 =  ??
Atemporis
[13.Oct.02 19:45]
Nu pot sa nu ma duc cu gandul la mitul si eterna reintoarcere a lui eliade (in ultimele zile ale anului cica e granita dintre creatie si regresie si se intrepatrund planurile) si la scrierile lui nietzsche despre binecuvantarea uitarii. Desi ma cam indoiesc ca asta ai vrut sa zici...
N-am priceput strofa a doua, de ce lumea confunda modificarea timpului cu tristetea lor personala...
Nu stiu, n-am priceput mesajul, sincer.

 =  E asa de evident...!
Jean
[14.Oct.02 01:40]
Multumesc lui Atemporis pentru comentariu,dar nu poate sa nu ma mire starea de perplexitate in care a ramas la citirea textului.Pentru a-l usura de acest discomfort,foarte pe scurt as dori sa "traduc" ceea ce i s-a parut de neinteles:trupul ca si mintea noastra are "memorii"(sint fapte-sau boli ce lasa pe trupul nostru urme}iar "virsta" noastra este o acumalare a acestor "experiente" ale mintii si trupului nostru si nu o simpla masurare fizica a timpului cu ajutorul ceasului sau a calendarului.
Multumesc petru intelegere.
Jean

 =  lamuriri
Atemporis
[19.Oct.02 20:11]
Jeane, pricepui, dar tot mi se pare ca ceva e neinregula:
`Ceea ce numin ziua
Cu orele ei de lumina
Si intuneric
Scapase de sub supravegherea
Ceasurilor acestei lumi`
Timpul scapase de sub suprabegherea ceasurilor acestei lumi? Din cate stiu eu lumea nu are ceasuri de sine statatoare, si nu exista nici timp, ci doar miscare...Deci natura nu ar avea cum sa aiba `ceasuri` ale ei. Dar poate te referi la cicluri (ex. anotimpurile, rotatia in jurul soarelui) cand zici `ceasuri`, si eu cu neuronul meu prost ma tot incapatanez sa nu ma prind.

 =  Cu totii mai crestem si mai invatam cite ceva...
Jean
[20.Oct.02 13:39]
Iata si lamuririle-oricum ma bucur ca textul stirneste cel putin oarece interes-lumea(adica eu ,tu,si restul,fiecare avem un ceas la mina care ne spune cind sa ne sculam si sa plecam la scoala sau la servici,etc) cu el cu ceasul (ca obiect fizic)masuram orele unei zile,iar cu calendarul masuram unitati mai mari de timp ca saptamina,luna,anul etc.(si asa stim cind a venit si ziua noastra-La multi ani-daca cumva a fost ziua ta.)
Asadar vorbind de "ceasurile acestei lumi" ma refer la ceasuri obisnuite si nu la ceasuri ale "naturii" altfel cuvintul "natura"ar fi aparut in loc de "lume".
"Nu exista timp,ci doar miscare"-timpul este un concept abstract si are o importanta vitala in existenta umana-pentru noi ca umanitate el "exista" si il cuprindem intre doua cuvinte:inceput-sfirsit.
"Miscarea" tot in perspectiva umana este alternata de repaos-nu o confunda cu devenirea,sau transformarea.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !