Comentariile membrilor:

 =  *
Dana Banu
[26.Jan.09 17:19]
o partitură lirică fără stridențe, o anume delicatețe a versului care nu devine excesivă, mult rafinament, bine cizelat discursul poetic, imagini fragile, minuțios redate,

da, eu una am găsit aici o poezie de o finețe aparte

mi-a plăcut


salut

 =  dana banu
paul blaj
[26.Jan.09 17:39]
ok.

servus Dana.ne mai citim.

 =  tablouri de noiembrie
Marina Nicolaev
[26.Jan.09 23:17]
Există în poezia lui Paul Blaj profesionalismui nativ al unui crochiu liric fin, imperceptibil, stranie filosofie ukiyo-e (a lumii trecătoare care plutește) cu descrieri desprinse parcă din stampele epocii Edo și grefate ad-hoc într-o altă lume contemporană gesturilor simple, cotidianului, demnă de o aristocrație a bucuriilor mici, puzzle bine echilibrat și gestionat cu o tandrețe impecabilă.
O metamorfozare scenografică în care ritualurile sunt bine dozate, oferă cu generozitate elementele atmosferei de perpetuum mobile viu, expresiv, dovada unui real savoir-faire în doi perfect, indiferent de fundal, indiferent de personaje secundare, de peisajul urban, printr-o translare naturală a momentelor de intimitate "insesizabil intrau glumind în iarnă" spre perfecțiune.

Nuanțele prozaice ale tabloului se prefigurează uneori, prin "fumuriu de noiembrie" mai ales în acele momente când este " privit cum s-ar uita o ceșcuță doldora cu zahăr/la o solniță" dar contrastele se atrag cu forța unei revelații unice.

Tonuri, semitonuri senzuale de culoare pe o paletă discretă a spațiilor interioare acolo unde "aș vrea să fac ceva important în viață nu știu ce", dar odată ajuns "the man who can’t be moved"...

 =  pe o boabă de orez
paul blaj
[27.Jan.09 09:18]
răspund, da Marina, mulțumesc.
mă tem de prozaic:)

ne mai citim

servus

 =  :)
Carmen-Manuela Macelaru
[27.Jan.09 11:08]
fumuriu de noiembrie, titlul anunta parca un pastel. dar dupa parcurgere constat o combinatie reusita intre fracturism (clienții glumeau, sa termini doctoratul,vreau sa fac ceva important in viata,cana de cafea, studenta distarta, piscoturi-si cam tot ce tine de realitatea imediata, obervabila,sincera ) si metafizica(intrau glumind in iarna, intrase ceata in masini-aici observ acelasi verb, a intra, al patrunderii in ceva alb si totusi obscur).mi-a placut.
mcm


 =  &
Marina Nicolaev
[27.Jan.09 11:20]
Eu cred ca numai fericirea se poate scrie pe o boabă de orez: așa are gust de veșnicie.

Sunteți tineri, frumoși, îndrăgostiți, rămâneți la fel...

 =  % , ba și mai mult
paul blaj
[27.Jan.09 15:02]
spasiva, Carmen! peisaj, pastel...ce mai contează:)

ocen harașo, Marina.
ai intuit perfect ce am vrut să spun.
mulțumesc, mulțumim.

 =  uitasem
paul blaj
[27.Jan.09 15:43]
... e tare faină metafora "gust de veșnicie"

 =  &
Marina Nicolaev
[28.Jan.09 14:07]
Fiecare avem un dar neștiut.

Darul lui Paul Blaj este acela să picteze boabele de orez ale fericirii: într-o zi se va ridica un munte de orez până la cer, oamenii vor trece și vor spune unul altuia în șoaptă: uite muntele lui Blaj, uite un om fericit!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !