Comentariile membrilor:

 =  răsuciri lăuntrice
Nicolae Popa
[13.Jan.09 19:40]
Totul e mult mai complicat decât la faza la care simți că ești obligat să ai ceva cu poiezia și că, de fapt, ai fi obligat(-ă) să mai și scrii versuri. În jur totul e mult mai simplu. E fără oh-uri și ah-uri. E ca de obicei!

 =  domnule popa
Ecaterina Bargan
[13.Jan.09 19:58]
nu sunt sigura ca am inteles mesajul comentariului dumneavoastra, sau daca va referiti in contextul dat nu doar la acest text.

 =  ecaterina bargan
cretu-rosca draguta
[14.Jan.09 09:15]
poezia este frumoasă,intensa,trebuie citit printre rânduri pentru a descifra adevaratul și realul mesaj.Exprimă în prima parte incapacitatea de a face ceva dorit,apoi este expresă dorința de sinceritate,acestea semnifică "renuntarea la măști"și se incheie cu idea lipsei de libertate de mișcare și de acțiune.Se poate discuta si de lupta interioara ce o poartă în parte fiecare persoană umană ,despre nelinistele generatoare de insomnii si despre deziluziasuferita cind descoperi adevarul ce sta ascuns in spatele unei masti.

 =  riga cripto
Me High
[14.Jan.09 09:13]
eu înțeleg comm-ul de mai sus, se referă exact la ceea ce - pentru majoritatea textelor scrise aici - e universal valabil... adică, de ce trebuie atât de criptat și complicat un mesaj (fie el și unul liric...), crezi că forța lui e direct proporțională cu gradul de ermetism și încifrare...?

eu, unul, nu cred în amplificarea senzațiilor, lirismului, emoțiilor și - deci - a valorii poemului, pe măsură ce-l înnebunim cu simboluri, metafore încriptate și semnificații contorsionate.

nu trebuie un semn de întrebare după versul 2?

 =  ...lapona Enigel
eugen pohontu
[14.Jan.09 10:04]
sincer să fiu, nu văd de unde scot unii comentatori, ermetismul, încifrarea(sic), metafore încriptate(sic), etc. referitor la acest text, care, mie mi se pare unul dintre cele mai 'limpezi' texte ale Ecaterinei...
evident că ideile sunt susținute liric de metaforă și simbolurile 'ascunse' printre cuvinte, de aceea se numește poezie...
"semnificații contorsionate" chiar m-a dat gata, adânci comentarii, mari comentatori...
excelent: "ce fel de răsuciri lăuntrice mai poți încerca
dacă nu ai voie decît să respiri?"
cu prietenie

 =  si mie imi place...tare
Anca Beidac
[14.Jan.09 16:47]
nu comentez, de regula, la comentarii, ci la texte, dar de data asta simt nevoia sa spun ca mie, una, nu-mi pare acest text cifrat. prea cifrat. chiar dimpotriva. si, in general, toata creatia poetica a ecaterinei este scrisa in acest fel.
textul, poezia, imi place foarte tare. nu stiam ca iluziile te pot SI impunge, katy. pe mine doar am obsedeaza, uneori, cand descopar cata discrepanta este intre ce vreau eu sa vad, ce ma autoiluzionez ca vad, si ce exista in realitate.
si da, mastile si adancirea in fiinte straine ne fac alien pe lumea asta, ne transforma intr-un carnaval mondial perpetuu...din pacate, uneori masca ni se lipeste de figura si nu mai stim, in final, cum aratam in mod real.
inca o data, ca de fiecare data, de fapt, cand citesc textele tale, raman profund si placut surprinsa de calitatea mesajului si de felul minunat in care iti imbraci ideile in cuvinte!

 =  comm
Me High
[14.Jan.09 22:09]
...eu n-am zis cum ca n-ar fi unul din textele cele mai "limpezi" ale autoarei... poate ca este, dar asta nu inseamna nimic. ce folos ca e cel mai "limpede" dintr-un noian de texte - sa zicem - prea ermetice? comm-ul meu era la modul general, nu cu trimitere directa la poemele ecaterinei.

si, tot in general, cred ca e mai fain & util sa comentam pe text, nu pe comm-urile altora, nu? :)

recunosc, si mie-mi plac versurile de final. imi pare ca, daca ar avea o doza (si) mai mare de tragism in ele (o "spunere" mai ampla, poate... un lirism si mai sumbru), ar putea fi lejer semnate de komartin.

 =  cretu-rosca, dublemehigh, eugen, anca
Ecaterina Bargan
[15.Jan.09 17:00]
cretu-rosca draguta, conteaza ceea ce vede cititorul, iar faptul ca tu ai vazut ceva este deja mult.
mehigh, exista un secret in scrisul meu, unul simplu, dar pe care nu l-am adoptat voluntar, dar pe care prefer sa il pastrez, si nu cred ca e vorba de ermetism. si nici in simbolistica nu m-am prea cufundat.
eugen, totul este ok. doar te rog, pe viitor, concentreaza-te asupra textului. nu conteaza parerea celorlalti ptr tine conteaza parerea ta, si ptr mine de altfel. este inutila orice tip de polemic. imi respect toti comenntatorii, te rog acelasi lucru.
anca, ma flatezi. nu cred ca merit asa cuvinte frumoase.

multumesc!

 =  er
Ecaterina Bargan
[15.Jan.09 17:03]
inutil orice tip de polemica, comentatorii

azi stau prost cu tastatul, cer scuze.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !