Comentariile membrilor:

 =  Eseu interesant, care merita citit
Pașa Gheorghe
[17.Jul.06 13:14]
Este interesant eseul, chiar din titlu trimitand la acea legatura sacra existenta intre spatiu, limba si neam. Cercetarile tale, de aici si din alte eseuri, sunt binevenite, in conditiile in care se manifesta, chiar in spatiul public, o neglijenta din ce mai grava fata de limba romana, ajungandu-se, ca in secolul al XIX-lea, la o limba impregnata de barbarisme.
Eseul este, de fapt, o rezumare a unei reuniuni a unor specialisti in dacologie, la care ai prezentat comunicarea: "Simboluri megalitice: Kogaion, Dochia si Meru". Nu sunt un specialist in domeniu, desi, fara indoiala citesc lucrari din domenii variate, nu numai beletristica, de aceea nu pot aduce completari sau sa vin cu argumente divergente. De aceea nu pot decat de acord cu explicarea celor trei termeni: Kogaion, Dochia, Meru.
Eseul are multiple finaliti: informativa, spirituala si, nu in ultimul rand, morala. Cunoscandu-ne mai bine originile noastre ca popor, vom avea poate mai mult respect fata de altii, iar pacea poate ca nu va mai fi o utopie.
Cu multumiri pentru lectura pe care ne-ai prilejuit-o,
Pasa

 =  prezicare: nu Kogaion, ci Decebal
Laurențiu Orășanu
[17.Jul.06 15:07]
Kogaion a fost anul trecut (am si publicat, in revista "Conexiuni", o prezentare a Congresului de anul trecut).

Congresul de anul acesta a fost inchinat, dupa stiinta mea si referirea alaturata, marelui rege dac Decebal, sarbatorit in opozitie cu imparatul Traian (sarbatorirea "oficiala" a ocuparii Daciei de romani).

"Editia din acest an se afla sub semnul unei comemorari: 1900 de ani de la martiriul Marelui Rege Decebal..."

la:

http://revistapresei.rol.ro/detaliere.php?id=336168

Iar tu scrii:
"... Kogaion – aceasta a fost tema celui de al VI-lea Congres internațional de dacologie. "

 =  Pașa mulțumesc
Camelia Tripon
[17.Jul.06 15:14]
sînt clipe când am nevoie de un cuvânt bun, mai ales când ajungem să fim tratați în România ca români de mâna a II a în comparație cu frații noștri sosiți de peste mări...poate de aceea ar trebui să mă retrag și să caut lumina fără margini specifice unui popor sau unei ființe considerate umane...

 =  nu Laurențiu
Camelia Tripon
[17.Jul.06 15:24]
este cel de anul trecut, anul acest sacralitatea a fost umbrită, deși aveam un mesaj înălțător, întunericul a blocat CD-ul. mesajele verbale și nonverbale au diminuat din ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a luminii, erau 2050 de ani de la moartea lui Burebista și 1900 de ani de la a lui Decebal, ambele cu multe încărcături simbolice, printre emoții și altele am învins întunericul, cum întâmplător apare în cartea "Gânduri pentru fiecare zi" de Omraam pentru 28 iunie 2006...

 =  Erata
Pașa Gheorghe
[17.Jul.06 16:16]
Imi cer scuze pentru doua greseli de redactare. A se citi: "a unei reuniuni de specialisti" i.l.d. "a unei reuniuni a unor specialisti"; "sunt de acord" i.l.d. "nu pot decat de acord"

 =  a fost altfel anul acesta
Camelia Tripon
[17.Jul.06 18:44]
nu a existat acea stare emoțională, chiar și numărul persoanelor a fost mai mic...parcă a lipsit entuziasmul...

 =  Camelia...
Gelu Bogdan Marin
[17.Jul.06 18:58]
Un moment interesant readus memoriei noastre.

 =  Bogdan
Camelia Tripon
[18.Jul.06 04:53]
îți mulțumesc pentru trecere, da sînt multe lucruri interesante, de pildă anul viitor este regina Tomyris a masageților, palierul este foarte ingust, indirect deja am vorbit...știu că în lumea cuvintelor vor fi multe de spus, dar...

 =  nu te supara Camelia pe mine...
sebastian virtosu
[06.Sep.06 15:29]
Eu cred ca KOGAION vine de la KAGA=consacrat,sfintit(avem nume proprii,Goga,Hogas,Hogea,Hagi,Aghios,Haga,etc.)si ION-EON=una din multiplele manifestari ale divinitatii unice la gnostici,asta dupa definitia DEX-ului.Astfel ca KAGAION-KOGAION ar fi "Consacrat(daruit) Prezentei lui Dumnezeu".Probabil,in acel munte,geto-dacii avussera o intalnire-asemenea lui Moise in Sinai-cu prezenta lui Dumnezeu-Zamolxe si astfel au denumit locul respectiv astfel.Noi azi am spune in limbajul crestin de azi,Epifanie sau Teofanie(dar ambii termeni sunt grecesti).Mentionez ca termenul KAGA a fost dedus dintr-o inscriptie pe o piatra de mormant scrisa in alfabet grecesc in care acestui termen i se dadea ca origine sigura l.traco-dacica(getica).Acest lucru il afirmau specialistii lingvisti.Mie mi s-a parut a fi adevarat,gasindu-i multe corespondente in l.vecine,inclusiv in l.noastra.

 =  te rog
Camelia Tripon
[07.Sep.06 06:30]
să citești cu atenție, din dacia magazin, din iunie 2005, sînt lucruri de sacralitate despre care nu aș fi vorbit niciodată, completarea a fost verbală și a fost receptată de cei care rezonează...era tema congresului...dar pentru că au o anumită vibrație și anul trecut s-a blocat CD, dar fiind proprietarul prezent s-a deblocat...s-a repetat anul acesta, când dacă aș fi stăpânit toate enrgiile, publicul ar fi primit mai mult, dar și așa a primit ceva sub aripa luminii...este adevărat ce spui, dar consacrarea se face urcând muntele lui Dumnezeu...sanctuar-sacru-sacralitate...sînt versete din Isaia pe care am vrut(poate în variante) sau le-am folosit în eseuri...niciodată nu spun tot las și cititorului dreptul de a crea propria imagine...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !