Comentariile membrilor:

 =  Liviu
Oana Rovența-Micu
[23.Nov.06 15:56]
"Etosul dintre bâtă și caval", asta e tare! Brr, statuia lui Becali... bine ca-i doar un vis. Sau, mai bine zis, un coșmar? Bravo firul narațiunii, curge parcă, de la sine.

 =  din partea lui D.N. cu mulțumiri pentru textul dumneavoastră
Dan Norea
[23.Nov.06 16:28]
Text excelent. Sa speram ca nu e umor negru. Si ca nu esti urmasul lui Orwell. :)

 =  la hanul lui nanu
Ioana Barac Grigore
[23.Nov.06 16:56]
intersectia lumilor la carciuma lui bicuta. umor de deliorman, hangiu nanu!

felicitari!

 =  Viața bate visul.
PÃCALÃ VIOREL SILVIU
[23.Nov.06 17:28]
O lume tare interesantă în visele tale și totdeauna ceva metafizic la pungă. Finalul care era de așteptat de altfel ca o mirare este expresia numărului de vizite pe site-ul nostru. Să fie cu brânză...sau cu ouă. Tare fain!

 =  vis
Oana Rovența-Micu
[23.Nov.06 17:31]
Visul bate timpul?

 =  .
MA Ioan
[24.Nov.06 00:03]
Apoi am mai auzit eu de promisiuni electorale și mici atenții, oferite pentru a schimba traiectoria ștampilei la votare ( ps. glumesc, n-am auzit nimic, chiar nimic ), da de telemeaua care te face să îți pierzi memoria n-am auzit. Poate hârtia în care a fost împachetată e de vină. Din câte știu, telemeaua se pune în pungi dă plastic, că e mai udă de felul ei. Deci, până și modul în care a fost înmânat cadoul lasă de dorit, ce să mai vorbim de cel din partea căruia a fost dat. Oricum dacă prin absurd vor exista asemenea statui, sper să fie făcute din cel mai moale lut. Ploaia purificatoare nu va putea fi trasă la răspundere...


Noroc bun!
Un client.
MA

 =  statuie cu corp fals
mihai-athanasie petrescu
[23.Nov.06 23:40]
apropo de stauia lui gb
stiai ca statuia lui MV nu e decat un vis?
de fapt numai capul e al lui MV, corpul este al Jeannei d'Arc.
poti s-o intelegi cum vrei.

 =  răspunsuri
Liviu Nanu
[24.Nov.06 07:03]
Vă mulțumesc pentru comentarii. Da, un vis poate lua locul realității, în filosofia Chan (japonezii îi spun zen) există astfel de povestioare. Cum este cea cu fluturele de exemplu, atît de cunoscută încît n-o mai povestesc aici.

 =  da-mi adresa Crasmei lui Bicuta
Anghel Pop
[24.Nov.06 07:30]
Povestirea e captivanta. Si asta e lucrul cel mai important in ziua de azi. Sa antrenezi cititorul in curgerea povestii, sa-l intrigi. Personajele au umor, sunt verosimile.

Cred ca ai prins o idee buna cu crasma asta in care se povestesc de toate. E ca o reflectare a lumii. Un fel de "Hanu Ancutei" modern, asa cum a facut aluzie Ioana. Se deapana istorii, se intretaie vieti, se pierde timpul cu folos. Poti sa continui trama asta la infinit. Si mai cred ca e unul din putinele fundaluri care mai pot interesa azi omul simplu, ce ar intra in librarie sa cumpere o carte.

Nu ma refer la intelectuali, care tintesc romane de idei si antiromane, etc. Ci la vecinu` de vizavi, nea Pandele, mecanicu, ala care cumpara o data pe an o carte, ca sa-si aminteasca de vremurile bune de odinioara, cand avea mai mult timp de citit.

M-a derutat finalul, pentru ca branza aia e introdusa atat de brutal in povestire incat face trimitere la un vis in vis, la o intromisiune a fantasticului. Dar apoi am inteles ca era doar o gluma vizandu-l pe G.B.
Merge.

Spor la scris!

P.S. Daca exista cu adevarat Crasma asta a lui Bicuta (ma gandesc ca ai un model real) si daca discutiile nu sunt dezamagitor de triviale si de banale, asa cum sunt prin mai toate crasmele (o spun ca om umblat :), atunci crasma aia e raiu` pe pamant. As pierde si eu vremea pe acolo, spunand si ascultand patanii.

 =  Anghel, îmi fac planuri de viitor
Liviu Nanu
[24.Nov.06 07:45]
Anghel, cîrciuma încă mai există, deși majoritatea clienților s-au mutat în alte localuri mai primitoare. Am frecventat-o și eu cîndva, și asta m-a determinat să îmi fac din ea propriul meu Macondo, un loc inventat și totuși real, cel puțin prin impresia pe care încerc s-o las cititorului. Mă gîndesc să public aceste povestiri și să cîștig Nobelul pentru literatură cît mai sînt în viață, apoi să emigrez în Cuba, să beau rom și să fumez trabuce.

 =  povestea nobelurilor mele triste
Anghel Pop
[24.Nov.06 13:36]
Exact asta e si visu meu de mic! Sa insfac IgNobelu si sa lenevesc pe mine insumi in Bora Bora, cu un trabuc si un cocteil.

Da acuma m-ai intristat rau de tot, ca poate pui tu mana pe Nobel mai repede, si parca vad ca trebuie sa fac plaja tot pe malu Somesului printre rahati toata viata. Pai de unde inspiratie pentru Nobel cand compui printre rachite, dom`le?
E un cerc vicios.

Si cine stie cati or mai fi in tara asta care viseaza tot nobelu? Sa fim chiar atat de neoriginali in visul nostru cel mai lung?

 =  Anghel
Liviu Nanu
[24.Nov.06 23:22]
Anghel, poate îl luăm împreună că tot scriem noi în colaborare. Dar eu tot în Cuba vreau să merg.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !