Comentariile membrilor:

+ questions
Monica Manolachi
[10.Dec.18 14:27]
E un ceva simplu aici care îmi place. Păi da, nu logica. Și totuși e un poem despre confuzie scris cu destul de multă logică. :-) logică nu în fond, ci doar în formă? Au poemele nevoie de logică? Ține logica de un anume stil ("de a privi mâinile")?

 =  păi
Costin Tănăsescu
[13.Nov.06 18:53]
nu e simplu deloc. tocmai asta este chestia.
poezia e superbă și dacă i-ai găsi și un titlu ai demonstra mai multă maturitate. acest text merită un titlu. sincer.
felicitări

+ chipul a-bătut al monedei
Vasile Munteanu
[13.Nov.06 19:32]
pe acest Claudiu Banu îl știu de undeva; era un alt an, o altă vitrină; o altă bursă se prăbușise în sine; și dintrodată toți oamenii aceia deprinși a face lumea să se învârtă printr-un straniu limbaj al degetelor înțeleg că sunt mulți și muți; că trăiesc într-o lume ireală, fără valoarea ontologică, o lume a valorilor pur speculative; soarta unor astfel de oameni este similară cu a marionetelor: depinde de „succesul de casă”.

 =  O spun
PÃCALÃ VIOREL SILVIU
[13.Nov.06 21:54]
Chiar și Nichita și-a privit mâinile după o partidă de volei și a declarat că sunt absurde, lucru ce l-a urmărit până la moarte. Cu sfială!

 =  interesant
Aida Hancer
[14.Nov.06 10:48]
Nu vrea sa gresesc,dar totul e cam prea simplu.Poate poti sa gasesti o alta modalitate de e exprima ideile.Una mai complexa,mai poetica.Revin

 =  11.11. a.m
claudiu banu
[14.Nov.06 11:11]
Monica Manolachi, multumesc. Logica nu tine neaparat de el dar totul a plecat de la acel gest, deloc nou, de a privi mainile.

Costin Tanasescu, credeam ca titlul e o.k. asa cum e. Credeam ca titlul aseaza confuzia din text in mine, cel care scrie. Credeam ca titlul deschide spre asta. Ma gandesc.

Ted, nu e vorba de public sau succesul de casa. E vorba de coechipieri. Si de moment. De context. In cazul meu, cel putin. Joc pe vreo 3 niveluri, toate diferite si chiar usor antagonice. Pentru mine e doar provocare.

Silviu, daca-mi permiti o gluma, in afara de gestul ala singura asemanare intre nichita si mine e ca suntem amandoi ploiesteni.

Aida Hancer, e o simplitate cautata. Tu spui "prea simplu"..e posibil sa fi exagerat. Evit cu buna intentie majoritatea figurilor de stil. Cel mult ma folosesc de taietura pe vers ... Nu e nimic nou in asta, nu e anti-poezie, e doar un alt tip de poezie. Sau, mai simplu, e scoaterea poeziei din ceva banal, cotidian, nu alcatuirea ei prin limbaj. Nu zic doar eu toate acestea.

 =  Claudiu
Andu Moldovean
[14.Nov.06 17:30]
Hello rasta man! Long time no see, de ma faci sa-mi schimb poza din pagina de autor, de fapt cred ca exact asta am sa fac, in amintirea vremurilor de altadata...
Cat priveste poemul, cred ca imi placea mai mult cand scriai mai "cu sange", erai mai "tu"... dar asta e o banala parere, nu se vrea nimic altceva. Sa ne mai auzim cu bine, ploiesteanule!
Bobadil.

 =  bobadile
claudiu banu
[14.Nov.06 21:28]
Salut Andu. Dupa poza din pagina ta de autor chiar ca long time no see. Semeni cu brownsugar acum :P. Nu stiu daca eram mai "eu" in vechiul fel de a scrie. Eu zic ca eram mai Mat, mai Naum, mai celalalt celalalt, mai confuz, si mai ales, e cert ca eram mai patetic, mai inzorzonat, mai sensibilicos, mai "poet". Poezia pt mine era mai mult o evadare, acum e doar poezie. Iar daca cineva zice ca nu e, atunci cu atat mai bine. Prefer sa pierd si sa-mi vad de treaba. Scriu de prea multi ani ca sa ma opresc acum. Ca tot zisei de Mat, mi-e dor de omul acesta...sper sa imi gasesc curajul sa-l sun, sa-mi cer scuze ca am disparut si sa ma duc o fuga pe la el.poate ne-om intersecta pe acolo..

 =  io
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
io subscriu la ce zice aida. daca inainte aveam senzatia ca incerci sa faci ceva acum am senzatia ca nici tu nu mai stii exact ce. e doar o parere.
eu inca te mai citesc, dar alea mai vechi. raman ACOLO

 =  confuzie?
serban georgescu
[17.Nov.06 11:07]
nu e nici o confuzie

ni se baga pe gat mai întai istoria controlul populației
crackurile financiare
computerele și ipotecile

in speranta ca vom fi suficient de indobitociti ca sa nu mai acordam sufletului individual nici un fel de atentie

nu e nici o confuzie, totul e premeditat, calculat si bine pus la punct

"educatia" pe care ne-o ofera societatea nu are interesul ca individul sa se cunoasca pe sine, pentru ca daca s-ar cunoaste pe sine, daca ar percepe exact natura divina a sufletului, individul nu ar mai avea nevoie de societate, si atunci....

dezvoltarea, perfectionarea societatii este direct proportionala cu indobitocirea, depersonalizarea indivizilor

o societate, un stat este cu atat mai puternic cu cat indivizii care o compun sunt mai imbecilizati

sa privim inca o data coloniile de furnici si statele Unite ale Americii

Baudelaire spune raspicat ca oamenii mari apar in stat impotriva vointei statului

statul, societatea face tot ce ii sta in putinta ca sa obstructioneze, sa marginalizeze, sa izoleze oamenii superiori

pentru ca oamenii superiori aduc lumina

care ar duce la disparitia statului

educatia pe care ne-o da societatea nu are nimic de-a face cu iluminarea ci cu adaptarea individului la intuneric

 =  ...
claudiu banu
[17.Nov.06 16:29]
Tizule, intr-un fel iti inteleg pozitia, dar asa cum ii spuneam si ei, nu cred ca fac anti-poezie, din contra. Ma folosesc de alte unelte, that's all. E alt drum, nu zic ca e mai bun, dar sa nu imi spui ca e gresit fiindca, am sa iti reprosez imediat o prejudecata. O sa vedem unde duce, ok? Eu, unul, sunt dispus sa vad unde ma duce.

Uite cate vede Serban in spatele textului...Mi se pare incitatnt sa spui cat mai multe in cat mai putine si in cele mai simple cuvinte... si toate astea incercand sa faci si, zic eu, facand, poezie.

 =  te salut ... în noiembrie, dintr-o vitrină
Adrian Firica
[17.Nov.06 17:59]
în noiembrie un bărbat își privește mâinile pe dos întâi
piatra
focul
vânătorul
prada și sângele

dominate
confuzie
constantă
nu logica-ntoarce realitatea

'ntâi istoria
controlul
populația
crackurile
computerele
ipotecile

reflexia-ntr-o vitrină-n mijlocul străzii-ntr-un oraș

străinu-mi bărbat privește mâinile-ntr-o după-amiază

de noiembrie

 =  simplitate care apasa cantarind greu
balcan andreea veronica
[10.Feb.07 14:59]
unele texte sunt doar pentru cei ce le primesc cu bratele deschise, asemenea tatalui ce-si imbratiseaza fiul "ratacitor", pentru ca dragostea a fost intotdeauna acolo generand calitatea trairilor, eu las acest text sa ma primeasca cu bratele deschise ; ) (mare noroc ca poetul iubeste lumea ; )




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !