Comentariile membrilor:

 =  Florin
ciurtin octavian sergiu
[29.May.06 12:27]
ma bucur de ce am citit si sincer iti spun ca am rasfoit arhiva ta de pe site imi place si te mai caut...
cu drag ve@nu blajan

+ Remarcabil
Ela Victoria Luca
[29.May.06 15:34]
Voi evidenția acest Eseu fiindcă are o hermeneutică remacrcabilă, fiindcă nimic nu este deformat sau perceput eronat, fiindcă este un model de interpretare a unui text pe care eu l-aș dori cât mai des pe poezie.ro
am avuz ezitări să evidențiez tetxul fiindcă a plecat de la o poezie proprie. Sper să îmi fie admisă acțiunea având și acest subiectivism inclus.
Mulțumesc este un cuvânt pre simplu acum, însă inima mea în plusul și pulsul ei știe pe ce profunzime anume îl rostește.

Aș dori, dacă se poate, să vă dedicați câteva fragmente de timp acestor eseuri, asupra diverșilor autori, fiindcă sunt de valoare.


 =  er
Ela Victoria Luca
[29.May.06 15:35]
remarcabil, avut, scuze.

 =  Daniela,
Dan Dediu
[29.May.06 16:03]
Daniela, ăsta nu e comentariu argumentat-“Voi evidenția acest Eseu fiindcă are o hermeneutică remacrcabilă”, “fiindcă nimic nu este deformat sau perceput eronat, fiindcă este un model de interpretare a unui text pe care eu l-aș dori cât mai des pe poezie.ro”.
Tu convinge-mă de ce are o “hermeneutică remacrcabilă”, de ce merită aprecierea ta, și poate și a mea, și a lui nu știu care, de aici trebuie să pornească ipoteticul comentariu.
Ceea ce ai scris mai sus sunt observații “statice”, ignorând dubla subiectivitate.

 =  Dan
Ela Victoria Luca
[29.May.06 16:35]
Este evident travaliul hermeneutic al autorului acestui eseu, decriptând și imagistica, și ideatica, și starea, și simțirea din fiecare vers, legând sensurile dintr-o strofă în alta, raportând și cu ansamblul, retrimițând și la titlu și semnificațiile posibile. E coerent și bine scris. Dacă ținem seama că așa "comentariu-eseu" apare extrem de rar pe site, eu consider că e bine să fie apreciat.
Repet: ezitarea mea a fost fiindcă eseul-comentariu s-a făcut pe o poezie proprie. Dar au fost și alte evidențieri pe texte-dedicații. Aici am vrut să evidențiez o modalitate de a comenta. Atât.

Ela

 =  Daniela, reloaded
Dan Dediu
[29.May.06 17:56]
Nu e nicio problemă că exegeza de mai sus e pe un text care îți poartă semnătura(travaliul hermeneutic e incorect spus sau puțin pretențios- hermeneutica echivalează cu ceva care epuizează sensurile unui “nu știu ce” supus analizei, e o artă a interpretării care înlătură de la bun început subiectivismul(într-o proporție covârșitoare, îl trece pe un plan secund)ori textul de mai sus e o interpretare strict impresionistă care urmărește prea puțin deconstrucția textului(vezi “hermeneutică iconică”!), pleacă de la el și construiește sensuri auxiliare, ceea ce se numește în limbaj comun exegeză, interpretare(asumat subiectivă!).
Textul-“exercițiul ăsta de nu știu cum să-l numesc”nu e rău în sine, chiar dacă pe alocuri încearcă să epateze, “îngroașă” anumite observații- ar fi bine ca măcar o parte din cei care au peste 120 nivel să facă astfel de comentarii și separat(într-un eseu separat, cât de cât argumentat!), numai că obiecția mea era cu privire la comentariul tău, care nu spunea nimic în sine despre textul de mai sus și nu argumenta posibila valoare(sunt observații p r e a arbitrare și generale, Daniela care ar trebui însoțite printre rânduri de câteva argumente care să indice click sus“citește.!)
Si având în vedere că ești editor și la rândul tău faci aceleași observații-corecte, îndreptățite-altora să argumenteze atunci când dau steluțe, m-am gândit să fiu eu primul care să-ți spun și să evit un eventual val de nemulțumiți.
Textul nici nu intra inițial în discuție.

 =  Dan
Ela Victoria Luca
[29.May.06 17:57]
Comentariul meu era îndeajuns pt a semnala. Deci tu pe mine mă puneai la îndoială. Și chiar crezi că eu nu mi-am dat seama? Mulțumesc încă o dată. No comment.

Ela

 =  "Pomul vieții"
Raluca Oprita
[30.May.06 00:09]
Cu aceeași încântare și bucurie mă zidesc din sensurile pe care le aduci în lumină.

cu mulțumiri
Raluca

 =  mulțumesc
florin caragiu
[02.Jun.06 16:42]
Multumesc, sergiu, ela, dan, raluca. Ceea ce am incercat este intr-adevăr, doar un crochiu al unei abordări mult mai ample pe care o să încerc, cu ajutorul lui Dumnezeu, să o dezvolt, după ce voi încheia studiile. Cu drag, F.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !