Comentariile membrilor:

 =  do not sale your dream
Ela Victoria Luca
[07.Jan.07 13:13]
bun. tematică ce m-a "frământat" astă noapte, când am văzut un film "Dispărutele", în care apăreau și elemente de ritualuri indiene, dar și această intrare a omului în Vis, unde se întâlnește cu ceilalți, mai mult sau mai puțin apropiați lui, "văzându-le" destinul, nereușind desigur să interfereze cu el. Îmi amintește poezia ta și de seria de volume a lui Castaneda. Acum șlefuire pe text:
- traba asta
- în sine mă miram
de unde atâta pace în mine (în sine în mine)
- in creier
- fir epic consistent - aș reormula, dar e alegerea ta.

Ce aduce în plus, pe lângă ironia nelipsită, poezia ta, acestei tematici, este acest "don't sale your dream", nici măcar pt prieteni. Să ne vindem până-ntr-atât încât nici visarea (cu toate sensurile incluse) să nu ne mai aparțină? Cam așa și cu poezia, per se.

Ela



 =  parere
nica mădălina
[07.Jan.07 13:19]
chiar are fir, cumva si epic, intredeschiderea de aici. e o reconstructie gratuita a lumii prin vis si nicidecum reasezarea lumilor altora in somn. si e trista, aparent explicativa.
imi plac marginile (nu le pot zice limite), incheaga simetric zicerea despre dualitate ("i-am visat pe toti"/ "viselor in care nu ar mai veni nimeni"). o constructie respirabila, mai fluida, unde e prezenta pana si frica.

 =  cu sinceritate
silvia caloianu
[07.Jan.07 13:26]
imi pare naiv, neantrenant. si nu pt ca esti concurentul meu de azi, in afaceri :)
...eventual, ar putea servi drept material brut pt o alta scriere.

+ misto
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
foarte frumos. pentru o clipa am avut senzatia unei atmosfere naumiene. mi-a placut si am apreciat "delirul" pe baza unei simple idei ceea ce-a facut o poezie de idee, buna.

ti-as putea reprosa ceva aici:

"sau chiar am primit sfaturi cum să fac din asta o afacere
să fiu un manager bun făcând studiu de marketing
o campanie publicitară agresivă cu sloganuri coercitive
veniți pe tărâmul viselor
ați fost vreodată în cel mai frumos vis
dați-vă șansă unui sejur în vis"

am senzatia ca prea te-ai lasat dus de valul chestiilor cotidiene si intr-un fel ai fracturat textul aici, sau mai bine zis l-ai fracturat prea tare.
mi-a placut mult si finalul.
de fapt tot textul tau elucideaza un fel de sir crescator de barbati si femei venind si plecand dintr-o pata de lumina misterioasa.

p.s pe site-ul asta de o vreme genul asta de poezii, de idee, nu prea mai sunt bagate-n seama si este pacat.

 =  sa nu ramana nimeni nevisat
chiran corina
[07.Jan.07 13:38]
iti doresc un vis in care sa-i cuprinzi si pe nefericitii aia 2 care ti-au scapat nevisati in versul 8...umbla-i pe la tine prin somn..sa vada si ei lumea

 =  mentionez
silvia caloianu
[07.Jan.07 13:42]
oricum raman la parerea ca ar trebui slefuit (de ex., as omite fara a sta pe ganduri expresia "i-am visat pe toți câți i-am cunoscut / să fi scăpat doar unul sau doi"). ar iesi ceva chiar bun, daca de revenit asupra materialului brut. si nu zic asta impotriva celor care recomanda acest text.

 =  dane,
ioan peia
[07.Jan.07 16:23]
ai scăpat, în fine, de pretențiozități lingvistice care sufocau discursul. limpezimea rostirii e o lecție pe care clasicii noștri ne-au dat-o la momentul potrivit, chiar și atunci când - vezi, ion barbu și, separat, oarecum, parnasienii - au mai încercat, și ei, imigrarea în teritorii mai puțin accesibile. astăzi, lucrurile sunt, e drept, pe alocuri, destul de violent exprimate, dar, ca limbaj, mizează pe un anume tip de coerență a firescului. până la urmă, ceea ce este cu adevărat memorabil ține de simplitatea netrucată a rostirii. bineînțeles că nu-s excluse talentul și o anume tehnică pe care o poți câștiga, ca practicant asiduu, după multă trudă. cel mai greu e să înveți a rezuma, scăpând de balast și redundanță.

 =  bun
Costin Tanasescu
[07.Jan.07 19:46]
mă bucur că asculți ozzie. în afară de asta, ai scris un text bun. până la urmă toată lumea trebuie să înțeleagă că prețiozitățile nu sunt pentru autorii care au ceva cu adevărat de spus.

+ visul
florin caragiu
[07.Jan.07 22:18]
Este într-adevăr un text bine realizat. Visul ca loc al realizării sinaxelor, al întregirii și întâlnirii semnificațiilor. Căutarea "extazului" de a fi visat de celălalt, a odihnei în "abisul" celuilalt. Cel care visează apare aici ca loc privilegiat al "memoriei profunde" colective. Visul apare ca o cuprindere a imaginii alter-ego-ului lipsită de opozițiile și abstracțiile gândirii ce caută să organizeze ustensil, să defrișeze și să domine "natura". Nevoia unui fir epic liber de rupturile și tensiunile vieții "raționalizate". Intruziunea pragmaticului este incompatibilă cu acest traseu spre izvoarele memoriei colective, a cărui sursă de iradiere transcende limitele sinelui, evocând divinul: "în sine mă miram/de unde atâta pace". Amestecul între registrul diurn și cel oniric le afectează decisiv pe ambele. De unde reacția firească de retragere, și înfruntarea "riscului" de a nu mai putea visa "chipul alterității". Interesant și sugestiv exprimat.

 =  son, u comming home?
dorin cozan
[07.Jan.07 22:22]
penultima strofa spune tot: poezia cu fir epic place.
insa aceasta democratizare a limbajului si a temei poetice -pt ca tot omul sa priceapa- respecta o reteta a carei perenitate poate sucomba in mundaneitati si detalii sociale valabile azi, nu si maine. plus ca respingerea asa-numitelor pretiozitati poate ascunde, uneori, nu atat o carenta culturala, cat mai ales iesirea din matca, din familiaritatea comoda a recognoscibilului. dar numai prin spargerea codurilor si mersul in nesiguranta poetica pastreaza sansa noului si universalului.

ps: din tot ce am spus aici, ptr tine e numai titlul com meu :)


dominus vobiscum!

 =  de straja
felix nicolau
[07.Jan.07 22:39]
iata cum se poate combate utilitarismul cu ajutorul artei visatului a lui Castaneda.profund si fara fasoane

 =  parere
George Sinescu
[08.Jan.07 01:47]
O discutie pletorica despre echilibru. Ma gandeam zilele astea s-o scriu eu :)).

Oricum, e de citit si meditat.

 =  nu e vorba...
ioan peia
[08.Jan.07 08:55]
...de facil și comoditate mentală, cozane, în a recepta actul poetic. ce democratizare? ți-a intrat în cap... democratizarea! faci tu ce faci și trebuie să te dai mare, ca piticu-n degetar. e vorba de faptul că nu poți servi ciorba cu polonic de diamant, de aia-i vorba. că faci spondilită anchilopoetică!

 =  ozzy from oz
noemi kronstadt
[08.Jan.07 18:29]
vezi, domnule mihut, ce capcauna si capie e lumea asta???
cand esti treaz si metalucid, lumea lacrimeaza de concentrare cand te citeste, iar cand bantui in somn si ne managerizezi sejururile pe marte, se face coada la usa farmaciei, sa te tranchilizam nonstop
ozzy....nice catchtdreamer strategy...:)

 =  Parere
Andu Moldovean
[08.Jan.07 19:13]
Mie mi se pare o incercare de "liricizare" a nuvelei "ruinurile circulare" a lui Borges. Pentru cine nu a citit-o, o recomand. E buna. Nuvela lui Borges, adica. Poema lui Mihut insa e bine formulata liric, destul de bine ancorata epic... si din pacate, doar atat. Prefer "pretiozitatile" lui Dan, mai ales acelea pe care le scrie intorcandu-se de la un stuffstock, unde se pare ca (datorita atmosferei rarefiate de acolo) isi aminteste de unele lucruri.
Andu.

 =  Sa nu fie cu suparare...
Odãgescu Bogdan
[10.Jan.07 14:19]
Apreciez ingeniozitatea :) De obicei textele de genul acesta ma fac sa ma simt mic si nu las comm-uri. Nu pot evidentia ca si altii paralele, pot doar sa tac si sa apreciez...

Tin totusi sa las un semn pt Ela... e "sell", nu "sale". "Sell" e verb, "sale" e substantiv (vanzare, deseori si cu sensul de oferta la reducere - "huge sales").

Domnului Andu ii mai atrag atentia inca o data :) Stufstock e cu un singur "f", fie ca e vorba de prima editie, a doua, a treia sau a patra :)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0