Comentariile membrilor:

 =  sugestii
Miruna Dima
[22.Aug.06 12:03]
- schimbă unul din cele două capete făcute calendar (mi-a împuiat capul/ mi-a făcut capul pătrat/ m-a pisat mărunt-mărunt etc.)
- aș schimba și "cu fotbalul nu prea le aveam" (în contextul ăsta tu ești cel care povestești, nu puștiul și nu-mi place cum sună; dacă îl poți face pe ăl mic să zică asta, e ok)
- părerea mea este că și acel "yeah right" e un soi de corp străin, se folosește, dar la vârste mai mari (elevii de liceu, de exepmlu)
Astea sunt doar sugestii, tu decizi. Îmi place să te citesc în ipostaza asta. Mă bucur că totuși Doina și Crina sunt niște prieteni adevărați, și nu niște fandosite!

 =  plăcut
Alex Radu
[22.Aug.06 12:16]
Dincolo de ezitările pe care le are orice începător, îmi place că în această proză regăsesc o grijă pentru evocare, pentru redarea unor întâmplări veridice. Nu avem aici același tipar al memoriilor, ori jurnalelor care se publică în zilele noastre, punând accent pe "ego-ficțiune", ci întâlnim o redare a unor întâmplări plauzibile. Mult succes în continuare!
Alex

 =  re:
Florin Hulubei
[22.Aug.06 12:35]
Miruna, sugestiile sunt întotdeauna binevenite. Mă mai gândesc. Mă citești, deci exist! ar zice unii.
Alex, e clar că până să ajung să scriu proză cât de cât bună, mai am de "tras la jug". Deocamdată e bine că măcar schițez ceva cât de cât plauzibil. Până să-i ajung din urmă pe Verdeș sau pe Ceyar Paul-Bădescu mai am mult. Dar încerc!

Cu bine!

 =  erata
Florin Hulubei
[22.Aug.06 12:37]
Cezar nu Ceyar, firește!

 =  ochi de copil
Iulia Pomaga
[22.Aug.06 18:22]
Eu aștept să vină mâine...poate apare și partea a treia. Mi se pare un fragment foarte bine scris. Ar trebui argumentată afirmația, nu? Cum învățam în clasa a IX-a: "forță lingvistică", "acuitate cognitivă"...Aiurea, astea sunt cuvinte și atât. Pe scurt: autorul m-a făcut să vreau să-l mai citesc.

 =  Aprecieri și recomandări
Carmen David Dominte
[10.Dec.18 14:27]
Scrii destul de bine, fraza este închegată și ideile curg. Îmi place că ai ales un personaj copil: se pot spune mai multe lucruri așa. Ți-aș recomanda să găsești un final, atunci când citești ai impresia că mai trebuie să urmeze ceva (e important cum începi textul dar contează și cum îl termini)- să nu te descurajezi. Citește Jaap Lintvelt "Punctul de vedere" apărut la Univers, sau Wayne Booth "Retorica roamnului" scos de aceeași editură. Succes Dominte.

 =  eliade, cartarescu
lupu andrei
[22.Aug.06 20:53]
memoriile de genul asta imi fac mare placere.dar e o chestie si aici.ce ai scris tu este exact intre ce scrisese eliade in romanul adolescentului miop si toate scrierile despre copilarie ale lui cartarescu.poate ca mai departe o sa se schimbe asta.
again, mie imi face placere sa citesc amintiri de genul asta.dar nivelul de oroginalitate si autenticitate nu e prea ridicat.

 =  răspunsuri
Florin Hulubei
[23.Aug.06 07:14]
Iulia, partea a treia vine cu siguranță, dar nu dau un termen precis. Mă bucur că te-am făcut să aștepți continuarea. Sper să fie chiar mai bună.

Carmen, mulțumesc pentru apreciere. De citit Lintvelt și Booth am făcut-o ca student. De recitit cărțile lor e recomandabil, dar trebuie să le găsesc. Cam greu, dar fac eu rost de ele!

Andrei, nu am intenția de a scrie ceva ieșit din comun. Nu mă pot întinde decât cât mi-e plapuma deocamdată. Așa că originalitatea mai are de așteptat. Despre autenticitate, ți-aș recomanda Ovidiu Verdeș – „Muzici și faze” sau Cezar Paul-Bădescu – „Tinerețile lui Daniel Abagiu”. De ei încerc să mă apropii ca stil, dar să vedem dacă și pot.

Tuturor, mulțumesc de trecere și apreciere!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !