Comentariile membrilor:

 =  "cu cărțile descoperite"
Doru Emanuel Iconar
[14.Feb.09 23:22]
Te-am descoperit datorita comentariilor lui LIM. Ȋmi place că îți pui ideile în poeme scurte.
Simplifică. Uite cum îl citesc eu:

„cu cărțile descoperite
jucăm
miza: viața
adevăr
dreptate
nu știm
dacă vom pierde
sau
vom ieși învingători
continuăm”

Mai trec.

Doru Emanuel

 =  doru emanuel
cretu-rosca draguta
[15.Feb.09 02:13]
eu în schimb am citit de ceva vreme aprecierile la adresa ta!Sunt încântată să te am ospite în pagina mea!Aștept opiniile tale!

 =  Un mozaic de voci și fapte.
Gradinaru Danut
[16.Feb.09 07:48]
Am citit această poezie și nu-i găsesc nici un cusur
e reușită, e perfectă are ceva curat și pur.
Trebuie doar să găsești rima, ascunsă între rânduri
în tonul ei melodios răsună multe gânduri.

 =  simțul cuvîntului
anna lee
[16.Feb.09 07:48]
E impresionant ce mesaj vibrant poți transmite prin poemele tale, cît adevăr și ce analiză de viață în cîteva cuvinte.
Îți mulțumesc pentru emoțiile pe care mi le dai.

Anna

 =  ...
dan herciu
[16.Feb.09 09:45]
fără supărare dar ceea ce ai scris aici nu depășește stadiul de "relatare"..este un text fără miză, fără explozie..in schimb mi-a plăcut "obscur" de unde poți să scoți ceva bun

numai bine

 =  poezia este expresia unor stări interioare
cretu-rosca draguta
[16.Feb.09 12:26]
dan herciu
-nu se trată doar de o simplă relatare ,trebuie să privești dincolo de cuvânt,textele care le scriu nu sunt scrise să șocheze,sau să fie explozie,sunt texte care se nasc din nevoia de comunicare sau exteriorizare a unor stări ,care-mi aparțin,probabil există incompatibilitate în modurile noastre de a ne face auziți
-nu mă supără intervenția ta este bine venită,te aștept în continuare,în acest mod voi încerca să recitesc poemele mele ținând cont de opinii care nu sunt pe aceiasi linie cu mine,din alt unghi,

anna lee
eu îti multumesc de popasul făcut în pagina mea!fii bine venită!Nu scriu pentru a avea un numar de poezii,ci fiecărei poezii îi corespunde un anume aspect din ceia ce eu sunt,de fiecare poezie e legata o situatie ,un gest...ca si cum ar fi o analiza,codificată,al carui cifru il cunosc doar eu.

Gradinaru Danut
Multumesc de popas!deja te cunosc!Esti un sentimental!

 =  .
George Pașa
[16.Feb.09 13:28]
Indiferent de stil, modalități de exprimare, tematică, motive etc., poezia trebuie să fie. Dar aici nu întâlnesc decât relatarea unor gânduri, nici măcar noi, sau exprimate într-o formă personală. Lipsește, ca în majoritatea textelor postate de dvoastră, un ceva, pe care poetul adevărat îl simte, spre a fi poezie. Dacă aici nu sunt greșeli de exprimare, în alte creații ale tale sunt din abundență. Cred că e necesară și stăpânirea unei limbi corecte, fluente, coerente, fără de care poetul nu-și realizează menirea. El e un slujitor adevărat al unei culturi. Dar merită să mai încercați.


 =  Erată și scuze
George Pașa
[16.Feb.09 13:29]
"în alte creații ale dumneavoastră"

 =  george pașa
cretu-rosca draguta
[16.Feb.09 21:09]
ești de o insesibilitate umilitoare!Sper că nu procedezi așa și la clasă!Am citit deseori poeziile tale, dar nu am lăsat nici un comentariu,nu era cazul!nu m-am înșelat!E loc pentru toți dragul meu,și pentru cei care vor să încerce,nu tăiați aripile înainte de a se desface,nimănui.Voi continua nu pentru că-mi recomanzi ci pentru că simt,e mare diferentă,nu scriu la normă,nu scriu pentru cei cărora nu le place acest mod,ci pentru cei care vor sa citească și alceva decât scrierile pe care le consideri tu bune!Ești rău și subiectiv!Nu vei fi un bun critic niciodată!Iar pentru greșelile care le fac vezi bine că sunt în atelier ,iar limba română nu o maltratez eu,ci alte tipuri de elemente!Imi pare rău,nu mă așteptam la o așa indelicatețe din partea unei persoane sensibile,culte si cu simț al aprecierii.
Multumesc de trecere side timpul acordat.

 =  george pașa ce ai inventat tu în poezie?
cretu-rosca draguta
[16.Feb.09 21:57]
cum definești poezia?
-gîndurile mele ai spus adevarul,nu sunt noutăti,dar știi de ce?Pentru că nu sunt singura ființă umană existentă,sunt ginduri comune pe care le avem toți ca urmare a trăirilor,nu le poți avea doar dacă ești un mecanism fără suflet,fără simțuri,adică un robot!

/Astept definiția ta personală a poeziei,exculând alte elemente care deja au definit-o,fiind utilizate de alții multi mai mari ca noi,născuți înaintea ta ,a mea și a multora.

Cu respect aștept definiția dumneavoastră domnule profesor!Sunt dispusă să-mi însușesc lecția!

 =  cretu-rosca draguta
dan herciu
[17.Feb.09 00:17]
nu te supăra, dar din moment ce ai luat hotarârea să faci textul asta public ți-ai asumat un anumit risc...e normal să-ți aperi textul și să-l consideri bun, fiindcă altfel nu-l postai...iar dacă pentru tine sunt suficiente comentarile de genul: "wow ce frumos, sunt extaziat..." nu cred că ai multe șanse să reușești...
...și incă ceva: tu spui:"sunt texte care se nasc din nevoia de comunicare sau exteriorizare a unor stări"..da sunt texte de acest fel dar tu ai incadrat acest text la "poezie"..si aici nu sunt de acord:)
o seară frumoasă!

 =  Critica bine facută este consstructivă!
cretu-rosca draguta
[17.Feb.09 00:28]
Dan ,nu te supăra , nu de faptul că a fost exprimată o critică la adresa poemului,a deranjat!Vezi ce am scris la tine!Citește modul în care a criticat George Pașa,nu se referea strict la poezie,cuprindea mult mai mult!Te rog citeste atent!
Critica, consider că e constructivă cât timp este pe subiect!Este binevenită ,te ajută să crești!Citește și alte comentarii ale mele!
Te rog să fii obiectiv,recitește mesajul lui George!E mai mult decât o critică!Critica trebuie făcută strict pe ce se citește!
Dupa opinia ta,unde trebuia să încadrez textele!Cer un consiliu,nu insinua nimic mai mult decât e scris!

 =  re
dan herciu
[17.Feb.09 00:39]
uite o variantă:)
:
"încă nu știm nimic

cu cărțile pe față
mizăm
pas
mărim miza
o viață, două

cui îi pasă
sau
nu

jocul urmărește ochii"

mă bucur că nu te-ai supărat:)...o să revin cu un comm pe "obscur"
numai bine

 =  .
Petru Teodor
[11.Mar.09 14:07]
O poezie curată, simplă, frumoasă. Adevărat - spațierea/ împărțirea versurilor poate o fac mai atractivă/ interesantă. De altfel se simte nevoia de a scăpa de excesul de cuvinte (de a peria poemul).
...cum văd eu aceasta:
"cu cărțile
descoperite
mizăm
pe viață
adevăr
dreptate

nu știm nimic
vom pierde
sau nu
continuăm"

Cu respect,
PT.

 =  Încă o propunere, dacă nu e cu supărare.
Raul Ionut Coldea
[20.Mar.09 08:46]
mizăm tot. Și când pierdem tot suntem atât de obișnuiți să plusăm miza, încât nu recunoaștem că am pierdut. Mizăm tot ce avem de mizat și încă un pic. Mi-a plăcut. Foarte drăguț. Îmi permit și eu, daca nu e cu supărare să reconstruiesc poezia în viziunea mea, pentru că am observat că vi s-au mai dat și alte sugestii. Eu o văd așa:
"cu cărțile descoperite jucăm
mizăm pe viață pe adevăr
pe dreptate
încă nu știm nimic nu știm
dacă vom pierde sau
dacă vom ieși învingători.
continuăm. "

Cu stimă, Raul C.

 =  .
Petru Teodor
[29.Mar.09 13:16]
...toate variantele date vorbesc de personalitatea... celor ce le dau. Foarte amuzant (:))! Poezia simpla nu înseamnă simplitate de gândire etc., mai ales de este făcută într-un mod rafinat (aici nu vorbesc de mine, să fie clar!).

cu respect,
pt.

 =  Petru Teodor
cretu-rosca draguta
[29.Mar.09 23:04]
Pericolul tuturor este de a ne pierde într-o lume plină de sensuri și nu de a ne axfisia într-un gol!Că dormim la pieptul unei mame sau însetați în deert,încercăm să lăsăm măcar o amintire a ceia ce suntem fiecare din noi!De-ai ști, Teodor ce a însemnat pentru mine să citesc comentarilile tale!!!!Si nu numai,dar ultimul e cel care a reusit să mă trezească!Nu pot să spun decât >multumesc prietene!

 =  Drăguța
Liviu-Ioan Muresan
[19.Apr.09 12:52]
am remarcat și eu acea simplitate a vorbirii. Poate ar fi mai bine să o încadrezi la personale-gînduri. Cred că nu ar mai sta la atelier.
Paște fericit!
LIM.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !