Comentariile membrilor:

 =  bravo
Săndulescu Marian
[13.Nov.06 20:49]
Dane... semeni putin cu Emil Cioran. Doar ca tu nu esti pesimist extrem.. ci filosof realist. Bravo !

 =  Adio Cioran!
PÃCALÃ VIOREL SILVIU
[13.Nov.06 22:09]
E o istorie a vieții. E o compunere a realității cu naștere și moarte. Nimic altceva!

 =  si ce daca... Cioran
Sandulescu Madalin
[13.Nov.06 22:31]
"când se moare impersonal ascunzi lumânările
dai foc hârtiei de scris"
cred ca ar fi fost mult mai bine daca se termina aici versul acesta...
oricum se vede ca are clasa textul... plin de idei originale... chiar daca aduc a Cioran... sunt transpuse mult diferit.
cu respect Madalin

 =  Cu respect
Daniel Puia-Dumitrescu
[13.Nov.06 23:58]
Înclinare, maestre, găsind poezie...
Regăsindu-te cu drag,
Daniel

+ intalnire in grad
dorin cozan
[14.Nov.06 02:43]
adica se respinge moartea din cauza fricii de fictiune, adica moartea respinge moartea. solidar nu poti fi decat la nivel de senzatie. denuntul nu salveaza pe nimeni. dar nu disperam, ca si salvarea e o iluzie a iluziei. intre cel care este murit si cel care se moare aleg desprinderea sensului. macar e ceva.

 =  interesanta poezia dar....
cornel marginean
[14.Nov.06 13:46]
exista si un mit al oamenilor, nediscutat si neexplicitat, cel al privirii spre moarte. Este o privire cu ochii inchisi. Din aceasta orbire voita, conventionala, teoretica, instinctuala pana la urma, omul vorbeste mult despre moarte, o pune in multe dintre teoriile lui stiitifice, filozofice, o amesteca cu iubirea, cu toate ingredientele vietii lui, poezie, ( e plin poezie ro de texte despre ), teatru, film, chiar in jocuri pentru copii, injuraturi. Si in tot acest timp necrezand nimeni, nedorind sa cuprinda grazavia reala a mortii. Drama individuala, exacta si dura, in realitatea iminenta. Moartea este o notiune sau nu este o notiune sau o urmare sigura a tot ce se desfasoara?
De acest neajuns sufera orice alcatuire literara sau filozofica, chiar orice discutie pe aceasta tema. Pare a fi cu totul o neseriozitate, chiar din partea unor mari filozofi, o vorbire in afara cunoasterii de fapt. O demagogie generalizata.
Poate o tacere, sau despre o tacere, sau o abordare de gen neutru cel putin daca nu intr-un registru al unei modestii despre necunoastere ar fi mai productiva. Nu o teama, ascundere sau o amanare a discutiei ci o anumita constinta a mortii.
( acest comentariu este scris pentru un alt text citit azi si scris cu un acelasi aplomb liber si teoretic spre moarte,- cu voia primului autor comentat il las si aici)

 =  sein zum tode
noemi kronstadt
[14.Nov.06 14:47]
s-ar putea sa fie vorba despre un altfel de moarte si alte soiuri de murinzi, pentru al caror priveghi trebuie o alta sursa de lumina si un alt model de impletire a degetelor

 =  tode?
dan mihuț
[17.Nov.06 20:27]
marian, da, din profil aduc un pic cu cioran. n-am nasul pesimismul lui, dar am șapca, o șapcă extremă, te asigur.

păcală, foarte bine faci că-ți iei adio de la pezevenghiul ăla.
m-am supărat pe el că n-a venit la priveghi.

mădălin, ce vă pocni cioran pe toți?! glumeți mai sunteți!

daniel,bine, maestre!

dorin, curios nivelul ăsa de senzație. că doar acolo se cuibărește ficțiunea asta numită moarte. lecturile tale rotunjesc.

cornel, mișto eseul! brava!

noemi, sigur ai cetit "plugarul și moartea" ilustrată de holbein. nu-i nimc, chiar dacă e vorba de altfel de moarte, tot ficțiunea aia e.

vă mulțumesc pentru prezență și aprecieri.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !