Comentariile membrilor:

 =  Mai Florine,
Valeriu Cercel
[23.Jun.06 01:01]
Mai inebunit cu asta ! Da' notele cine le scrie ca ar fi de coma ! Simeringul,simeringul ! E tare ! Pe bune, nu m-am gandit la asa ceva. Bravos, Valeriu

 =  Cântic di cântic și i se mai zice și poporal
Maria Prochipiuc
[23.Jun.06 08:34]
Aveau dureri de colici
Cînd le scriam satiră,
Căci iată, doi agonici
În ea se adînciră. - Interesantă această formă de exprimare, nici nu știu cum să o numesc, doar satiră! Unii spun că nu ar fi poezie, alții că satira ar fi scoasă de sub talpa literaturii, e doar un gen literar și atât, sau ceva de genul: satira e satiră!…adică nu mai este așa de interesantă. În schimb am observat că sunt de mare efect așa zisele poeme care pun probleme matematice pe tabă pentru a fi recomandate în lumea unei agonii dacă nu virtuale măcar la limita diletantismul.

Nu o fi satira poezie...și totuși undeva se spune că ar fi: SATÍR//Ã ~e f. 1) Specie a poeziei lirice în care sunt atacate moravurile sociale și cusururile omenești. 2) Creație literară care are un asemenea caracter. 3) Categorie estetică care ridiculizează în mod violent și caricatural moravurile sociale și cusururile omenești. 4) fig. Critică persiflantă. [G.-D. satirei; Acc. și sátiră] /

 =  partea a doua a com...
Maria Prochipiuc
[23.Jun.06 08:37]
Sau

SÁTIRÃ s.f. 1. (La greci și la romani) Poemă dramatică și didactică în care se biciuiau moravurile și ale cărei personaje reprezentau satiri. 2. Poezie lirică în care sunt ridiculizate și biciuite anumite defecte, moravuri rele etc. din societate; (p. ext.) scriere, cuvântare etc. cu caracter biciuitor, mușcător. ♦ Genul satiric. [Acc. și satíră. / < lat. satira, fr. satire].

Ca aici e satiră, nu mă pot decide, dar că ai reușit să-mi descrețești fruntea, e un element care are efect asupra cititorului, a face comentariu , iar mă opresc, ce pot face e că doar o pot RECOMANDA! Cine știe, dacă o pui și pe note ajunge șlagăr! Poate cineva în măsură va scrie un eseu referitor la acest gen literar, să știm și noi ce și cum…sau cine știe un doctorat în satiră nu ar fi rău.


 =  Maria
Dumitriu Florin Constantin
[23.Jun.06 12:18]
Satirizarea poate avea loc în orice stil de creație literară. În proză , teatru, poezie clasică sau modernă. Ca și datul în stambă, mai ales că unii se laudă de clasele trenului trecute cu brio prin școli înalte nerecunoscute de nimeni. Luminații își descrețesc frunțile, limitații se încrîncenează. Așa este în viață. Mulțumesc Maria de comentariu. Scopul a fost să descrețească frunți. Drag FLORR!

 =  Valeriu!
Dumitriu Florin Constantin
[23.Jun.06 12:26]
Foarte bucuros de vizită, am să-ți trimit pe mail și linia melodică care am crezut că se potrivește. De fapt este o melodie și nu un “negativ” intitulat “Tirli Dinga” Mulțumesc de apreciere.Drag FLORR!

 =  Dumitru...
Elena Toma
[23.Jun.06 20:58]
elevii mei din trupa Pardon pot canta pe 2-3 voci:)) ar iesi un cantec pe cinste, nu ne evita, cautam piese pentru repertoriu:))

 =  Ba pardon!
Dumitriu Florin Constantin
[23.Jun.06 21:55]
Asta se cîntă la o singură gură! Și aceea e a Bogdanului! Desigur că se pot face și excepții! Drag de tine, Florr!
p.s. Continuă cu același suflet cald indiferent ce spun vocile dogite.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !