Comentariile membrilor:

 =  e voie să te iubim oricum?
Victor Potra
[19.Nov.08 02:04]
Poezia îmi spune despre ceea ca mă pândește, despre ceea ce se hrănește permanent cu mine. Așta știu. Văd zilnic. Ceea ce mă împuținează sunt compromisurile echivalenței la care consimt. Și nici măcar ele, ci perceperea lor ca atare. Așa că întreb: am voie să iubesc cum îmi vine? În perucă, în chelie, în floare, în mama ei de ureche ridicată chirurgical, în întoarcerea capului când sărutul trăznește a pește re-congelat, în rozul ei de treabă? Dacă da, atunci e acum. Forever.

 =  corina papouis
Andu Moldovan
[19.Nov.08 02:16]
Corina Papois incet dar sigur isi faureste nu o imagine literara, ci un mall. Ea sta undeva la intersectia dintre paing si musculita si arunca sageti bilingve intr-un spatiu literar permisiv ca o planseta pe care altcineva, in anul de gratie o mie o suta si ceva, isi desena nesomnul.
Marturisesc ca am urmarit destul de atent evolutia acestei autoare nu doar din curiozitate, ci pentru ca textele ei de debut aveau acel ceva misterios pe care l-am intalnit la mai toti autorii importanti din diaspora. Insa textele ei recente (de cand a fost luata in seama) mi-au produs o dezamgire pe care nu ma dau in laturi sa o afirm acum. Am constatat o deviere spre literatura comerciala.
"For passion the world is bound" dar nu "buzele se tuguie in bezele trasnind a sarutari de peste congelat" astea sunt versuri de british housewife with some education in her fingernails.
Concluzie:
Un poem prea comercial.

 =  thy art of showing us...
Marius Surleac
[19.Nov.08 08:56]
Eu unul zic că acest text se menține în colecția de poeme ale Corinei, dedicat în principal femeilor. Un text foarte plasticizat, sau mai bine zis voit să dea impresii că ar fi comercial ceea ce nu e de fapt. Mai mult sugerează un fel de model greșit urmat de multe femei din ziua de azi - acela al unei femei artificiale, înțesată de operații estetice și impresii greșite despre propria persoană.
Corina ne prezintă într-un fel femeia momentului.

Yeap, the art of wearing the mask and speaking loud into the phone all day long!

Nice!

Cu prietenie,
Marius

 =  re Art if ici alo
Corina Gina Papouis
[19.Nov.08 12:15]
Victor
este un protest, impotriva artificialitatii de tot felul: de la cuvinte, imagini, la tot ceea ce apelam pentru a place. Adevarul este ca vrem sa placem, no matter what!:) ...sad but true....now and forever...

multumesc de trecere, You!

Andu Moldovan,

M-a interesat comentariul tau - initial. Incepuse cu o critica buna, chiar ma gindeam cita dreptate ai la devierea spre literatura comerciala. deci, multumesc pentru obiectivitate!

intrebare: de ce cind textele ti s-au parut bune nu ai spus nimic? un autor care e la inceput se poate pierde usor in viltoare, deci, de ce daca ai urmarit de atita timp evolutia mea (asa cum pretinzi) nu ai lasat un semn, ori macar la inceputul 'devierii'?...probabil iti e mult mai usor sa anihilezi decit sa previi...

In partea a doua, Andu Moldovan, comentariul tau aluneca de la vers la autor, devine un atac neprovocat la persoana, la statutul si educatia ei.

Prejudecatile tale re 'British housewife' sint catastrofale! Sper ca te-ai gindit la 'white-trash' dar nu ai nimerit-o (ca expresie)...eu una respect British housewives (shame i am not one of them!) pentru tot ce aduc acestei natii: barbati cu 7 ani de acasa.

Concluzie:
Your condescending tone denotes ignorance and ignorance (in this case) deserves to be ignored! You are probably used to it!

Marius,
Ai prins mesajul si ma bucur, cit despre reprezentanta femeilor de azi - desi ma simt flatata i'd rather be the housewife:)). Cum am spus si mai sus este un protest impotriva a tot ce e artificial...

Multumesc,
Corina

 =  art-kitsch
Petru Teodor
[19.Nov.08 12:19]
Bun comentariu, Marius. Se poate deci.
Hai sa destructuram un pic ce a fost inchegat in aceasta piesa de arta-kitsch:
- ajung - se subintelege 'isi ajunge siesi';
- peruca rosie de plastic, ochii lacomi ce lucesc, floarea de plastic albastru, firele artificiale - toate arata un gol, pe care artificialul nu il poate umple; din cauza acestei neputinte apare mistuitoarea dorinta de-a umple universul cu ispite (atractii de tot felul, in care se simte falsul ca intr-un geam spart); nestructural in fond, artificialul nu poate naste decat artificial (sau iluzia unei realitati, cum vreti) - metafore roz, bezele sarutari de peste (personal si eu as elimina acel 'trasnind[...]' si l-as inlocui cu altceva, desi... este adevarat ca isi face efectul dorit);
- drept replica la un comentariu de mai sus - superficialul, trivial pe alocuri, este un subiect preferat al acestei autoare; desi este adevarat ca aceasta poezie mai are nevoie de stilizari, totusi stilul poetei este concordant; placerea lecturii vine din surprinderea altor perspective decat cele clasice.

Concluzie: o poezie simpla care vorbeste despre actualitate; iubeste-ma este un indemn, dar nu al femeii moderne, ci al denaturatului, ce se regaseste in fiecare... colt de strada. Un indemn cu sugestia unei impuneri. Desi se poate aborda subiectul si altfel (contrast intre 'denaturatul' din mana deformata a saracului, murdarului, cersetorului - intins ca un strigat catre 'normalul' cu haine apretate, costum, cravata, parfum si geanta, dar cu sufletul gol; tipatul - un tipat al sufletului, rascolitor, acel strigat etern; acest tablou, da, il caut si eu). Aici este o abordare directa, fara metafore a unei nefericite, dar poate tranzitorii, contemporaneități.

Cu respect,
PT.

 =  scuze, nu am vazut...
Petru Teodor
[19.Nov.08 12:27]
Scriam si nu am vazut comentariul raspuns. Iti scriam propria interpretare.
Pentru ca m-am repetat, imi cer iertare. desi pe subiect, se pare, comentariul meu este inutil. Deslusisi tu inainte mesajul.
Anyway, urmaresc cu atentie in continuare. De la inceput (cat am putut si eu). Asta ca sa stii.

Acelasi,
PT.

PS.: ce vrei, Forenz a fost un tip mare; trebuie respectat.

 =  PT Forenz:)
Corina Gina Papouis
[19.Nov.08 12:45]
Ma bucur ca ai trecut din nou pe pagina mea.
Comentariul tau nu este inutil ci confirma faptul ca ai prins mesajul si ca l-ai analizat in maniera ta forenzica, stil cu care incep sa ma obisnuiesc:).
Multumesc pentru consistenta si... urmarire:))

Pe curind, Mr Forenz,

Corina

 =  Si iubirea se poate opera estetic
florian abel
[19.Nov.08 21:45]
Dat fiind ca tot ce era de spus s-o epuizat, nu-mi ramane decat sa sesizez nota dulcic-ironica in care se sfarseste textul, un bobarnac dat celor care merirta, laolalta cu implacabila ipocrita viata.
Nimic mai natural decat artificialul!

Cu stima, F Abel

 =  F Abel
Corina Gina Papouis
[20.Nov.08 23:32]
fara ironie la adresa persoanei no 1 unde am fi oare?
Multumesc de vizita si semn,
Corina




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !