Comentariile membrilor:

 =  ce rau imi pare ca a trebuit
Ecaterina Bargan
[13.Oct.08 23:01]
sa fiu in alta parte in 10 octombrie. dar nu stiam ca ai mai stat 2 zile. ah, aurelia, n-a putut sa-mi zica si mie. las ca poate om mai avea ocazii de a ne cunoaste. bun om e dna iulia iordachescu, stiu ca organizasera un plan spre a va simti bine in chisinau, sper ca te-ai distrat bine la noi. sa mai vii. somn usor azi, cred ca ai si obosit.

 =  Excelent
Liviu-Ioan Muresan
[14.Oct.08 00:04]
Felicitari pentru premiu. Dar mai ales pentru calatorie, pentru simtirea profunda a apartenentei. E o onoare pentru noi toti. Asa este, Prutul e doar o linie in noapte.

 =  erata
Ecaterina Bargan
[13.Oct.08 23:03]
sa va simtiti bine, ca de simtit, v-a simtit juriul ca sunteti buni, cei veniti din diferite regiuni in weekendul acesta.

 =  Doar atat?
Laurențiu Orășanu
[13.Oct.08 23:13]
Am vazut ce ai vazut tu in Chisinau. Ma rog, ca note de calatorie sunt la limita pasabilului. As fi vrut amanunte despre festivalul de poezie, pare ca au fost si alte sectiuni, si alti participanti (grupuri de tineri) si alti premiati.
Nu te-am vazut decat pe tine, mestere Iconar. Doar atat ai vrut sa spui?
 =  beautiful memories!
Marius Surleac
[13.Oct.08 23:16]
Felicitări Doru pentru concurs și îți doresc să ai tot mai mult succes. În plus, îmi place textul de față, poate și datorită faptului că sunt de loc foarte aproape de Prut și de Basarabia - dar mai mult pentru că am cunoscut foarte mulți oameni de peste Prut, plini de viață, care se simt în adâncul sufletului români. Prutul arată bine, l-am văzut doar de pe malul românesc dar dincolo de el se pot observa inimi calde și ai dreptate: îl putem considera nu o graniță ... ci mai mult ca pe un element de legătură care ne leagă.

Cu prietenie,
Marius

 =  Felicitări!
Mihai Robea
[14.Oct.08 00:04]
se întâmplă și lucruri bune firesc. Tare mi-aș dori, Doru, să văd cât mai mulți oameni mici, dar mari ca tine.
Să ai inspirație și de-acum înainte și succesul pe care îl meriți cu prisosință.

Mihai

 =  Felicitari
Mahmoud Djamal
[14.Oct.08 00:21]
te felicit Dorule si ma bucur pt tine ca meriti.
sa cresti mare

 =  putere
Stefan Doru Dancus
[14.Oct.08 03:49]
text care ma bucura. Contacteaza e-mail: dorudancus@yahoo.com. Ceea ce spun despre generatii e o realitate. Textul pe care tocmai l-ma citit - o bucurie. Iata, nu se moare asa usor. Amaraciunii mele i se raspunde cu puterea varstei voaste. Astept.
Dancus

 =  *
Andrei Trocea
[14.Oct.08 08:40]
dorulet, felicitari pentru premiu si mult succes mai departe!

cu prietenie,
andrei t

 =  La mai mult și la mai mare!
Mihai Cucereavii
[14.Oct.08 09:24]
Doruleț, ar fi bine ca să scrii și despre evenimentul la care ai fost apreciat,
după cum a spus și Laurențiu Orășanu.
Îmi pare rău că nu am știut de acest eveniment, aș fi venit să te felicit la fața locului.

Succese !

 =  poți completa
Maria Tirenescu
[14.Oct.08 10:31]
Am citit aseară, dar am probleme de logare.

Cred că ai amintiri frumoase. M-ar fi interesat o descriere a atmosferei plăcute, cum spui tu. Dar e bine cum ai scris. Poate, după ce trec emoțiile, vei încerca să scrii insistând pe evenimentul la care ai participat. Știu că acum e mai greu, dar ideile pot fi reluate, într-o altă formă. Și atunci ne vei oferi încă un text frumos cum e acesta.

Felicitări!

Cu prietenie, Maria

 =  Doruleț, știi că am...
Emil Iliescu
[14.Oct.08 13:13]
Doruleț, știi că am simțit de acum ceva vreme că tu vei fi câștigătorul. Mă bucură sentimentul pe care-l trăiești și care trebuie să-ți dea putere de a crea și alte pagini, care să ne farmece retina și pânza tremurândă a sufletului.
Același prieten, cu drag, Emil Iliescu

 =  Ecaterina Bărgan, Liviu-Ioan Mureșan, Laurențiu Orășanu
Doru Emanuel Iconar
[14.Oct.08 15:11]
Ecaterina Bărgan

N-am crezut că nu te voi întâlni. La festivitatea de premiere, mai apoi în redacția revistei “Clipa siderală”, mă uitam în stânga și dreapta, doar, doar ți-oi recunoaște chipul printre atâția oameni întâlniți. Cu puțină teamă recunosc, îmi pari destul de bătăioasă iar eu nu sunt. N-a fost să fie. Dar date despre mine poți afla de la frumoasa Aurelia Borzin. Mai sunt fotografiile făcute, aproape 500, pe care le voi trimite redacției. Îmi pare rău că nu am nivelul necesar ca să postez și din fotografiile făcute în cele trei zile. Pentru mine Chișinăul a fost un cadou minunat.

Doru EmanuelLiviu-Ioan Mureșan

Mulțumesc pentru că-mi ești aproape la micul meu succes. Sper că norocul să nu te ocolească și să fiu eu cel care te felicită pentru viitoarele tale reușite.
Călătoria a fost binevenită, am înțeles multe, mult mai mult decât dacă aș fi citit zeci de cărți.

Doru EmanuelLaurențiu Orășanu

Micul text nu se vrea neapărat un reportaj de călătorie, habar n-am să scriu, nici nu am citit așa ceva. Sunt doar impresiile mele, scrise pe fugă. Le-am așternut în 10 minute, timpul nu-mi permite mai mult, sunt elev în clasa a 8-a. M-am grăbit poate să-mi împărtășesc gândurile cu prietenii de pe site, la cererea doamnei Maria Tirenescu. Altfel nu aș fi îndrăznit. Eram mort de oboseală ieri, ca după un drum de 15 ore cu autocarul dar dacă nu scriam imediat nu știu când mai apucam.
Apoi, mai am o durere. Anul acesta am făcut o călătorie de vis în Italia, mai precis Veneția. Am întâlnit oameni minunați. Prima dintre ei, zâna și nașa mea pe acest site, cea care mi-a fost aproape în ultimii doi ani și jumătate, doamna Ina Simona Cîrlan. Consider consider episodul „Veneția” comoara mea personală vroiam să scriu frumos, vroiam să pun toată minunea trăită și am amânat prea mult postarea textului. Timpul a trecut, amintirile nu mai sunt de actualitate.
Despre festival, secțiuni, despre participanți, mulți într-adevăr, sper să scrie alții, mult mai competenți. Nu mi-am notat nume, date, eram prea emoționat. Îi știu doar ca pe Oana, Emanuel, Marina, Lăcrămioara, Aurelia, multora le-am uitat numele. Nu erau importante în acel moment. Mult mai semnificativ mi-a părut trăirea împreună a acelei sărbători, faptul că ne-am simțit bine. Totul a fost firesc, s-au ;egat prietenii, contacte.
Dacă am dezamăgit, îmi pare rău.

Doru Emanuel =  felicitări, doruleț!
Teodor Dume
[14.Oct.08 15:24]

păi bine băiatule (și prieten drag) îți aduci aminte că într-unul dintre comurile mele îți spuneam că aștept să ne aduci premiul întăi? sigur că da. iată că l-ai adus. bravo, băiete! eu sunt poate cel mai bucuros pentru tine.
aștept să desfășori călătoria și să ne bucuri pe larg.

da, prutul e doar o linie imaginară pentru că noi existăm acolo și aici.

bucuros pentru tine, prietene și pentru părinții tăi dragi. nu mai am cuvinte

cu drag,
teodor dume,

 =  :)
Ecaterina Bargan
[14.Oct.08 15:24]
bataioasa nu sunt, dar uite ca mi-a scapat evnimentul. am fost azi la redactie si am vorbit cu aurelia borzin. nu-mi vine sa cred ca am ratat ocazia aceasta. cu siguranta daca o intrebai despre mine pe aurelia, imi dadea un sunet si eram acolo intr-un sfert de ora, plus ca stia cit vreau sa te cunosc. las ca oi veni eu prin romania sau invers, o sa vii tu aici, ne-om vedea noi cumva. uite, daca vrei sa postezi citeva poze mai reusite aici sa le ai in spatiul acesta, trimitemi-le pe adresa barganecaterina@yahoo.com
;)

o sa le prelucrez in formatul necesar si le voi posta aici in pag de comentarii, daca vrei. mai multe gasesc la redactia clipei, daca zici tu.

 =  Doru
Elia David
[14.Oct.08 15:47]
Felicitari. Ce ai scris aici, in doar zece minute, este minunat. Ca multe alte lucruri pe care le scrii/creezi si pentru care primesti premii binemeritate. Tine-o tot asa!

 =  Doru Emanuel
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Doru, m-a emoționat elanul cu care ai scris acest text. Te felicit din tot sufletul. Premiul întâi într-o țară de poeți? *La mai mare* nici nu se poate zice! Mă faci să fiu mândru că sunt clujean. Știi cum e cu *patriotismul local*.

Al tău bătrân prieten

Victor

 =  Doru
Dan Norea
[14.Oct.08 17:14]
Felicitări pentru premiul de la Chișinău !
Și îți urez să iei cât mai multe, ai o viață întreagă înainte !

Dacă îmi pare rău de ceva, este că ai avut în minte să descrii vizita la Veneția, inclusiv întâlnirea cu Ina Cârlan, și n-ai facut-o.
Mă bucur că ai învățat ceva din asta - impresiile trebuie puse repede pe hârtie, cât sunt proaspete. Dar aș fi preferat ca, la sosirea de la Veneția, învățătura să fi existat deja.
:) =  Marius Surleac, Mihai Robea, răspuns
Doru Emanuel Iconar
[14.Oct.08 22:15]
Marius Surleac

Deși doar de câteva săptămâni venit printre prieteni, ești mereu aproape, mă încurajezi, mă ajuți. Cu tine mi-e ușor, cu voi știu că nu voi rătăci drumul. Mulțumesc!

DorulețMihai Robea

Pentru că sunteți pentru prima dată aici trebuie să spun: bine ați venit!
Încerc să răspund: sunt oameni „mici” ca mine și credința mea este că sunt mulți dar puțini au avut norocul să de-a peste oamenii minunați pe care eu i-am găsit aici, cei care m-au ajutat, mi-au îndrumat pașii. Nu îi uit pe cei care m-au criticat. M-au ambiționat, m-au ajutat să devin mai bun.
Mulțumiri pentru vizită și cuvinte. Vă mai aștept.

Doru Emanuel

 =  Veniți cu poezie.
Valerian Ciobanu
[15.Oct.08 11:47]
Sunt aproape în totalitate de acord cu tine Doru-le Emanuel Iconar- daca vreți să vedeți și să înțelegeți ce n-ați înțeles până acum - treceți mai des Prutul.
Dar nu veniți cu prostiile voastre: manele, ținănime, borfași etc., etc. Veniți cu poezie, cu propuneri reale de colaborare, investiție etc., etc. dar de altă coloratură și cu altă valoare.
Chișnăul într-adevăr vă așteaptă cu surprize, cu oameni deosebiți, cu ceea ce la voi (ori D-voastre) s-a terminat, s-a evaporat!
Mă bucur că am citit în sfârșit niște notițe de călătorie la Chișinău scrise cu suflet, calculate cu capul treaz. Baftă-ți doresc ție și tuturor celor catre simt, gândesc, acționează, visează cu ochii deschiși și senini.
Cu drag, Val.C

 =  Ștefan Doru Dăncuș
Doru Emanuel Iconar
[15.Oct.08 15:25]

Este a doua oară când îmi faceți onoarea de a citi un text scris de mine. Aprecierea dumneavoastră o primesc ca pe un dar prețios.
Mulțumesc!


Doru Emanuel

P.S. Trimit mail.

 =  Mahmoud Djamal, Andrei Trocea, Mihai Cucereavii
Doru Emanuel Iconar
[15.Oct.08 22:31]
Mahmoud Djamal

Mulțumesc. Știu că aveți doi băieți, dumneavoastră sunteți poet deci înțelegeți mai bine un tânăr ca mine.

Doru Emanuel


Andrei Trocea

Îți mulțumesc Andrei. Nu știu cum faci dar mereu ești în preajmă și mă simt bine știind că pe cineva interesează nimicurile mele.
Te aștept la următoarelele texte.

Doruleț


Domnului Mihai Cucereavii

Îmi pare și mie rău că nu ne-am întâlnit, sunt tare curios în ce vă privește.
Poate data viitoare.

Doru Emanuel =  Maria Tirenescu, răspuns
Doru Emanuel Iconar
[16.Oct.08 15:46]

Am încercat să răspund cererii dumneavoastră deși nu știu de fapt cum se scrie un reportaj. Tot ce am făcut e să las, foarte pe scurt, impresiile mele. Nu m-am gândit că vor fi atâtea persoane interesate de ce s-a întâmplat acolo. Sper să pot revenii cu date mai multe. Le voi cere de la Chișinău. Chiar nu le am, nu m-am dus pregătit pentru așa ceva. Iar emoțiile au fost mari, foarte mari.
Acum ideea dumneavoastră mi se pare bună, am învățat încă ceva. Mulțumesc!

Cu drag

Doruleț

 =  Emil Iliescu, Teodor Dume, Ecaterina Bărgan, răspunsuri întârziate
Doru Emanuel Iconar
[16.Oct.08 22:29]
Emil Iliescu

Dumneavoastră știați de concursul de poezie de la Brașov. Acolo abia în 14 noiembrie voi ști rezultatele. Cel de acum, de la Chișinău, nu a fost anunțat pe site. Am primit înștiințare despre acest festival ce are într-adevăr mai multe secțiuni de la un prieten, Florian Liviu Jianu.
Mulțumesc de trecere, bunăvoință și prietenie.

Cu drag
DorulețTeodor Dume

Orice comentariu de la tine este așteptat cu bucurie pentru că vine de la un prieten. Chiar dacă nu ne-am întâlnit niciodată, eu așa te consider.

Cu drag
DorulețEcaterina Bărgan

Abia azi am descărcat fotografiile făcute la Chișinău. Dar multe sunt din oraș, străzi, oameni, muzee, expoziții de pictură, parcuri, piețe. Încerc să selectez ceva bun pentru postat daca crezi. Mulțumesc de ajutor.
Oare de ce îmi era frică de tine?! Nu știu!


Doru Emanuel


 =  realitatea ne apropie
Ecaterina Bargan
[18.Oct.08 08:55]
doru, si mie mi se face oarecum frica cind e timpul sa cunosc o persoană pe care pînă acum am cunoscut-o doar din scrieri, din virtual, din lumea nematerială. substituie emoția uneori. eu țin minte cum l-am cunoscut prima oară pe domnul popa, la lansarea dumnealui "Avionul mirosea a pește", în chișinău. de cum intrasem, am realizat cam cine este cine, dar să vezi ce mă mai feream, ce mă ascundeam, ce mă rușinam să mă prezint. abia cînd am făcut rost de autograf a aflat cine sunt, deși îi spusesem că sunt ecaterina, simplu, ecaterina. și era și silvia caloianu alături, atunci am cunoscut-o și pe silvia. nicolae popa m-a prezentat foarte emoționant, zicea, asta este ecaterina bargan, ecaterina noastră de pe poezie.ro, și atunci cam frica se duce. nu sunt un factor de frică, zău, sunt buuună.
să-mi trimiți pe adresa indicată în biografie și/sau în comentul meu precedent, le voi prelucra dimensiunea. ar fi frumos să le ai aici.

 =  Elia David, Victor Țarină, răspunsuri întârziate
Doru Emanuel Iconar
[10.Dec.18 14:27]
Doamnei Elia David

Fără ajutorul dumneavoastră, fără încurajările venite pentru încercările în poezie si nu numai, nimic din toate astea n-ar fi fost posibil. Cel puțin nu încă. Profit de ocazie pentru a vă mulțumi încă o dată. Sper că în timp vă voi putea răsplăti. Meritați.

DorulețDomnului Victor Țarină

Dacă am transmis măcar o parte din propria emoție de a fi acolo, printre basarabeni, înseamnă că impulsul meu a fost bun. De obicei sunt destul de reticent când e vorba să postez un text, aproape niciodată nu sunt satisfăcut de ceea ce aștern și până las în pace vreo poveste trece anul. De data asta am riscat. A meritat. Pentru prima dată Clujul e mulțumit de mine.
Încă ceva: prietenii sunt prieteni indiferent de vârstă, deci bine ați venit sau bine v-am găsit!

Doru Emanuel =  fotografii de festival
Ecaterina Bargan
[19.Oct.08 09:19]
dorulet cu capul cit ecranul

doru apr

dinspre stinga emilian galaicu paun, arcadie suceveanu, calina trifan si altii

impreuna

nicolae popa cufundat in coafuri fel de fel :))

popa


frumoasa aurelia borzin tinaind foarte serios numarul de octombrie a revistei clipa, undeva s-ar intrevedea si numele meu pe coperta :)

aurelia

vestitul arcadie suceveanu gesticulind din maini ceva important

suceveanu

calina trifan si o mina misterioasa dinafara tinindu-i microfonul

trifan

durulet rasfoieste cred ca revista aia violeta, foarte prins in lectura, daca e sa ghicesc chiar pagina 38, unde-s intrebari de creativitate. :)

doru

este in pagina de photobuchet si multstimata doamna iulia iordachesu, director al revistei clipa, dar prea trebuie sa fortam capul pe orizontala, in stinga, ca sa vizionam foto. nu am riscat sa postez in forma aceasta rasturnata poza.

cam acestea sunt, acum, doru, cred ca o sa-i mai cunosti nu doar dupa chip, ci si dupa nume.
sper sa apara toate pozele asa cum trebuie.

 =  Dan Norea, Valerian Ciobanu, scuze pt. răspunsul întârziat
Doru Emanuel Iconar
[19.Oct.08 22:13]
Poate era bine să nu mă grăbesc să postez impresiile personale despre acest eveniment. Uite, unora n-a plăcut. Drept e că n-a ieșit tocmai ce vroiam. Știu și eu?!

Mulțumesc celor care au înțeles și au acceptat gestul meu. Așa puțin, fiecare rând este dedicat celor din Chișinău. M-au primit cum numai oameni cu inima largă și mintea luminată știu să primească un străin, un autor necunoscut, la început de drum, nerecomandat de nimeni decât de poeziile și poveștile lui.

De ce am vrut neapărat să vorbesc despre ei? Pentru că îi consider primul regenator al epocii, cei ce se străduie să îndrepte actuala stare de lucruri. Sincera lor generozitate, atât de firească, deschisă, mi-au dat imboldul de a veni în față dumneavoastră. Și mai cred că trebuie să fi dăruit cu har divin ca să poți trece prin atâtea nedreptăți și să nu cedezi, să nu te apleci, să fi tu cel lăsat de Domnul aici pe pământ.
Merită mai mult? De acord cu dumneavoastră.

Mulțumesc pentru trecere, opinii, aprecieri.

Doru Emanuel
 =  așa să fie, "vrăjitorule"!
Roman Anamaria
[31.Oct.08 10:24]
Doru Emanuel,
te felicit și eu (chiar dacă târziu) pentru premiu și profit de ocazie să-ți mulțumesc pentru plăcutele clipe de lectură ce-mi sunt prilejuite de trecerile mele pe aceste pagini ale tale... chiar dacă nu las semne...
Sper să-ți împlinești visul. Ai scris că îți dorești să fii un nou Labiș. Atunci, așa să fie! :)

 =  bine
slavu diana
[02.Nov.08 22:31]
la mai mare!
felicitari, micule vrajitor!
cu drag, Diana Slavu

 =  Roman Anamaria, Slavu Diana,
Doru Emanuel Iconar
[09.Nov.08 22:27]
Cer scuze pentru răspunsul întârziat, nu am primit mail de înștiințare, dar sunt și foarte ocupat cu școala. Nu prea am intrat pe site

Vă mulțumesc pentru căldura cuvintelor, pentru simpatia izvorâtă din mesajele lăsate aici, pentru prezența în pagina mea, pentru răbdarea de a citi primul meu “articol”, cu toate multele-i lipsuri.

Anamaria, sper și eu să-mi împlinesc visul dar va fi cum vrea Domnul.
Încerc să-ți urmăresc aparițiile chiar dacă încă nu am lăsat semn.

Diana, ziua când îți voi întoarce felicitările sigur se apropie.

Doru Emanuel

 =  frumos sentiment românismul
silviu viorel păcală
[19.Nov.08 17:44]
și văd că l-ai savurat intens. Felicitări!

 =  Silviu Viorel Păcală,
Doru Emanuel Iconar
[24.Nov.08 15:04]

Sunt într-adevăr oameni deosebiți acolo, m-au făcut să mă simt special. Așa că cred că oricine ar fi savurat momentul.
Mulțumesc de trecere. Mă onorează și în același timp îmi face o reală plăcere ca unul ce este fan al scrierilor tale.

Doru Emanuel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !