Comentariile membrilor:

 =  "soarele ocolește în mod egal pietrele"
paul blaj
[10.Apr.07 13:48]
...dacă aș avea posibilitatea aș recomanda acest text. este proaspăt, inedit, savuros, nostalgic, bine construit... și în fine, cei care cunosc știu:)!
te citesc cu plăcere Vasile!

 =  citire
Vasile Mihalache
[10.Apr.07 15:15]
Un astfel de poem este o voluntară așezare la zidul romantismului în care se trag chiar acum rafale de mitralieră.Ca să emiți un astfel de final:"un pui de ciută mă privește cu ochii mei/de altădată", sigur ai avut nevoie de un curaj adolescentin.Eu aștept să se spargă vasul, fiind un pesimist.Altfel felicitări! și Hristos a înviat!

 =  Parere
George Pașa
[10.Apr.07 15:52]
Stiu ca dnul Munteanu e impotriva "ismelor". Pentru ca poezia adevarata depaseste limitele acestora. Textul este emotionant, plecand de la parafraza lirica de la inceput dupa "Oul dogmatic" al lui I. Barbu si incheind cu finalul ce da si nota nostalgica. Altfel, un poem despre menirea poetului si lungul drum al recunoasterii acestuia, despre calau si victima, mistuire si renastere. Un text poetic exemplar, in viziunea mea. Hristos a-nviat!

 =  Subscriu...
Romulus Campan Maramuresanu
[10.Apr.07 17:12]
Subscriu celor scrise de Vasile Mihalache, nu de alta, dar n-am nimic mai frumos de spus. A spus el totul.

Brândușa (călcată de mitraliori...)

 =  sub verbe roșii, iepuri beau roua
Vasile Munteanu
[10.Apr.07 17:30]
Paul: aprecierea unui persoane înzestrate poetic este recomandarea potrivită; pentru care îți mulțumesc.

Vasile: a recunoaște că există un zid la care Poezia (sau unii reprezentanți ai ei...) poate (pot) fi așezată (așezați) legată (legați) la ochi, înseamnă a recunoaște autoritatea plutonului de execuție; pentru mine, nimeni nu este autoritar în Poezie; aceia care se pretind sunt simplii veleitari; cuvinte vechi sunt uitate, limbajele mor și verbul lucrează mai repede (nu implicit mai bine) în aceia care vorbesc decât aceia care tac; nici unul dintre noi nu va pune punct acestei rostiri, cum nici o tăcere nu ne va împlini ca oameni; cuvântul meu a fost sădit în mine de aceia care au murit în Poezie, deci socoteală acelora voi da; puțin îmi pasă de viii care se cred un fel de Cătălin Botezatu ai literaturii; cât despre vasul acela, spuneam undeva: "spărgând ulciorul upanișadic ce rămâne din el?/ forma vasului contopindu-se cu spațiul fără de forme/ cât de frumoasă poezie a mecanicii cerești newtoniene"; dincolo de plin este un plin mai mare...; mulțumesc pentru cuvântul tău (din) nou.

George: domnului munteanu îi place să i se spună Vasile :); mult mulțumesc pentru în_semn.

Romulus: și eu subscriu; Valery, de exemplu, era convins că muții exprimă adevărul; mulțumesc pentru lectură și pentru semn.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !