Comentariile membrilor:

 =  .
dan herciu
[06.Jan.09 16:07]
am fost atras de titlu..dar am găsit (fără supărare )un text slab...e păcat fiindcă ideea e bună..poate mai lucrezi pe text...ce zici?..concentrează-te pe diferența Morrison - Fidel... și folosește "bătrânul" ca legătură

cu prietenie
dan h.

 =  Stimate domnule...
Havran Otto
[06.Jan.09 18:27]
Stimate domnule Herciu, in textul pe care recunosc eu insumi cu greu l-as numi poem, nu mi-am propus o antiteza Fidel-Morrison. o, nu! Diferenta dintre Fidel si Morrison? Poate de inaltime? Fidel apare doar in titlu ca un fel de logo ce mi-a insotit de fapt personalitatea rebela de-a lungul timpului si pur si simplu am simtit nevoia sa-l plasez acolo. Cat despre batran, e unul banal care intampina doar greutatile vietii postdecembriste din Romanica, un fel de mit urban al batranului din romanul lui Hemingway... Ar fi totusi antiteza est-vest(ambele cu multe valente ) ce te conduc spre un Me(ri)dian-taram al pacii, unde se impaca de minune atat Revolutia cubaneza cat si indemnul regelui soparla(Jim) cum ca doar vestul e adevarat...deci multumesc pentru semn si Peace Man!

 =  .
dan herciu
[06.Jan.09 19:10]
... cred că am fost înțeles greșit ... trecând cu vederea raspunsul usor ironic cu aer de superioritate în întelegerea lucrurilor esențiale:), aveam de cand să "explicitez" cele spuse în comentariul anterior dar se pare că nu mai are rost...

am doar o nelămurire:
dacă Fidel apare întâmplător (" Fidel apare doar in titlu ca un fel de logo...", bătrânul e și el pe acolo cu sau fără mare, pierdut în orașul de mercur și textul asta citez: "recunosc eu insumi cu greu l-as numi poem" atunci de ce e trecut textul la sectiunea poezie?, probabil de vină este : "personalitatea rebela de-a lungul timpului":)

 =  otto
Liviu-Ioan Muresan
[07.Jan.09 07:59]
Poemul e de bun simt si de buna simtire. Primele doua versuri sint excelente, mercurul fiind singurul metal curgator. De aici viziunea poetului. De aici acea rupere spre a doua strofa care ne readuce in cotidian. Evocarea altor lumi nu face decit sa intareasca sentimentul amaraciunii.
A gustat poema, LIM.

 =  aprecieri
Havran Otto
[07.Jan.09 07:59]
multumesc sincer pentru aprecieri...uneori, banalul plicticos(pleonasm voit) poate ascunde lucruri profunde, trebuie doar sa treci de cealalta parte a cuvintelor, sa le asculti povestea. Un vers poate fi evocator si fara steroizii metaforelor inutile sau fortate; o adevarata poezie poate sta doar intr-un cuvant...zic " Ploua " si deja ma transpun in lumi mirifice. De la un novice care apreciaza sincer versul tau, la multi ani.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !