Comentariile membrilor:

 =  Radu
MA Ioan
[30.Sep.06 08:25]
O sugestie:
Dacă se poate adăuga la partea de derulare în pagină "Primele 50 . . . următoarele 50 " un nou tipul de control. Adică să existe și posibilitatea de a derula cu pas mai mare sau mai mic grupe de 50 de texte(Ex: să pot sări peste 4 grupuri de 50 de texte). Ar fi o metodă mai rapidă de explorare a textelor mai vechi, mai ales dacă nu
îți propui să citești un anumit autor.

Numai bine
Florin


 =  propunere
Lucian Preda
[30.Sep.06 20:27]
eu vreau sa pot da stelute negre pentru poeziile cele mai slabe

 =  cred că n-ar fi rău...
florian stoian -silișteanu
[30.Sep.06 21:24]
Propunere
Poate ar fi necesar ca în cazul autorilor cu cărți cu premii cu acrivitate în urma căreia au fost răsplătiți să li se acorde într-un fel o anume încredere un anumit statut poate evidențiat printr-un semn distinct autori care sunt membrii Uniunii Scriitorilor...ceva care să evidențieze cumva pe cel care a muncit mai mult care s-a evidențiat prin munca sa literară...Ceva în sensul acesta fiindcă trebuie să recunoaștem că RESPECTUL trebuie să se afle acasă la el într-o stare de normalitate. E ușor să-l lași pe unul care nu a demonstrat prin absolut nimic să-l lași să te terfelească. E doar o propunere și sunt sigur că editorii saitului o privesc cu încredere așa cum și eu încerc să privesc și să respect munca lor.

 =  pentru autori
Lucian Preda
[30.Sep.06 22:49]
Nu sunt de acord cu tine Florin pentru ca stii si tu prea bine cat de greu e sa scoti o carte,(material vorbind) poate sunt valori aici pe site care nu au reusit sa scoata nimic din cauza ca nu cunoaste pe x sau pe y ori nu au bani decat sa treaca in ziua urmatoare, si atunci vede pana si aici ca se fac diferente si vom ajunge sa dam cu tifla fara sa privim viitorul sunt sigur ca nu sunt putini cei care gandesc la fel ca mine.

tot doi

 =  amice Preda...dacă ești BUN!
florian stoian -silișteanu
[30.Sep.06 22:57]
Amice Preda o fi și cum spui tu o fi coruptă lumea o fi cum vrei dar sigur îți spun frate că atunci când ești bun câștigi. Când ești bun când ai ce pune pe masă și scoți din suflet începi să devii...nimic nu se face într-o secundă nimic fără sacrificii nmic fără inimă și totală dar totală emoție și curețenie. Trebuie să lupți Și nu e vorba de scos o carte că așa cărți toată lumea se poate tipări...mai ales acum când dacă te zbați să strângi niște bani poți deveni...în mintea ta...scriitor ar toate astea nu conturează o lege...Sunt edituri serioase care-ți publică opera fără să faci valuri și asta doar dacă stârnești interes. Pe urmă....dacă vrei ca unul sau altul ..cineva să investească în tine apoi trebuie să-i demonstrezi omule CÃ EȘTI BUN! Înțelegi frate cam cum stă treaba?

 =  parere
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
eu cred ca nimeni nu merita nici un fel de semn distinct sau diferentiere in vreo chestie care tine de design sau template-uri in pagina de autor, indiferent ce statut are.
atata vreme cat se pleaca de la ideea ca toata lumea e egala ( in afara de nivel ), totul e ok.

pentru restul ? e biografia fiecare scrie ce vrea. de ce ar trebui o persoana cu 10 volume scoase sa fie evidentiata ? poate alea 10 volume sunt slabe, nu mi se pare corect, fiecare citeste pe cine vrea in egala masura.

sa lasam cititorii sa faca diferenta, nu sa ne luam dupa volume si membership-uri. e o greseala.

ce ne facem cu autorii noi care scriu mai bine decat cei care au volume ? pe ei si-asa ii baga destul de putina lume in seama din cauza a fel si fel de pareri mai mult sau mai putin pertinente, daca ar aparea si chestia asta cu vezi doamne diferentierea membrilor "consacrati" atunci chiar nimeni n-ar mai da doi bani pe ceilalti.

insa, ca o alternativa, exista raftul poezie ro, eu cred ca 9 din 10 persoane care intra pe poezie.ro intra si pe raft si stiu f bine cine are volume si cine este cine. asa ca membrii cu volume si cine stie ce staturi in lumea literara deja au un avantaj ca fiind acolo, si cred ca e bine asa cum e.

 =  typo
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
statuturi*

 =  doi
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
te inseli. tocmai, e destul de usor sa scoti o carte. tocmai de aia ideea asta e nasoala. imi si imaginez 10-15 autori de sonete cu volume scoase, cu pagina de autor super customized. s-ar duce naiba toate diversitatea de pe aici.

cine stie ce confetti si ghirlande facute in Flash ar trebui sa le apara si ceva de gen, ca la "US Gov approved" sa fie: "Romania Literara approved writer".

 =  raspuns
Lucian Preda
[30.Sep.06 23:15]
poate ca omul de care vorbeam eu nu are cum sa ajunga acolo unde trebuie sau poate cateodata uitam sa privim cenusa din care am crescut fara sa vrem sau poate ca ne este dat sa vedem cum pleaca oamenii ca devenim prea cu pretentii iar maine sa-ti spuna: "da am vazut despre ce este vorba numai de ochi frumosi carti scoase sau cunostinte" ceea ce nu e bine.

Poti sa fi bun si aici pe agonia nerecunoscut am un exemplu concret 3 carti scoase si bagate 4 texte din 5 la atelier si atunci... ce ne facem

Imi sustin parerea
NU SUNT DE ACORD!

Doi

 =  să se facă voia dumneavoastră
florian stoian -silișteanu
[30.Sep.06 23:22]
să se facă voia dumneavoastră

 =  Intrebare
Andu Moldovean
[01.Oct.06 01:24]
Radule, tu te sfatuiesti cu cineva (adica nu ma refer la chestia asta de aici)? Site-ul e OK, mai mult de atat seamana cu "mai binele" care, dupa cum spunea Murphy, e cel mai mare dusman al "binelui". Nu stiu ce s-a intamplat cu "subiectele fierbinti"... le-ai desfiintat sau nu mai vad eu bine pe aici?
Bobadil.

 =  noua pagina poezie.ro
Ramona Ungureanu
[02.Oct.06 00:02]
ar fi fain ca orice user sa poata insera imagini in texte sau comentarii, sa poata face trimitere la un link prin chestii de genul: apasa AICI, etc, sa aleaga fontul cu care doreste sa scrie s.a.m.d.. mie mi sa pare aiurea ca de aceste facilitati sa beneficieze doar cei cu un anumit nivel.
ce am scris mai sus nu tine de pagina poezie.ro, stiu. :) poate sa bagi neste culori mai vii. sunt prea pale astea, in rest imi place cum arata acum. sa n-o modofici mult ca pana m-oi dezmetici mi-a lua ceva timp. :)) ah! si vezi daca poti baga si un motor de cautare, asa cum era acum vro 3 ani, daca bine tin eu minte, cand am intrat eu aici pe site. gracias.

 =  propunere
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
ar fi frumos, radu, ca recomandatele din centrul paginii sa fie ale stelutarilor. adica:

X da stea la textul lui Y, textul lui Y se duce in recomandate automat.

iar cele din coloana stanga, sa aleaga editorii ce sa puna si ce nu. sau invers coloanele. ideea e ca stelutarii sa aiba una, editorii pe cealalta oricare ar fi ordinea.

in felul asta, stelutarii ar avea o responsabilitate mult mai mare si si-ar lua mult mai in serios recomandarile de care totusi depinde index-ul, adica aparenta/fata site-ului, felul in care se prezinta. si ar fi mult mai frumos, ar fi diversitate mai mare nu crezi ? plus de asta, s-ar vedea practic cine ce treaba are cu literatura si cine nu.
in felul asta ar scadea si recomandarile facute pe amicitii pentru ca-n caz contrar ar disparea nivelul respectivului pe motiv de subiectivitate si favorizare, & etc.


daca nu ma insel si regula aia cu 3 stele date la un text il baga in recomandate automat, a disparut.


 =  noua pagina poezie.ro
Ramona Ungureanu
[02.Oct.06 18:42]
inca ceva: sa reintroduci rubrica subiecte fierbinti. e mai funny asa. :D ce rost are sa fie doua rubrici texte recomandate + ca exista texte in ambele rubrici prezente, si sa le vezi o saptamana intreaga (daca nu si mai mult) tat pa alea? e plictisitor.

 =  cu parere de rau
Daniel D Marin
[04.Oct.06 16:56]
ce inseamna "in cateva zile"?

nu observ decat o mica modificare: desfiintarea subiectelor fierbinti. alaturi de materialele recomandate (=textele reprezentative -valoric- pentru site) mi se pare firesc sa stea si textele cele mai populare; scoaterea subiectelor fierbinti e un pas inapoi. vor urma si altele, asa am impresia citind proiectul de mai sus...

PS (pentru Radu): de ce in pagina mea de autor fiecare text e "cotat" la 255 de afisari, desi nu acesta e numarul real?? e un nr. magic???

 =  feedback
Radu Herinean
[04.Oct.06 17:01]
- cine e membru undeva poate sa mentioneze in biografie. din pacate faptul ca esti membru al USR nu este neaparat o recomandare pozitiva, cel putin nu printre noi. asta nu inseamna ca nu e un merit, insa nu este deloc o garantie a valorii. deci: Nu!
- volume publicate? sigur. o idee buna. ma gandesc ca fiecare membru va putea sa adauge in profilul personal (addendum la biografie) toate lucrarile publicate pe baza unui formular standard (titlu, isbn, pagini, pret, etc). gandisem sistemul colectiilor pentru asta dar cred ca se poate face mai simplu mai repede.
- pagina inca nu s-a schimbat, fierbintile exista pe coloana a doua doar in prima pagina. sper :)
- am mai retinut cateva idei bune, sper sa pot lansa noua versiune (veti vedea o modificare clara de "dimensiune" deci veti stii ca e noua versiune) pana la sf saptamanii si apoi sa mai adaug facilitatile cerute si planificate.
- multumesc, multumim

 =  de aceeasi parere
Stehniov Orest
[04.Oct.06 17:49]
Sunt de acord cu Ramona: sa avem cu totii posibilitatea de a modifica fontul, de a scrie un cuvant sau mai multe in format "bold"/"aldin" sau "italic"/"cursiv" - uneori, pentru a sugera ceva, e nevoie de ele - si, pe de alta parte, sa existe un motor de cautare, care ne-ar scuti de a rasfoi paginile site-ului pe toate partile, atunci cand avem o tinta bine stabilita.

 =  revin, am fost prea grabit
Daniel D Marin
[04.Oct.06 17:48]
am recitit ideile bune. mai putin bune/prea putin/deloc bune sunt urmatoarele:

1. ""apare o secțiune cu propunerile de lectură ale specialiștilor asociați cu noi""

(propunere de lectura a poemelor de aici, sau de unde? sau a aparitiilor editoriale?)

2. ""vor apărea mai multe informații despre fiecare text""

(ce fel de informatii?)

3. ""vor apărea informații despre textele autorilor care au colecții active""

(cam multe informatii!!... )

4. ""apare o secțiune dedicată specialiștilor asociați"",
""apar recomandări de lectură de la specialiști""

si ele se vor numi "sectiunea SPECIALISTILOR" & "recomandarile SPECIALISTILOR"?? ce nashpa suna!

5. ""apare o secțiune cu detalii despre cele mai recente materiale ale redactorilor agonia""

Sincer, chiar nu ma intereseaza! Mai bine, pune intr-o casuta numele redactorilor, si cine vrea sa-i citeasca (doar) pe criteriul ca sunt redactori, sa-i citeasca!

in rest, imi va placea mai mult noua platforma tehnica.

PS: e o gluma, nu? subiecte fierbinti nu exista ""pe coloana a doua"", bla, bla.

PS: tot nu imi dau seama ce e cu 255...

 =  Radu
Andu Moldovean
[04.Oct.06 18:02]
...succes! Asteptam cu interes cel de-al cinspelea Congres! :-) (glumesc, sunt sigur ca "scoti" tu porumbelul cu oua de aur... sau era gaina? :-)
Bobadil.
P.S. In versiunea actuala, eu tot nu vad "fierbintile" nicaieri (inteleg ca ar trebui sa fie pe coloana a doua, nu?) in schimb sunt doua sectiuni de recomandate. Ma rog, dau si eu cu ce vad pe ecran :-)

 =  sper
Vasile Munteanu
[04.Oct.06 18:15]
să fie... 15ooo de "specialiști" și toți să aibe ochelarii (cu tot cu placă turnantă) ai lui ciorbea...

 =  Rugaminte
Sorin Olariu
[04.Oct.06 18:18]
"- se va schimba bara de meniu orizontală (verde) astfel încât să ofere acces la tipurile de texte (poezie, proză, articole, traduceri etc) în loc de topicile articolelor."


De ce nu se ofera un acces direct si la epigrame?
In sensul de a putea da un click pe "epigrama" si a vedea direct ultimele postari ale epigramistilor vechi si noi.

Optiunea asta a fost mai demult dar a fost inlocuita cu "ghicitoare". Dar oare cati posteaza ghicitori pe site?

Ar fi benefic pentru epigramisti sa se poata gasi mai repede in noianul de texte postate.

 =  Modificări pe site-ul german
Anton Potche
[10.Dec.18 14:27]
Servus Radu!
Pe site-ul german persistă foarte multe greșeli gramaticale care dăunează imaginii site-ului în străinătate. Ți-am trimis deja multe mailuri cu propuneri de corecturi. Dacă lucrez la o nouă platformă te rog să faci cel puțin acum și câteva schimbări pe site-ul german.
1.) Numele site-ului „agonia.net – Literarischen Portal” nu este corect. Ar trebui să fie „agonia.net – Literaturportal”.
2.) Textele (toate) nu sunt scrise „durch” (prin), ci „von” (de) autori.
3.) În titlul atelierului (rubrica texte) cuvintele „texte” și „atelier” ar trebui scrise cu litere mari. Deci corect ar fi „Die aktuellsten Texte im Atelier”.
4.) Coloana a doua din cele 10 secțiuni (Kreativ, Internet, Kultur, Gesellschaft, Events, Art, Băcher, Debatten, Presse, Regional) este rezervată rubricii „Aufgehoben durch den Herausgeber”. Pentru un german această formulare sună foarte stângace. De aceea propun schimbarea în „Empfohlen vom Herausgeber oder einem Editor” (Recomandat de administratorul sau de un editor)

Astea ar fi corecturile care ar trebui neapărat făcute. Multe cuvinte ar mai fi de corectat și la procedura de înscriere, dar aș fi deja mulțumit dacă cel puțin înfățișarea exterioară a paginii germane ar fi corectă din punct de vedere gramatical.
Dragă Radu, în acest sens te rog să faci acum și aceste modificări.

 =  pt Andu
Ela Victoria Luca
[05.Oct.06 18:34]
și cei care pun aceeași întrebare: rubrica "subiecte fierbinți" se află sub rubrica "Raftul poezie.ro", respectiv a doua coloană de pe pagina principală. este vizibilă.

Ela

 =  Uite-o nu e
Andu Moldovean
[05.Oct.06 18:45]
Asa e, acum am vazut-o si eu. Dar pana mai ieri nu era, mai ceva ca flacaruia, uite-o nu e :-) Dar nu-i bai, e clar ca ne aflam in plina tranzitie :-)
Multumesc,
Bobadil.
P.S. Mai are si Daniel Marin dreptatea lui cu nr. ala de afisari, acum am constatat si eu, la textele mai vechi pare ca se "limiteaza" la 255. Asta imi aminteste de octetii de la programare arza-i-ar focu' !

 =  re/Andu
Ela Victoria Luca
[05.Oct.06 18:50]
Sigur pe 28 sept când m-am întors eu era. :) Sigur. Și aoclo a fost în fiecare zi și noapte.
Cu numărul acela da, am constat și eu. Dar nu-i bai, nu-i așa. Octeții, nu omuleții. Și-apoi, stăm noi în 255? Hai să scriem bine (adică nu fierbinte neapărat), și-apoi s-or număra ei și octeții. :)

Ela

 =  noua pagina poezie.ro
Ramona Ungureanu
[05.Oct.06 19:19]
ori nu vad eu bine, ori rubrica subiecte fierbinti nu exista. unde sub raftul poezie.ro elo? ca n-o vad!

 =  protest
Daniel D Marin
[05.Oct.06 19:46]
sub "Raftul poezie.ro" se afla "Ultimele logari"! dar nu e important unde e rubrica "subiecte fierbinti" acum (nu e!), ci unde va fi. propun un loc f vizibil...

PS: bine nu putem sa scriem, doar se stie. insa doar 255, no way! :)

 =  ...
Monica Manolachi
[05.Oct.06 22:36]
Unele modificări propuse sunt chiar binevenite.

Dar astăzi am observat că a disparut prima coloana de titluri din pagina mea. În loc de șase sunt doar cinci coloane. Pentru că nu aveam salvat în calculator tot ce era acolo, aș avea rugămintea să știu ce s-a întâmplat și dacă se pot recupera textele.

 =  ...
Monica Manolachi
[05.Oct.06 22:54]
Ceva se petrece cu numărul buclucaș 255... :-) Dar asta să fie cel mai grav lucru.

 =  Intre poezie si specialisti aleg POEZIA nu recomandatele
carmen mihaela visalon
[06.Oct.06 00:02]
1. Amplasarea strategica a textelor recomandate in locul subiectelor fierbinti favorizeaza preferatii/prietenii editorilor si defavorizeaza poezia.
2. Promovarea parerilor specialistilor siteului este si ea in detrimentul poeziei. Daca acesti specialisti exista(?), este minunat. Pot sa se faca utili, postand texte de foarte buna calitate sau facand comentarii pe paginile cat mai multor autori astfel incat sa-i ajute sa creasca.
3. Personal, nu am nevoie ca cineva sa-mi RECOMANDE ce sa citesc, asa ca cea mai buna sugestie pe care o pot face este aceea de a se renunta la "Recomandate".
4. Cine sunt specialistii siteului si cine garanteaza ca ei au simtul valorii autentice sau ca parerile lor vor fi validate de timp?

Concluzie: Parerea mea este ca o reforma este necesara. Ea trebuie sa tina seama de interesele poeziei, nu de ale specialistilor pentru ca daca se va tine seama de interesele "specialistilor" atunci- incet, incet siteul va functiona in circuit inchis: prezidiul, alias recomandatii autentici sau de carton si aplaudacii, alias poetii de carton.
5. Despre bun simt si atacul la persoana nu vorbesc, pentru ca iar voi fi acuzata ca ma erijez in "moralistul ad hoc".

 =  ...
Paul Bogdan
[06.Oct.06 00:21]
câtă suficiență!

 =  .
Florina Daniela Bordieanu
[06.Oct.06 08:05]
Carmen, te contrazici, nu vrei "recomandarile" editorilor (desi eu cred ca ei/editorii/ citesc destula poezie ca sa se poata pronunta oricum mai bine decat majoritatea celor care suntem pe aici - evident, nu exclud doza de subiectivism, dar o vad fireasca - ) in schimb preferi ce? - recomandarile tuturor scandalagiilor - nici de aici nu exclud, statistic vorbind, faptul ca nu toti cei care comenteaza un text ar fi astfel.
deci vrei inlocuite niste pareri cu altele.
indiferent care ar fi acestea, inteleg totusi ca tu preferi alegerile tale.
legand logic cele doua concluzii ar rezulta o a treia cu doua optiuni:
3.1. lista cu recomandate/fierbinti sa fie inlocuita cu lista ta.
3.2.sa dispara ambele liste.

ideea e ca eu, personal, m-am saturat de tot tam-tamul care se face pe marginea textelor fierbiniti, a "traficului" pe un text, astfel incat prefer "linistea" recomandatelor, asa cum sunt ele, cu doza lor de subiectivism, decat sa-mi sara in ochi tot felul de titluri alese pe criterii mai mult sau mai putin literare.

sa nu te superi, nu pot fi suspectata de ipocrizie, cata vreme am avut texte cu un numar foarte mare de cititori, cata vreme chiar texte de-ale mele au trecut pe acea lista.
insa prea mult tam-tam se face prin subsoluri pe tema asta, mult prea mult.

"fierbintile" exista, sunt acolo unde au mentionat editorii, cine vrea, le poate citi oricand.
insa nu e musai sa mai sara in ochi pe fiecare pagina deschisa de pe poezie.ro.

 =  120
Paul Bogdan
[06.Oct.06 08:34]
Nivelul 120 nu s-a acordat de flori de măr...
Editorii nu pot citi sute de texte zilnic. Abia dacă pot parcurge textele care trebuie aprobate. "Steluțarii" au posibilitatea, subiectiv sau nu, de a recomanda prin stea textele și astfel să le aducă în atenia cititorilor și a editorilor pentru a fi recomandate.
Nivelele 120 au fost acordate acelora care comentează pertinent și au discernământ. Acuma, dacă o luăm pe firul logicii, editorii care au propus pe unul și altul pentru 120, ar trebui creditați mai mult, nu-i așa?!

 =  ...
Paul Bogdan
[06.Oct.06 08:45]
Nu s-a mai dat stea din partea unui steluțar din data de 4, de acum 400 de comentarii vizibile...

 =  pareri si propuneri
Dan Cârlea
[06.Oct.06 09:51]
Acest site este cel mai de succes, fiindca este si cel mai bine realizat din punct de vedere tehnic, si este si organizat bine, spre foarte bine.

Pe toate celelalte la un loc nu face omul atatea afisari cate face aici, daca ajunge devreme la "fierbinti", si pana la urma de asta scriem, ca sa fim cititi, nu stiu de ce se tot fandosesc unii cu "fierbintile" astea, de parca ar juisa de placere cand vad ca le-au deschis pagina 15 oameni.

Existenta "atelierului" este un filtru foarte serios, care lipseste si de pe "europeea", "bocanc", "cafeneaua", si care opreste scrierile jalnice, pe aici nu am intalnit in paginile principale cu texte chestii scolaresti, absolut penibile, dar prin alte locuri, da.

Cine nu ma crede sa intre pe www.cafeneaua.com sau pe www.poezii.ro, unde sunt aproape numai texte de atelier si comentariile sunt toate de offtopic.

Aici, am fost recomandat direct (adica fara ca textul sa aiba 3 stele) o singura data si asta exact cand am reusit performanta sa fac o pastisa jenanta, relativ repede mi-am dat seama si am modificat textul si uite-asa s-a dus...caciulii de suflet si recomandarea :))

Cu toate astea nu am nimic cu aceste "recomandate", iar "fierbintile" reprezinta numai un mecanism de stimulare a interactivitatii, si afirm ca o pondere destul de mare din succesul siteului i se datoreaza.

Acum, "fierbintile" sunt in coloana a 2-a dar nu pot fi vazute decat daca esti logat, ceea ce nu e comod deloc.
Propun ca atat "recomandatele" cat si "fierbintile" sa fie in prima coloana, vizibile la accesarea siteului, fara sa fie necesara logarea .

In rest, sa se pastreze aceast colorit nederanjant si impartirea actuala, care e bine realizata, este aerisita si neobositoare.

Persoanei care a propus ca toti membrii sa poata insera poze si sa scrie cu caractere speciale, ii spun ca nu ar fi in regula, fiindca aceasta departajare are un scop motivational, respectarea regulilor fiind in stransa legatura cu acest lucru.

Mai este o chestiune care a generat discutii, si anume scaderile de nivel. E un subiect sensibil, cred ca nu ar trebui sa se faca scaderi fara ca “beneficiarul” lor sa stie exact motivele, si mai ales aceste retrogradari sa fie bine cantarite, eventual editorii sa se consulte intre ei, si sa fie mai gradate, doar pt. fapte deosebit de grave de la, sa zicem, 100 la 0 sau -20.

Mai propun ca Herinean sa faca un cont si fiecare stelutar sa achite o taxa anuala, simbolica, sa zicem 5 euro, adica pretul a vreo cateva beri, ori a catorva pachete de tigari.
In momentul cand un "stelutar" declara ca nu mai participa la acest site, poate sa nu mai achite taxa, dar din momentul ala sa nu mai posteze nici comentari nici texte, pana la o eventuala revenire si achitare a taxei.

Sper sa nu ma urasca nimeni pt. aceasta propunere, repet, e vorba de o suma absolut simbolica, care nu reprezinta pentru niciun "stelutar" o problema, eu unul ma simt prost sa intru mereu in casa cuiva, sa stau la masa, si sa nu am absolut niciun aport la eforturile de curatenie, gatit, etc.

Hai, sa zicem, vii o data la om cu mana goala, vii de 2 ori, de 3, dar apoi miroase a pute, sa fim seriosi, doar stim ca toate costa, macar curentul sa si-l plateasca Herinean din chestia asta si ulcerotratele pentru nervii pe care si-i mai face uneori.


DAn

 =  erata + adaugire
Dan Cârlea
[06.Oct.06 09:57]
"comentarii", nu "comentari" si, evident, editorii sa nu plateasca taxa

 =  noua pagina poezie.ro
Ramona Ungureanu
[06.Oct.06 10:29]
citat: "Persoanei care a propus ca toti membrii sa poata insera poze si sa scrie cu caractere speciale, ii spun ca nu ar fi in regula, fiindca aceasta departajare are un scop motivational, respectarea regulilor fiind in stransa legatura cu acest lucru." (Dan Carlea)
io sunt persoana aia. ba ar fi foarte in regula, draghe. ce departajare vrei? noi suntem toti useri, si toti ar trebui sa avem aceleasi drepturi la editare. inteles?

 =  tot o parere
Florina Daniela Bordieanu
[06.Oct.06 10:59]
evident, unii juiseaza cand e vorba de scandal:)

Cu totii isi doresc sa fie cititi, dar depinde, cred eu, in ce conditii.
Stim cu totii cat de penibile au fost multe texte ajunse la "fierbinti", nu vad de ce m-as ascunde sa recunosc asta, nu sunt genul care sa isi bage capul in nisip si sa gandeasca plutind pe norisori roz-bombon.
E o realitate.
Ce e de facut?

Ideea lui Radu si/sau a echipei de editori, de a minimiza putin importanta "subiectelor fierbinti" prin trecerea intr-o pozitie mai putin vizibila, e un pas, o incercare de a diminua aceste devieri de la normalitatea bunului simt.
Nu spun ca e cea mai buna, ca nu exista altele, decat ca deocamdata, mi se pare mai buna decat ce era inainte.

Daca Radu si ceilalti editori si-ar fi dorit un site de barfe, de discutii de dragul discutiilor, sunt convinsa ca ar fi putut oricand sa-si faca un asemenea site.
Cred, totusi, ca intentia a fost cu totul alta.
Adevarat, interactiunea este una din marile calitati ale acestui site, feed-backul rapid, comunicarea, pata de culoare care atrage. Alta calitate este toleranta. Libertatea de exprimare, limitata, evident, de bunul simt necesar pentru a putea coexista atatia pe-aici.
Ceea ce cred eu ca se incearca acum este o crestere a calitatii.
Pe toate planurile.
Si sper sa reuseasca. Multi dintre membri merita.
Sa ajungem, poate, la vremea cand spun "sunt membru poezie.ro" sa fie sinonim cu "am aparut intr-o revista de cultura".
Utopic? Nu stiu. Nu cred ca e utopic sa ai dorinta-de-mai-bine.

Pentru cei care ar avea nevoie de altceva, un simplu search pe google e de ajuns sa scoata la iveala zeci de site-uri care sa le satisfaca nevoile.

Nu am afirmat nicidecum ca aceasta rubrica (de subiecte fierbinti) sa fie scoasa. Nu.
Doar ca e bine sa avem posibilitatea sa alegem.
Oricum, nu decid eu ce si cum.
E doar o parere, atata tot.

Cat despre nivelul 120, Pan are dreptate. Ar trebui sa ne implicam mai mult.
Astfel ajutam cu adevarat.

 =  da
Ela Victoria Luca
[06.Oct.06 11:05]
Dan - editorii se consultă între ei când e vorba de scăderi de nivel, ca și pentru toate activitățile site-ului.

Daniela - da, ai înțeles bine, bine.

Ela

 =  nuantari necesare
Dan Cârlea
[06.Oct.06 11:44]
Florina, ceea ce spui e corect si nu e in contradictie decat aprenta cu ce spun eu, fiindca si tu recunosti cat de importanta e interactivitatea.

Pai, sa ne hotaram : vrem si interactivitate buna, afisari multe, ( fiindca fara asta ne scriem in jurnale si terminam treaba, eu nu activez pe siteuri unde nu am parte de cititori oarecum multi si de comentarii cat de cat valabile ).

Sa fim seriosi, cand ai un text cum e ala al tau cu 4 stele sau 5, nu mai stiu exact, cu multe fotografii, text exceptional dupa parerea mea, la care poate ai muncit ceva, iti place sa fie citit de cateva sute de oameni, nu doar de 50.

Pentru ultima oara, sper, mai spun o chestiune de ordin statistic, cercetata de mine :

cand un autor nu ajunge deloc la "fierbinti", face intre aproximativ 7 - 80 , uneori 100 de afisari, in functie de urmatoarele criterii :

cat este de cunoscut pe site, numele textului, eventuale semne distinctive inserate in titlu (semne de exclamare, alte semne), perioada din zi cand posteaza textul, rata de introducere de texte noi

Cand orice autor ajunge pe locul intai la "fierbinti", face in jur de 300 de afisari, uneori spre 4-500 .

In mod absolut regulat, textul de pe locul 1 de la "fierbinti" are mai multe afisri, fata de cele de sub el, la timp aproximativ egal stat acolo, indiferent de valoarea lui si de numele autorului, numai datorita "fierbintilor".

De aceea am afirmat ca mecanismul "fierbintilor" ( acum adaug in prim planul siteului )reprezinta una din cheile reusitei agoniei, in comparatie cu celelalte siteuri de profil.

Desigur, oamenii au diferite motive de ordin subtil pentru care posteaza texte pe siteuri literare, dar, in general, se doreste ca mesajele sa fie citite de cat mai multi oameni.
Nu este nicio antinomie intre existenta “ fierbintilor “ intr-o pozitie foarte vizibila, sa spunem in prima coloana, sub “subiectele recomandate” si calitatea postarilor de pe site.

Ii mai propun lui Radu, sa fie si in cazul “fierbintilor” ca si in cazul “recomandatelor” acel sistem ca atunci cand treci cursorul peste un semn de ala de intrebare, sa apara explicatia “aparitia textelor in cadrul “subiecte bierbinti” nu are legatura cu valoarea lor ci cu numarul de comentarii” sau ceva asemanator, si astfel ar intelege toata lumea ca nu inseamna ca textele de la “fierbinti” sunt automat bune, am mai vazut prin comentari propuneri de genul
“un editor ar fi bine sa bage acest text la “subiecte fierbinti” :))

Cu prietenie si realism, DAn

 =  domnule Dan Carlea,
Florina Daniela Bordieanu
[06.Oct.06 12:07]
atata te rog:
nu ma cunosti, deci nu emite judecati referitoare la persoana mea,
ok?
multumesc.
din momentul acesta nu-ti voi mai raspunde pe nicaieri.
cu riscul de a nu te mai avea ...cititor.

intelegi macar acum?
ca numarul citirilor, de la un anumit nivel al intelegerii si calitatii scrierii, nu mai este relevant ci calitatea cititorului? si-ti doresti un numar cat mai mare de cititori de calitate?
altfel as merge la piata, la taraba.

cat despre textul meu cu trandafirii, muncit fiind, si-a atins scopul, fii sigur.

nu intelegi, sunt convinsa.
si-mi pare sincer rau.

 =  florina, au unii un talent de a lua totul personal,
Dan Cârlea
[06.Oct.06 12:26]
pulsional, de nu-mi vine sa cred.

La niste explicatii de ordin statistic si principial, pe care le dau, tu imi spui sa nu emit judecati referitoare la tine, apoi iti iei jucariile si pleci.
Aici se dezbatea o problema, cu argumente, eu cred ca mai clar decat am fost era greu.

Nu am spus decat ca nu inseamna ca existenta "fierbintilor" in prim planul siteului, scade valoarea postarilor, si vad ca recurgi ideea ca daca ai mai putini cititori sunt de calitate si daca ai mai multi nu sunt de calitate, lucru profund fals.

Ai putea sa imi arati unde ai reusit sa vezi interpretari care te privesc, in sens negativ, ca in sens pozitiv a fost doar una, in legatura cu un text al tau.

E asa greu sa dezbatem fara sa o luam personal, si fara sa recurgem la chestii de genul "nu-ti voi mai raspunde pe nicaieri", :)) cand e vorba de o simpla discutie argumentata ?

In loc sa vii cu argumente in sprijinul pozitiei tale, sau sa taci, de vreme ce le-ai epuizat, o intorci la modul personal si instinctual, eu iti spun ceva din perspectiva statistica si tu imi spui un fel de "esti urat, nu mai vorbesc cu tine" :))

Nu stiu de ce se baga in polemici oameni care nu stiu sa se margineasca la argumente si imediat o dau pe chestii de gradinita.

Sincer, ai avut o pozitie copilareasca, nu folosesc sinonimul aproximativ "infantila" fiindca are conotatii mai contondente, dar acesta e mesajul, reciteste cum pun eu problema si reactia ta, de indepartare si raceala demonstrativa, plus vederea a ceva ce nu este, adica referire la tine, cand eu am scris argumente ca lumea.

Ok, sper sa te calmezi si sa inveti de acum incolo sa porti discutii argumentate sau sa stai in bancuta ta, scuzati, a dumneavoastra.

DAn


 =  domnule Dan Carlea,
Florina Daniela Bordieanu
[06.Oct.06 12:31]
ati terminat cu vorba lunga si cu demagogia?
atunci nu pot decat sa ma bucur, evident, din banca mea:)
foarte confortabila, va asigur.


 =  poezie.ro sau agonia.ro ?
Dan Norea
[06.Oct.06 12:48]
cred ca unele confuzii de aici au plecat. noul format este pentru poezie.ro. iar fierbintile din a doua coloana apar pe agonia. pe poezie nici nu exista a doua coloana. de fapt nu inteleg de ce sunt mentinute cele doua formate distincte.

fierbintile sunt un obol dat publicului larg, adica in final a majoritatii membrilor. sunt echivalentul premiului pentru popularitate de la unele concursuri de muzica usoara sau film. in plus au un mare merit, care ar trebui subliniat chiar in titlu: este singura forma de promovare obiectiva, in sensul ca sunt postate automat, fara interventia umana.
sustin prezenta pe prima pagina.

sustin si propunerea lui sorin olariu, ca epigramele sa figureze distinct printre tipurile de texte.

pentru cateva forme scurte s-ar putea gasi loc pe prima pagina ? "epigrama saptamanii/ lunii", idem pentru haiku si ghicitoare.

 =  Florina, Ramona, Paul
carmen mihaela visalon
[06.Oct.06 21:19]
>Sunt onorata ca citesti comentariile mele si in ultima vreme, in mod repetat, simti nevoia sa-mi atragi atentia ca "sunt wrong" asa ca indraznesc sa-ti fac o marturisire: m-as fi bucurat mai mult sa-mi citesti poeziile si sa-mi spui parerea ta despre ceea ce scriu:) criticandu-ma pe text m-ai fi ajutata sa scriu mai bine si sa ajung macar o data la recomandate:)

>Ramona Ungureanu, propunerea ta mi se pare corecta. Ar trebui ca toata lumea sa aiba din start dreptul de a folosi italicele, sa posteze fotografii si sa-si pagineze textele cum considera mai potrivit. Chiar daca votul meu nu conteza, o sustin.

>Paul Bogdan, am inteles ca am dreptul sa-mi exprim parerea si sa o argumentez. Daca m-am inselat, te rog sa-mi comunici. Ai chiar posibilitatea sa-mi iei nivelul. Evident ca, imediat ce o sa-mi dai nivel "O", nu voi mai posta asa ca decizia de ati exercita puterea iti apartine.
Cat depre suficienta as dori sa aduga ca: sunt comentatori ale caror pareri ma intereseza foarte tare. Ori de cate ori insteleaza un text sau lasa un comentariu, ma duc acolo sa vad despre ce este vorba. Nu pentru ca sunt editori-desi poate sunt, nu pentru ca-mi sunt prieteni-desi poate-mi sunt, nu pentru ca au diplome-desi poate au, nu pentru ca sunt in asentimentul lor-pentru ca uneori, nu sunt, ci pentru ca de-a lungul timpului, au dovedit rafinament, bun simt, inteligenta artistica si am ori de cate ori i-am citit am invatat ceva. Sunt alti comentatori, cu mari ifose, pe care ii urmaresc pentru ca ma distreaza cum o dau in bara. Deci, nu e vorba de suficieta, ci de curajul de a spune ce gandesc.

Multumesc.

 =  a doua propunere constructiva
Daniel D Marin
[06.Oct.06 21:25]
sa poata fi recomandate si textele autorilor cu nivel zero, pentru ca in regulament este/era specificat f clar ca nivelul e o chestiune "tehnica". pe cand valoarea unui text e cu totul altceva.

PS: Ela, scaderile de nivel sunt "pe viata"? sau...?
(nu ca m-ar interesa) :)

 =  Daniel
Ela Victoria Luca
[06.Oct.06 21:27]
- au fost recomandate și texte bune ale autorilor cu nivel sub 100. nu se reco în funcție de nivel, ci în funcție de calitatea unui text.

- scăderile de nivel nu sunt decât periodice, în funcție de situația respectivă; dovadă revenirile asupra nivelului de "n" ori pt un același autor. și au fost destule situații.

Ela

 =  ... si o observatie
Daniel D Marin
[06.Oct.06 21:51]
Florina Daniela,

de ce numesti fierbintile "devieri de la normalitatea bunului simt"? din cate stiu, comentariile "pe langa" sunt trecute la off-topic si nu influenteaza intrarea textelor la "fierbinti", prin urmare [chiar daca m-am saturat sa-l tot vad pe Carla acolo :)] argumentatia ta e nula.

propunerea mea e aceeasi: fierbintile si recomandatele pe aceeasi coloana. popularitatea si (teoretic) (dar depinde ce noi editori au fost "racolati") valoarea "dau bine" acestui site.

PS: am ajuns la "fierbinti" doar de vreo doua ori, dar textele mele au avut rar sub 500 de afisari. deci in mod normal ma doare fix in cot :)). abia astept sa spuna Pan "cata suficienta" :)

PS: "specialisti" poate fi inlocuit cu "corespondenti permanenti" (aveam o denumire mai buna, dar nu mi-o amintesc), sau cu altceva, in orice caz daca ramane asa n-o sa fie bine.

PS: Ela, eu am postat unul sau doua texte bune [ :)) ] pe care apoi le-am sters! de ce? pentru ca mi-a spus cineva din "redactie" ca a incercat sa-mi dea steluta rosie si n-a reusit (desigur, nu lipsa stelutei m-a deranjat, ci lipsa posibilitatii tehnice de a fi acordata). deci verifica si tu, ca poate nu stau chiar asa lucrurile...

 =  Inca o propunere
carmen mihaela visalon
[06.Oct.06 22:05]
1. Colectivul de redactie este deosebit de important, asa ca mi-ar placea sa fie facut public.
2. Recomadarile ar trebui sa fie daca nu motivate, cel putin semnate. Acum ele functioneaza pe principiul votului secret si acest lucru nu aduce nici unn beneficiu nimanui. Parerea mea este ca transparenta ar fi in favoarea editorilor. S-ar vedea cine este specialist si cine nu.

 =  .
Paul Bogdan
[06.Oct.06 22:28]
Să continui această polemică fără rost? Vi s-a explicat clar raționamentul pe baza căruia s-au făcut schimbările. Mai pe scurt:
recomandate=90% valoare
fierbinți=90% scandal
Deocamdată:
1. Nu se va face publică lista editorilor, pentru că nu este treaba dumneavoastră cine este și cine nu este editor,
2. Recomandările nu se vor semna deoarece editorul ajunge ținta atacurilor gratuite.

O să ținem seama, desigur, de tot ce s-a scris sub acest text.
Cât despre retragerea textelor... șantaj? amenințare? :)
Nu vă cunosc. Dispariția dumneavoastră de pe acest site nu m-ar afecta cu ceva.

 =  o parte din "lumea mea" e totusi...aici
silvia caloianu
[06.Oct.06 22:43]
- din mai multe considerente, cred si eu ca ar fi bine sa fie transparenta: sa se stie cine sunt editorii siteului, cine dintre ei recomanda un text sau altul (chiar daca - sincer - pe mine, deja, nu ma mai intereseaza.
- am pledat si pledez pentru o lista a autorilor recomandati si nu a textelor recomandate. ma intereseaza sa citesc autorii buni ai siteului - la ale caror pagini e greu de ajuns (apropo: cam...dureaza, prin metoda pe care o avem la dispozitie), mai pot si uita de unii autori, daca nu se perinda mereu pe site.
...de ar fi, cel putin, o lista a membrilor diferentiati de acei care scriu texte de atelier.
- sper sa nu mi se mai reproseze ca vreau sa ma bag in seama, ca sufar din cauza ca nu sunt instelata/comentata: am dovedit si pot dovedi in continuare ca pot sta foarte bine in umbra, in lumea mea.

 =  Transparenta nu este o rusine ci o dovada de maturitate literara
carmen mihaela visalon
[06.Oct.06 23:59]
Stimate domnule Paul Bogdan,

Daca "m-ati cunoaste", ati intelege ca ceea ce am scris eu nu este nici amenintare, nici polemica. Este un raspuns la o intrebarea lui Radu si la atitudinea dumneavoastra superioara.

Evident ca disparitia mea de pe site nu v-ar afecta, asa cum nu v-a afectat nici plecarea unor autori mult mai valorosi decat mine. Dar nu despre asta este vorba. Ni s-au cerut pareri/opinii/sugestii si le-am exprimat in mod civilizat si cu argumente.

Dumneavoastra mi-ati/ne-ati raspuns cu aroganta. Evident ca nu-i treaba noastra cine sunt editorii si daca aveti ceva de ascuns puteti sa pastrati secretul mult si bine. Totusi, imi permit sa va semnalez ca un colectiv de redactie, format din specialisti constituie o carte de vizita importanta, cu alte cuvinte sugestia mea era constructiva si in interesul Agoniei:)

2. Referitor la procentele 90%///10%, as putea sa fac o statistica prin care sa dovedesc ca nu sunteti prieten cu aritmetica si ca raportul valoare/scandal este diferit de cel comunicat.

3. In plus, nu pot sa nu va semnalez ca sunt multi autori pe site care au ajuns sa fie recomandati dupa ce au devenit cunoscuti datorita "propulsarii" la fierbinti de catre "noi, insgnifiantii necunoscutii care iubim POEZIA."

4. Tot cu referire la punctul 3, cu creionul pe text v-as putea dovedi ca nu toti autorii ne-recomandati sunt
non-valori.


 =  .
Paul Bogdan
[07.Oct.06 00:18]

Pentru liniștea dumneavoastră am să vă destăinui câteva "secrete"
Specialiștii vor fi:
-Alexandru Mușina
-Alexandru Mihalcea
-Valentin Tașcu
-Liviu Ioan Stoiciu
-Marin Stoian

Dacă mai este nevoie și nu s-a înțeles asta din comentarii sau acțiunile editoriale... editorii sunt:

-Radu Herinean, Liviu Nanu, Ioana Bogdan, Cosmin Dragomir, Luminița Suse, Emilian Pal, Dan Mihuț, Ela Luca Victoria, Felix Nicolau, Paul Bogdan... sper să nu fi uitat pe cineva.

Temperați-vă! Sunteți o femeie matură.

 =  Am uitat
carmen mihaela visalon
[07.Oct.06 00:25]
Nu stiu daca ma insel atunci cand afirm ca intre linistea de pe site si taierea dreptului la audienta exista un raport direct proportional.

 =  Domnule Paul Bogdan
carmen mihaela visalon
[07.Oct.06 00:31]
Va multumesc pentru raspuns.

PS: Indemnul "temperati-va!" nu l-am inteles dar nu-i bai. Este dreptul dumnevoastra sa fiti nepoliticos.

 =  .
MA Ioan
[07.Oct.06 01:36]
Se uită lumea...

http://www.jurnalul.ro/articol_35903/plaja_si_poezie_virtuala_la_agigea.html

Sunteți frumoși și fără pudră...

 =  astfel, sunt primul care ureaza succes
Daniel D Marin
[07.Oct.06 17:33]
observand numele "specialistilor" si stiind cate ceva despre unii dintre ei, imi trece prin cap, si imi trece prin cap serios, sa nu-i deranjam, ca, cine stie, sensibili fiind si foarte comozi, sa nu cumva sa nu mai faca deloc nici o rubrica.

altfel, cu sau fara "fierbinti" (chiar daca se va dovedi o gafa), urez mult succes editorilor.

sesizez numai intentii bune,

 =  inca o propunere
carmen mihaela visalon
[07.Oct.06 18:39]
In loc sa refuze textele pentru corectura, editorii ar face mai bine sa le corecteze. Dupa parerea mea, fondul este de zece mii de ori mai important decat forma.



 =  MA Ioan si...enigma "Gheorghe Ghinescu"
silvia caloianu
[08.Oct.06 11:38]
Curioasa, am intrat pe adresa la care faci trimitere si...ce vad? - articolul din Jurnal National despre festivalul Agigea 2005, cu versurile mele purtand alte titluri si...semnate de Elia Ghinescu, declarata de catre autor drept..."castigatoarea concursului". Toate bune pana aici: timpul mi-a tratat orgoliul etc. Altceva: dorind sa ajung in pagina Eliei Ghinescu, am ajuns la...Gheorghe Ghinescu, iar aici, in locul destinat datelor biografice, vad...ce credeti? vad acelasi link! - spre "Elia Ghinescu, castigatoarea concursului Agigea-2005", din Jurnal National!, pe care, deja - mentionez fara stupoare - a reusit sa il stearga o mana invizibila.
Ma intreb: ce ati vrut sa ziceti? Ca are ceva cu disparitia Eliei de pe site? ca si cum...fiind nedreptatita?

 =  piulițe și suruburi
Monica Manolachi
[08.Oct.06 15:09]
Înțeleg că e o problemă cu “fierbințile”. Părerea mea este că un scriitor nu scrie în primul rând pentru a fi citit. Primul motiv când începi să scrii nu este cititorul. Asta vine ulterior. Întâi și întâi este ceva lăuntric, cumva împotriva celui ce va citi, sub forma unei provocări, care poate are legătură cu cititorul într-un sens bun (pe undeva prin inconștient), dar în prima fază, eu, cel puțin, mă gândesc la cititor într-o mică măsură. E vorba să exprimi ceva ce simți și nu poți numi cu nici un nume din cele câte știi și atunci scrii. Sau pictezi, sau sculptezi, sau cânți, sau te faci actor sau om politic etc.

Altfel nu ar mai fi nevoie de efortul de a fi original, pentru că poți să fii citit doar provocând scandal sau lungind pelteaua cu chat. Dar cât durează? A fi citit pentru originalitate – asta da. Dar ce înseamnă originalitate? Este un cuvânt preluat în limba română de la francezi și provine din cuvântul latin origo (origine, sursă, naștere, neam, familie, țară). Tot în latină, "original" se spune originalis, dar și archetypus. Ce e acest archetypus? “Arche” înseamnă vechi, iar “typus” provine dintr-o rădăcină proto-indoeuropeană *(s)teu- care însemană “a lovi, a tăia”. Deci pentru a fi original este nevoie de un pic de violență. Din lovituri apar sunetele, nu? Tot etymonline.com spune că “violence” avea în Middle English și sensul de “căldură, lumină, fum”, pentru a exprima o calitate destul de puternică a unui lucru încât să producă un efect memorabil. (Aici îmi vine în minte comunicarea prin focuri aprinse). Cei care susțin foarte tare fierbințile ar trebui să se întrebe pentru ce e nevoie de această căldură și cum anume poate fi întreținută fără a o pierde prea repede, cum s-a întâmplat acum. Îmi amintesc de perioade când la fierbinți erau texte valoroase cum sunt cele de la recomandate. Ce s-a întâmplat între timp? Asta numai un studiu foarte atent poate să explice.

După ce a fost introdusă rubrica de recomandate, am observat la un moment dat că este nevoie de un anumit echilibru între secțiunea de fierbinți și cea de recomandate, așa cum și în politică e nevoie de un echilibru între democrați și conservatori, așa cum e nevoie și de low culture, și de high culture, privite în permanentă mișcare pe ierarhii mobile. Poate că sunt utile măsurile sau mecanismele tehnice de menținere a acestui echilibru așa încât fierbințile și recomandatele să se completeze, iar oferta să fie atât pentru cei care caută senzațional, cât și pentru cei care caută idei de reflecție. Totul pentru a ajunge la o idee senzațională de calitate și memorabilă. Numai că la partea tehnică eu nu mă pricep. :-) Poate că este vorba de a internaliza nevoia acestui echilibru la nivel psihic. Cele două talere sunt vizibile pe ecranul computerului, dar există ele și în mintea mea? Eu una o să cercetez.

Legat de comentariul meu anterior de mai sus, în care am întrebat ce s-a întâmplat în pagina mea unde subpagina 5 și subpagina 4 sunt identice, în vreme ce lipsește prima pagină, aceea care cuprinde texte începând cu luna august 2004, aș vrea o reacție. Dacă dau căutare pe google după un text de acolo, “sentimentul de salcie” de ex., apare și pot să deschid, însă nu apare lista cu toate cele cincizeci de texte. Este o chestiune tehnică asupra căreia nu am nici o putere. De aceea aș dori un răspuns, oricare ar fi el.

 =  Pentru Silvia Caloianu
MA Ioan
[08.Oct.06 15:15]
Singurul motiv pentru care am postat link-ul a fost pentru a reaminti cum vede lumea această comunitate. Este reactia mea la unele dispute pe tema schimbarilor ce vor avea loc pe aici, o încercare de a arata încotro se merge, folosind posibile răspunsuri din trecut. Am gasit articolul din intamplare in arhiva online a Jurnalului National ( link-ul se gaseste si la biografia mea, din acelasi motiv ).

În rest, sincer, nu stiu despre ce e vorba Silvia. Iar daca e asa cum spuneti despre textele alea si respectiva autoare din articol, atunci dumneavoastra trebuie sa luati masurile necesare.

Noroc bun
MA

 =  să n-am parte de metaforă
florian stoian -silișteanu
[08.Oct.06 17:28]
Ieri a citit și mama Jurnalul Național..a zis..Mă unde ești tu poet că nu scrie la ziar asta. M-ai mințit că mergi la Agigea să lansezi cărți....și i-am dat dreptate...nu scrie nicăieri că doi anonimi au lansat niște cărți...M-am ofticat că după aia am dat șpriț și grătar de s-a afumat bietu Nanu da nici de asta nu scrie...Am mai citit de concurs la care s-au pus la bătaie milioanele...să n-am parte de metaforă dacă am văzut asta...Acu și provinciile astea și dorința de a ieși în față e onorantă...lasă...e bine și așa....nu sunt supărat....mă gândesc că a fost doar o scăpare...Să auzim de bine...Serios nu e nimic grav numai că uneori e loc de mai bine.....Și presa asta e mâncare grea....Oricum eu unul sunt bucuros că am posibilitatea să mă arunc în această vâltoare și să pot observa cât pentru cine de ce și cum exist...de aceea dincolo de micile poticneli respect ce se întâmplă cu poezie.ro

 =  cata frunza si iarba.....
florian stoian -silișteanu
[08.Oct.06 19:57]
.....s-au adunat silistenii gramada, ei bine, poate ca mai lipsea vreunul pe ici pe colo, si-au decretat: am trait cu un an in urma
de aceea rogu-va nu aruncati cu pietre in poporul meu uneori fericirea nu-si deschide bine ochii


 =  opțiunea "căutare"
Monica Manolachi
[12.Nov.06 19:32]
Deși invitația de a veni cu idei pentru site nu e chiar recentă, am și eu o mică propunere. În josul paginii principale este opțiunea "Căutare" unde poți afla dacă o anume sintagmă a mai fost folosită sau dacă saitul cuprinde un anume autor sau titlu. Am folosit de mai multe ori opțiunea și cred că ar putea fi îmbunătățită astfel:
- în dreptul titlului textului din pagina cu rezultatele căutării mi-ar plăcea să apară și numele autorului, nu doar subtitlul, tipul de text și „rating” (al treilea detaliu nici nu știu ce ar putea să însemne)
- după ce se deschide pagina cu rezultate, primul lucru este (era) să dau clic pe unul dintre titluri ca să citesc în ce context apare o sintagmă sau un cuvânt anume. Dacă vreau să mă întorc în pagina cu rezultatele căutării, ele nu mai apar, ci mă întâmpină mesajul: „Warning: Page has expired”.
- mai târziu am observat că pot evita mesajul acesta pentru că există un mic pătrățel care indică posibilitatea de a deschide o nouă pagină. Noua pagină trebuie însă trecută în „română” pentru a putea fi citită cu diactriticele românești.

Propunerea constă în realizarea unei suprapuneri de funcții: după ce dai clic pe titlu să se deschidă o nouă pagină direct în română sau să poți da back fără acel mesaj de warning.





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !