Comentariile membrilor:

 =  Parere
Andu Moldovean
[22.Dec.06 01:52]
Da. Am simtit poemul, parca incepe sa rasune ceva pe aici, ca un aer proaspat de creanga de brad poetic. Totusi (nu ca sa contrazic textul, nicidecum) femeile au maini. Doua maini. Stangi.
Andu.

 =  .
Ela Victoria Luca
[22.Dec.06 02:32]
Cu aceste două mâini așa stângi cum le spui tu, se face binele. Dar lor tot rău li se face.

Ela

 =  căutare
florin caragiu
[22.Dec.06 11:48]
Mi se pare misterioasă această reciprocă căutare și pe undeva fără atingere între făptuitor, latura constructivă a ființei, și femei, latura deconstructivă, ce ține pe undeva de simțirea darului pur, de conțiința curgerii timpului, de intuiția ce survolează orizontul istoriei fără mâinile făptuirii, sau gândirii logice. Cele două imagini trec una prin alta, parcă fără atingere, însă rezonând, împrumutându-și reciproc culorile și umbra.

+ si eu
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
e un final neasteptat. la inceput am avut o scurta senzatie de proza din cauza lui "el", dar a disparut pe parcurs. ce recomandare mi-as permite sa-ti fac ar fi chiar daca scrii o poezie de idee, sa mai aduci si alte imagini/constructii in text in afara de ideea-n sine, ca sa nu dai senzatia ca te lungesti.
cand am citit femeie fara maini m-am gandit la o statuie greceasca.

claude

+ ziditorul infinitului
enache ionut laurentiu
[22.Dec.06 13:09]
mi se pare f. reusita imaginea in ansamblu al textului. daca pot compara cu ceva, atunci acel ceva este coloana infinitului.
mi se pare de o simbolistica extrema imaginea femeilor fara maini, imperfectiunea creatorului de a oferi creatului sursa, uite, ma gandesc oarecum ca asa suntem noi, oamenii, creati fara acel element ce tine de divinitate, care ne separa. evident, aici se reduce la sombolistica mainilor, importanta lor, stim cu totii, este colosala, poate pentru ca toti stim ce pot face mainile unei femei. pot modela sau risipi ceva imperceptibil, pot oferi continut si forma acelei substante curioase numite suflet :)
m-a atras mult viziunea aceasta a ziditorului ce isi lasa tristetea in creatul sau, si receptez acest simbol ca o tristete venita din spatele textului.

 =  erata
enache ionut laurentiu
[22.Dec.06 17:08]
a textului

 =  Florin, Claudiu, Ionuț
Ela Victoria Luca
[22.Dec.06 17:22]
Florin, mulțumesc, este o "arhitectură" pe marginea conștiinței, cumva purificate, datum sacrum. Ai perceput bine.

Claudiu, mulțumesc, mereu țin seama de îndrumările bune, ai dreptate, am simțit însă să fac un fel de spirală în jurul creatorului și a suflului, care să își întregească unul prin celălalt ființarea. Da, și eu am avut imaginea statuilor grecești în minte la un moment dat când am construit poezia.

Ionuț, da, totul etse în jurul simbolisticii mâinilor, a facerii, a infinitudinii creatoare. Indiferent de natura materiei sau/și a spiritului. Eu fără ochi și fără mâini aș prefera să mor. Mulțumesc.


Ela

 =  teribil tabloul
mircea lacatus
[23.Dec.06 00:36]
femeile fara maini
aparitzii stranii de vreme
de inceput de lume
cand lucrurile abia primeau nume
femeile fara bratze care nu puteau imbratzisha
si nici nu se lasau imbratzishate
trecand asha
neauzind
nevazand
ducand destinele
pana la capat...

 =  Mircea
Ela Victoria Luca
[23.Dec.06 01:34]
Mulțumesc, cred că în orice făuritor de lumi există un regret al netrăirii. Iar lipsa brațelor îi este fatală. Femeie sau bărbat fiind, nici nu contează.

Ela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !