Comentariile membrilor:

 =  Maria!
Doru Dorian David
[11.Dec.08 00:30]
Starea poetica este esentiala cand ea ne cuprinde, poezia devine reala! aproape insuportabila, ma inclin!
in fata poetei cu demnitate! Un gand sincer

 =  .
George Pașa
[11.Dec.08 00:49]
Deși există aici un tumult de stări greu controlabile, totuși poezia alunecă ușor în teatralitate, dulcegării estetice. O anumită autocenzură cred că era necesară. Mi se va spune probabil că e o poezie trăită intens. Așa este, dar nu orice efuziune sentimentală se transformă automat și în autenticitate. E doar o impresie, știu că părerea mea nu prea contează pentru dumneavoastră. Mai există și niște greșeli de tastare.

 =  semnificația cuvintelor se pierde în valurile oceanului
Maria Prochipiuc
[11.Dec.08 17:28]
Dorian – mi-aș fi dorit să intri mai mult în esența poemului, să-i găsești cele bune și cele mai puțin bune, așa mă ajuți, gândul tău sincer e lângă mine...știu uneori când starea poemului e parcă a ta nu mai poți să spui nimic. Te aștept altă dată cu sabia...

George- Da așa este referitor la tumult, dar gândește-te la ceva de genul coșmarului. Pe undeva am refăcut, știu eu dacă îmi dadeai exemple de acele dulcegării le înțelegeam și eu. Da, uite tu îmi spui că era nevoie de-o anume cenzură, altă dată mi se spunea invers, e poate primul poem care se dezlănțuie de capul lui, i-am dat frâu liber. Poezia nu e trăită intens, doar stările, când te trezești la realitate dintr-un coșmar, totul pare altfel și ai vrea parcă să retrăiești starea să o resimți, poate de aici toată efuziunea. Părerea ta contează foarte mult, îmi place să fie poemul disecat. E sigur că poate mai sunt greșeli de tastare, am corectat, am schimbat,sper să nu mai fie. Mulțumesc mult și să știi că acel dumneavoastră m-a ... spune-mi tu și comentează textul la ,,sânge,,

 =  semnificația cuvintelor se pierde în valurile oceanului
Maria Prochipiuc
[11.Dec.08 10:14]
Dorian – mi-aș fi dorit să intri mai mult în esența poemului, să-i găsești cele bune și cele mai puțin bune, așa mă ajuți, gândul tău sincer e lângă mine...știu uneori când starea poemului e parcă a ta nu mai poți să spui nimic. Te aștept altă dată cu sabia...

George- Da așa este referitor la tumult, dar gândește-te la ceva de genul coșmarului. Pe undeva am refăcut, știu eu dacă îmi dadeai exemple de acele dulcegării le înțelegeam și eu. Da, uite tu îmi spui că era nevoie de-o anume cenzură, altă dată mi se spunea invers, e poate primul poem care se dezlănțuie de capul lui, i-am dat frâu liber. Poezia nu e trăită intens, doar stările, când te trezești la realitate dintr-un coșmar, totul pare altfel și ai vrea parcă să retrăiești starea, să o resimți, poate de aici toată efuziunea. Părerea ta contează foarte mult, îmi place să fie poemul disecat. E sigur că poate mai sunt greșeli de tastare, am corectat, am schimbat, sper să nu mai fie. Mulțumesc mult și să știi că acel dumneavoastră m-a ... spune-mi tu și comentează textul la ,,sânge,, Mulțumiri!

 =  Miu Cristiana
Luminita Suse
[11.Dec.08 17:28]
Mi-au plăcut câteva versuri, le enumăr aici, înainte să te supăr cu critica:
ia-mi respirația la ce mi-ar mai folosi prin trupul tău gol
genunchii mimează o rugăciune în nisipul umed
mă abandonezi în fiecare noapte în goliciunea visului
ne răsturnăm ca un torent respirându-ne lacomi
peste trupurile altor femei despletite între ziduri
[ziduri în largul oceanului?]
cuvintele cad trăsnet peste degetele amorțite de ger
Nu aveai nevoie de o divagație idilică pe mai mult de jumătate de poem stufos ca să pregătești zicerea lucrurilor pe nume:
în fiecare dimineață caut chipul celui cu care am făcut dragoste o noapte întreagă
Îmi este neclar cine este cel ce îți vrea sufletul în versurile
prea multe femei mi se cuibăresc în inimă prea multe îmi vor sufletul
dar nici unul pe mine

Ai typos: înghiață, odaiea, palemle, diminața
Cred că tu ești, nu el, cel/cea ce poate simți cum
pustiul din tine năvălește
peste coapsele neînduplecate de mângâiere

Poezie esențialmente erotică, mult prea încărcată de balast idilic. Parcă ți-e teamă să te exprimi frust, parcă nu te-ai rupt încă de închisoarea/închistarea/ingenuitatea copilăriei:
vederea mi se împăienjenește mii de zăbrele îmi închid copilăria
Ai un spectru imaginativ foarte bogat, însă dezlânat. De ce nu încerci o ancorare în citadin, mai multe ziduri decât valuri, coerență ideatică și imagistică, condensare și expresivitate. Rupe esențele din oceanul trăirilor. O poezie scurtă e mai ușor de controlat, se fac mai puține greșeli, sub toate aspectele. Se vede că ai scris și postat dintr-o suflare aceste versuri.

 =  fără veste îmi răsar în minte întâmplări petrecute la început de zori
Maria Prochipiuc
[12.Dec.08 09:04]
Luminița - Mulțumesc! Acele câteva versuri care ți-au plăcut valorează foarte mult pentru mine, iar referitor la critică să fie din plin, astea ne ajută, pe mine mă ajută și îmi doresc mereu să fie cititori care să aibă ceva de spus, ce , depinde de ce scriu.
peste trupurile altor femei despletite între ziduri [ziduri în largul oceanului?]- zidurile despre care vorbesc aici nu au nici o legătură cu oceanul, decât că acolo, între ziduri a avut loc acea despletire, de fept cred că ai înțeles corect la ce se referă despletirea.
Luminița tu ai dreptate la stuf, dar vezi aici e vorba de cu totul altceva, la subtitlu apare o formă de jurnal, dar prezentat altfel, să nu crezi că mă apăr, nu, doar încerc să mă explic. E radiograma unei nopți de coșmar, desigur dacă vrei scrisă așa cum s-a întâmplat totul, într-o succesiune rapidă, dar și derutantă.
prea multe femei mi se cuibăresc în inimă prea multe îmi vor sufletul
dar nici unul pe mine- în noi se dezvoltă uneori și partea masculină, de câte ori nu ne-am fi dorit să fim celălalt, de asta aici apare ambiguitatea acelui vers la care am renunțat.

Valurile de aici au și un alt sens, al incertitudinii, zidurile, da zidurile… mă voi gândi. Referitor la acele greșeli mi se întâmplă să inversez literele și la citire să nu le văd, fiindcă de cele mai multe ori proiectarea cuvântului în mintea mea apare corectă. Mulțumesc pentru atenționare, m-ai ajutat foarte mult. Doar un singur lucru m-a făcut să zâmbesc, e posibil, ca eu, prin scrierea mea să-ți fi amintit de Cristiana Miu, de care nu mai știu de multă vreme pe unde se preumblă… Te mai aștept cu disecare versului până la literă!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !