Comentariile membrilor:

+ leo si nora si ce mai incape
Ioana Petcu
[13.Nov.06 19:48]
retin acest text pentru curajul spunerii sale si pentru scrisul cit se poate de ascutit.
initial cind am deschis pagina in primele rinduri m-am gindit ca e vorba despre o poezie cu/despre/de feministe. totusi lacusta lacustra merge mult mai departe si ne vede intr-un tablou violent si viu colorat, femeie si barbat, asa cum suntem in adincul nostru, expliciti, pacatosi si aproape fara sens. mi-a placut 'rotocolul' acesta de la ceva la cutotul altceva, in care suprafata (wc-ul, hirtia igienica etc) se trasforma in esebta cotidianului.

spor(t)uri la treaba

 =  ecleruri impuscate de vatman.. foarte interesant
Săndulescu Marian
[13.Nov.06 20:50]
textul asta.. e destul de sec .. este non-literar.. DAR are steluta.. de asta ma fascineaza. Deci tu vorbesti despre un vatman ce impusca ecleruri in aer, de ceva masini de spalat, de masini normale (dorinta femeilor cica) si in final femeia palmuieste o fetita obraznica (poate ca trebuia sa palmuiasca barbatul)..
nu stiu de ce ti-au pus astia steluta.. dar poezia este penibila ... si ti-am zis si de ce... nu voi mai reveni cu vreun alt comentariu la ea :)

 =  nu vrea sa fac polemica, dar
Ioana Petcu
[13.Nov.06 21:00]
marian, incearca sa mergi mai departe de primul impact...

noi, astia,

 =  Gratuitati neasumate/draghicioiu reloaded
Traian Rotărescu
[13.Nov.06 21:27]
Singura referire (si asta trasa de par) la sfintenia atat de anemica introdusa de subtitlu, auxiliar pana la inexistenta, ar putea fi picturile religioase ale lui Bosch...
Pelerinaj la pestera sfanta transformata in cada ce emite damf de clor si strampi uzi?!
Nici macar nu dai de inteles ca e scrisa dupa reteta urmuziana, fapt care deconspira cu atat mai mult mizarea pe efectul de "mistica" al unui titlu prmitator menit sa atraga privirile...
dar, daca asa vor femeile "sa intre in afaceri poetice"...mai bine ma duc sa impusc ecleruri, pana nu le papa Sfanta Plictiseala.

 =  Părere
Daniel Puia-Dumitrescu
[14.Nov.06 00:04]
Ce sunt aceste "taulete"? Întreb și eu, ca un necunoscător ce sunt...
Despre text, îmi pare slab, dar precizez, îmi pare, să mai vedem...

 =  o simpla bravada
Andu Moldovean
[14.Nov.06 01:15]
Deseori am incercat sa comunic cu acest martin si va rog sa ma credeti ca au fost vremuri cand chiar eram amandoi fascinati de impactul prabusirii interioare a vizualului in poezie, un fel de cataclism pe care, la vremea aceea, el il descria in termeni de "teologie negativa" cum ar spune Eliade. Acum ce citesc aici este un mare plictis, o laba universala. O masca sub o masca, un hermafroditism scelerat, un balci la colt de strada. Imi doresc ca aceasta eleonora sa lase vrajeala asta aberanta (care pentru mine cel putin este congruenta cu o flegma) si sa redevina el insusi. Dar poate ca zic asta doar asa, pentru ca e noapte si e frig, seniori.
Bobadil.

 =  ochelarii nostri
Leo Nora Lacustra
[14.Nov.06 07:07]
voi incepe de la coada la cap

Andu: nu inteleg de ce tot te ostentezi cu aceasta violenta inutila, un pic nostalgica, din moment ce nu evaluezi toate potentialitatile situatiei de fata. Daca am juca Foc si Apa, ai fi undeva la sub zero grade, departe de vanat si foarte degerat. Si la final suntem siguri/sigure ca ai fi surprins. Daca tot ne-am gadilat in nume mai mult irelevante cu exceptia raposatului eliade, permite-ne sa-ti dam tema de gandire pentru momentele in care iti masori presiunea: modalitatile de exprimare comunitare. Deschide frumos cu mana stanga o carte de istoria culturii si citeste despre arta comunitara, unde identitatea autorului este imposibil de stabilit, datorita........si aici vei completa tu motivul. Poate asa vei intelege de ce Leo Nora Lacustra este sau nu hermafrodit/a homosexual lesbiana sau se androgineaza in ambiguitati textuale. Suntem siguri ca acest plural pana la urma il vei aprecia. Ai nevoie doar de timp pana te acomodezi cu ideea. Pacat totusi ca persisti in a fi interesat de autor si nu de texte. In ceea ce priveste critica lourdei, iti respectam opinia. Cu bine, preferatii/preferatele tale: Leo Nora Lacustra

Traian, daca am cauta retete, suntem siguri/sigure ca ne-am indrepta gandurile catre posologii, cabinetele medicilor nostri de familie sau catre dulapul unde constiinciosi / constiincioase am decupat culinarismele din reviste de duzina. Dar aici nu e vorba de mistica iconografica si nici de iconologie contemporan directionata spre demistificarea banalului in imagini oculte sau viceversa. Si sa-l lasam pe mult iubitul nostru Hieronymus sa se odihneasca in pacea sa halucinanta fara a zgandari nevoia de a escava o interpretare in lipsa identificarii unui simplu si inocent Esential. Noi inca ne intrebam cine este Lourdes asta si ce-ar spune habotnicii daca le-am spune: ciuciu muciu nici nu ne pasa daca fecioara purta pantofi sau nu cand a pretins ca apare. Si unde era Lourdes? In Islanda?

Daniel, nici noi nu stim, am tot cautat in dictinoare…… peste tot, juram, dare nu reusim sa gasim cuvantul. S-o intrebam pe sfanta…….. of, epifaniile astea slabe si lipsite de convingeri puternic literare. Ce inseamna “imi pare ” “imi pare” Este laptele alb sau nu?

Marian, e chiar haioasa interpretarea ta, incepuse sa ne placa mai mult decat textul. Ce –ai vazut tu era un ingenuu epic, mai valoros decat steluta pe care ioana a binevoit sa o ofere, suntem siguri nu pentru ca se hotarase sa inscrie textul in enciclopedia celor mai bune texte ale anului, ci doar pentru ca s-a nascut (din intamplare) cu o opinie, asa cum si tu (tot din intamplare) te-ai nascut cu o opinie- noi speram ca multiple pe viitor. Ceea ce nu ai vazut e ca epicul ala sec si non-literar a facut un mic spectacol de travesti si a si-a dorit brusc sa se pretinda liric. De a reusit sau nu….. sa ne fie inima usoara, treaba lui,

Ioana, steluta nu face altceva decat sa demonstreze ca ne citesti si ca fluctuezi pe aceeasi unda cu noi. Lectura este mai pertinenta decat orice bulina alba sau neagra. Nu ne simtim maguliti, ci doar incurajati, din moment ce suntem la inceput. : )

Va multumim tuturor,
cu aceeasi reverenta virtual-ottocentesca
Leo
Nora
Lacustra

 =  Leonoro again
Andu Moldovean
[15.Nov.06 12:57]
Bine, voi incerca sa ignor aceasta falfaire de vorbe cu care incerci sa ascunzi un fapt atat de simplu si anume ca intri si tu in corul celor care, prin falsele lor identitati pe acest site (si nu e vorba de arta comunitara, hai sa lasam barbologia pentru politicieni!) aduc o jignire celor cu care discuta prin subsolurile textelor. Si asta numai pentru ca m-am saturat de Leonore, Miticovi, Emilii si alte personaje asa-zis literare care nu sunt de fapt decat niste farsori care beneficiaza de clementa editorilor acestui site transformandu-l intr-un balci.
Multumesc pentru atentie,
Bobadil.

 =  punct. si luati-o altii de la capat
Săndulescu Marian
[15.Nov.06 15:44]
Desi am zis ca nu voi mai reveni la acest text cu un comentariu.. nu ma pot abtine. Leo Nora Lacustra .. poezia ta este jalnica. Este ceea ce se poate numi un gunoi. Si dupa cate am vazut din comentarii nu este doar parerea mea. Se vede ca te deranjeaza aceste comentarii foarte critice dar gandeste-te ca daca te afli intr-o camera cu 10 oameni si toti 10 iti spun sigur ca au vazut ca ai par verde pe ceafa vei cauta cu siguranta o oglinda. Asa ca daca parerea mai multor cititori este cam aceeasi atunci poti tu sa negi pana impusca vatmanul ala ecleruri ca tot un gunoi ramane ceea ce (cu siguranta) tu crezi ca este o piesa de arta.
Chiar nu voi mai reveni cu comentarii aici pentru ca mi-e sila efectiv sa mai vad textul asta in fata ochilor.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !