Comentariile membrilor:

 =  2 semnificatii, un text
mirela enculeac
[15.Nov.06 17:42]
m-am oprit indeosebi pentru "această aventură cu spatele", expresie care m-a atras si mi-a placut tare.foarte. :)

mi s-a parut totusi o discrepanta intre semnificatia acesteia, a intregului text si finalul cu "bătrânii ne privesc printr-un / geam de pământ",si aceasta o sintagma reusita, dar care deja doboara ideea de aventura - de spaima - necunoscut - de zbor in neant.. te face sa te gandesti la moartea fizica accesorizata cu o oarecare constiinta

 =  Mirela,
Nicolae Popa
[15.Nov.06 18:06]
Mirela,
Părerea mea e că "bătrânii ne privesc printr-un / geam de pământ" dă și mai multă consistență ideii, face să creasdcă și mai mult "spaima -(de) necunoscut - de zbor in neant.." Mai ales că, atenție:
"de-a lungul apei
colibele de la-nceputul lumii
adăpostesc bătrâni care veghează". Totul se leagă mișcându-se odată cu "nopțile curgerii".
În rest, mă bucur să împărțim împreună aceeași admirație pentru poezia lui Mihai Leoveanu!


 =  ideile
Sandulescu Madalin
[15.Nov.06 21:04]
intr-adevar.. asa cum a spus si Nicolae.... acest vers in care " batranii privesc printr-un geam de pamant" este patognomonic pentru aceasta poezie.

"aventura cu spatele", cred eu este destul de clara ... prefigureaza instalarea inevitabilului; in viata intotdeauna nu stii ce se va intampla... nimic nu e previzibil... bine inteles in afara de moarte.
cu drag: Madalin.

+ ultimele resurse
enache ionut laurentiu
[15.Nov.06 21:59]
ultima strofa imi aduce aminte de nietzsche, care spunea "cuvintele linistite aduc furtuna" -_ "eu locuiesc la poalele inaltimii mele" [mai mult sau mai putin].

"bătrânii ne privesc printr-un
geam de pământ"
am avut si eu candva o astfel de viziune, pamantul vazut ca o lama pe ambele parti, dar cu siguranta aici imaginea creata are un ecou mai puternic. nu stiu daca vad poezia ca o metamorfoza, o paralela trasa sau doar o serie de sfaturi, tind sa cred ca autorul se disperseaza partial de text si cititori ["e absolut necesar nu vă gândiți"], pentru ca mai apoi sa reintre in acest cerc "batranii ne privesc".
mi se pare un poem meditativ care nu se doreste a fi autostimulativ, ci din contra, plasat sub forma unui sfat, a unui gand, a unui dialog cu fiecare dintre noi.
poate cam rece si violenta imaginea "oase pe malul celalalt", dar il iau ca pe un simbol ce se cam detaseaza de ideea aceea a "geamului de pamant", lumile privite ca planuri paralele, si se trece la o verticalizare a spatiului, sau poate asa vad eu cand imi asez in fata sufletului un sir de ganditori :)

 =  nopțile curgerii
Iakab Cornelia Claudia
[16.Nov.06 03:57]
Dacă există o conștiință a organizării vieții, atunci există una și a dezorganizării ei. Doar că amăndouă sunt accesibile doar până la un punct.
Poate spune că nu se știe când vine moartea, cel ce caută să fie aproape de viață și de lupta sa cu timpul. Asta nu înseamnă implicit că reușește să fie acolo. Oase...oase...oase...proiecte...schițe...A.D.N....A.R.N....nefericire...ezitare...fără sens...nemotivat...somn.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !