Comentariile membrilor:

 =  bun venit
RaduLucian
[07.Sep.02 23:05]
bun venit pe site
astept cu interes urmatoarele texte

 =  Sa vad si mai bine!!
Alinanic
[08.Sep.02 05:20]
Bun venit pe site-ul meu preferat si... La cat mai multe contributii!!Frumoase si puternice imagini, imi place si ironia care transpare pe alocuri din text. Ti-as sugera sa mai lucrezi la metrica daca tii musai la forma fixa.

 =  sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor tale!
perdido
[08.Sep.02 06:30]
Iti multumesc, Alina, pentru incurajari. E drept ca aceasta poezie am scris-o intr-un moment in care eram emotionat peste fire, cautand disperat catharsisul, lucru pe care il fac foarte rar, si care imi tulbura concentrarea.
Asa ca am reverificat acum repede textul. Am folosit versuri de 14 silabe. Singura eroare de metrica pe care o depistez este o silaba in minus la cezura versului 7. Dar asta e intentionata, e pauza care introduce personajul principal!

Acum, daca te refereai cumva si la ritmica, am folosit rime feminine, si cam asta a fost singura regula constanta, si, desi exista o tendinta iambica, am lasat limbajul sa-si gaseasca singur ritmul. S-ar putea ca mesomacrii de care am abuzat putin sa sune cam greoi, ca un discurs pompos, dar am intentionat sa fie asa, ca parte din (auto)ironia pe care ma bucur ca ai sesizat-o. Poate ca rezultatul e exagerat, daca ma gandesc bine.

In plus, am corectat cu pauza ritmica 'eroarea' de metru din versul 7.

Alta greseala de metru nu mai vad. Dar s-ar putea sa nu mai gandesc bine la ora asta, asa ca ti-as fi indatorat daca m-ai ajuta, in caz ca ai ochii mai buni:)

Cat despre forma fixa, nu sunt diperat dupa ea, desi am crezut mereu ca e pacat ca doar Eminescu a aplicat vechile reguli prozodice latine, care merg atat de bine la lb. romana, in timp ce altii, ca francezii (nu mai vorbesc de nemtii, englezi si alti non-latini) au pierdut definitiv aceasta posibilitate. Dar aici e un subiect prea heavy ca sa ne lungim pe el, si cred ca nu mai intereseaza pe absolut nimeni.

 =  Corectie
lapislazuli
[08.Sep.02 18:57]
Ultima strofa, primul vers: "jertfesc".

 =  Rusinat
perdido
[08.Sep.02 20:05]
Ca sa vezi ce inseamna sa transcrii noaptea poezii. Rusinat, ii multumesc lui lapislazuli.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !