Comentariile membrilor:

 =  epigrame cu kilogramele
Laurențiu Orășanu
[04.Feb.09 09:27]
S-ar putea sa vina si concursul acela.
Asta va insemna ca "trebuie" sa adaugi la cele nshpesute de epirame, inca vreo cateva.
Poate ne spui, Cornel, care sunt acele doua reviste din tara, cam care le e nivelul, ca sa ne incarcam si noi masa cu material de lucru pentru ele. Sau, dupa caz, sa le evitam.
Eu zic ca la tine e mai simplu: ca sef de cenaclu, pune-i domnule sa lucreze pe enoriasi. La concursul acea intre cluburi/cercuri cred ca asa ar treebui sa faci.
Calimero

 =  Mă îngrijorezi, dar...
Dan Norea
[04.Feb.09 10:52]
Eu sunt ceva mai optimist.
Cred că o să ignor din când în când fișa postului. La unele concursuri nu voi participa datorită temei - n-am de gând să-mi pun creierii pe bigudiuri cu Ranetti, Mizil, Romeo și Julieta în același catren. La altele din cauza perioadei - nu voi participa niciodată la concursul lui Elis, care are termen final 10 ian, pentru că la ora aceea încă nu m-am dezmeticit bine după sărbători.
Cu revistele scap mai ușor, acolo trăiesc din grăsime. Am sute de epigrame deja scrise, stoc care se completează cu postările și replicile de pe agonia sau ocazionale. Pe cele mai bune mi le culeg la fiecare sfârșit de lună într-un fișier.
Pe agonia scriu printre picături, de exemplu când îmi beau cafeaua (eu beau două pe zi). Pentru concursuri (aici includ și revista Epigrama) îmi aloc unul pe săptămână. Dacă observi, rămân destule săptămâni libere.

Cornel, nu ne putem plânge că scriem prea mult când, dacă țin bine minte, chiar tu mi-ai dat exemplul celebrului epigramist constănțean care avea scrise la un moment dat peste 14.000 epigrame. Ce îmi pare rău este că nu știu pe unde sunt și cum aș putea să le culeg, urmași nu mai are.


 =  Cu tonele, nu cu kilogramele...
Rodean Stefan-Cornel
[04.Feb.09 12:44]
Laurențiu,
Stai că la concursul revistei "Epigrama", cel între cenacluri (TOP E), este mult mai complicat:
Fiecare cenaclu își stabilește cele mai bune 3 epigrame din trimestrul respectiv (alt concurs, deci), care trebuie să fie musai inedite și le trimit centralizat în Capitală. Apoi, în redacție, la București se stabilește probabil care este cea mai bună din cele trei, de la fiecare cenaclu participant, apoi se ierarhizează toate aceste "câștigătoare parțiale" și se dau puncte, care se adună la sfârșitul anului. În concluzie, la "faza de masă" participă toți membrii cenaclului care au epigrame inedite foarte bune. Celelalte reviste la care mă refeream și care organizează în fiecar număr câte un concurs, sunt "Spinul" de la Baia Mare și "AG PE RIME", de la Pitești; nu mă pronunț acum și aici asupra lor așa cum mi-ai cerut, scuze.
Dane,
Eu m-am referit doar la concursurile la care se cer epigrame inedite, deci, calculele făcute de mine nu includ colaborările la care se trăiește "din grăsime" (cum spui tu). Și stai liniștit, că nici eu nu-mi "pun creierii pe bigudiuri" (iar te citez) pentru toate concursurile...
Mulțumesc amândurora,
Cornel


 =  Completare și erată
Rodean Stefan-Cornel
[04.Feb.09 12:49]
Scuze, Dane, la ultima problemă nu ți-am răspuns, dar pot să te ajut doar în privința duelurilor pe care le-a purtat cu sibienii (mai discutăm prin e-mail).
Laurențiu, mai pe la începutul comentariului meu, am vrut să scriu "le trimite", nu "le trimit"...
Cornel

 =  ce zici, te bagi?
dobreanu grigore marian
[05.Feb.09 08:04]
Nene Cornele, creca ai f.f.f. multa dreptate la chestia aia cu multele concursuri si mai ales "festivale" la care sunt supusi epigramistii(observa ca sunt modest si nu ma bag in casta).
Acuma e chiar groasa, dar rau de tot, pentru ca te supun si eu la neshte chinuri mai mari decat tine. Fiindca s-a lansat moda "antologiilor", m-am apucat si eu sa strang material pentru culegerea aia cu "militarii epigramisti". Tinand cont ca date despre epigramistul (colonel) Cornel Rodean am destule (cel putin asa cred eu), m-ar bucura nespus de mult sa ma onorezi cu vreo cateva (minim 20, ca sunt moderat in pretentii si nu vreau prea multe) epigrame, daca este posibil cu tematica din meserie (tunuri, pusti, pustioaice).

 =  De-am scrie noi atâta!
Laurentiu Ghita
[05.Feb.09 13:36]
Măi oameni buni, dacă vă citește cineva de pe altă planetă ar putea crede că epigramiștii sunt un fel de iloți, de sclavi bătuți cu parul ca să dea recolta de epigrame la hectar! Stahanoviști, nu alta! Nene Cornele, da' greu ne mai încarci, bre! Dar, frate, prezența la concursuri nu e obligatorie. Nu ne ia nimeni cartela de ulei daca nu ne prezentăm chiar la toate! Nici la revista EPIGRAMA nu se ștampilează de prezență buletinele!
Și-apoi, ce te faci în anii bisecți? Încă o zi de chin!
Acuma, serios vorbind și lasând gluma la o parte, măcar de-am scrie noi atâta, să ne pierdem capul în epigrame (bune)!

 =  Epigramistic-epigramatic
Laurentiu Ghita
[05.Feb.09 13:38]
Și, încă o chestie. De ce toată lumea folosește expresia "epigramatic" in loc de "epigramistic"? Că doar suntem "epigramiști" și nu "epigramați". Mi se pare mult mai corect termenul "creație epigramistica" decât "epigramatică".

 =  Marian Dobreanu și Laurențiu Ghiță
Rodean Stefan-Cornel
[05.Feb.09 18:42]
Colega Marian Dobreanu,
Păi, dacă medicii și inginerii și-au făcut antologie, militarii de ce să nu-și facă? Dar vezi să nu scapi pe cineva, că eu am întâlnit și pe acest site epigramiști militari, care poate nu sunt înscriși în Cenacluri, în UER, și prin anuare. Eventual mai discutăm prin e-mail și această problemă și ce, cât, cum și unde trimitem.
Laurențiu,
Eu sunt convins că toată lumea care a citit textul de mai sus (inclusiv tu) a înțeles scopul său, acela de a sensibiliza asupra unei probleme reale; apoi, chiar dacă am spus în subtitlu că "nu este umoristic", ceva accente umoristice totuși are...
La a doua problemă răspunsul meu este foarte simplu: "epigramatic" este trecut în DEX și în DOOM, iar "epigramistic" nu este, deși în aceste dicționare cred că sunt trecute toate adjectivele formate din substantive cu ajutorul unui sufix. Dacă se considera că este nevoie de adjectivul "epigramistic", provenit din substantivul "epigramist", probabil s-ar fi trecut. În exemplul dat de tine, este mai corect "creație epigramatică", deoarece ne referim la creația de epigramă, adică ne interesează mai mult CE se creează, caracterul creașiei (epigramă-epigramatică) și nu CINE creează (epigramist-epigramistică). Dar, mai putem discuta mult, până la urmă tot la DEX ne întoarcem...
Mulțumesc ambilor pentru trecere, ne mai citim cu același respect,
Cornel Rodean

 =  No, bine!
Laurentiu Ghita
[05.Feb.09 19:29]
Sunt convins ca ai sesizat tenta reala a celor scrise de mine, asa ca nu imi fac probleme. Sa ne reauzim cu bine.

 =  Si totusi...
Laurentiu Ghita
[05.Feb.09 19:30]
In ceea ce priveste cuvantul in cauza, ce daca e trecut in DEX si DOOM? Nu simti ca e ceva fals aici? Repet, sunt epigramist, nu epigramat.

 =  No, bine? Întelesu-m-ai?
Rodean Stefan-Cornel
[05.Feb.09 21:13]
Da, ești "epigramist" (acest cuvânt este trecut în DEX), dar creația ta este "epigramatică" (de la "epigramă"), nu "epigramistică", de la "epigramist".
Bineînțeles, o părere, având în vedere faptul că în dicționare... ș.a.m.d.
Cornel




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !