Comentariile membrilor:

 =  textul este usor deprimant dar aranjarea figurilor de stil anunta un mare scriit
Paul Sava
[26.Apr.07 17:16]
foarte interesant modul in care folosesti miturile si simbolurile consacrate:soarele,marea,sangele,ochii.textul este plin de descrieri amanuntite dar ele trebuie sincronizate:de exemplu,cand naratorul spune ca a facut insolatie,trebuie sa precizezi dinainte faptul ca a stat la soare mult timp,naratorul spune,in text,ca era plecat cu un prieten pe plaja de dimineata,si a facut insolatie la ora...sau poate ca naratorul a pierdut notiunea timpului.textul emana frica de oameni si dorinta de a deveni unul cu natura,in speta marea(simbolul originilor materne etc.) dar si cu pescarusul(aspiratii,idealuri inalte,latura spirituala etc.).cutitul este simbol falic,reprezinta organul sexual masculin,agresivitatea,intruziunea.iar solutia naratorului este reveria si contemplatia.

 =  Multam pentru aprecieri
Iustin Ungureanu
[13.May.07 17:58]
Nu am folosit acele simboluri in mod intentionat, ci pur si simplu au venit de la sine.
Mersci pentru sfat.

 =  e ok...
marius iorga
[17.May.07 14:34]
Felicitări pentru felul în care ai scris această povestire. Apreciez faptul că, așa cum ai spus, nu este ceva "muncit"... adică ai scris-o cum ai simțit-o... Sunt însă probleme cu timpii acțiunii, cu lămurirea trecerii de la un personaj la altul. Introspecția trebuie motivată cu mare atenție. Cititorul trebuie să priceapă clar în mintea cărui personaj se află la fiecare secundă a textului. Uneori ai tendința de a deveni "prețios", de a folosi cuvinte bombastice, care nu ajută textul. Dacă tot ești un autor "de inspirație" atunci nu mai alege cuvinte ne-obișnuite.
Scena violului este mult prea rapid prezentată, atâta timp cât are un rol covârșitor în acțiunea povestirii!

 =  Mai astept si alte critici
Iustin Ungureanu
[20.May.07 23:35]
Multumesc atat pentru aprecieri, cat si pentru sfaturi. Ma voi stradui sa tin cont de ele (cu o singura obiectie: ambiguitatea mi'a placut intotdeauna in literatura; te sfatuiesc sa citesti Alain Robbe-Grillet, daca n'ai facut'o deja, sa vezi acolo cum se joaca autorul cu vocile).
Sa mai faci, din cand in cand, cate un popas pe aici.

 =  alta critica
Anghel Pop
[21.May.07 00:13]
"Dar lava stă bine de bolta cerească; însă până când? Va veni, cu siguranță, acea zi când totul se va revărsa pe pământ cu aceeași viteză cu care acel pescăruș se repezise după pradă. Va fi ca un tsunami, însă de mii de ori mai distrugător și mai îngrozitor: un monstru gigantic verde așezându-se pe noi și asfixiindu-ne în timp ce ne arde puțin câte puțin, până devenim una cu el în acel cumplit proces de digestie."

E o problema aici, pentru ca tu descrii explozia unei nove ("cu aceeași viteză cu care acel pescăruș se repezise după pradă. Va fi ca un tsunami"), pe cand e clar ca Soarele nostru (Sol) va deveni o giganta rosie, nu o nova, si asta doar dupa 5 miliarde de ani, treptat, nu pe neasteptate.

Cam peste 3 miliarde de ani Pamantul va fi prea fierbinte pentru a mai putea adaposti viata. Daca umanitatea va rezista pana atunci (desi e putin probabil), cu siguranta ar avea tehnologia necesara pentru a se carabani pe alte planete dragute pe care sa le polueze cu PET-uri si versuri.

Zic ca pasajul tau de mai sus e poeticeste viabil, dar nu se sustine d.p.d.v. astronomic.

 =  Avem de'a face cu lumi unde totul e posibil, chiar si in cea reala
Iustin Ungureanu
[21.May.07 15:59]
"Poeticeasca"-mi era si intentia, iar lumea personajelor mele se va contopi sau va avea de'a face mereu/de cele mai multe ori cu o alta fntastica.
Oricum, e bine de stiut ce mi'ai spus.
Esti binevenit oricand pe la noi.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !