Comentariile membrilor:

 =  Bine spus: Tema 1
Alex Șulai
[21.Nov.08 09:00]
Prima epigramă este, îndrăznesc, genială.
A 2-a epigramă este bine gândită dar parcă ceva nu merge... cred ca "Iar" în ultimul vers scade puțin cursivitatea.

Cele bune!
Alex

 =  parere
Laurențiu Orășanu
[21.Nov.08 09:22]
Cele de la In(justitie) imi par mai slab realizate, nu au forta in poanta. Una, prin 'se intriga' greseste si gramatical. Cealalta, cu mirosul, poate trimite gandul la bani, la alcool, ... constructia nu sustine nicio cale.

Mergand spre bine / tema a doua. Prima epigrama nu e in tema (n-are nimic cu norocul), are poanta buna, trebuia tratata mai ingrijit (ca forma - ritmul sufera la versul 4). Ce-a de-a doua la tema 2, Noroc si sanatate, e ff reusita, cu grija doctorului pentru betiv... care e prea zgomotos - who cares? - dar sta deasupra...

Aceasta a doua epigrama (la tema 2) si prima de la tema 1 (cum a spus si Alex) mi se par (singurele) piese de rezistenta ale grupajului. Dar, si in epigrama 1 la 1 ai o cacofnie (ca ce) si o rupere de ritm la 'multi pentru'.

Buna e si epigrama 2 la tema 1 (buna si prozodic) dar acolo iti pui singur mingea la fileu, cu pasa "colt de rai" care nu era servita in tema.

Cam pe aici am vazut eu lucrurile.

Calimero


 =  Foarte frumos
Jianu Liviu-Florian
[21.Nov.08 09:30]
Felicitări, domnule Rodean, o spun cu sinceritate, dar și cu invidie!

Cu respect,
Jianu Liviu-Florian

 =  De toate tipurile, pentru toate gusturile
Rodean Stefan-Cornel
[21.Nov.08 10:23]
Laurentiu,
Iti multumesc foarte mult pentru atentia cu care ai citit productiile mele si pentru sinceritate. Si mie imi place sa spun direct ce observ citind alte texte si cred ca asa ar trebui sa procedam toti, fara prea multe menajamente, cu atat mai mult cu cat, cei mai multi nu ne stim fata in fata si nu suntem legati prin alte interese. Cateva explicatii si obiectii la comentariul tau:
- sunt de acord ca valoarea poantelor epigramelor este diferita, dar asta este si functie de gusturi; oricum, e clar, nu pot fi toate piese de rezistenta, mai ales cand se scrie la comanda (la teme stabilite, fiind vorba de creatii inedite);
- sunt de acord ca verbul "a intriga" trebuie folosit doar tranzitiv si intranzitiv, dar, in vorbirea curenta se foloseste si reflexiv; recunosc faptul ca nu am fost suficient de atent aici;
- daca epigramele sunt, sau nu sunt toate la tema, este discutabil;
- pentru multi cititori, "scumpa tara"... "colt de Rai" poate fi o "ridicare a mingii la fileu", cum spui tu, dar pentru multi altii, care au recunoscut, este vorba de inceputul unui cantec patriotic, in voga acum treizeci de ani; recunosc, aici am riscat putin;
- nu sunt de acord ca cele doua versuri amintite de tine ar avea vreo problema cu ritmul (te-ai grabit, mai verifica, nu este nicio suparare);
- nu sunt de acord ca poanta de la ultima epigrama nu este clara; nu o fi grozava, recunosc, dar, asocierea dintre "cinstit" si "miros" este clara.
Si inca ceva:
Fiind vorba de 6 epigrame, pe 3 teme, am incercat sa construiesc poantele folosind cat mai multe tehnici, rezultand unele epigrame cu tenta umoristica directa, altele cu mai mult "talc", cu poanta mai "ermetica", am folosit toate
cele trei tipuri de rime mai cunoscute... adica am vrut sa fie cat mai variate, riscand ca unele sa placa mai mult, altele mai putin...
Alex Sulai si Liviu-Florian Jianu, trecerea dumneavoastra pe la modestele mele scrieri ma onoreaza, va multumesc!
Cu deosebit respect pentru toti,
Cornel Rodean

 =  Felicitări pentru premiu!
Alex Șulai
[21.Nov.08 10:33]
Sincere felicitări pentru premiul câștigat la Brașov.
Când am postat comentariul de mai sus nu știam de premiu. Am răsfoit printre epigramiști și am aflat.

Îmi păstrez comentariul în continuare :)

Laurențiu (dacă-mi permiți)... sunt de acord că la tema1/2 nu sunt probleme de prozodie dar parcă:

Aceste vorbe,-acum treizeci de ani,
Cu toții le-ascultam de mii de ori,
Dar țara-i „scumpă”, azi, pentru sărmani,
Un „colț de Rai” doar... pentru infractori”. ... îmi sună mai bine. Te rog să mă lămurești dacă greșesc.

Cele bune!
Alex

 =  E pacat, dar n-am stiut
florian abel
[21.Nov.08 12:43]
Felicitari, Cornel pentru premiu, te ividiez pentru sansa de a participa "live", la astfel de evenimente, eu nu stiu daca o sa reusesc vreodata, ma rog, nici nu am intrebat, dar de cate ori am dat clik pe linkul cu "concursuri", am descoperit doar informatii despre evenimente trecute, niciodarta despre ce urmeaza.
Si imi pare rau pentru ca aveam cateva piese , zic eu, bune, in tema. Dar e normal, nefiind implicat pana acum in actul "epigramistic", eu prima epigrama am scris-o in urma cu cateva saptamani, ca replica la una a d-nei Violeta Andrei, nici nu stiam ca am inclinatie spre acest domeniu.
Oricum, sper ca pe viitor sa fiu "pe faza" si sa avem snsa de-a ne intalni fata-n fata la astfel de evenimente.

Cu prietenie, Florian A

 =  felicitări!
Roman Anamaria
[21.Nov.08 12:43]
Felicitări și din partea mea!
Am citit cu plăcere nu doar aceste epigrame, ci și alte texte de aici. Mi-au plăcut, așa cum mi-a plăcut și sinceritatea din comentariile dumneavoastră, întâlnite pe alte pagini.
Abia acum las un semn. Felicitări din nou!
anamaria

 =  Alex, Anamaria, Florian
Rodean Stefan-Cornel
[21.Nov.08 13:52]
Alex, doamna Roman,
Multumesc pentru cuvintele frumoase spuse la adresa mea (Alex, in cealalta chestiune, il las pe Laurentiu sa se pronunte, ca domniei sale i te-ai adresat).
Florian,
Imi pare rau ca nu ai stiut dar, gratie unor inimosi care fac parte, in acelasi timp si din "Agonia" si din miscarea epigramatica asa zis "clasica" (formala, institutionalizata), au fost foarte bine mediatizate aceste manifestari, dar, spre exemplu, acest festival, care se pare ca este ultimul din acest an, probabil a fost anuntat cand tu nu erai inscris. Si apoi, anunturile respective sunt postate, de regula, la "personale", la "presa", sau la "articol", din cate am observat eu. Si mie mi-ar placea sa ne intalnim la o alta asemenea manifestare; primul pas pe care cred ca trebuie sa-l faci este, daca ai pe aproape, sa frecventezi un cenaclu de profil (acesta nu este chiar obligatoriu) si al doilea, sa trimiti materiale la concursurile din anul urmator (acesta este obligatoriu). Bineinteles, mai este o conditie, aceea de a mai fi chemat si eu...
In opinia mea, de "tanar membru in sistem", care urmaresc cu foarte mare atentie tot ce se petrece in fenomenul epigramatic, tu esti deosebit de talentat si ai foarte mari sanse sa te faci foarte cunoscut (daca nu cumva esti cunoscut, sub un alt nume, ca te cred in stare...)
Cu prietenie pentru toti,
Cornel

 =  Raspuns-Tema 1.
Ioana Geier
[21.Nov.08 14:29]
Felicitari!
Dau si eu cu nuca in perete ,de la distanta...Sa-mi fie cu iertare!


Mai reteaza-un pic din scara
Cand vrei sa te uiti afara:
Psihologi bara-la bara
Lux sa ai vederea clara.
***
Sub patru sute pot avea barbat
Sa-l trag d'und'vreau.(E de la-nchiriat!)
Am sa verific listele din tara
Caci euro imi ies din claie-afara.

Ioana Geier =  Felicitări
Mihai Cucereavii
[21.Nov.08 14:39]
Fără a intra în analiza textelor.

 =  Anunț
Laurentiu Ghita
[21.Nov.08 16:16]
Florian,
Dă-mi adresa ta de mail ca să te includ și pe tine în listă. Ori de câte ori va apărea ceva, te voi anunța și pe tine. De asemenea, dă+i-o și lui Dan Norea.
Eu am fost mai incactiv săptămânile astea, fiind foarte ocupat și plecat. Dar nu e vremea pierdută. Iata, atât pentru tine, cât și pentru alții care nu au aflat, un anunț despre un concurs încă deschis, la Urziceni, primit de la Norică.

Regulament concurs Urziceni

Teme :

1.UNDE DAI ȘI CINE CRAPÃ.
2.FEMEIA ETERNA POVESTE.

Câte 5 epigrame la fiecare temă, în 3 exemplare cu semnătură ( fără motto)

Termen 1.dec.2008

Adresa: Centrul Cultural Urziceni,
Calea București, nr.27,
Cod poștal 925300, Urziceni jud.Ialomița

Hai, curaj!

 =  Cornel, poate ne intalnim la Urziceni
florian abel
[21.Nov.08 18:19]
Dupa cum ti-am spus, stiu ca e vina mea, daca te-as fi intrebat stiu sigur ca mi-ai fi spus, acum nu mai conteaza, o sa trimit adresa mea lui Laurentiu si lui Dan Norea (apropos, Norica e Dan Norea?), dar ce voiam neaparat sa-ti spun este ca nu trebuie sa "ma crezi in stare", chiar nu am publicat decat in vremurile "acelea" sum pseudonimul Florian Minea, pt ca grangurilor li se parea prea "nu stiu cum" numele meu adevarat, si atunci am ales numele de fata al mamei.
Nu-mi place sa mint cand e vorba de sentimente, o singura data am mintit o fata ca o iubesc, si dupa multa vreme am inteles ca a castigat. Mi-a spus ca ma crede. Nu stiam ca minte mai bine ca mine.
Si te rog sa-mi accepti scuzele pentru absenta diacriticelor, dar fiul meu m-a initiat in folosirea unui program Word Pad cu viteza cu care consuma ei cipsurile sau bugetul familiei. N-a mers!

Cu sinceritate si respect, Florian A

 =  Ioana, Mihai, Laurentiu G., Florian
Rodean Stefan-Cornel
[22.Nov.08 08:27]
Doamna Geier, as fi dat relici celor doua catrene ale dumneavoastra, dar, fara suparare, "nu m-am prins" despre ce este vorba in ele; multumesc de trecere si va mai astept!
Domnule Cucereavii, puteti "intra in analiza textelor", nu ma deranjeaza, din contra, ma onoreaza analizele facute de persoane competente; multumesc pentru felicitari.
Laurentiu Ghita, multumesc de informatie; sincer sa fiu, nu sunt "innebunit" dupa participarile la concursuri; in acest an am trimis doar festivalurile la Aiud, Cluj, Caransebes si Brasov, asa ca nici la Urziceni nu o sa trimit...
Florian, din randurile anterioare iti dai seama ca nu ne putem intalni la Urziceni, deoarece nici nu trimit materiale la concurs. Iti doresc succes!
Multumesc tuturor!
Cu deosebit respect,
Cornel Rodean

 =  Felicitari!
Gârda Petru Ioan
[23.Nov.08 08:20]
Domnule Rodean, felicitari sincere!

Cel mai mult mi-au placut epigramele a 4-a si a 6-a, in ordinea postata de dvs.
La rezultate mai mari!

Cu stima,
Nelu Garda

 =  "Rezultate mai mari"
Rodean Stefan-Cornel
[24.Nov.08 08:49]
Domnule (?!?) Garda, fiind in mare criza de timp, nu spun acum decat ca va multumesc pentru vorbele frumoase si ca sper sa mai discutam... inclusiv despre ce inteleg eu prin "rezultate mai mari"...
Nelule, te salut prieteneste, sper ca si tu sa faci la fel!
Cornel

 =  Felicitări cu întârziere
Ioan Jorz
[24.Nov.08 18:29]
Cornel, te-am felicitat și la Brașov pentru premiu, dar o mai fac și aici - încă o dată. Felicitări pentru epigramele cu care ai concurat! Citindu-le(la Brașov doar am ascultat câteva) mi se par mult mai interesante. Premiul este pe merit și competența juriului nu poate fi pusă în discuție - cum am observat că încearcă să o facă un coleg. Probabil că va fi necesar, la un moment dat, să explicăm și cum se jurizează un concurs de epigrame. Cu prietenie,

 =  Riscuri
Rodean Stefan-Cornel
[25.Nov.08 07:12]
Nelu Jorz,
Parerea mea (exprimata cu sinceritate, ca de obicei) este ca, pe acest site trebuie sa discutam, critic, doar despre textele postate, in primul rand despre calitatea lor literara, desi nu se pot evita cu totul comentarii despre autorii lor sau divagatii pe temele politice, economice, sociale, istorice, filozofice, psihologice, sociologice etc. rezultate din creatiile respective. Din aceasta perspectiva, a initia aici dezbateri despre modul in care se face jurizarea la unele concursuri, prezinta riscul unor "amestecuri in treburile interne " ale altor institutii. Apoi, in fond, pe autorii de pe "Agonia "ii intereseaza mai mult cum sa scrie cat mai de calitate, nu cum sa jurizeze la unele concursuri, ca nu sunt toti organizatori ai unor asemenea activitati. In schimb, tema respectiva (aceea a jurizarii) este de mare interes pentru directorii caselor de cultura, pentru cei ai diferitelor centre de creatie, pentru lucratorii din directiile judetene de cultura, pentru presedintii de cenacluri, sau de diferite cluburi ale creatorilor, care au calitatea de organizatori (si se poate dezbate, in cadru organizat, pentru schimb de experienta, la intalnirile persoanelor respective, dar asta nu este treaba noastra).
Nelule, multumesc pentru trecere, pentru vorbele bune si pentru aspectele interesante supuse dezbaterii.
Cu respect,
Cornel Rodean
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !