Comentariile membrilor:

 =  .
Alberto M. Popesco
[27.Mar.09 20:41]
m-a intrigat chestia cu_cumpăratul ziarelor și al țigărilor. un fel de milogeală, adică știi și dvs ce spunea Brâncuși: ”la umbra copacilor falnici nu crește nimic.”
amical

 =  Paralele, paralele...
Miron Manega
[27.Mar.09 21:12]
O lectie zen nu poate fi inteleasa cartezian.

 =  O, tempora!
Miron Manega
[29.Mar.09 13:53]
Am primit o steluta rosie, ceea ce inseamna ca textul a atras atentia unui editor. Dar ce tristete! Textul anterior postat de mine nu a fost remarcat. Era scris de Eminescu. Impactul lui a fost formidabil pe pagina-mama ("Saptamana financiara")la un public neavizat.Aici,pe acest site oarecum familiarizat cu ierarhia valorilor, nu. Daca ar fi sa ma conformez judecatii acestei comunitati (care mi-e totusi atat de draga) - ce as putea sa cred? Ce se poate crede? Ca textul lui Eminescu e prost? Nu, hotarat lucru, atunci cand trei insi iti spun ca esti beat, nu te duce sa te culci, daca stii ca n-ai baut!

 =  magna cum laude
Cătălin Al DOAMNEI
[31.Mar.09 18:37]
nu vă impacientați pentru lipsa de reacție a contemporanilor, de vină e pietatea noastră depășită...

 =  părere
Liviu Nanu
[31.Mar.09 20:55]
Nu l-am cunoscut personal pe Marin Preda și nici pe Cezar Ivănescu. Așa că apreciez inspirația editorului care a scos în față acest text. Am avut parte de o lectură interesantă și parcă-l văd pe "monșer" în fiecare țăran din Teleorman.

 =  pana la milogeala mai avem multe trepte de coborat
ion burhan
[02.Apr.09 09:35]
Domnule Manega,
ma bucur ca ati scos la lumina acest episod din viata lui CEZAR IVANESCU,pentru ca intradevar intre cei doi scriitori a fost o relatie autentica maestru-discipol.O relatie plina de rafinament ,inaccesibila spiritului superficial de azi,intemeiata pe un vechi principiu,venind din marile culturi orientale si trecand prin traditia patristica.Da,CEZAR,la inegalabilele seri de la Numele Poetului,la care cred ca si dumneavoastra ati participat,ne oferea adesea, practic, inegalabile lectii de intelepciune zen.Un maestru zen nu-ti ofera niciodata solutia si nu te obliga sa iei notite.El spune:stai langa mine si taci.Daca vorbesti vei fi ca un pahar plin in care nu mai poti pune nimic.Pana la a percepe aceasta drept o milogeala sau servilism mai avem multe trepte de coborat.Vechea relatie maestru-discipol se intemeia in primul rand pe o apreciere reciproca.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !