Comentariile membrilor:

 =  articol bun
Enache Ionut Laurentiu
[19.Jun.06 15:45]
un iterviu foarte bun, mi-ar face placere sa vin cu un comentariu amanuntit dar, din lipsa de timp, o sa zic doar ca merita recomandat, si bineinteles citit .. las spatiu, sper sa revin.


 =  Ai
Mariana Tanase
[19.Jun.06 16:10]
problematizat bine : "De care parte a baricadei vă aflați?".

 =  Mariana Tănase
Argeseanu Gabriel
[19.Jun.06 18:57]
In ceea ce privește baricada, prefer să rămân pe linia fragilă a demarcației; poate reușesc să scriu bine ca să dau "găștilor" identificate de Soviany motiv de dispută.

 =  Enache Ionuț Laurențiu
Argeseanu Gabriel
[19.Jun.06 19:00]
Mulțumesc pentru aprecieri.Aștept să-ți faci timp pentru un comentariu amănunțit. Cred că subiectul enunțat de Soviany ar merita o recomandare pentru o mai mare fluidizare a opiniilor pro or contra.

 =  revin, pentru ca m-am enervat
Mihai Robea
[19.Jun.06 20:07]
interviu bun, din prisma localizarii unei logici distorsionate a intervievatului. Interviurile sant chiar
interesante, fragmentele de proza bune, vizibil un condei
format, amaraciune dincolo de faptele brute, remarcabil ca
intruziunea este minima, semn bun, cred eu.

 =  punct de vedere
Mihai Robea
[19.Jun.06 21:32]
1. ma indoiesc ca gusturile vis-a-vis de capodopere se schimba de la o epoca la alta. Interesul fata de anumite aspecte ale acestora da, in functie de personalitatea, afectivitatea cititorului. "Nu trebuie sa-l sanctificam, nu
trebuie sa-l mumificam, insa nu trebuie nici sa-l lasam sa
fie denigrat, fara argumente substantiale, de persoane care nu au demonstrat inca, prin nimic, faptul ca au dreptul sa
faca acest lucru". Fraza mi se pare o tampenie patenta. Adica cum, nu poate sa-l "denigreze" oricine pe Eminescu,
iata discriminarea(sic) ci numai ANUMITI. Si ce ARGUMENTE ar avea cineva, pentru a-l denigra pe Eminescu? CAND N-AU
EXISTAT NICIODATA ACESTE ARGUMENTE. De unde se vede ca vorba "Daca taceai, filosof ramaneai" este mai actuala ca
niciodata. Si se continua in aceasta nota, intr-un fel care
se vrea socant si original, in fond este lamentabil.
Personal ma irita expresia "satul globalizat", instinctiv
este aici o disjunctie, s-ar putea ca intrebarea sa aiba un
aer usor viclean, profesional(?!). Raspunsul este insa din
nou jenant. De ce ar fi o cultura unica usor de asimilat?
intreb ca Moromete "pe ce te bazezi" domnule Octavian Soviany? Cit despre generatia 2ooo, cu destula reclama facuta, a ramas printre melci, nu se vede de trifoi cu patru foi, poate viitorul va fi mai generos. Stimate intervievat, POETII TOTI SI-AU DORIT SA SPUNA ADEVARUL, e
vorba de poeti nu de mascarici, DE CAND SE STIU, NUMAI CA
BIETII DE EI NU PREA AU PUTUT INTOTDEAUNA, vai de capul lor.
Ce poet nu-si doreste sa comunice? sa "recupereze" realul.
Trecand peste multe alte lucruri, se poate spune ca poezia romaneasca contemporana are exact soarta pe care o merita.

 =  părere
Liviu Nanu
[19.Jun.06 21:46]
Soviany a fost la Roșiori? Uite, eu n-am știut. Dar probabil au fost invitați doar premianții. Provincialii așa ca mine, n-au avut acces. Ce înseamnă și comunicarea asta...

 =  suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine
Bogdan Gagu
[20.Jun.06 07:11]
intr-un lucru are dreptate Soviany aici: acela ca exsita numeroase gasti si asta e ceea ce conteaza in literatura romaneasca. si vin si intreb si eu: Asta e literatura? Asta e poezie?

Soviany vorbeste de aparitia poemului utilitar care a incercat sa isi recapete cititorii...

chiar a reusit? dupa parerea mea a fost doar un strigat fara prea multe ecouri, deci, as putea spune degeaba.
de ce ar trebui sa fie asta directia in poezia romaneasca? adica sa apelam la acele anunturi publicitare, cum se spune mai sus.

haideti sa ne gandim la un lucru
romanii sunt prea saraci sa cumpere lucruri ieftine si de proasta calitate. de ce nu se poate aplica acest lucru si in poezie??????
de ce romanul sa nu fie destul de destept cat sa nu pice in capcana cliseelor false, sau a mimicii realitatii...
traim intr-o perioada in care manelele si telenovele sunt in voga, sunt la moda, au fani, ca sa spun asa... de ce poezia sa nu incerce o alternativa la incultura manifestata in toate mediile sociale? de ce sa scriem de suprafata doar ca sa se vanda volume?
nu inteleg de ce poetul trebuie sa se lase luat de val adaptandu-se cerintelor publicului, obsedat de incultura? Poezia ar trebui sa educe iar asta e singura optiune viabila in ziua de azi. Poezia trebuie sa devina MODEL si nu poetul care e o fiinta umana, capabila de greseli si de alte compromisuri.

sunt multi poeti care doar tipa si atat! daca citim manifestul fracturist putem sa vedem cum ei pleadeaza pentru non vedetism. in realitate s-a intamplat altfel.
toate aceste incoerente care se intalnesc in poezia contemporana nu fac decat sa ii inlature pe cititori.

ca o concluzie, as putea spune ca, directia care se vrea abordata in acesti ani e una gresita si e drumul catre pierzanie, catre hau, a poeziei.

haideti sa invatam cititorul ca e prea sarac sa isi cumpere lucruri ieftine si proaste!

cu stima
inoni

 =  Postmodernismul este un produs
ciurtin octavian sergiu
[20.Jun.06 09:04]
Noțiunea de postmodernism este atât de diferită de la un autor la altul încât nu se poate vorbi despre acesta, decât ca o orientare
felicitari tavy

 =  In concluzie sau in confuzie
Manolescu Gorun
[21.Jun.06 19:39]
'La ora actuală există o poezie foarte bună, pe care o fac mai ales cei foarte tineri. Există această generație 2000, care a dat câțiva poeți despre care sunt sigur că se va vorbi mult. Marius Ianuș, Andrei Peniuc, Adrian Urmanov, Elena Vlădăreanu, Ion Zvera, sunt poeți care au reușit să opereze acea modificare de paradigmă, poeți care scriu cu totul altfel decât se scria acum zece – cincisprezece ani, pentru că ei vor să scrie adevărul, să recupereze realul.'

Intreb si ei, ca sa ma aflu in treaba (pentru ca cel care a luat interviul nu a intrebat): 'cum se defineste "adevarul" si ce-i aia "realul" care trebuie "recuperat"?'. Poate, in lipsa dl. Savoianu ma lamureste cel ce a luat interviul. Pentru ca, altfel, nu facem decat sa ne jucam cu cuvintele dorind sa fim "originali" (cu orice pret) si sa introducem noi "paradigme" sau, mai pretentios, sa se 'opereze acea modificare de paradigmă'!.Vai de capul saracului Thomas Khun, cu paradigmele lui cu tot, ca a incaput pe mana unor domni ca Savoyanu sau a celui care a luat interviul ! In concluzie (sau in confuzie): ce cauta textul asta la "recomandate"? In cel mai bun caz, locul sau, cred eu, era la "subiecte fierbinti".

 =  erata
Manolescu Gorun
[21.Jun.06 19:51]
Scuze! Am pocit numele intervievatului (am incercat o 'schimbare de paradigma'; daca ma uit mai bine, chiar mai multe). El se numeste ("scriitorul")Octavian Soviany.


 =  Criza veșnică
Anton Potche
[23.Jun.06 21:36]
Servus Gabriel!
Întrebat de doi jurnaliști ai revistei STERN (22 iunie 2006) dacă crede în viitorul criticii, Marcel Reich-Ranicki, cel mai renumit critic literar german, a răspuns: “Cred în viitorul limbii germane și a literaturii germane – și cu asta și în viitorul criticii germane. Desigur: criza criticii germane nu se va sfârși niciodată.”

 =  Anton Potche cred că Marcel Reich-Ranicki
Argeseanu Gabriel
[13.Jul.06 08:23]
Marcel Reich-Ranicki are dreptate, dealtfel ermetismul si imbatabilul "sistem imunitar" al culturii si criticii germane este recunoscut și productiv. Dacă ne uităm la premiile Nobel pentru literatură susținute de germani pentru nominalizații lor în comparație cu "datul în cap" de români nominalizaților - când au fost - scriitori români.

PS. Am postat un interviu cu Ute Dumitrescu, fost redactor la revista STERN




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0