Comentariile membrilor:

 =  o, fani pipăl, plini de-atat umor
Anghel Pop
[26.Sep.06 15:20]
Si zi asa, maestre, sarisi sa bati aurolacu, pentru ca-ti facu gesturi obscene?
Si mai vorbeai de "sonetu` decrepitudinii" mai ieri.
:)
Pai aici e vitalitate debordanta, ce decrepitudine!

Insa, dupa ce te miruiesc aurolacii cu drugu-n cap, chiar ca trebuie sa te odihnesti o clipa ca sa inspiri nesatul aerului ce-si opreste zborul.

E amuzanta poezia asta cu poveshtiri adevarate de cartier.
E ca un hip hop pe muzica clasica.
Merge!

 =  Anghel
Adrian Munteanu
[27.Sep.06 13:18]
Pentru mine nu e chiar așa de amuzant, dar e bine că poate fi luat totul cu detașare. De opbicei, în ce fac, mă implic într-un fel și afectiv. Altfel ar rămâne totul numai la stadiul de înveliș superficial, de comentariu descriptiv. Ceea ce nu prea corspunde cu intențiile și structura mea.
Bine că merge, asta e important. E o variantă de sonet urban, spre care mă aplec în ultima vreme, ca să nu zică oamenii că am amorțit în formule tradiționale, cu intenția de a demonstra că sonetul poate sta foarte bine printre noi, cu noi la masă.

 =  amuzament?
andreea novac
[28.Sep.06 00:34]
sonet sonet..dar cred ca rima ar mai trebui si putin gandita inainte de a fi tastata,,,,(valabil si pt cei care scriu cu rima)..

 =  Sonet
Daniel Puia-Dumitrescu
[28.Sep.06 00:17]
Da, Adrian, un pic mai profund decat se crede. Si imi aduc aminte de un cuvant al unui domn la lansarea celui de-al doilea volum al tau ... sonet, si ce sonet, neobisnuit, da' ce sonet! :)
Cu drag,
Daniel

 =  filozofie
Dana Mușat
[28.Sep.06 12:42]
Aurolacul ăsta e o întreagă filozofie măi poete!
Gândește-te ce ar face lumea dacă nu ar auzi de fiecare dată când încearcă să se relaxeze în aer liber, un 'dă și mie o mie de lei'(încercând să mimeze plânsul și disperarea desigur)? Fără asta sau suflatul acela în pungi, donșoarele ar face parada modei până dimineața pe străzi. Așa măcar le e frică noaptea să își expună...frumusețile.
Ce ar face lumea fără acești aurolaci și oameni ai străzii? Ar deveni un rai..ceea ce nu e deloc covenabil pt lumea postmodernistă în care trăim.

Bla, bla...bat câmpii.:)

 =  Răspunsuri
Adrian Munteanu
[28.Sep.06 13:17]
Andreea - când enunți ceva trebuie să spui concret la ce te referi. Deocamdată n-am înțeles decât că te deranjează ceva, dar nu știu ce. Nu văd nici rostul parantezei, cu avizul la cei care scriu cu rimă, pentru că tocmai pe acest tărâm te afli. Cui altcuiva te adresezi ?
Daniel - păi așa. Să pornim și pe alte trasee. Și mai ales să tragem mai pe aproape de realitățile momentului.
Dana - nici eu nu cred că am marginalizat exxistența acestui cap de listă al lumii interlope.

 =  Dadaism în stare primară
PÃCALÃ VIOREL SILVIU
[30.Sep.06 09:25]
Un dadaism în stare primară, încă nefinisat. Poate fi interesant dacă e completat de metaforă și stil, altfel...

 =  lui Adrian
Vlad Popa
[01.Oct.06 08:36]
Sincer sa fiu, poezia m-a induiosat. Saracul aurolac isi face si el de lucru-caci el nu are casa, masa, nu are pe nimeni, ca noi. Si, totusi, asa de violent devine individu, ca sare in trom,ba sa ii ia gatu- de unde, in contraatac, sar in rampa alti cinci si rupe-i capu. Pana baiatu da din el tot ketchup-ul si se ridica in visare slobozit de orice griji...
Dar de ce tocmai aurolaci-poa sa fie si un nanadralau care mardeste copii pan scoli...
Ba, si acum comic, imi vine in minte faza cu tiganii turci din Piata Ovidiu-ba, nu stiu daca mi-o iau in cap vreodata, da bani nu le dau, desi abia daca au 4-5 ani, duceti-va de tanci...

P.S. Pt Viorel Pacala: Un dadaism in stare primavara? (Hm...) :))

 =  Anghel Pop
Vlad Popa
[01.Oct.06 08:36]
Si, chiar, daca creieru zace sub vraja drugului, de unde mai intra eru in tine...

 =  Viorel, Vlad
Adrian Munteanu
[02.Oct.06 09:58]
Viorel - daca vezi dadaism in aceasta constructie, atunci las-o asa, nefinisata, la prima mana a trairilor autorului. In privinta stilului, el este dat de insasi incadrarea in forma de sonet, cu elaboraea lui speciala si cu restrictiile stilistice pe care le impune. Metafora se cere acolo unde contextul si formula de abordare o impun. Totusi, daca reanalizezi, o gasesti si aici.
Vlad - comentariul care se leaga doar de anecdotica e o formula de abordare exterioara. Pvestea, asa cum suna ea, poate fi veridica sau incompleta, dar aceasta este in functie de cum vede autorul materialul care-i sta la dispozitie. Alte variante, in alte texte. Poate tot ce ar considera unii si altii ca trebuie scos din acest subiect al unor realitati urbane, ca nuante, abia daca se descopera intr-un volum intreg. Mai avem multe de facut si destule texte de postat.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !