Comentariile membrilor:

 =  ca să vezi contrast!
Livia Ștefan
[17.Jan.07 12:08]
când am deschis pagina asta a ta, în winamp a început marșul nupțial:D
vezi că ai făcut bine că nu ai renunțat la poezie, cum amenințai?!
e un "pseudopoem" excelent, cosmine! cap-coadă.
"În dimineața asta bunica nu se simte bine. Mâine poate nu mai apucă
dimineața. Mâine poate nu mă mai apucă dimineața." și
"În dimineața asta cafeaua nu are gust de cafea
Și nici trecutul gust de nostalgie".
ah, ești mai dezinhibat, mai natural, stilul acesta de poem-jurnal te prinde foarte bine. ai câteva influențe din șerban axinte, știu că am citit un poem care degaja cam aceeași stare, scris cam în aceeași manieră.

"La autopsie, sub incredibilul bisturiu, un mănunchi de manuscrise va înflori din burtă precum buchetul ivit din mâneca unui magician oarecare."
și finalul, pe gustul meu:"Îmi curăț ochelarii cu after shave hugo boss. Ei nu știu ce e ăla și nici câte femei l-au iubit."
deci, trăiești! deci, scrii! asta faci...

chiar sunt mândră de tine!
te-am pupat!

 =  te implor...
Romulus Campan
[17.Jan.07 12:46]
Cosminule,

De excepție reflexia, surprinzi frânturile de gând care nu-și dezvelesc mai nimic dincolo de umbră și scântei. Van Gogh de gânduri, cu umbra pictând cuvinte.
Te-aș implora doar, n-ai azvârli "Mâine voi fi mai cadavru.", oriunde altundeva? Gândul precedent ar lăsa totul în suspansul puțin E. A. Poe care caracterizează toată scrierea-ți.

Felicitări.

Cu respect ales,

 =  bun
Adela Setti
[17.Jan.07 12:53]
"La autopsie, sub incredibilul bisturiu, un mănunchi de manuscrise va înflori din burtă precum buchetul ivit din mâneca unui magician oarecare"
un bilanț lucid, nu al "anului care trece", ci al ființei înseși, cu constantele și variabilele inerente.
Plăcut mult.
Adela

 =  ecce homo!
katya kelaro
[17.Jan.07 22:50]
cata tristete in randurile tale si totusi cata pofta de viata... ce sensibilitate in relatia cu bunica... e coplesitoare scena in care ea asculta un colind si crede ca e slujba iar nepotul o lasa sa creada ce vrea pentru a nu/i umbri ultimele clipe< mai mult decat atat, textul surprinde infiorator de bine realitatea vietii de student, a tanarului intelectual care renunta la confortul trupului pentru a astampara foamea sufletului... dincolo de acel /maine voi fi mai cadavru/ e o pasare phonix... poetul renaste din propria cenusa, din suferinta... e sublima si profund umana renuntarea la sine pentru aproapele... in ciuda aparentei duritati a limbajului ce se vrea obiectiv, detasat... razbate un glas tanar, communicativ (dovada numarul impresionant de telefoane)...

e nevoia impetuoasa de a striga: traiesc!

 =  aimer jusqu'a mourir d'amour
Ioana Petcu
[19.Jan.07 10:02]
oricit de poemo-proza e textul acesta emereu o revenire asupra temporalitatii (azi / ieri / miime) si asupra sinelui. citeva imagini foarte faine: "În dimineața asta nu o să mănânc din obișnuință" si evident imaginea sonora a lui serban cintind la telefon :). citeva rasturnari de sens, foarte placute: "voi reasculta diana ross, janis joplin, tudor gheorghe, claudiu komartin, vasile leac și elena vlădăreanu. Mâine. Mâine voi arunca Televizorul, Casetofonul, Telefonul în balcon."
un singur lucru m-a siciit putin redundanta asta: "În dimineața asta o să mor mai mult decât în alte dimineți. Mâine voi fi mai cadavru" cred ca mergea doar o singura constructie din cele doua. si sincer o prefer pe prima :)

o atmosferica bine "cusuta", care ma face sa ma intorc sper starea profunda a iubirii thanatice.

so, sex-drogs-&-rock'n'roll ca eu fug sa mai si invat ceva la sesiunea asta.

+ carlibaba
felix nicolau
[19.Jan.07 23:11]
ceea ce e sanatos in poemul asta e ca toata aglomerarea de date-nume-diagnostice nu sufoca,nu te face sa derulezi banda laterala cu gandul la aspiratorul care asteapta. acuma, influentat sunt si de perceperea directa a autorului-mereu m-a minunat maturitatea lui extrem de precoce. la varsta cand ceilalti de o seama se dau cu motocicleta si zac noaptea pe scarile blocului, omul asta chiar traieste niste chestii. si ma bucur ca nu e teribilist, ca nu se umfla. da, e ceva cam mult patetism, dar, asa cred eu, dupa 30 cosmin va deveni un poet mai profund decat junele prozator de acum. si mi-e ciuda!

 =  plusvaloare
felix nicolau
[19.Jan.07 23:27]
pe langa, cunoaste si muzica buna,mai ales! poate o sa scrie un poematikon si despre ...twisted sisters. astept!

+ parere
enache ionut laurentiu
[20.Jan.07 00:36]
pentru ca textul acesta m-a facut sa tac.
de doua ori
si pentru ca aparent consumam aceeasi cafea instabila.

 =  limite
luana zosmer
[02.Feb.07 14:05]
Ca de-obicei sint in mare intirziere,obicei israelian, ne intilnim la sase dupa razboi si cum e bilbiiala ca-i mereu razboi ajungem la sapte sau la opt sau la noua dar ajungem cindva si dupa un razboi.Am ajuns si eu dupa anul nou, sa zic la multi ani? sa zic ca nu mori in fiecare zi cite putin?toti murim si inca o cafea nu face rau,nici inca 10 tigari ce naiba mai bine decit sa murim de pomana, adica fara nici un viciu.Imi place cum scrii,poeziile tale fac proza,proza buna.Asta poate fiindca nu-mi place de loc poezia,de ce? de-aia ca pune limite.in vreme ce proza e un chiolhan dupa mine poezia e o dieta.

 =  Punct...si de la capat !
bodea emil felician
[17.Feb.07 02:11]

Ti-am citit pseudopoemul...ai o viata extrem de plictisitoare.
Cam atat!

 =  Punct...si de la capat !
bodea emil felician
[17.Feb.07 02:11]

Ti-am citit pseudopoemul...ai o viata extrem de plictisitoare.
Cam atat!

 =  paradoxal
Cosmin Dragomir
[17.Feb.07 02:16]
chiar nu!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !